Įkraunama...
Įkraunama...

Čili pipirai ir paprikos

QUOTE(adija5 @ 2014 03 17, 17:20)

Nu jau,kad nupiešei pomidorininkes,kaip baubus ar gestapininkus kokius  tongue.gif

lotuliukas.gif tikiuos, kad dauguma juokus supranta lotuliukas.gif

jei atsirastų pomidorietė, bekrapštanti plastmasinių maximinių sėklas, tai tikriausiai humanitarinės pagalbos laiškais būtų užmėtyta, kad paragautų geresnių
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2014 03 17, 18:04)
jei atsirastų pomidorietė, bekrapštanti plastmasinių maximinių sėklas, tai tikriausiai humanitarinės pagalbos laiškais būtų užmėtyta, kad paragautų geresnių

krapščiau, mokymo tikslais, nes dukrai labai prisireikė kumato mini ir dar kažkokių mini su dryžiukais. Pirmą kartą aš dariau, sekantį kartą ji pati su sėklomis žaidė, tvarkingai susidėjo į maišelius, pasižymėjo kur, kas ir... šiemet klausiu, kur sėklos ir ar jau nenorėtų pasisėti. Neranda sėklų biggrin.gif
Atsakyti
lotuliukas.gif tikiuos, kad dauguma juokus supranta  lotuliukas.gif

Tai kad vakar ar uzvakar kazkuri rase, kad sejo parduotuvinius cherius, mat labai skanus, skanesniu nebuna biggrin.gif Dar norejau klausti, kur skaniu parduotuviniu (ir dar ziema, reiskia garantuotai atveztiniai) pomidoru isigyti galima, bet patingejau ax.gif

Dauguma seklu tikrai nekainuoja karves, aisku, yra ir labai brangiu, seimet pati pirkau, bet is principo, skaniu pomidoru ir papriku uzsiauginti galima is elementariu bet kuriame prekybcentryje parduodamu seklu, tai nematau prasmes kankintis ax.gif As krapstau tik tokiems, kur pas mus pardavime nera.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2014 03 17, 18:07)
...sekantį kartą ji pati su sėklomis žaidė, tvarkingai susidėjo į maišelius, pasižymėjo kur, kas ir... šiemet klausiu, kur sėklos ir ar jau nenorėtų pasisėti. Neranda sėklų  biggrin.gif

visai kaip aš biggrin.gif
Atsakyti
nu pabandyt kokį daigą su tom iškrapštytom sėklom - nugi galima, šiaip iš sportinio intereso. Ale va tik nesuprantu jei žmogus išgali nusipirkti parduotuvinę papriką šiuo metu kam jam sėti tokias sėklas? nes tokiu metu paprika turi nemažą kainą. Tai net profesonalių sėklų galima įsigyti. O dar kažkam rekomenduoti kad tai taip gerai........ nu aš neragavau dar skanių parduotuvinių paprikų. Tinka tik iš bėdos....... nors kol neišbandai normalių veislių tai taip - atrodo viskas stebuklas tiesiog. Na kaip man prieš kokia 10 metų lotuliukas.gif kažkaip šitas forumas apšvietė mane šia tema lotuliukas.gif dabar pačiai juokinga kai pasako kokia draugė kad augina visame šiltnamyje vieną veislę pomidorų ar paprikų nuo bobutės laikų sėklų dar lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Avijacija @ 2014 03 17, 20:01)
nes tokiu metu paprika turi nemažą kainą.

Aha,net akis išsproginau pamačiusi unsure.gif Jau pernai brangios buvo,šiemet dar brangesnės.Vieną geltoną net pakračiau prie ausies pamislijusi,kad gal koks prizas ar sekretas viduj yra,kad tokios kainos g.gif
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2014 03 17, 20:50)
Aha,net akis išsproginau  pamačiusi  unsure.gif  Jau pernai brangios buvo,šiemet dar brangesnės.Vieną geltoną net pakračiau prie ausies pamislijusi,kad gal koks prizas ar sekretas viduj yra,kad tokios kainos  g.gif

thumbup.gif lotuliukas.gif prajuokinot .

