Dabar skaitau zinomo Что Где Когда zaidejo Борис Бурда knyga Просхождение тютелки. Tai linksmu faktu kokteilis is ivairiu gyvenimo sriciu. Pavyzdziui, suzinojau uz ka Alana Edgara Po ismete is armijos
Perskaiciau jau ir Katisonok knygos tesini. Neblogai, bet nepalyginsi. Ten smulkiau aprasytas vyriausios senelio ir senutes dukters gyvenimas is jos pacios pozicijos. Ko tik neteko zmogui gimusiam pacioje dvidesimtojo amziaus pradzioje patirti...
Dabar skaitau zinomo Что Где Когда zaidejo Борис Бурда knyga Просхождение тютелки. Tai linksmu faktu kokteilis is ivairiu gyvenimo sriciu. Pavyzdziui, suzinojau uz ka Alana Edgara Po ismete is armijos
Isakyma rikiuotis su portupejomis ir durklais jis ivykde pazodziui, t.y., i iskilminga rikiuote atejo tik su portupeja ir durklu. Isvare ta pacia diena, ko, matyt, ir buvo siekta
Labos
Atsvenciau gimtadieni ir prisirinkau "pegasu"
Vilnietes darom meeta ir einam urmu imt pegaso
Ka jus i tai? Pvz. geguzes 29 d. ketvirtadienis, tinka?
QUOTE(zis @ 2014 05 19, 00:50)
Labos
Vilnietes darom meeta ir einam urmu imt pegaso
Ka jus i tai? Pvz. geguzes 29 d. ketvirtadienis, tinka?
Aš visoms keturiomis UŽ.
Man tinka, kaip tik tą savaitę ketinu atostogauti
Sveikinu
Aš ryt švęsiu, tikiuos gauti nors vieną kuponą, bet kažkodėl manau, kad negausiu
Prisijungčaiu ir aš gal
Papildyta:
"Vaikai mums duodami, kad išmoktume mylėti ir tarnauti. Savo vaikų dėka tampame laiko tarnais". J. M. Coetzee. "Lėtas žmogus"
Prisijungčaiu ir aš gal
Papildyta:
"Vaikai mums duodami, kad išmoktume mylėti ir tarnauti. Savo vaikų dėka tampame laiko tarnais". J. M. Coetzee. "Lėtas žmogus"
QUOTE(klopedija @ 2014 05 17, 19:21)
Vakar atsitiktinai pažiūrėjau filmą http://www.imdb.com/title/tt0188518/ . Gal būčiau ir nežiūrėjus, bet titruose akis užkibo, kad pagal Iain Banks novelę. Tai kai užsikabinau...
Filmas - ne stebuklai, bet, žinodama Iain Banks stilių (lietuviškai skaičiau ir "Širšių fabriką", ir "Tiltą"), manau, kad knyga būtų "crazy". Lietuviškai nėra, o perskaityt taigi norisi!
Kaip dažnai pasitaiko, "lobį" radau rusiškam internete.
Jaučiu, apsirysiu. 
Filmas - ne stebuklai, bet, žinodama Iain Banks stilių (lietuviškai skaičiau ir "Širšių fabriką", ir "Tiltą"), manau, kad knyga būtų "crazy". Lietuviškai nėra, o perskaityt taigi norisi!
"Complicity" buvo pirmoji Iain Banks knyga, kurią skaičiau. Labai patiko, ją perskaičiusi žinojau, kad imsiuosi ir kitų jo knygų.
Pernai perskaičiau jo "Espedair Street", irgi pakankamai "crazy".
O va nei "Tilto", nei "Širšių fabriko" kol kas dar neskaičiau.
Sveikos, perskaičiau J. M. COETZEE "Lėtas žmogus". Nors autorius išgirtas, tituluotas premijomis, taip pat ir Nobelio, man ši knyga nepaliko didesnio įspūdžio, skaityti buvo nuobodu, neįtikino ta istorija, tas pats per tą patį, tie veikėjo jausmai slaugei irgi pasirodė skystoki - jš raiška labiau, nei jausmai. Žodžiu, nesužavėjo tikrai.
perskaičiau W.Faulkner "Kai aš gulėjau mirties patale" - įdomu. Knygos stilius - grynasis realizmas be jokios magijos, gyvenimiškas (plačiąja prasme), kūniškas su visais kvapais, potyriais, detalėmis. Mirštančiosios/mirusiosios portretas kuriamas iš atskirų vaizdų, minčių srauto ar pasąmonės vaizdinių. Kiekvienam skyriuje pateikiama vis kito veikėjo pozicija, ryškūs ir stiprūs charakteriai, veikėjų kalba (ar tiksliau minčių srautas) atitinka jų amžių, išsilavinimą, religines pažiūras. daug biblinių motyvų, simbolių: žmogiškosios būties laikinumas ir netikrumas, nuodėmingumas ir nuodėmių atpirkimas; žuvies, žirgo įvaizdžiai, nevaldoma gamtos stichija, sugriovusi tiltus, gaisras, pieno pritvinkusios karvės (vaisingos, vaikingos) motyvas.
dar man įdomus pasirodė vardų skambesys: vyriausias sūnus Kešas ("cash" - grynieji pinigai), antras sūnus Darlas ("darl" gali būti vartojamas kaip žodžio "darling" (brangusis) trumpinys), trečiasis sūnus Džiuelas ("jewel" - brangakmenis), Diuji Delė ("dewey dell" - rasotas slėnis), kitų neiššifravau (na, derėtų pripažint, kad nelabai ir stengiaus
)
pasakojimo maniera (sąmoningas/pasąmoningas minčių srautas) kažkiek priminė V.Woolf "Į švyturį", tik pastarosios kalba gerokai poetiškesnė.
dar man įdomus pasirodė vardų skambesys: vyriausias sūnus Kešas ("cash" - grynieji pinigai), antras sūnus Darlas ("darl" gali būti vartojamas kaip žodžio "darling" (brangusis) trumpinys), trečiasis sūnus Džiuelas ("jewel" - brangakmenis), Diuji Delė ("dewey dell" - rasotas slėnis), kitų neiššifravau (na, derėtų pripažint, kad nelabai ir stengiaus
pasakojimo maniera (sąmoningas/pasąmoningas minčių srautas) kažkiek priminė V.Woolf "Į švyturį", tik pastarosios kalba gerokai poetiškesnė.
