Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 88 laida

Perskaiciau jau ir Katisonok knygos tesini. Neblogai, bet nepalyginsi. Ten smulkiau aprasytas vyriausios senelio ir senutes dukters gyvenimas is jos pacios pozicijos. Ko tik neteko zmogui gimusiam pacioje dvidesimtojo amziaus pradzioje patirti...
Dabar skaitau zinomo Что Где Когда zaidejo Борис Бурда knyga Просхождение тютелки. Tai linksmu faktu kokteilis is ivairiu gyvenimo sriciu. Pavyzdziui, suzinojau uz ka Alana Edgara Po ismete is armijos smile.gif Isakyma rikiuotis su portupejomis ir durklais jis ivykde pazodziui, t.y., i iskilminga rikiuote atejo tik su portupeja ir durklu. Isvare ta pacia diena, ko, matyt, ir buvo siekta cool.gif
Atsakyti
Labos 4u.gif
Atsvenciau gimtadieni ir prisirinkau "pegasu" biggrin.gif Vilnietes darom meeta ir einam urmu imt pegaso biggrin.gif lotuliukas.gif Ka jus i tai? Pvz. geguzes 29 d. ketvirtadienis, tinka?
Atsakyti
QUOTE(zis @ 2014 05 19, 00:50)
Labos 4u.gif
Atsvenciau gimtadieni ir prisirinkau "pegasu" biggrin.gif Vilnietes darom meeta ir einam urmu imt pegaso biggrin.gif  lotuliukas.gif Ka jus i tai? Pvz. geguzes 29 d. ketvirtadienis, tinka?

thumbup.gif Taip ir maniau, kad be dovanų kuponų knygoms neapsieisi biggrin.gif
Aš visoms keturiomis UŽ.
Man tinka, kaip tik tą savaitę ketinu atostogauti biggrin.gif

Atsakyti
Sveikinu 4u.gif Aš ryt švęsiu, tikiuos gauti nors vieną kuponą, bet kažkodėl manau, kad negausiu smile.gif

Prisijungčaiu ir aš gal smile.gif
Papildyta:
"Vaikai mums duodami, kad išmoktume mylėti ir tarnauti. Savo vaikų dėka tampame laiko tarnais". J. M. Coetzee. "Lėtas žmogus"
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2014 05 17, 19:21)
Vakar atsitiktinai pažiūrėjau filmą http://www.imdb.com/title/tt0188518/ . Gal būčiau ir nežiūrėjus, bet titruose akis užkibo, kad pagal Iain Banks novelę. Tai kai užsikabinau...  doh.gif   
Filmas - ne stebuklai, bet, žinodama Iain Banks stilių (lietuviškai skaičiau ir "Širšių fabriką", ir "Tiltą"), manau, kad knyga būtų "crazy". Lietuviškai nėra, o perskaityt taigi norisi!  lotuliukas.gif  Kaip dažnai pasitaiko, "lobį" radau rusiškam internete. assa.gif  Jaučiu, apsirysiudoh.gif

"Complicity" buvo pirmoji Iain Banks knyga, kurią skaičiau. Labai patiko, ją perskaičiusi žinojau, kad imsiuosi ir kitų jo knygų.
Pernai perskaičiau jo "Espedair Street", irgi pakankamai "crazy".
O va nei "Tilto", nei "Širšių fabriko" kol kas dar neskaičiau.
Atsakyti
Sveikos, perskaičiau J. M. COETZEE "Lėtas žmogus". Nors autorius išgirtas, tituluotas premijomis, taip pat ir Nobelio, man ši knyga nepaliko didesnio įspūdžio, skaityti buvo nuobodu, neįtikino ta istorija, tas pats per tą patį, tie veikėjo jausmai slaugei irgi pasirodė skystoki - jš raiška labiau, nei jausmai. Žodžiu, nesužavėjo tikrai.
Atsakyti
perskaičiau W.Faulkner "Kai aš gulėjau mirties patale" - įdomu. Knygos stilius - grynasis realizmas be jokios magijos, gyvenimiškas (plačiąja prasme), kūniškas su visais kvapais, potyriais, detalėmis. Mirštančiosios/mirusiosios portretas kuriamas iš atskirų vaizdų, minčių srauto ar pasąmonės vaizdinių. Kiekvienam skyriuje pateikiama vis kito veikėjo pozicija, ryškūs ir stiprūs charakteriai, veikėjų kalba (ar tiksliau minčių srautas) atitinka jų amžių, išsilavinimą, religines pažiūras. daug biblinių motyvų, simbolių: žmogiškosios būties laikinumas ir netikrumas, nuodėmingumas ir nuodėmių atpirkimas; žuvies, žirgo įvaizdžiai, nevaldoma gamtos stichija, sugriovusi tiltus, gaisras, pieno pritvinkusios karvės (vaisingos, vaikingos) motyvas.
dar man įdomus pasirodė vardų skambesys: vyriausias sūnus Kešas ("cash" - grynieji pinigai), antras sūnus Darlas ("darl" gali būti vartojamas kaip žodžio "darling" (brangusis) trumpinys), trečiasis sūnus Džiuelas ("jewel" - brangakmenis), Diuji Delė ("dewey dell" - rasotas slėnis), kitų neiššifravau (na, derėtų pripažint, kad nelabai ir stengiaus blush2.gif )
pasakojimo maniera (sąmoningas/pasąmoningas minčių srautas) kažkiek priminė V.Woolf "Į švyturį", tik pastarosios kalba gerokai poetiškesnė.
Atsakyti
Labos, skaitytojos smile.gif

