Įkraunama...
Įkraunama...

Ar Dievas egzistuoja?

QUOTE(Riviera Maya @ 2014 02 12, 15:55)
4u.gif
O gal man to bagazo nereikia norint paprasciausiai parasyti, kad as tikiu DIEVU, be jokio bagazo  biggrin.gif Man tikrai nereikia niekieno net "auksiniu" minciu, tenorint tiek parasyti. As zinau, kad Dievas egzistuoja ir be ju  4u.gif

O jau cia kiekvieno pasirinkimas. Parasiau kokiais kriterijais as vadovaujuosi priimdamo koki sprendima, darydama isvadas. Jusu gi valia rinktis. Man is esmes nei silta nei salta, kaip ir jums 4u.gif Kaip jau minejau, man idomu tik praturtini save kito zmoniu izvalgomis, kurios galimai paskatins mane perziureti savas isvadas apie si reiskini.

Tik tuomet man nesuprantamos jusu intencijos, kas vercia diskutuoti su manimi apie nieka, tai kas jums neidomu ir nereiksminga. Kam beprasmiskai eikvoti savo laika.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 12 vasario 2014 - 15:40
QUOTE(Moonte @ 2014 02 12, 15:28)
O jau cia kiekvieno pasirinkimas. Parasiau kokiais kriterijais as vadovaujuosi priimdamo koki sprendima, Jusu gi valia rinktis. Man is esmes nei silta nei salta, kaip ir jums  4u.gif Kaip jaumienjau, man idomu tik praturtini save, kito zmoniu izvalgomis, kurios galimai paskatins mane perziureti savas isvadas apie si reiskini.

Tik tuomet man nesuprantamos jusu intencijos, kas vercia diskutuoti su manimi apie nieka, tai kas jums neidomu. Kam beprasmiskai eikvoti savo laika.

Na jei jau pacituojate mano zodziu, atsakote , paklausiate, kaip ir si paskutini karta ax.gif Tai ir neignoruoju biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Riviera Maya @ 2014 02 12, 16:37)
Na jei jau pacituojate mano zodziu, atsakote , paklausiate, kaip ir si paskutini karta  ax.gif  Tai ir neignoruoju  biggrin.gif

As ne atsakau i savo kalusimus, o pagrindziu savo teiginius, kodel as taip galvoju.
Jusu gi vistiek nesurpantu. Jei man butu neidomu, as ignoruociau.

Dabar gi rasau, nes idomios diskutavimo, bent jau su manimi intencijos. Kai akivaizdziai rodoma, kad mano mintys, nors ir argumentuotos jums yra niekines, vien todel, kad jus jau neva turite savo. Tuomet kokia prasme visame tame? Jus gi iki siol nekontrargumetavote nei vienam mano argumentui, i tema. Diskusija pakreipet apie abejotinus saltinius, kurie jums nereikalingi tam kad sudaryti savo nuomone.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 12 vasario 2014 - 15:52
QUOTE(Moonte @ 2014 02 12, 15:44)
Jus gi iki siol nekontrargumetavote nei vienam mano argumentui, i tema.

Moonte, jūs esate bendravimo forume. Ne kokioje mokslininkų konferencijoje. Žiūrėkit į viską paprasčiau. 4u.gif
Manęs, pavyzdžiui, agnosticizmas nedomina. Jūs pasakėte, aš išgirdau. Leidau jums pasisakyti. O jūs norite konferencijos. doh.gif
Taip nebus. Juk paprastai žmonės užeina į temą pasižvalgyt, ar ko nors jam pačiam įdomaus nesama. Jeigu kas krenta į akis, pakomentuoja. Jei sau reikiamų minčių neberanda, eina į kitą. Juk laisvas forumas kalbėt arba nebekalbėt.

