Įkraunama...
Įkraunama...

Čili pipirai ir paprikos

QUOTE(Venta9 @ 2014 02 12, 21:22)
Siais metais jau geriau ziuresiu ir tikrai atskirsiu, nes bus antri metai, aisku jei sudygs seklos, nes pernykscios, o pernai prastai dygo. Va pirmus Habanerus numarinau ant saltos palanges o dabar isnaujo padeti daigint nerodo gyvybes jau 2 sav, gali ir neparodyt, nes seklytes tokios kaip dziuveseliai ir plonytes, nei kiek neisbrinksta. Pirm0soias tai buvo iskrapstytos mano is pernykcios paprikytes ir l. greit isdygo.


nieko kokį habanero orange daigelį galėsiu ir perleist, nes pas mane dar cieli trys yra. Vienas kaip sakant atsargai, vienas sau o kitas va dar lieka biggrin.gif mano čiliokų visos sėklos lygtais dygo, bet va carliston mild nesulaukiau uodegėlių. Ai turiu šiems metams Almų tai nieko biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2014 02 12, 20:46)
Marinuoti farširuoti pipiriukai:
Marinuoju pagal Giedriaus receptą, nepjaustytus, tik su įpjovomis prie kotelio, kad marinatas užpildytų ir pipiriukų vidų. Po kelių savaičių jau galima farširuoti. Tam naudoju varškės sūrį ir sviestą (2:1), rozmariną, druską. Įdarą iki vientisos masės išsukti ir užpildyti ištrauktus pipiriukus (viršūnėlę nupjauti, išimti visas sėklas). Arba išsukti iki vienalytės masės pelėsinį sūrį (naudoju Gorgonzola) ir sviestą (2:1), užpildyti pipirus ir sudėjus į švarų stiklainį užpilti aliejumi (gali būti ir skoninis) bent jau parai. Tokie pipirai pas mus desertui prie vyno.
Lengviausia užpildyti pipiriukus įdaru pasinaudojus konditeriniu maišeliu. Likusį aliejų sunaudoju alyvuogių marinavimui.
Dėl Poblano- nepasigailėsite  thumbup.gif

4u.gif 4u.gif kaip norėčiau dabar-kaip iškęsti doh.gif

drinks_cheers.gif ačiū, laiku užėjau.
Atsakyti
QUOTE(Avijacija @ 2014 02 12, 22:16)
nieko kokį habanero orange daigelį galėsiu ir perleist, nes pas mane dar cieli trys yra. Vienas kaip sakant atsargai, vienas sau o kitas va dar lieka  biggrin.gif  mano čiliokų visos sėklos lygtais dygo, bet va carliston mild nesulaukiau uodegėlių. Ai turiu šiems metams Almų tai nieko  biggrin.gif

Oranze ,, pasirodo, turiu, pasejau kaip nezinomus o jie yra parvezti sunaus is USA irgi tik 1 buvo isdyges ir seklu iskrapsciau ir menasi kad ji s buvo oranzinis arba raudonas. Cia buvo pries 3 m , tai gerai kad neismeciau tas seklytes, o jos visai gerai dygo, jau su antrais lapeliais stovi ant palanges, bet ir salta palange nieko nepakenke, o geltoniems ''hana''.
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2014 02 12, 22:18)
4u.gif  4u.gif kaip norėčiau dabar-kaip iškęsti doh.gif

Tik negaliu garantuoti kiek ilgai jie gali išbūti aliejuje- mes suvalgome stiklainį (1 l) per 3-4 dienas cool.gif
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2014 02 12, 20:22)
Vobla, pabandykite įsigyti džiovintų Poblano ir paragaukite, jie nėra aštrūs, visai  schmoll.gif Net nežinau ar tiktų marinavimui...


net nezinau kur ju ieskot g.gif didesniuose prekybcentriuose prie prieskoniu? ar kur specialiai prieskoniu parduotuvese? g.gif
QUOTE(Venta9 @ 2014 02 12, 20:27)
Jei daug isdygs ( o padejau daigint beveik visas seklas) galesiu pasidalint daigais. O toli nuo Kauno?

120km. bet turiu atstovus Kaune( tevukai), tai jei gerai dygs ir bus atliekamu- duokit zinia blush2.gif

QUOTE(yerena @ 2014 02 12, 20:46)
Marinuoti farširuoti pipiriukai:
Marinuoju pagal Giedriaus receptą, nepjaustytus, tik su įpjovomis prie kotelio, kad marinatas užpildytų ir pipiriukų vidų. Po kelių savaičių jau galima farširuoti. Tam naudoju varškės sūrį ir sviestą (2:1), rozmariną, druską. Įdarą iki vientisos masės išsukti ir užpildyti ištrauktus pipiriukus (viršūnėlę nupjauti, išimti visas sėklas). Arba išsukti iki vienalytės masės pelėsinį sūrį (naudoju Gorgonzola) ir sviestą (2:1), užpildyti pipirus ir sudėjus į švarų stiklainį užpilti aliejumi (gali būti ir skoninis) bent jau parai. Tokie pipirai pas mus desertui prie vyno.
Lengviausia užpildyti pipiriukus įdaru pasinaudojus konditeriniu maišeliu. Likusį aliejų sunaudoju alyvuogių marinavimui.
Dėl Poblano- nepasigailėsite  thumbup.gif

super receptas. butinai reiks isbandyt. kaip as ten narsiau po tuos Giedriaus receptus ir akis uz tokio gerio neuzkliuvo g.gif
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2014 02 12, 21:26)
Tik negaliu garantuoti kiek ilgai jie gali išbūti aliejuje- mes suvalgome stiklainį (1 l) per 3-4 dienas  cool.gif


Neužsiliks ir pas mus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2014 02 12, 21:13)
Pagal tokį. Dėl pailgų pipiriukų nieko negaliu patarti- lengvai išimsite sėklas? Įdarau tik mažiukus, apvalius pipiriukus. Tiktų ir Koral.