Laikas bėga, sukasi vietoje, iš paskos velkasi vis sunkesnis perskaitytų knygų šleifas, o rašyti apie jas neprisiverčiu. Parašau sakinį ir pakimbu - matyt, kaitra bukina - atjungia smegenis ir griauna sakinių "sukibimą". Gundausi tiesiog surašyti knygų pavadinimus ir priskirti joms vertinimo balus. biggrin.gif

QUOTE(jbm @ 2014 03 10, 23:13)
Žinau žinau smile.gif Labai nekantrauju nusipirkt "Analitikas" ir "Profesorius". Tokia įtaiga mane ir užbūrė, ir sukėlė dvejonę: negi žmogus, nesirgęs psichikos liga, galėtų taip perteikti tą jausmą? Reikės pasidomėti paties rašytojo biografija. Nes vienaip ar kitaip tema keliauja iš knygos į knygą (nors kitų skaičiau tik anotacijas ir atsiliepimus).

Perskaičiau visas Katzenbacho knygas lietuvių kalba ir galiu pasakyt, kad Analitikas - stipriausia. Profesoriuje pajutau autoriaus norą pigiai pakutenti skaitytojų nervus. Ir dar ta beviltiškai sunki, o gal net ir sunkiasvorė atmosfera. g.gif

QUOTE(Aimma @ 2014 05 07, 22:42)
J. Kunčino ,,Tūlą" skaičiau beveik prieš 20 metų, net nežinau, koks impulsas pastūmėjo perskaityti iš naujo, bet perskaičiau. Ir labai gerai padariau. Negana to, ne šiaip perverčiau, bet perskaičiau kiekvieną žodį. Kaifuodama. Stebėdamasi. Aišku, meilės istoriją dar prisiminiau, šikšnosparnį virš lovos - prisiminiau. Bet visiškai buvau pamiršusi valkatavimo detales, keliones, sovietinę atributiką. Ir tą tokį lengvą, ironišką stilių.

Tūla - mano mylima knyga, daug kartų skaityta. Pirmą kartą ją perskaičiau, na, ... nebeprisimenu kelintų metų "Metuose" biggrin.gif , o kai vėliau išleido knygą, iškart nusipirkau. Dabar, regis, turiu net kelis skirtingus leidimus, kad jei viena dingtų, neduok dieve... O apie šikšnosparnį papasakosiu neseną, netgi labai naują istoriją. Paskambino mama ir sako: tu žinai, ką mes radome kambaryje, kuriame tu seniau gyvenai? Ogi šikšnosparnį !!! Kabėjo sau ant karnizo žemyn galva ir vargo nematė. Pagavo, išleido. Sakau, gal mėgstamo rašytojo dvasia lanko ištikimiausias skaitytojas smile.gif, tik labai jau pavėluotai. g.gif

Beje, Užkalnio Evangelija nesusigundžiau, nutariau, jog yra vertesnių knygų. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Darbinga: 26 gegužės 2014 - 15:05
Į rašymo temą - šiandien Skalvijoj pažiūrėjau nuostabų filmą apie prancūzų rašytoją Violetą Leduc. Sujudino mano sielos vandenis, gelmes, ypač viena scena, ištarti, išrėkti žodžiai, nuostabiai suvaidino pagrindinė aktorė wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Darbinga @ 2014 05 26, 16:03)
Laikas bėga, sukasi vietoje, iš paskos velkasi  vis sunkesnis perskaitytų knygų šleifas, o rašyti apie jas neprisiverčiu. Parašau sakinį ir pakimbu -  matyt, kaitra bukina - atjungia smegenis ir griauna sakinių "sukibimą". Gundausi tiesiog surašyti knygų pavadinimus ir priskirti joms vertinimo balus. biggrin.gif 
drinks_cheers.gif doh.gif
Prieš porą dienų "pakabėjau" ties tokiu sąrašu ir nesurezgiau nė sakinio. blush2.gif
Nuo paskutinių žinučių apie skaitinius prarijau 15 knygų, bet tik 3-4 vertos atsiliepimo. Na, kurią dieną ką nors išspausiu iš savo išsausėjusių smegenų. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2014 05 26, 21:18)
drinks_cheers.gif  doh.gif
Prieš porą dienų "pakabėjau" ties tokiu sąrašu ir nesurezgiau nė sakinio.  blush2.gif
Nuo paskutinių žinučių apie skaitinius prarijau 15 knygų, bet tik 3-4 vertos atsiliepimo.  Na, kurią dieną ką nors išspausiu iš savo išsausėjusių smegenų.  doh.gif

UFF, kaip gerai, kad aš ne vien tokia 4u.gif Atsisėdu prie kompo, perskaitau žinutes temoje, padūsauju... atsiliepimo taip ir neparašau, bet... parašysiu, būtinai, kada nors - paklodę, o gal ir ne g.gif

VILNIETĖS, rytoj tinkamės Panoramoje, Gan bei City, 18 val 4u.gif
Atsakyti
Gaila, nebūsiu, turėsiu darbo visai dienai verysad.gif
Atsakyti