QUOTE(dansak @ 2014 06 07, 11:51)
Sena pažįstama, birželio 11 d. startuojame Jūsų pramintais keliais. Zakopanėje užsakiau 2 nakvynes ir toliau. Man labai rūpi tie mokami keliai, kažkokios kelių venjetės (vyras juokiasi). O aš turiu valdyti pati informaciją (šlykštus, bet man naudingas bruožas

). Tai bandau kaip, kur ir kiek reikia mokėti
Nu smagumelis, kai grisit, butinai parasykit, kaip sekesi, kaip patiko

Net jei nepatiks-vis tiek parasykit
Keliu vinjetes perkamos pirmoj degalinej, pervaziavus siena. Nueinat i degaline ir sakote-vinjeta, ir parduoda be problemu

Lenkijoj keliai nemokami, nebent pasuksit prie mokamu, bet ten slagbaumai stoves, nori nenori nepravaziuosit, Slovakijos nuo Zakopanes pradzioj bus nemomaki keliai, paskui prasides degalines, kaip sakiau, uzsuksit, nusipirksit, nes jei isuksit be vinjetes i autostrada, tai paskui po pusmecio i Lietuva bauda pareis

Ten kameros specialios aukstai pakabintos ir kas kiek laiko skenuoja priekinius masinu stiklus, kur vinjetes klijuojasi. Paskui pravaziuosit Austrijos siena-vel i pirma degaline, praktiskai mes pasienyje ir stojam, perkam, klijuoja, tada ramu. Italijoj vinjeciu nera, ten slagbaumai, ivaziuosit, paspausit mygtuka, bilieteli gausit-ji saugot tol, kol nuvaziuosit nuo autostrados, vel slagbaumai bus, ten bilieteli ikisit, automatas pinigu paprasys(musu prasydavo apie 12 euru), ikisi, gauni grazos, atsidaro slagbaumas, vaziuoji ramiai toliau