Labos, skaitytojos
Laikas bėga, sukasi vietoje, iš paskos velkasi vis sunkesnis perskaitytų knygų šleifas, o rašyti apie jas neprisiverčiu. Parašau sakinį ir pakimbu - matyt, kaitra bukina - atjungia smegenis ir griauna sakinių "sukibimą". Gundausi tiesiog surašyti knygų pavadinimus ir priskirti joms vertinimo balus.
Perskaičiau visas Katzenbacho knygas lietuvių kalba ir galiu pasakyt, kad Analitikas - stipriausia. Profesoriuje pajutau autoriaus norą pigiai pakutenti skaitytojų nervus. Ir dar ta beviltiškai sunki, o gal net ir sunkiasvorė atmosfera.
Tūla - mano mylima knyga, daug kartų skaityta. Pirmą kartą ją perskaičiau, na, ... nebeprisimenu kelintų metų "Metuose"
, o kai vėliau išleido knygą, iškart nusipirkau. Dabar, regis, turiu net kelis skirtingus leidimus, kad jei viena dingtų, neduok dieve... O apie šikšnosparnį papasakosiu neseną, netgi labai naują istoriją. Paskambino mama ir sako: tu žinai, ką mes radome kambaryje, kuriame tu seniau gyvenai? Ogi šikšnosparnį !!! Kabėjo sau ant karnizo žemyn galva ir vargo nematė. Pagavo, išleido. Sakau, gal mėgstamo rašytojo dvasia lanko ištikimiausias skaitytojas
, tik labai jau pavėluotai.
Beje, Užkalnio Evangelija nesusigundžiau, nutariau, jog yra vertesnių knygų.
Laikas bėga, sukasi vietoje, iš paskos velkasi vis sunkesnis perskaitytų knygų šleifas, o rašyti apie jas neprisiverčiu. Parašau sakinį ir pakimbu - matyt, kaitra bukina - atjungia smegenis ir griauna sakinių "sukibimą". Gundausi tiesiog surašyti knygų pavadinimus ir priskirti joms vertinimo balus.
QUOTE(jbm @ 2014 03 10, 23:13)
Žinau žinau
Labai nekantrauju nusipirkt "Analitikas" ir "Profesorius". Tokia įtaiga mane ir užbūrė, ir sukėlė dvejonę: negi žmogus, nesirgęs psichikos liga, galėtų taip perteikti tą jausmą? Reikės pasidomėti paties rašytojo biografija. Nes vienaip ar kitaip tema keliauja iš knygos į knygą (nors kitų skaičiau tik anotacijas ir atsiliepimus).
Perskaičiau visas Katzenbacho knygas lietuvių kalba ir galiu pasakyt, kad Analitikas - stipriausia. Profesoriuje pajutau autoriaus norą pigiai pakutenti skaitytojų nervus. Ir dar ta beviltiškai sunki, o gal net ir sunkiasvorė atmosfera.
QUOTE(Aimma @ 2014 05 07, 22:42)
J. Kunčino ,,Tūlą" skaičiau beveik prieš 20 metų, net nežinau, koks impulsas pastūmėjo perskaityti iš naujo, bet perskaičiau. Ir labai gerai padariau. Negana to, ne šiaip perverčiau, bet perskaičiau kiekvieną žodį. Kaifuodama. Stebėdamasi. Aišku, meilės istoriją dar prisiminiau, šikšnosparnį virš lovos - prisiminiau. Bet visiškai buvau pamiršusi valkatavimo detales, keliones, sovietinę atributiką. Ir tą tokį lengvą, ironišką stilių.
Tūla - mano mylima knyga, daug kartų skaityta. Pirmą kartą ją perskaičiau, na, ... nebeprisimenu kelintų metų "Metuose"
Beje, Užkalnio Evangelija nesusigundžiau, nutariau, jog yra vertesnių knygų.
Į rašymo temą - šiandien Skalvijoj pažiūrėjau nuostabų filmą apie prancūzų rašytoją Violetą Leduc. Sujudino mano sielos vandenis, gelmes, ypač viena scena, ištarti, išrėkti žodžiai, nuostabiai suvaidino pagrindinė aktorė
QUOTE(Darbinga @ 2014 05 26, 16:03)
Prieš porą dienų "pakabėjau" ties tokiu sąrašu ir nesurezgiau nė sakinio.
Nuo paskutinių žinučių apie skaitinius prarijau 15 knygų, bet tik 3-4 vertos atsiliepimo. Na, kurią dieną ką nors išspausiu iš savo išsausėjusių smegenų.
QUOTE(klopedija @ 2014 05 26, 21:18)
Prieš porą dienų "pakabėjau" ties tokiu sąrašu ir nesurezgiau nė sakinio.
Nuo paskutinių žinučių apie skaitinius prarijau 15 knygų, bet tik 3-4 vertos atsiliepimo. Na, kurią dieną ką nors išspausiu iš savo išsausėjusių smegenų.
UFF, kaip gerai, kad aš ne vien tokia
VILNIETĖS, rytoj tinkamės Panoramoje, Gan bei City, 18 val
Gaila, nebūsiu, turėsiu darbo visai dienai