Mano paprikos vakare susigluaudžia t.y.lapelius lyg pakelia, kažkaip pernai nepastebėjau g.gif . Arba mažai žiūrėjau biggrin.gif . O gal šalta joms?
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2014 03 17, 18:20)
Tiesą sakant,aš vieną krapštytinę šiemet turiu.Iš cekavumo pasėjau.Pati noriu pažiūrėt,o tai visos jau,kad giria tų parduotuvinių derlių.Palyginsiu  ax.gif

Nu papasakosiu aš savo užpernykščią istoriją. Tiesiog taip netyčia užmačiau, kad iš virtuvinės kriauklės burnos kažkas lapelius pradėjo kelti. blink.gif Pasižiūrėjau atidžiau ir nesupratau kas tai per augalas. Atsargiai iškrapščiau. Tai buvo paprikos daigelis. Nemaniau, kad augs. Įmečiau jį į gėlių vazonėlį ir jis užbujojo. Persodinau į šiltnamį jau su nemaža paprika. Galvojau, po persodinimo numirs, juk atskyriau nuo gėlytės, šaknis visas nutrupinau. Niekis. Užaugo virš metro. Derėjo super, labai dideliais vaisiais. Vat tau ir parduotuvinės paprikos sėklos, ne krapštytinės, tiesiog labai norėjusios gyventi. Atsidėkojo už gyvenimą dideliu derliumi.
Atsakyti
lotuliukas.gif tikiuos, kad dauguma juokus supranta  lotuliukas.gif

QUOTE(Avijacija @ 2014 03 17, 19:01)
nu pabandyt kokį daigą su tom iškrapštytom sėklom - nugi galima, šiaip iš sportinio intereso. Ale va tik nesuprantu jei žmogus išgali nusipirkti parduotuvinę papriką šiuo metu kam jam sėti tokias sėklas? nes tokiu metu paprika turi nemažą kainą. Tai net profesonalių sėklų galima įsigyti. O dar kažkam rekomenduoti kad tai taip gerai........ nu aš neragavau dar skanių parduotuvinių paprikų. Tinka tik iš bėdos....... nors kol neišbandai normalių veislių tai taip - atrodo viskas stebuklas tiesiog. Na kaip man prieš kokia 10 metų  lotuliukas.gif  kažkaip šitas forumas apšvietė mane šia tema  lotuliukas.gif  dabar pačiai juokinga kai pasako kokia draugė kad augina visame šiltnamyje vieną veislę pomidorų ar paprikų nuo bobutės laikų sėklų dar  lotuliukas.gif

jetus tik paklausiau doh.gif ,o poniutės jai galetu tai paprikom užmetytu lotuliukas.gif
atsakysiu ,visu pirma galiu ir istengiu nusipirti seklu,tik idomu pasidare ,nes esu jau kazkur girdejusi kad taip daro ,tad parupo ir man. ax.gif
beje pomidorus sodinu jau 25 metus ir pasakysiu stai ka visokiu esu turejusi,bet pries 4metus kolege atsinese i darba pomidora ir pavaisino ,kai paklausiau koks tai pomidoras ,ji ranka numojo ir pasake kad mano mociute dar juos augino,ji kas metai paima seklu is pomidori ir taip sodinasi ,na ka ir as paprasiau seklyciu ,ir dabar ketveri metai ir sodinu ir dar sodinsiu ,tie senoviniai nera ka lyginti su brangiais siuolaikiskais pomidorais ,skonis thumbup.gif beje ir siemet vyras lakste is paskos kai sejau pomidorus ir inkste kad tik tu skaniuju beveisliu pasodinciau.
bet cia tik mano nuomone ax.gif
SaVi aciu uz konkretu ir aisku atsakyma aciuks.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amir 000: 17 kovo 2014 - 21:58
QUOTE(amir 000 @ 2014 03 17, 21:56)
,tie senoviniai nera ka lyginti su  brangiais siuolaikiskais pomidorais ,skonis  thumbup.gif  beje ir siemet vyras lakste is paskos kai sejau pomidorus ir inkste kad tik tu skaniuju beveisliu pasodinciau.
bet cia tik mano nuomone ax.gif

Tai bet nelyginkit is gero senovinio kazkokios veisles pomidoro krapstytas seklas ir jei jos butu iskrapstytos is parduotuviniu plastmasiniu. Nes dabar snekama apie du skirtingus dalykus: parduotuvines paprikas ir pomidorini pavelda. Seklas tiek is pomidoru, tiek is papriku dazna ir cia krapstosi.
Atsakyti
Bet is SAVO uzaugintu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Juračiuks @ 2014 03 17, 21:45)
Mano paprikos vakare susigluaudžia t.y.lapelius lyg pakelia, kažkaip pernai nepastebėjau  g.gif .

Daro jos taip vakare.Ypač kol mažos .Miega naktim biggrin.gif
QUOTE(Venta9 @ 2014 03 17, 23:34)
Bet is SAVO uzaugintu thumbup.gif

Kodėl iš savo.Galima ir iš kaimynės pavogtų tongue.gif Galima ir iš parduotuvinių,jei noro yra.Kas iš kur nori,iš ten ir krapšto biggrin.gif Man su krapštytiniu pomidoru šuduks gavosi,bandysiu su paprika šiemet .
Atsakyti