Įkraunama...
Įkraunama...

Ar Dievas egzistuoja?

QUOTE(Saulėtekė @ 2014 02 09, 00:11)
O kas padėjo suvokti skirtumus, kas gera ir kas ne? Greičiausiai šeima arba aplinka, kurioje vyravo tam tikras tikėjimas. Žmogus juk ne Mauglis.

Pamenu kai krikstijo, nors buvau mazyte, kunigas atejo i namus ir pakrikstijo visa buri, pusbroliu ir puseseriu, nebuvo jokiu sventimu, viskas vyko slapta, nes tokie laikai buvo, neskaiteme jokiu bibliju ir negalejome eiti i baznycia, nes buvo viskas stebima doh.gif Mokykloje turejome atsakineti i klausimus , ar einate i baznycia, ar turite namie sventu paveikslu, jei taip, kas juose pavaizduota, ar matete tokiu paveikslu pas senelius, gimines, draugus..... doh.gif Ir uzaugome suprasdami, kad tai absurdas, bet nenustojome tiketi, nejome jokiu ispazinciu, bet kartas nuo karto pasimelsdavome savomis maldomis heart.gif Nebuvome maugliai biggrin.gif
Ir uzaugome nei kiek neblogesni uz tuos, kurie nuo pat mazens kiekviena sekmadieni kulniuoja i baznycia, ar kiekviena karta susede prie valgiu stalo meldziasi, mes tikrai neblogesni Dievo akyse, gal netgi neminejome Dievo vardo be reikalo... ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Riviera Maya: 09 vasario 2014 - 00:51
Mauglį turėjau ta prasme, kad jus augino ne kokie vilkai, o žmonės. Su tam tikra vertybių sistema. Ir jiems tas vertybes išugdyti, kaip suprantu, pavyko. 4u.gif
Papildyta:
O dėl tų, kurie eina kas sekmadienį į bažnyčią ir meldžiasi prie stalo ‒ tai žmonės eina skirtingais tempais: vienas šliaužia kaip sraigė, kitas bėga kaip kiškis. Nespręskim patys, kaip mes atrodome kieno akyse ‒ palikim tai Dievui.
Atsakyti
Kaip nepavadinsi, ar dešimt dievo įsakymų, ar komunistinės moralės kodeksas, visur siekiama to pačio tikslo ir visgi tikima gėriu, tikima , kad žmogus gali ir turi būti moralus, mylintis kitus ir pasaulį, toks reikalingas visuomenei. Ir normalioje šeimoje niekas vaikų nieko blogo nemoko, ar tai religinga šeima, ar ne. Visgi abiem atvejais visko būna, kartais pagalvoji, kad ir pirmykščių žmonių mąstymas čia pat, o kartai satrodo, kad netgi grįžtam prie instinktų.

Užaugau tarybiniais laikais, bet niekada neteko susidurti su jokiais klausimais, ar einam į bažnyčią, ar turim šventų paveikslų, močiutė vesdavos į bažnyčią, niekas nesekė.
O pasimelsti visi žmonės pasimeldžia - kam, niekas tikrai nežino, bet, kaip ir pasakose, prašom ir tikim, kad gėris nugalės...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo viringa: 09 vasario 2014 - 17:14
As taip pat augau tarybiniais laikais,mano seima itin padori,bet nieko bendro su Baznycia neturejom.Jau suaugusi pati panorau pasikrikstyti,gal todel kamuoja aibe klausimu,abejoniu.Perskaicius Biblija ju tik padaugejo,zinau,kad ja neuztenka perversti viena karta.Bet,zinot,man skaitant sukyla tokios ivairios emocijos,kad tarpais net nejauku.
Atsakyti
QUOTE(indruze68 @ 2014 02 09, 17:54)
As taip pat augau tarybiniais laikais,mano seima itin padori,bet nieko bendro su Baznycia neturejom.Jau suaugusi pati panorau pasikrikstyti,gal todel kamuoja aibe klausimu,abejoniu.Perskaicius Biblija ju tik padaugejo,zinau,kad ja neuztenka perversti viena karta.Bet,zinot,man skaitant sukyla tokios ivairios emocijos,kad tarpais net nejauku.

