Įkraunama...
Įkraunama...

Čili pipirai ir paprikos

QUOTE(Serenija @ 2014 02 18, 18:26)
Sveikos, paprikų augintojos  smile.gif

Labai mėgstu paprikas, todel šiemet nusprendžiau jų auginti daugiau ir įvairesnių smile.gif prisirinkau sėklų internetinėj parduotuvėj: corno rosso, hamik N, ir ožarowka, aprašymai tai labai viliojantys, tikiuos ir rezultatas nenuvils  biggrin.gif  g.gif  gal esate auginusios ką nors iš šių? įdomu, kokie atsiliepimai iš augintojų.
Taip pat sėsiu hungarian yellow hot wax, nes patiko dėl derlingumo, auginau pernai dar vadinamąją rožę, užaugo iki pat šiltnamio lubų, o vaisių taip ir nesulaukiau biggrin.gif

Aš Ožarowska iš Agrofirmos Sėklos pernai bandžiau auginti. Iš trijų atsėjimų taip ir neišdygo nei viena (sėjau po 10), tai nieko negaliu pasakyti. Hungarian derlingi, geri, bet šiemet nebeauginsiu, nes gavau jalapeno, kurie man žymiai labiau. Beje, savaitgalį taip jų užsimaniau, kad parduotvinių indelį viena prie teliko sedėdama sumaitojau biggrin.gif

Man vienas Habanero 1 iš 3 iškišo uodegą, įkišau į tabletę. Padėtas daiginti sausio 23.. Jei ir augs tokiais tempais, tai 2015 gal ką paragausiu biggrin.gif
Atsakyti
Ir ta tablete reikia siltai laikyt, ant palanges bus persalta be saules, mano taip nusibaige pirmosios.
Atsakyti
QUOTE(Venta9 @ 2014 02 18, 18:51)
Ir ta tablete reikia siltai laikyt, ant palanges bus persalta be saules, mano taip nusibaige pirmosios.

Tai aš ir cackinuosi su jom, kad vyras akis varto. Vatos ant katilo elektronikos, tabletės be daigų - rūsyje ant radiatoriaus, vos išlindus daigui - nešamos pas vaiką į kambarį po vieną, į jų vietą tupia naujai išleidusios uodegas. Gėda papasakoti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Venta9 @ 2014 02 18, 18:51)

Bet tai isstyps baisiai, jei islindusias siltai laikyti. As tai isdygusias visas ant palanges sudejau, su visom tabletem, nieko, gyvos, ir kol kas neblogai atrodo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2014 02 18, 20:03)
Bet tai isstyps baisiai, jei islindusias siltai laikyti. As tai isdygusias visas ant palanges sudejau, su visom tabletem, nieko, gyvos, ir kol kas neblogai atrodo  smile.gif

As turejau minty Habanerus, jie nestypsta kazkodel g.gif

Na ka, ant radiatoriaus padetas ter-as rodo lygiai 20 laipsniu, tai ko noret kad dygtu tas , kam reikalinga 28 laipsniu dygymo tem-ra.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Venta9: 18 vasario 2014 - 19:16

Nu va skaitau aš apie jūsų dygimo bėdas ir savosiomis labai džiaugiuosi: pipiriukai sudygo vos ne 100%, o paprikos irgi beveik panašiai, tik sukištos iš patalų į durpes labai jau sunkiai kiša nosis, nors laikau šiltai ax.gif
Tiesa, pernykštės Jupiter nei viena paprika nedygo, o pernai labai gerai g.gif ir suprask tu čia jas schmoll.gif
Tiesa, pipirai, tai labai nevienodai auga, vieni jau keletą lapelių turi, o kiti tupi vietoj blush2.gif
Atsakyti
Sveikos, man Cayenne sudygo moment. Ikisau tarp vatos, po dienos ar dvieju uodegas iskiso. Bet brangintos Peter Pepper (pimpaliukai) ilgai spyriojosi, galiausiai dvi uzsilenke po savaitgalio (nepalaisciau). Tai va, as link to, kad gal kuris geras zmogus galetu keleta seklu Peter Pepper ar kokiu Jalapenu uzfundyt smile.gif Galiu mainyt ant pomidoru ar tu paciu Cayennu.
Siulykit AZ, Vilnius.
Atsakyti
Na, gal ir aš "išgimdysiu" tas paprikas g.gif jau panika ėmė, bet šiandien po darbo linksmiau - pakratė kojas tik 4 iš 18. Ir visos 3 Almos kiša kilputes jau ax.gif