Man tik įdomu, kaip jūs savajį agnosticizmą apibrėžiate (aišku, jeigu bus noro atsakyt). 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulėtekė @ 2014 02 12, 20:14)
Moonte, jūs esate bendravimo forume. Ne kokioje mokslininkų konferencijoje. Žiūrėkit į viską paprasčiau.  4u.gif
Manęs, pavyzdžiui, agnosticizmas nedomina. Jūs pasakėte, aš išgirdau. Leidau jums pasisakyti. O jūs norite konferencijos.  doh.gif
Taip nebus. Juk paprastai žmonės užeina į temą pasižvalgyt, ar ko nors jam pačiam įdomaus nesama. Jeigu kas krenta į akis, pakomentuoja. Jei sau reikiamų minčių neberanda, eina į kitą. Juk laisvas forumas kalbėt arba nebekalbėt.

Man tik įdomu, kaip jūs savajį agnosticizmą apibrėžiate (aišku, jeigu bus noro atsakyt).  4u.gif

Nemegstu tusciazodziauti. Jei neturiu ka pasakyti, visai nerasau. Nemanau, kad forume virtualios diskusijos forma skirasi nuo kitu diskusiju.
O pire ko cia konferencija? Ir prie ko cia mano norai. Argi as jus prasiau, kad jus sumanim diskutuotumete apie agnosticizma g.gif Gal nederetu man primesti to ko as net neketinau daryti.

Man nesunku apibrezti tai ka as samonigai pasirinkau. Tik mane glumina, kad jusu poste vienas kitam priestarauja teiginiai, juos paryskinau.

Agnosticizmas yra plati svoka kuri apima labai dideli spektra. Tad kad nereiketu rasyti paklodziu, varginti oponentu bereiskmiu tekstu, susiaurinkite butent koks aspektas jus domina, jei istiesu domina. Nes as tikrai neturiu poreikio rasineti postus zmonems, kuriems tai nera idomu. Bet mielai dalinuosi su tais kam idomu. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 12 vasario 2014 - 20:39
QUOTE(Moonte @ 2014 02 12, 15:44)
As ne atsakau i savo kalusimus, o pagrindziu savo teiginius, kodel as taip galvoju.
Jusu gi vistiek nesurpantu. Jei man butu neidomu, as ignoruociau.

Dabar gi rasau, nes idomios diskutavimo, bent jau su manimi intencijos. Kai akivaizdziai rodoma, kad mano mintys, nors ir argumentuotos jums yra niekines, vien todel, kad jus jau neva turite savo. Tuomet kokia prasme visame tame? Jus gi iki siol nekontrargumetavote nei vienam mano argumentui, i tema. Diskusija pakreipet apie abejotinus saltinius, kurie jums nereikalingi tam kad sudaryti savo nuomone.

Tiek to, nuo siol ignoruosiu , nes tikrai nebeidomu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2014 02 12, 20:35)
Man nesunku apibrezti tai ka as samonigai pasirinkau. Tik mane glumina, kad jusu poste vienas kitam priestarauja teiginiai, juos paryskinau.

Yra skirtumas tarp agnosticizmo ir jūsų deklaruojamo agnosticizmo. Todėl ir norėjau, kad keletų sakinių nusakytumėt, kodėl save apibūdinat kaip agnostikę. Tada gal bus aiškiau suprantami jūsų komentarai. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Riviera Maya @ 2014 02 12, 21:49)
Tiek to, nuo siol ignoruosiu , nes tikrai nebeidomu  4u.gif

Kas nesidaro, viskas tik i gera. nail.gif
Papildyta:
QUOTE(Saulėtekė @ 2014 02 12, 22:17)
Yra skirtumas tarp agnosticizmo ir jūsų deklaruojamo agnosticizmo. Todėl ir norėjau, kad keletų sakinių nusakytumėt, kodėl save apibūdinat kaip agnostikę. Tada gal bus aiškiau suprantami jūsų komentarai.  4u.gif

Ir kokius gi jus pagrindinius skirtumus izvelgiat? Tarkim, kuo sioje temoje parasytos mano izvalgos priestarauja agnosticizmui? Nes as esu tikra, kad niekuo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 12 vasario 2014 - 21:36
QUOTE(Moonte @ 2014 02 12, 21:21)
Ir kokius gi jus pagrindinius skirtumus izvelgiat? Tarkim, kuo sioje temoje parasytos mano izvalgos priestarauja agnosticizmui? Nes as esu tikra, kad niekuo.

