Įkraunama...
Įkraunama...

Čili pipirai ir paprikos

QUOTE(2Ditute @ 2014 02 12, 17:52)
Sveikos, viena paprikytė jau iškišo nosytę iš patalų, patarkit ar geriau sodinti į didesnį indelį, ar mažesnį ir vėliau persodint g.gif

as is karto i normalu sodinu, nebepersodineju, tik su tais dideliais viena beda- nebeuztenka palangiu unsure.gif Mazesniu daugiau galima sutalpinti, bet kas is to, kol pomidoru sejai ateis laikas, visvien reikes didesniu vazonu, ai, man maziau terlinimosi, viena karta ikisai ir ramu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 02 12, 18:14)
o nebandei anksčiau?
Man labai patiko šaldytos paprikos.

Čia gal apie aštriukus Madmuazelė,nes paprikas tai šaldė g.gif Aš šaldžiau pipiriukus-ir cielus,ir darinėtus pjaustytus.
QUOTE(2Ditute @ 2014 02 12, 18:52)
Sveikos, viena paprikytė jau iškišo nosytę iš patalų, patarkit ar geriau sodinti į didesnį indelį, ar mažesnį ir vėliau persodint g.gif

Šiaip tai pataria iš karto į didesnę tarą,nes paprikos nemėgsta persodinimo.Bet aš šito nepastebėjau schmoll.gif Tik į nuolatinę vietą tuneliukan sukišus šiek tiek pristoja augimas...
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2014 02 12, 19:02)
Čia gal apie aštriukus Madmuazelė,nes paprikas tai šaldė  g.gif Aš šaldžiau pipiriukus-ir cielus,ir darinėtus pjaustytus.

Šiaip tai pataria iš karto į didesnę tarą,nes paprikos nemėgsta persodinimo.Bet aš šito nepastebėjau  schmoll.gif Tik į nuolatinę vietą tuneliukan sukišus šiek tiek pristoja augimas...

Ačiū, Madam Batterfly išlindo, einu sodint thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 02 12, 17:14)
o nebandei anksčiau?
Man labai patiko šaldytos paprikos. Jei ne SM, pati nebūčiau susigalvojusi. Šiemet irgi daug auginsiu  smile.gif

Čiliukų nebandžiau... Tik paprikas. Aš ir be SM net nesumąstyčiau paprikų šaldyti blush2.gif PErnai patingėjau, o šiemet dar prišaldysiu farširuotų paprikų.. Paskui beliks tik į puodą įmesti essen.gif

QUOTE(adija5 @ 2014 02 12, 18:02)
Čia gal apie aštriukus Madmuazelė,nes paprikas tai šaldė  g.gif Aš šaldžiau pipiriukus-ir cielus,ir darinėtus pjaustytus.

O kuo skiriasi nuo džiovintų? Dedi juos visur paskui?

Gal kas įdarinėjote čiliukus? Kuo? ax.gif
Atsakyti
As idarinejau Poblano ( bet kad jie neastrus) mesyte su ryziais ir darzovemis.
Papildyta:
QUOTE(jolituxxx @ 2014 02 12, 09:23)
Mes irgi marinuotus, koncervuotus pagrinde vartojame.  Patiekalų kur visai šeimai gaminame nebegalime aštrinti, nes mažylė nevalgo. Anksčiau kai valgydavo aštrumynus tai kitaip buvo, o dabar vaiko skonis visiškai pasikeitė ir jei pajunta nors kiek aštrumo nevalgo.

Kazkur skaiciau ar per telika maciau - iki kokiu 5 m geriau neduot ciliu. Analogija su mano anuku, pradzioje kartu su teveliu valgydavo o paskui visai nebe, jokiu.
Atsakyti
QUOTE(Venta9 @ 2014 02 12, 18:33)
As idarinejau Poblano ( bet kad jie neastrus) mesyte su ryziais  ir darzovemis.

Kazkur skaiciau ar per telika maciau - iki kokiu 5 m geriau neduot ciliu.