Mes su bendradarbe paprikas dėjom į patalus tą pačią dieną, ji laikė darbe, aš - namie. Namie naktį nekūrenam, darbe radiatoriai čiut šilti, bet visą laiką. Tokios šilumos, matyt, pakanka, jos visos paprikos išlindo ir net 5 dienom anksčiau.
Atsakyti
QUOTE(Serenija @ 2014 02 18, 18:26)
Labai mėgstu paprikas, todel šiemet nusprendžiau jų auginti daugiau ir įvairesnių smile.gif prisirinkau sėklų internetinėj parduotuvėj: corno rosso, hamik N, ir ožarowka, aprašymai tai labai viliojantys, tikiuos ir rezultatas nenuvils  biggrin.gif  g.gif  gal esate auginusios ką nors iš šių? įdomu, kokie atsiliepimai iš augintojų.

corno rosso - dideli raudoni ragai, sultingi, tiko kepti įdarytas, pjaustyt į mišraines ir vakuot perpjautas su medum. Šiemet vėl sėjau. Krūmas nedidelis.
hamik - nedidelės sultingos oranžinės paprikytės, šviežios skanios, bet turėjau daug ir įvairių, tai tas suvakavau cielas su visom sėklom ir kotukais su medum, tai dabar iš rūsio nešam kaip bene geriausias. Storokos sienelės, ir skonis paprikinis. Pernai turėjau gal 2 krūmelius, šiemet noriu daugiau.

Jei dar kam įdomu, tai padariau išvadą, kad jau atsirinktas patinkančias nestambias paprikas vakuoti į stiklainius geriausia pagal rūšis, tada atsiskleidžia tik tai rūšiai būdingas skonis, o naujas nebandytas galima ir miksuoti, tada atsidarius vieną stiklainį gali palyginti. Taip iš vieno stiklainio paragauvus Hamik ir Sweet banana išėjo taip, kad Hamik sėklų dar nusipirkau, o Sweet banana sėklas išmečiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paladė: 19 vasario 2014 - 08:20
QUOTE(Paladė @ 2014 02 19, 08:13)
hamik - nedidelės sultingos oranžinės paprikytės, šviežios skanios, bet turėjau daug ir įvairių, tai tas suvakavau cielas su visom sėklom ir kotukais su medum, tai dabar iš rūsio nešam kaip bene geriausias. Storokos sienelės, ir skonis paprikinis. Pernai turėjau gal 2 krūmelius, šiemet noriu daugiau.

drinks_cheers.gif Aš irgi Hamik auginau. Galiu dar pridurti, kad neaukštos jos, galima ir dideliam vazone auginti. Pas mane peržiemojo ant palangės .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolituxxx: 19 vasario 2014 - 09:00
QUOTE(daimura @ 2014 02 18, 20:20)
Na, gal ir aš "išgimdysiu" tas paprikas  g.gif jau panika ėmė, bet šiandien po darbo linksmiau - pakratė kojas tik 4 iš 18. Ir visos 3 Almos kiša kilputes jau  ax.gif

Mes su bendradarbe paprikas dėjom į patalus tą pačią dieną, ji laikė darbe, aš - namie. Namie naktį nekūrenam, darbe radiatoriai čiut šilti, bet visą laiką. Tokios šilumos, matyt, pakanka, jos visos paprikos išlindo ir net 5 dienom anksčiau.

Kokios, maestro?
o as baigiu nagus nusigrausti, maestro paprikas padejau daiginti, jau visos buvo su uodegom, ikisau i tbl.kazkur pries 2 sav. , nieko doh.gif Kelias prakrapsciau, uodegu net neber verysad.gif Kitu net neziurejau, nebenoriu nuotaikos gadinti, daiginau 12 seklyciu, kaip tik sltnamy butu man jos tilpusios ir nesikryzmintu su kitom, kitas zadejau i tuneliuka kisti, ir se tau, kad nori, nu nors viena islistu, vis sviesa tunelio gale pasimatytu...
Hamik tik viena islindo( is 3), na nors tiek, nes tokiu cielu labai norejau, bet itariu leksiu iki parduotuves, nusipirksiu dar ju ir pasisesiu smile.gif
O dygsta (aisku irgi su problemom, bet miniatiurinem) tai trapezai ir pusztagoldai( ar kaip ten jie ax.gif ) Sejau ne po daug, tai daigumas 80%. Tai situ dabar vel i patalus sulanksciau, papildomai, trapezus pernai auginau, patiko, tai vis siokia tokia paguoda ax.gif
Atsakyti
gyvenime nebenaudosiu tablečių, iš vazonėlių po truputį lenda taip pat paruoštos sėklos. gerai, kad tablečių 80 teturėjau, tai protas prašvito ir likusias pamirkytas į žemę sukišau
Atsakyti