Dievas tai nera religija , ar biblija 4u.gif Religijas sukure zmones, beje kaip ir biblijas, taipogi parase zmones, tikintys, studijuojantys, bet gi ne Dievai 4u.gif
Biblija skaiciau, kaip eiline kita knyga, parasyta zmoniu, na palyginsiu receptu knyga ir biblija, tai kazkas panasaus. Zmones ten atranda kas jiems idomu ir kas patinka 4u.gif Kam malda, kam kokia mintis, kam dar kazkas 4u.gif
Man per daug , kai nueini i kavinuke o ten kisa visokius bukletelius su " kaip galvoji, jei mirsi rytoj ar pateksi i roju " doh.gif Ka paklaustum ,sutikusi Dieva umn.gif
I baznycia einu labai retai, ne kiek negeda ax.gif Su Dievu kalbuosi beveik kasdien, man nereikia jokiu irodymu, nors kasdien juos gaunu, savaip, viena karta mazyciai, kita karta didesni 4u.gif Jei man buna sunku, visada sulaukiu Dievo palaikymo 4u.gif
Linkiu tiketi ir pamatysite 4u.gif wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Febrez: 09 vasario 2014 - 18:52
QUOTE(indruze68 @ 2014 02 09, 17:54)

Bet jums turbūt nekyla klausimų, ar Dievas egzistuoja? O šv. Raštą tai geriau skaityti su vadovu. Yra tokių grupelių prie bažnyčių, gal ir jūsiškėje yra.
Gal dalį atsakymų galėtumėt rasti ir „Marijos radijo“ laidos Biblijos slėpiniai įrašuose?
Atsakyti
QUOTE(Febrez @ 2014 02 09, 19:50)
I baznycia einu labai retai, ne kiek negeda  ax.gif Su Dievu kalbuosi beveik kasdien, man nereikia jokiu irodymu, nors kasdien juos gaunu, savaip, viena karta mazyciai, kita karta didesni  4u.gif Jei man buna sunku, visada sulaukiu Dievo palaikymo  4u.gif
Linkiu tiketi ir pamatysite  4u.gif  wub.gif

Visiškai pritariu wub.gif
Atsakyti
QUOTE(viringa @ 2014 02 09, 17:12)
Kaip nepavadinsi, ar dešimt dievo įsakymų, ar komunistinės moralės kodeksas, visur siekiama to pačio tikslo ir visgi tikima gėriu, tikima , kad žmogus gali ir turi  būti moralus, mylintis kitus ir pasaulį, toks reikalingas visuomenei. Ir normalioje šeimoje niekas vaikų nieko blogo nemoko, ar tai religinga šeima, ar ne.

Ar tikrai komunistinės moralės kodeksu siekiama to paties tikslo kaip ir tikinčio, pvz., Jėzumi? Komunistinės moralės kodeksas apsiriboja šiuo gyvenimu, o krikščionis tiki amžinuoju gyvenimu. Ir vertybės visgi skiriasi, pvz.: katalikybė teigia, kad Santuoka neišardoma, o komunistinė moralė leidžia tuoktis ne sykį ir t. t.
Papildyta:
QUOTE(viringa @ 2014 02 09, 17:12)
O pasimelsti visi žmonės pasimeldžia - kam, niekas tikrai nežino, bet, kaip ir pasakose, prašom ir tikim, kad gėris nugalės...

Kodėl žmonės nežino, kam meldžiasi? g.gif Tas, kuris meldžiasi, tai tikrai žino kam.

O pasakos paprastai baigiasi taip: o toliau jie ilgai ir laimingai gyveno...
Atsakyti
QUOTE(Riviera Maya @ 2014 02 09, 01:00)
Nematau jokio reikalo gilintis i jokius tikejimus ir i jokias biblijas  ax.gif Tereikia tik suprasti, kad kas bloga-tas bloga, kas gera-tas gera  4u.gif

Patarle byloja priesingai "Trumparegiska apie knigos turini spresti pagal jos virseli". Taigi, tam kad atmesti kazka kaip niekini, pradziai reikia pasivarginti susipazinti su turiniu. O ir blogio ir gerio supratimas yra baisiai salyginas, ypac kai mes zinome, kad zmones linke eiti i kompromisa su savo sazine. Sazine gi skirta tam, kad atskirtu gera nuo blogo. O gero ir blogo kriterijus zmogui ideigia tevai, visuomene, vnz aplinka kurioje jis gyvena.

