Įkraunama...
Įkraunama...

***Šiauliečiai stato namus***

QUOTE(Giedra_36 @ 2014 02 24, 20:42)
Gal kas galit pasidalinti patirtimi su Šiaulių vandenimis... Projektą užsisakiau gruodžio mėnesį, tai sakė, kad pusė metų gali trukti, bet tikisi, kad bus greičiau ir pavasarį bus... Šiandien nuėjau pasitikslinti, oi tai apie rugpjūtį pradėjo kalbėti unsure.gif
Siaubas, tai dar net svajojant apie namą  jau reikia su vandenimis tartis... Kažkas tipo daro privačiai, bet tipo pas juos brangiau... O ir Šiaulių vandenyse ne už dyką, net nebepamenu kiek... Kaip suprantu gal reikia ieškoti pažįstamų arba kažkaip skatinti greitesnį projektavimą... O kas per skatinimo masteliai būna??? g.gif  Gal galit pasidalinti patirtimi kas Jums projektavo vadentiekio ir nuotekų įvadus ir kiek kainavo projektas ir darbai???

Siauliu vandenyse taip ir sake,teks laukti gal puse metu. Viena moteriske zadejo uz 400 padaryti. Seip sake per dvi savaites,bet jei per valstybine zeme teks kastis tai plius dar dvi savaites. Seip siauliu vandenyse jie net turi pasidare lapeli su numeriukais ir duoda zmonem,plius man pabrauke tris geresnius,ar tai priimtinesnius.
Atsakyti
smile.gif na viskas taip... tik nuo gruodžio iki rugpjūčio jau visi 9 mėnesiai,,, verysad.gif
O ir terminas su laiku ne trumpėja, o ilgėja... Įtariu, kad daug kas stengiasi visaip tą procesą greitinti...
Ten kelios damos tuo projektavimu užsiima... Darbų jos tikrai turi žiauriai daug. Keista kai privati kompanija nesirūpina priimti daugiau etatų ten kur yra poreikis. Juk ne už dyką daro.
Gal man pasisekė patekti pas projektuotoją, kuri nedavė nei numeriuko, nei jokių kitokių kontaktų, nors žadėjo bandyti greitinti procesą... Tik įdomu net kiek gautųsi tas kantrybės išbandymas pigiau g.gif Jei jau privatininkai projektuoja už 350-400, tai tas sutaupymas ne kažkoks gal... Gal tuos 3 kontaktus galite i az atsiusti... Bandyčiau su visais kalbėtis kas pigiau padarytų ir per daugmaž protingą terminą...

QUOTE(biesas66 @ 2014 02 24, 23:45)
Siauliu vandenyse taip ir sake,teks laukti gal puse metu. Viena moteriske zadejo uz 400 padaryti. Seip sake per dvi savaites,bet jei per valstybine zeme teks kastis tai plius dar dvi savaites.  Seip siauliu vandenyse jie net turi pasidare lapeli su numeriukais  ir duoda zmonem,plius man pabrauke tris geresnius,ar tai priimtinesnius.

Atsakyti
As apie Siauliu vandenys isvis tyliu... gerai, kad mum jokiu projektu nereikejo, nes tikriausiai buciau zila zila jau biggrin.gif Laukiu kada viskas su jais pasibaigs biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(Giedra_36 @ 2014 02 24, 23:00)
Ten kelios damos tuo projektavimu užsiima... Darbų jos tikrai turi žiauriai daug. Keista kai privati kompanija nesirūpina priimti daugiau etatų ten kur yra poreikis. Juk ne už dyką daro.

kai aš buvau nuėjusi techninių sąlygų, tai man labai maloniai paaiškino, kad jų projektuotojas labai daug darbo turi su europiniais fondais, dėl to ir lėtai daro. O kaina panaši. Pvz., turėjau kontaktą "senuko", kuris projektus daro pieštuku (ne kompiuteriu), ir anksčiau jis darydavo už 300 Lt, o dabar klausiau - sako, be lietaus kanalizacijos 500 Lt... biggrin.gif Žodžiu, gavosi visai gerai šįkart, ir greitai...
Gal kas susidūrėt - ar anksčiau termino statybos leidimo galima užklaust? Mūsų projektas priduotas savivaldybei sausio 31 d...Dar lyg nėra 20 darbo dienų... Bet jau taip norisi jį pasiimti... ax.gif
Atsakyti
Yra klausimų smile.gif
1. Kur pirkot, kiek kainavo vejos sėklos?
2. Kur pirkot, kiek kainavo ir kokios firmos silikoninis tinkas fasadui (samanėlė)?
3. Kur pirkot, kiek kainavo ir kokios firmos trinkeles?
4. Kur pirkot, kiek kainavo ir kokios klesės maumedžio terasines lentas?
Ačiū.
Atsakyti
QUOTE(MonaJ @ 2014 02 25, 10:55)