Serano pagal aprašymą mažiukės, kulkos formos g.gif

user posted image

Aš jų neauginusi pati, bandysiu šiemet.

Dėl Koral, tai man jie neįtikėtino aštrumo išaugo, absoliučiai nevalgomi buvo ir dar kieta skūra. Aš galvojau, kad aš aštramėge, bet paragavus jų grynam nemarinuotam pavidale, supratau, kad ne biggrin.gif O per balių trys vyrai vieną marinuotą pasidalino, tai ilgai sėdėjo, tylėjo ir ėjo spjaudytis lotuliukas.gif Turiu džiovintų, reikės miltelius pasidaryti.
Atsakyti
QUOTE(Vobla @ 2014 02 12, 22:26)
net nezinau kur ju ieskot g.gif  didesniuose prekybcentriuose prie prieskoniu? ar kur specialiai prieskoniu parduotuvese? g.gif... kaip as ten narsiau po tuos Giedriaus receptus ir akis uz tokio gerio neuzkliuvo g.gif

LT nėra tokių gardumynų. Aš siunčiuos.
Giedrius tokių neturi, aš iš jo tik marinatą paėmiau. O įdarą pagal save sumaišiau. Sveriamus originalus krautuvėlėse pirkdavau, bet labai jau brangus malonumas g.gif

QUOTE(ptashka @ 2014 02 12, 22:28)
Serano pagal aprašymą mažiukės, kulkos formos  g.gif
Dėl Koral, tai man jie neįtikėtino aštrumo išaugo, absoliučiai nevalgomi buvo ir dar kieta skūra...

O kaip sėklas iškrapštyti nepažeidžiant išorinių sienelių? Bent jau man Serano asocijuojasi su pailgais plonais pvz. tokie kur sėklos išdėstytos per visą ilgį.

Mano įdaryti atrodo panašiai kaip pvz. čia
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo yerena: 12 vasario 2014 - 21:44
QUOTE(yerena @ 2014 02 12, 21:40)
LT nėra tokių gardumynų. Aš siunčiuos.
Giedrius tokių neturi, aš iš jo tik marinatą paėmiau. O įdarą pagal save sumaišiau. Sveriamus originalus krautuvėlėse pirkdavau, bet labai jau brangus malonumas  g.gif


aisku...
o jeigu as turiu is rudens cielu sociai prisimarinavusi, mazu jie dar tinka idarymui g.gif
gal pabandyt eksperimentui koki stiklainiuka g.gif
Atsakyti
QUOTE(Vobla @ 2014 02 12, 22:42)
o jeigu as turiu is rudens cielu sociai prisimarinavusi, mazu jie dar tinka idarymui g.gif
gal pabandyt eksperimentui koki stiklainiuka g.gif

Drąsiai ragaukite- mano stiklainiai irgi dar stovi rūsy nuo rudens ir laukia savo eilės thumbup.gif
Atsakyti
Serrano mazdaug tokie kaip Jalapenai, gal kiek trumpesni ir ciut-ciut plonesni.
Papildyta:
QUOTE(Vobla @ 2014 02 12, 22:42)
aisku...
o jeigu as turiu is rudens cielu sociai prisimarinavusi, mazu jie dar tinka idarymui g.gif
gal pabandyt eksperimentui koki stiklainiuka g.gif

O kokius turit prisimarinavus? Siemet as jokiu neprimarinavau o anais metais buvau nemazai padarius, tik pjausciau visus ir be seklu.
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2014 02 12, 21:40)
LT nėra tokių gardumynų. Aš siunčiuos.
Giedrius tokių neturi, aš iš jo tik marinatą paėmiau. O įdarą pagal save sumaišiau. Sveriamus originalus krautuvėlėse pirkdavau, bet labai jau brangus malonumas  g.gif
O kaip sėklas iškrapštyti nepažeidžiant išorinių sienelių? Bent jau man Serano asocijuojasi su pailgais plonais pvz. tokie kur sėklos išdėstytos per visą ilgį.

Mano įdaryti atrodo panašiai kaip pvz. čia


Nu čia logiškas klausimas, net neįsivaizduoju g.gif Na, receptą nusirašiau, jei neturėsiu tinkamų pipirų, atidėsiu kitiems metams, arba nusipirksiu paslapčia nuo vyro biggrin.gif Nors gi Almų turėsiu, tos didelės, bus ne vieno kąsnio užkandėlė, o visas farširuotas obuolys biggrin.gif
Atsakyti