Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdos kaklelio konizacija 11 tema

Sveikos, grįštu ir aš, perskaičiau visas temeles, kurias buvau praleidus. Maždaug metus nebuvau prisijungus.
Stiprybės Evute 4u.gif ir visoms besigydančioms, sveikatos bei gerų rezultatų ir pasveikusioms 4u.gif
Mano istorija tokia: daugiau nei prieš metus turėjau konizaciją, prieš ją rezultatai buvo HSIL, biopsija cin3/cis. Po operacijos nustatė lėtinį cervicitą. Po 3 mėn po operacijos - pap tyrimas parodė LSIL, nors tiriant kolposkopiškai kaklelis idealus. Dar po 6 mėn, rugpjūtį vėlgi kolposkopija parodė, kad kaklelis gražus, tuomet darė pap tyrimą ir histoliginį (kaklelio gramdymas spec peiliuku, kadangi biopsiją imti netikslinga, nes nesimato išoriškai pakitimų). Abiejų tyrimų atsakymai - be pakitimų. Nerealiai apsidžiaugiau, net negalėjau patikėti, kad tikrai taip pagaliau įvyko bigsmile.gif Toliau patikrinimas vėl po 6 mėn, vasarį. Kolposkopijos vaizdas vėlgi gražus, pap tyrimas - LSIL verysad.gif Kaip sakė mano gydyt, šiais metais vykdoma kažkokia programa, kad galimas papildomas nemokamas ištyrimas dėl žpv (šiaip jis apie 100 lt kainuoja), tai pasiūlė dar išsitirti. Kitą savaitę atsakymai. Prieš operaciją buvo rastas 16 tipas.
Atsakyti
Po vieno labai blogo pap, kito absoliučiai gero prepap tyrimo, kuriuos prieš porą mėn dariau, paklausiusi jūsų patarimų nenusiraminau. Užsirašiau privačiai, kolposkopijai ir visgi pasirodo kad tie pakitymai matosi. Tai vat iš karto padarė biopsija..lauksiu atsakymų...brrr, baisoka schmoll.gif
Atsakyti
Tai vat ie keista'biopsoja imta ne is vidaus'tai ne is labai giliai'nes buvo matyti pakitimai,konuse nieko nerado'tik pjuvo kraste'ir gal giliau yra'tai vienoje vietpje yra'paskuj viduje nera o toliau ir vel gali buti jau nebesuprantu doh.gif na reikia laukti dar 2.5 men darysiu citologini ir manau kolposkopija,o tada matys'ar reikia kartoti konizacija ar amputacija'arba gal bus viskas gerai'tai kad tas laukimas varo is proto... verysad.gif
[/quote]

Nenusiminkit, tikrai gali buti, kad nereikes kartoti. Vienai merginai nebuvo pasalinta radikaliai, ji jau ruosesi antrai operacijai, bet keli citologiniai nerode pakitimu mirksiukas.gif Bet zinoma, viska parodys tolimesni tyrimai. Nusiteiki tik geriausiam 4u.gif
Atsakyti
Taip, vezys neisplites i kitus organus. Jis stovi vietoje, gimdos kakluje. Na man siule rinktis arba radioterapija su hemo , arba radikali histerektomija. As pasinkau operacija o poto bus matyt del radio. Man dabar suo men gale durs i pva kazkair padarys donuose dar 3 mazus pjuvius ir taip salins limfmazgius. Kai juos pasalins, istirs ar juose yra veziniu lasteliu. Jei yra tada histerektomija ir po jos galbut radio. O jei tuose limfmazgiuose nieko, tada tirsiso 8 savaites radioterapija su hemoterapija.
1 stadija , neisplites, reiskia-gyvensiu! thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(pantheriuke @ 2014 03 05, 14:30)
Sveikos, grįštu ir aš, perskaičiau visas temeles, kurias buvau praleidus. Maždaug metus nebuvau prisijungus.
Stiprybės Evute  4u.gif  ir visoms besigydančioms, sveikatos bei gerų rezultatų ir pasveikusioms  4u.gif
Mano istorija tokia: daugiau nei prieš metus turėjau konizaciją, prieš ją rezultatai buvo HSIL, biopsija cin3/cis. Po operacijos nustatė lėtinį cervicitą. Po 3 mėn po operacijos - pap tyrimas parodė LSIL, nors tiriant kolposkopiškai kaklelis idealus. Dar po 6 mėn, rugpjūtį vėlgi kolposkopija parodė, kad kaklelis gražus, tuomet darė pap tyrimą ir histoliginį (kaklelio gramdymas spec peiliuku, kadangi biopsiją imti netikslinga, nes nesimato išoriškai pakitimų). Abiejų tyrimų atsakymai - be pakitimų. Nerealiai apsidžiaugiau, net negalėjau patikėti, kad tikrai taip pagaliau įvyko  bigsmile.gif  Toliau patikrinimas vėl po 6 mėn, vasarį. Kolposkopijos vaizdas vėlgi gražus, pap tyrimas - LSIL  verysad.gif Kaip sakė mano gydyt, šiais metais vykdoma kažkokia programa, kad galimas papildomas nemokamas ištyrimas dėl žpv (šiaip jis apie 100 lt kainuoja), tai pasiūlė dar išsitirti. Kitą savaitę atsakymai. Prieš operaciją buvo rastas 16 tipas.

