Apie pateika Sauletekes nuoroda. Eilni karta katalikai kabina kitaip tikincities etiketes, menkindami juos. Nors is esmes, nei vienas musu, net pats to "rasinelio" autorius, negali irodyti savo ziniu apie Dieva gilumo, nes dievas nera banalus, jis berybis, o Dievo pazinimas yra siekiamybe per visa zmogaus gyvenima. Na gal kai kam Dievas atrodo paprastas kaip trys centai, tad skersai isilgai yra su juo susipazines, na tai jau to zmogaus reikalas, galimai jis koks ypatinas.
Kaip agnostikas, manau, jog kiekvino zmogaus, tame tarpe ir mano, mintys, izvalgos yra subjektyvios, kai OBJEKTYVUMAS yra siekiamybe, nes objektyvus yra tik Dievas.
Kaip agnostikas, manau, jog tam kad susipazinti su reiskinio visuma, negalima apsiriboti tik vienu saltiniu, kuo daugiau saltiniu tuo daugiau nuomoniu tuo labiau gali isgryninti minti, pagilinti zinias, velgi priarteti prie suvokimo ir tai reikia daryti visa savo gyvenimeli. Tik ribotas asmuo, apsiribojes savo pazinima is vieno subjektyvaus rasinelio daro negatyvias isvadas apie reiskini.
Taigi, ir "pasiskaninimui". Man teko garbe benrauti su ATA Tevu Stanislovu. Labai daug diskutavome apie Dieva, kaip zmones vertina, ziuri i Dieva per savo stereotipine prizme. Labiausiai is to poklabio man istirgusi izvalga skambetu taip.
"Nesvarbu kokiais keliais mes einame link Dievo, svarbu, kad mes einame link jo. Tas kas sureiksmina kelia (religija) uzmirsdamas Dieva, jo kelias veda i pragara, nes jo sirdyje nera Dievo, nes svarbus tik "kelias". Kai Dievas neskirsto vaikus, pagal tai kokiais keliais jie atejo pas ji, jis svatinai pasitinka visus, nes jo mylimi vaikai visada yra laukiami jo namuose".
O dabar plataus kataliko akiracio patikrinimui. Kuris is jusu isdris atsakyti i siuos elementarius klausimus?
*Kiek yra Dekalogu - 10 Dievo isakymu?
** Kada ir kur buvo parasytas paskutinis krikscioniu Katekizmas, (sufleruoju) kuris buvo pavadintas "Naujuoju (Salies pavadinimas)"?
*** Kokie yra pirmuju Dievo sukurtu zmoniu vardai?
**** Kiek yra nuopolio ratu?