Kadangi jūs agnosticizmą galit apibūdinti tik paklodėmis, o ne keliais sakiniais, kaip būna įprastai (ir kaip apibūdina visažinė Vikipedija), nėra galimybės tai vertinti. Nes į ,,paklodes'' galima sukišti viską ir pagrįsti bet ką. Kad ir ateizmo ir agnosticizmo sąsajų nebuvimą. Todėl ir klausiau, kaip jūs save, kaip agnostikę apibrėžiate?
Papildyta:
Va čia vienas įdomus straipsnelis apie agnostikus. Kaip manote, ar savęs tokiems nepriskirtumėte?
Atsakyti
QUOTE(Saulėtekė @ 2014 02 13, 12:08)
Kadangi jūs agnosticizmą galit apibūdinti tik paklodėmis, o ne keliais sakiniais, kaip būna įprastai (ir kaip apibūdina visažinė Vikipedija), nėra galimybės tai vertinti. Nes į ,,paklodes'' galima sukišti viską ir pagrįsti bet ką. Kad ir ateizmo ir agnosticizmo sąsajų nebuvimą. Todėl ir klausiau, kaip jūs save, kaip agnostikę apibrėžiate?
Papildyta:
Va čia vienas įdomus straipsnelis apie agnostikus. Kaip manote, ar savęs tokiems nepriskirtumėte?

QUOTE(Moonte @ 2014 02 11, 12:45)
Kaip agnosticizmo salininke manyciau, kuo daugiau zinai tuo daugiau turi galimybiu priarteti prie suvokimo. As neteigiu, kad apimsi visa reiskinio, faktu visuma, tai neimanoma, tik priartesi.

Kadangi, jus trumpo teksto suvokti negalit (istrauka pateikiau), net pakartojus kelis kartus, kaip tarkim agnosticizmas, reikia rasyti paklodes biggrin.gif

Jusu gi nuoroda apie agnosticizma, butu tapatu jei buciau iterpusi nuroda kas yra kriskcionybe, arpsiribojus vien sia nuoroda. kuri buti analogiska butu pateiktai jusu nuorodai.. Beje specialiai pateikiau vikipedija, kaip jums autoriteta turinti info saltini.

I dabar jus man irodinekite, kad jus esate kriskcione biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 13 vasario 2014 - 12:27
Apie pateika Sauletekes nuoroda. Eilni karta katalikai kabina kitaip tikincities etiketes, menkindami juos. Nors is esmes, nei vienas musu, net pats to "rasinelio" autorius, negali irodyti savo ziniu apie Dieva gilumo, nes dievas nera banalus, jis berybis, o Dievo pazinimas yra siekiamybe per visa zmogaus gyvenima. Na gal kai kam Dievas atrodo paprastas kaip trys centai, tad skersai isilgai yra su juo susipazines, na tai jau to zmogaus reikalas, galimai jis koks ypatinas.

Kaip agnostikas, manau, jog kiekvino zmogaus, tame tarpe ir mano, mintys, izvalgos yra subjektyvios, kai OBJEKTYVUMAS yra siekiamybe, nes objektyvus yra tik Dievas.

Kaip agnostikas, manau, jog tam kad susipazinti su reiskinio visuma, negalima apsiriboti tik vienu saltiniu, kuo daugiau saltiniu tuo daugiau nuomoniu tuo labiau gali isgryninti minti, pagilinti zinias, velgi priarteti prie suvokimo ir tai reikia daryti visa savo gyvenimeli. Tik ribotas asmuo, apsiribojes savo pazinima is vieno subjektyvaus rasinelio daro negatyvias isvadas apie reiskini.

Taigi, ir "pasiskaninimui". Man teko garbe benrauti su ATA Tevu Stanislovu. Labai daug diskutavome apie Dieva, kaip zmones vertina, ziuri i Dieva per savo stereotipine prizme. Labiausiai is to poklabio man istirgusi izvalga skambetu taip.

"Nesvarbu kokiais keliais mes einame link Dievo, svarbu, kad mes einame link jo. Tas kas sureiksmina kelia (religija) uzmirsdamas Dieva, jo kelias veda i pragara, nes jo sirdyje nera Dievo, nes svarbus tik "kelias". Kai Dievas neskirsto vaikus, pagal tai kokiais keliais jie atejo pas ji, jis svatinai pasitinka visus, nes jo mylimi vaikai visada yra laukiami jo namuose".

