Įkraunama...
Įkraunama...

Čili pipirai ir paprikos

QUOTE(yerena @ 2014 02 12, 20:24)
Džiovinti Poblano vadinami Ancho (Grande), tai yra tas pats pipiras. Jie yra labai platūs, delno dydžio. Jei turite labai ilgus, tai gal auginote pvz. Chilaca (Pasilla):
user posted image

Jau dabar susimaisiau. Poblano butent tokie buvo platus, o apie Ancho .. galvoju, jie augo visai skirtingose lysvese ir Passila augo salia Ancho, o Pasilla irgi juoda?Ot kaip buna kai daug nauju augalu retu o perdaug laiko atrinkt atskirai nebuvo, dziovinau visus beveik kartu, tik pagal dydi ir forma atskiriu.
Bet kodel seklas pardavineja atskiruose pokeliuose ir skirtingais pavadinimais, jei ta pati veisle g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Venta9: 12 vasario 2014 - 20:04
QUOTE(Venta9 @ 2014 02 12, 21:02)
Poblano butent tokie buvo platus, o apie Ancho .. galvoju, jie augo visai skirtingose lysvese ir Passila augo salia Ancho, o Pasilla irgi juoda?...Bet kodel seklas pardavineja atskiruose pokeliuose ir skirtingais pavadinimais, jei ta pati veisle g.gif

Tai čia dvi skirtingos veislės: platūs Poblano, kurie džiovinti vadinami Ancho Grande ir ilgi Chilaca, kurie sudžiovinti vadinami Pasilla biggrin.gif
Ant manųjų pakelių parašytos "šviežių, žalių, nesudžiovintų" pipirų pavadinimai. O dėl klaidinimo- gal ne kiekvienas pardavėjas žino tas pavadinimų subtilybes g.gif
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2014 02 12, 18:59)
Nežinau kaip dėl pačių džiovintų Poblano skoninių savybių, bet pirktiniai labai kvapnūs ir skanūs: saldoki su ryškiais slyvų, kavos, tabako, anyžių ir razinų aromatais. Sunaudoju padažuose, marinatuose, salotų užpiluose.

o bozienki!!! kodel as tokiu neturiu? verysad.gif verysad.gif verysad.gif
reik dar viena itraukt i ieskomu sarasus kitiems metams.
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2014 02 12, 21:13)
Tai čia dvi skirtingos veislės: platūs Poblano, kurie džiovinti vadinami Ancho Grande ir ilgi Chilaca, kurie sudžiovinti vadinami Pasilla  biggrin.gif
Ant manųjų pakelių parašytos "šviežių, žalių, nesudžiovintų" pipirų pavadinimai. O dėl klaidinimo- gal ne kiekvienas pardavėjas žino tas pavadinimų subtilybes  g.gif

Siais metais jau geriau ziuresiu ir tikrai atskirsiu, nes bus antri metai, aisku jei sudygs seklos, nes pernykscios, o pernai prastai dygo. Va pirmus Habanerus numarinau ant saltos palanges o dabar isnaujo padeti daigint nerodo gyvybes jau 2 sav, gali ir neparodyt, nes seklytes tokios kaip dziuveseliai ir plonytes, nei kiek neisbrinksta. Pirm0soias tai buvo iskrapstytos mano is pernykcios paprikytes ir l. greit isdygo.
Atsakyti
Vobla, pabandykite įsigyti džiovintų Poblano ir paragaukite, jie nėra aštrūs, visai schmoll.gif Net nežinau ar tiktų marinavimui...
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2014 02 12, 18:43)
Aš įdarinėju pamarinuotus Satan's Kiss varškės sūriu su prieskoniais arba pelėsiniu sūriu su sviestu. Laikau stiklainyje citrininiame aliejuje, kad neišdžiūtų. Skanumėlis  essen.gif


Ojei... apsiseilėjau essen.gif Skamba labai labai viliojančiai wub.gif Šių velniukų šiemet kokia 15 vnt. auginsiu-bais man patiko jie bigsmile.gif Jei nesunku-parašykit viską detaliai kaip darot ir ką dedat, prašaaaaaaaaaaaau 4u.gif 4u.gif 4u.gif


QUOTE(yerena @ 2014 02 12, 18:59)
Nežinau kaip dėl pačių džiovintų Poblano skoninių savybių, bet pirktiniai labai kvapnūs ir skanūs: saldoki su ryškiais slyvų, kavos, tabako, anyžių ir razinų aromatais. Sunaudoju padažuose, marinatuose, salotų užpiluose.

Kaip tik kraunu krepšelį iš ebay--įsimečiau ir šiuos pipiriukus thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Vobla @ 2014 02 12, 21:17)
o bozienki!!! kodel as tokiu neturiu? verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif
  reik dar viena itraukt i ieskomu sarasus kitiems metams.