QUOTE(Saulėtekė @ 2014 02 10, 12:03)
Bet jums turbūt nekyla klausimų, ar Dievas egzistuoja? O šv. Raštą tai geriau skaityti su vadovu. Yra tokių grupelių prie bažnyčių, gal ir jūsiškėje yra.
Gal dalį atsakymų galėtumėt rasti ir „Marijos radijo“ laidos Biblijos slėpiniai įrašuose?

O kodelj us abejojate saugusio zmogaus gebjimu savarankiskai mastyti?
Pagaliau, gi katalikai turi katekizma, kam idomu gali tai pastudijuoti.

QUOTE(Saulėtekė @ 2014 02 10, 20:35)
Ar tikrai komunistinės moralės kodeksu siekiama to paties tikslo kaip ir tikinčio, pvz., Jėzumi? Komunistinės moralės kodeksas apsiriboja šiuo gyvenimu, o krikščionis tiki amžinuoju gyvenimu. Ir vertybės visgi skiriasi, pvz.: katalikybė teigia, kad Santuoka neišardoma, o komunistinė moralė leidžia tuoktis ne sykį ir t. t.
Papildyta:

Kodėl žmonės nežino, kam meldžiasi?   g.gif Tas, kuris meldžiasi, tai tikrai žino kam.

O pasakos paprastai baigiasi taip: o toliau jie ilgai ir laimingai gyveno...

As nevisai jusu supratau, prie ko cia morale ir Jezus, juo labiau sasajos su esamu gyvenimu ir amzinuoju? Jus ziauriai painiojates savokose.
O jus pati ar zinote kuo skiriasi komunistines ideologijos morale, nuo krikscioniskos, tarkim kataliku?

Man asmeniskai, nera vertybe, kai amzinasis gyvenimas yra manupuliacijos irankis. Is serijos, kaip asilui morka, antikos laikais tai buvo paplites budas asilui, kuris sukdavo rata, tam kad aprupintu miesta vandeniu, pompu gi tais laikais nebuvo. Kad asiliukas ne stovetu, jam kabindavo pries nosi morka. Bet juk asilas yra gyvulys, kai zmogus yra samoninga butybe, jo papirkineti, mano galva, kaip ir nereiketu. Reikia tiketi jo samoningumu. Juk ne veltui dievas dave zmogui prota.

Nezinau kaip kiti, kazkaip visada tikejau, jog yra dievas, man asmeniskai jokiu irodimu nereikia. Lygiai taip pat man nereikia amzinojo gyvenimo, nes esu dekinga dievui uz tai kad as aplamai gyvenu, turiu galimybe pazinti jojo didybe, kuri mane supa. Ar ne stebuklas kiekviena ryta patekanti saule, lietaus lasas, prazydes geles ziedas? Dorovinga gi esu, ne todel kad ko bijociau, ar kad renku pliuspunktus, o todel, kad mano vidui, sazinei atgrasu eiti su savimi i kompromisus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 10 vasario 2014 - 23:38
QUOTE(Moonte @ 2014 02 10, 23:35)
O kodelj us abejojate saugusio zmogaus gebjimu savarankiskai mastyti?

Tam žmogui buvo duotas konkretus patarimas dėl konkrečios priežasties.
Papildyta:
prie ko cia morale ir Jezus

Tokį teiginį tikrai sunkoka suprast. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulėtekė @ 2014 02 11, 01:40)
Tokį teiginį tikrai sunkoka suprast.  smile.gif

Tai as jus ir klausiu. Kuo skiriasi komunistine morale, nuo krikscioniskos, tarkim kaltaliku, kaip supratai si tikejima jus praktikuojate? Juk nepaneigsite krikscioniu sasajas su Jezumi. Bet teigti, kad Jezus yra esminis skirtumas tarp krikscioniskos morales ir komunistines, mano galva, tai tik parodo, Jusu nesuvokima, kas yra aplamai morale, dorove, etika.
Nejau iki Jezaus morales nebuvo? Tuomet kaip su dekalogu, kuris buvo padiktuotas dar pries Jezaus gimima? Pagaliau, dekalogu lygiai taip pat naudojasi judejai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 11 vasario 2014 - 00:47
O jus pati ar zinote kuo skiriasi komunistines ideologijos morale, nuo krikscioniskos, tarkim kataliku?

Įdomi jūsų nuomonė. smile.gif
Papildyta:
man nereikia amzinojo gyvenimo

Na, jeigu jums nereikia... Jūs renkatės. g.gif
Atsakyti