Čia kaip karštas patiekalas?
Kodėl negalima?
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2014 02 12, 19:18)
Gal kas įdarinėjote čiliukus? Kuo? ax.gif

Aš įdarinėju pamarinuotus Satan's Kiss varškės sūriu su prieskoniais arba pelėsiniu sūriu su sviestu. Laikau stiklainyje citrininiame aliejuje, kad neišdžiūtų. Skanumėlis essen.gif
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2014 02 12, 19:40)
Čia kaip karštas patiekalas?
Kodėl negalima?

Kaip karstas, nieko daugiau nesugalvojau. Yra kazkiek sudziovintu cielu, reikes pabandyt kazka padaryt, gal galima atgaivint kazkaip , kazkur pamirkyt.

O kodel negalima, kazkaip nepamenu, man rodos kad nesugadint skonio receptorius. Tai nereiskia , jei kur patiekaluose nedaug yra, omeny kad taip valgyt ant sumustinio ar picos ar dar kaip, mano anukelis tiesiog uzsikasdavo prie sumustinio ir tuos astresnius o paskui visai nebe.
Atsakyti
QUOTE(Venta9 @ 2014 02 12, 19:53)
Kaip karstas, nieko daugiau nesugalvojau. Yra kazkiek sudziovintu cielu, reikes pabandyt kazka padaryt, gal galima atgaivint kazkaip , kazkur pamirkyt.

Nežinau kaip dėl pačių džiovintų Poblano skoninių savybių, bet pirktiniai labai kvapnūs ir skanūs: saldoki su ryškiais slyvų, kavos, tabako, anyžių ir razinų aromatais. Sunaudoju padažuose, marinatuose, salotų užpiluose.
Atsakyti
QUOTE(Venta9 @ 2014 02 12, 18:53)
O kodel negalima, kazkaip nepamenu, man rodos kad nesugadint skonio receptorius. Tai nereiskia , jei kur patiekaluose nedaug yra, omeny kad taip valgyt ant sumustinio ar picos ar dar kaip, mano anukelis  tiesiog uzsikasdavo prie sumustinio ir tuos astresnius o paskui visai nebe.

Tai su saiku ir jei su maistu manau tikrai nieko baisaus ypač jei nori pats vaikas g.gif Mūsiškė prašydavo, kad ant sumuštinio mažą gabaliuką čilio uždėtume. O dabar viskas, biški aštrumą maiste pajunta ir nevalgo, sako tetei čia lotuliukas.gif Bet užtat dabar citrinų griežinėlius valgo su visom žievelėm, jei tik papjaustau net nepastebiu kaip dingsta nuo stalo doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolituxxx: 12 vasario 2014 - 19:00
QUOTE(yerena @ 2014 02 12, 19:59)
Nežinau kaip dėl pačių džiovintų Poblano skoninių savybių, bet pirktiniai labai kvapnūs ir skanūs: saldoki su ryškiais slyvų, kavos, tabako, anyžių ir razinų aromatais. Sunaudoju padažuose, marinatuose, salotų užpiluose.

Nuejau paziuret ir pauostyt: kvepia kitaip nei kiti, bet tik esu nevisai isitikinus kad liko Poblano, nes tokie ilgi, turbut bus Ancho Grande, jie velai sunoko ir buvo labai ilgi ir ne platus, man idarymui nelabai tiko tai sudziovinau.
Atsakyti
QUOTE(Venta9 @ 2014 02 12, 20:12)
...bet tik esu nevisai isitikinus kad liko Poblano, nes tokie ilgi, turbut bus Ancho Grande, jie velai sunoko ir buvo  labai ilgi  ir ne platus, man idarymui nelabai tiko tai sudziovinau.

Džiovinti Poblano vadinami Ancho (Grande), tai yra tas pats pipiras. Jie yra labai platūs, delno dydžio. Jei turite labai ilgus, tai gal auginote pvz. Chilaca (Pasilla):
user posted image
Atsakyti