O dabar plataus kataliko akiracio patikrinimui. Kuris is jusu isdris atsakyti i siuos elementarius klausimus?

*Kiek yra Dekalogu - 10 Dievo isakymu?
** Kada ir kur buvo parasytas paskutinis krikscioniu Katekizmas, (sufleruoju) kuris buvo pavadintas "Naujuoju (Salies pavadinimas)"?
*** Kokie yra pirmuju Dievo sukurtu zmoniu vardai?
**** Kiek yra nuopolio ratu? biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 14 vasario 2014 - 12:06
QUOTE(Moonte @ 2014 02 14, 11:35)
Apie pateika Sauletekes nuoroda. Eilni karta katalikai kabina kitaip tikincities etiketes, menkindami juos. Nors is esmes, nei vienas musu, net pats to "rasinelio" autorius, negali irodyti savo ziniu apie Dieva gilumo, nes dievas nera banalus, jis berybis, o Dievo pazinimas yra siekiamybe per visa zmogaus gyvenima. Na gal kai kam Dievas atrodo paprastas kaip trys centai, tad skersai isilgai yra su juo susipazines, na tai jau to zmogaus reikalas, galimai jis koks ypatinas.

Kaip agnostikas, manau, jog kiekvino zmogaus, tame tarpe ir mano, mintys, izvalgos yra subjektyvios, kai OBJEKTYVUMAS yra siekiamybe, nes objektyvus yra tik Dievas.

Kaip agnostikas, manau, jog tam kad susipazinti su reiskinio visuma, negalima apsiriboti tik vienu saltiniu, kuo daugiau saltiniu tuo daugiau nuomoniu tuo labiau gali isgryninti minti, pagilinti zinias, velgi priarteti prie suvokimo ir tai reikia daryti visa savo gyvenimeli. Tik ribotas asmuo, apsiribojes savo pazinima is vieno subjektyvaus rasinelio daro negatyvias isvadas apie reiskini.

Taigi, ir "pasiskaninimui". Man teko garbe benrauti su ATA Tevu Stanislovu. Labai daug diskutavome apie Dieva, kaip zmones vertina, ziuri i Dieva per savo stereotipine prizme. Labiausiai is to poklabio man istirgusi izvalga skambetu taip.

"Nesvarbu kokiais keliais mes einame link Dievo, svarbu, kad mes einame link jo. Tas kas sureiksmina kelia (religija) uzmirsdamas Dieva, jo kelias veda i pragara, nes jo sirdyje nera Dievo, nes svarbus tik "kelias". Kai Dievas neskirsto vaikus, pagal tai kokiais keliais jie atejo pas ji, jis svatinai pasitinka visus, nes jo mylimi vaikai visada yra laukiami jo namuose".

O dabar plataus kataliko akiracio patikrinimui. Kuris is jusu isdris atsakyti i siuos elementarius klausimus?

*Kiek yra Dekalogu - 10 Dievo isakymu?
** Kada ir kur buvo parasytas paskutinis krikscioniu Katekizmas, (sufleruoju) kuris buvo pavadintas "Naujuoju (Salies pavadinimas)"?
*** Kokie yra pirmuju Dievo sukurtu zmoniu vardai?
**** Kiek yra nuopolio ratu?  biggrin.gif

Jei tik po 10, žinau trejetą, jei visų monoteistinių religijų (su išlygomis, ne tik pagrindinių), priskaičiuotume nemažai ir tikrai ne visas (laike ir erdvėje) smile.gif

Paskutinį, rodos, tvirtino Jonas Paulius II, kūrėjai, rodos, olandai katalikų teologai

Gal Gilgamešas? smile.gif Susirask lietuvių liaudies Užgavėnių dainos tekstą "Dai papūtė vėjalis pušelę " (ar panašiu pavadinimu (ažupūtė putino laukelį)) ir palygink su Gilgamešo epu smile.gif

Anot A. Dantės - devyni smile.gif
Atsakyti