Gal kas susidūrėt - ar anksčiau termino statybos leidimo galima užklaust? Mūsų projektas priduotas savivaldybei sausio 31 d...Dar lyg nėra 20 darbo dienų... Bet jau taip norisi jį pasiimti...  ax.gif

Susidurem priesingai- ilgiau
Musu projekta architekte pridave apie gruodzio 10, gavom leidima sausio 24 mirksiukas.gif
Jei prie ko prisikabina, atideda savaitei- trukumams pasalint smile.gif Pas mus buvo 2 trukmai- reikejo vyro sutikimo, kad musu sklype as statysiu nama , antras- kazko prisikabino projekte del langu , tiksliai nezinau, bet architekte ta sutvarke.
Atsakyti
QUOTE(geguzevasaris @ 2014 02 25, 09:47)
Susidurem priesingai- ilgiau
Musu projekta architekte pridave apie gruodzio 10, gavom leidima sausio 24  mirksiukas.gif
Jei prie ko prisikabina, atideda savaitei- trukumams pasalint smile.gif  Pas mus buvo 2 trukmai-  reikejo vyro sutikimo, kad musu sklype as statysiu nama , antras- kazko prisikabino projekte del langu , tiksliai nezinau, bet architekte ta sutvarke.

brač... blink.gif o tuos trūkumus kada pastebėjo (t.y. po kiek laiko, pridavus projektą)? Nes mums kol kas jokių trūkumų nerado (t.y. neinformavo)...
Atsakyti
QUOTE(MonaJ @ 2014 02 25, 11:48)
brač...  blink.gif o tuos trūkumus kada pastebėjo (t.y. po kiek laiko, pridavus projektą)? Nes mums kol kas jokių trūkumų nerado (t.y. neinformavo)...

Mums du kart atmete del elektros,nes lesto rangovai blogus atstumud pamatavo biggrin.gif bet siaip uztruko apie 20d.d kol suzinojom kad patvirtinta o leidima gavom i rankas anksciau nei 10d.d.matyt pagailejo kad su mazu vaiku atejau
Atsakyti
QUOTE(Vyriukas @ 2014 02 25, 09:47)
Yra klausimų smile.gif
3. Kur pirkot, kiek kainavo ir kokios firmos trinkeles?
4. Kur pirkot, kiek kainavo ir kokios klesės maumedžio terasines lentas?
Ačiū.

Trinkeles mums rekomendavo pirkti tik is betono mozaikos (tipo ju kokybiskiausios) tai is ten ir pirkom. Be to ir spalvu pasirinkimas gan neblogas. Kainos tiksliai nepamenu, nes pirko meistrai, o jie turi solidzias nuolaidas tenais.
O terasoje dejome pusines lentas, nes tuo metu maumediniu lygiu niekas neturejo (rifliuotos man negrazu, nors tu ka doh.gif ), todel butu teke spec uzsakyma daryti, kas dar labiau isbrangintu ir taip nepigu pirkini.
Atsakyti
QUOTE(MonaJ @ 2014 02 25, 12:48)
brač...  blink.gif o tuos trūkumus kada pastebėjo (t.y. po kiek laiko, pridavus projektą)?

ten, kur reikejo vyro paraso- iskart po savaites, kur architektes korekturu- net nezinau mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(jova @ 2014 02 24, 12:00)
Pas mane be pakabinamų - laabaaiii patenkinta tokiu savo sprendimu thumbup.gif Šviestuvai, man rodos, apie 35-40cm nuo sienos...

Pas jus atstumas manau pats optimaliausias,nes jei darytum 60 jau gali mesti seseli ant stalvirsio. biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(MonaJ @ 2014 02 24, 22:49)
mums kainavo 450 Lt pilnas projektas (vandentiekio,kanalizacijos ir lietaus kanalizac.) su suderinimu. Darė š.vandenų rekomenduotas (kontaktą parašiau į AŽ)

man parupo del lietaus kanilizacijos. leidzia jungti prie nuoteku,ar kaip cia?
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2014 02 26, 07:05)
man parupo del lietaus kanilizacijos. leidzia jungti prie nuoteku,ar  kaip cia?

Pas mus gatvėje yra įrengta lietaus kanalizacija... prie nuotekų neleidžia...
Atsakyti