Jei daug isdygs ( o padejau daigint beveik visas seklas) galesiu pasidalint daigais. O toli nuo Kauno?
Atsakyti
QUOTE(Venta9 @ 2014 02 12, 21:22)
...nes seklytes tokios kaip dziuveseliai ir plonytes, nei kiek neisbrinksta. Pirm0soias tai buvo iskrapstytos mano is pernykcios paprikytes ir l. greit isdygo.

Manosios pirktinės irgi plonos, susiraukšlėjusios ir be gyvybės ženklų mirksta jau mėnesį. Gerosios Fėjos dėka gavau 6 Habanero Orange (iškrapštytas iš pipiro) sėklas ir mano daigeliai jau ant palangės- šaknelės vatos diskeliuose pasirodė po 4 dienų thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2014 02 12, 21:28)
Manosios pirktinės irgi plonos, susiraukšlėjusios ir be gyvybės ženklų mirksta jau mėnesį. Gerosios Fėjos dėka gavau 6 Habanero Orange (iškrapštytas iš pipiro) sėklas ir mano daigeliai jau ant palangės- šaknelės vatos diskeliuose pasirodė po 4 dienų  thumbup.gif

Oranze ir mano yra 4 jau su antrais lapeliais is pirmo sejimo ( kazkodel nenumiro, kaip Yellow), geltonieji nerodo gyvybes.
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2014 02 12, 21:26)
Šių velniukų šiemet kokia 15 vnt. auginsiu-bais man patiko jie bigsmile.gif Jei nesunku-parašykit viską detaliai kaip darot ir ką dedat, prašaaaaaaaaaaaau 4u.gif  4u.gif  4u.gif

Marinuoti farširuoti pipiriukai:
Marinuoju pagal Giedriaus receptą, nepjaustytus, tik su įpjovomis prie kotelio, kad marinatas užpildytų ir pipiriukų vidų. Po kelių savaičių jau galima farširuoti. Tam naudoju varškės sūrį ir sviestą (2:1), rozmariną, druską. Įdarą iki vientisos masės išsukti ir užpildyti ištrauktus pipiriukus (viršūnėlę nupjauti, išimti visas sėklas). Arba išsukti iki vienalytės masės pelėsinį sūrį (naudoju Gorgonzola) ir sviestą (2:1), užpildyti pipirus ir sudėjus į švarų stiklainį užpilti aliejumi (gali būti ir skoninis) bent jau parai. Tokie pipirai pas mus desertui prie vyno.
Lengviausia užpildyti pipiriukus įdaru pasinaudojus konditeriniu maišeliu. Likusį aliejų sunaudoju alyvuogių marinavimui.
Dėl Poblano- nepasigailėsite thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2014 02 12, 20:46)
Marinuoti farširuoti pipiriukai:
Marinuoju pagal Giedriaus receptą, nepjaustytus, tik su įpjovomis prie kotelio, kad marinatas užpildytų ir pipiriukų vidų. Po kelių savaičių jau galima farširuoti. Tam naudoju varškės sūrį ir sviestą (2:1), rozmariną, druską. Įdarą iki vientisos masės išsukti ir užpildyti ištrauktus pipiriukus (viršūnėlę nupjauti, išimti visas sėklas). Arba išsukti iki vienalytės masės pelėsinį sūrį (naudoju Gorgonzola) ir sviestą (2:1), užpildyti pipirus ir sudėjus į švarų stiklainį užpilti aliejumi (gali būti ir skoninis) bent jau parai. Tokie pipirai pas mus desertui prie vyno.
Lengviausia užpildyti pipiriukus įdaru pasinaudojus konditeriniu maišeliu. Likusį aliejų sunaudoju alyvuogių marinavimui.
Dėl Poblano- nepasigailėsite  thumbup.gif



O mama, koks seilėtekis man doh.gif
Tik pasitikslinsiu - marinatas čia tas, kur jalapenams skirtas?

Reikia nusirašyti į pagarbią vietą naujoje kulinarinėje knygoje. Sataniukų neturiu, bet gal tiks koks Aji ar Serano?
Atsakyti
QUOTE(ptashka @ 2014 02 12, 21:52)
Tik pasitikslinsiu - marinatas čia tas, kur jalapenams skirtas? Sataniukų neturiu, bet gal tiks koks Aji ar Serano?

Pagal tokį. Dėl pailgų pipiriukų nieko negaliu patarti- lengvai išimsite sėklas? Įdarau tik mažiukus, apvalius pipiriukus. Tiktų ir Koral.
Atsakyti