sveikos smile.gif perskaicius pantheriuke posta mano situacija butu panasi..pirmas pap HSIL, biopsija cin1, paskui vel pap hsil ir tada konizacija, kurios atasakymas cin3 cis.
3 men po konizacijos pap tyrimas geras.bet po 3 men jau rodo lsil. kolposkopu neziurejo. kartot po 3 men pap. zpv pas mane po konizacijos 39 tipas.
tai pantheriuke ka sako jusu gydytoja ar cia blogai daryta operacija, ar vel viskas prasideda is naujo ar tiesiog uzdegimai?
nes atrodo po operacijos viskas turetu but gerai ir nebebuti jokiu lsil
Atsakyti
QUOTE(petija @ 2014 03 05, 18:54)
sveikos smile.gif perskaicius pantheriuke posta mano situacija butu panasi..pirmas pap HSIL, biopsija cin1, paskui vel pap hsil ir tada konizacija, kurios atasakymas cin3 cis.
3 men po konizacijos pap tyrimas geras.bet po 3 men jau rodo lsil. kolposkopu neziurejo. kartot po 3 men pap. zpv pas mane po konizacijos 39 tipas.
tai pantheriuke ka sako jusu gydytoja ar cia blogai daryta operacija, ar vel viskas prasideda is naujo ar tiesiog uzdegimai?
nes atrodo po operacijos viskas turetu but gerai ir nebebuti jokiu lsil

Na pas mane operacija buvo radikali - viskas pašalinta, 3 mėn po operacijos radus LSIL - galbūt per mažai dar laiko praėję buvo, be to dar gėriau KT, manau ir tai įtakos gali turėti. Po pusmečio neradus pakitimų jau maniau viskas bus tvarkoje, tačiau gydytojas sakė, kad vistiek reikia stebėti ir kas pusmetį atlikti tyrimus. Ir kaip jis aiškino, vienom užtenka operacijos ir viskas susitvarko, o kitom tiesiog linkę viskas kartotis, todėl būtinas dažnas stebėjimas. Po paskutinių blogų tyrimų, manau bent man labai daug įtakos turėjo ir emocinė būklė, paskutinius mėnesius buvau labai pavargus, trūko poilsio, miego, optimizmo, tiesiog kojų nebepavilkdavau vakarais, pradėjo kibti ligos, o kaip žinia nusilpus imunitetui ir žpv gali pradėti siautėti. Kažkaip neabejoju, kad ir šįkart jį pas mane ras verysad.gif
petija, priminkit ar jūsų operacijos metu viskas buvo pašalinta? ir kaip dabar jaučiatės? fizinė, emocinė savijauta ar gera?
Atsakyti
Merginos gal žinote kokios kainos tyrimo kolposkopu jeigu privačiai (kiek gydytojai) prašau parašykie į až. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(perlas33 @ 2014 03 06, 12:26)
Merginos gal žinote kokios kainos tyrimo kolposkopu jeigu privačiai (kiek gydytojai) prašau parašykie į až. blush2.gif

Aš mokėjau 120 už tyrimą kolposkopu ir 140 konsultacija.
Atsakyti
QUOTE(perlas33 @ 2014 03 06, 14:26)

Nelabai suprantu ar tu eisi į privačią kliniką tirtis? Tuomet kaina pagal nustatytus klinikos įkainius. Ar eisi pati susitarus pas gydytoją be eilės? Bet tada kodėl tau tik kolposkopu tirs? Ar kitus tyrimus (citologinis, žpv ir tt) esi pasidarius?
Atsakyti
QUOTE(pantheriuke @ 2014 03 06, 10:52)
Na pas mane operacija buvo radikali - viskas pašalinta, 3 mėn po operacijos radus LSIL - galbūt per mažai dar laiko praėję buvo, be to dar gėriau KT, manau ir tai įtakos gali turėti. Po pusmečio neradus pakitimų jau maniau viskas bus tvarkoje, tačiau gydytojas sakė, kad vistiek reikia stebėti ir kas pusmetį atlikti tyrimus. Ir kaip jis aiškino, vienom užtenka operacijos ir viskas susitvarko, o kitom tiesiog linkę viskas kartotis, todėl būtinas dažnas stebėjimas. Po paskutinių blogų tyrimų, manau bent man labai daug įtakos turėjo ir emocinė būklė, paskutinius mėnesius buvau labai pavargus, trūko poilsio, miego, optimizmo, tiesiog kojų nebepavilkdavau vakarais, pradėjo kibti ligos, o kaip žinia nusilpus imunitetui ir žpv gali pradėti siautėti. Kažkaip neabejoju, kad ir šįkart jį pas mane ras  verysad.gif
petija, priminkit ar jūsų operacijos metu viskas buvo pašalinta? ir kaip dabar jaučiatės? fizinė, emocinė savijauta ar gera?

taip mano operacija buvo radikali ir pirmas pap po operacijos po 3 men buvo visiskai geras.tada labai dziaugiausi ir maniau kad bedos baigesi.bet dar po 3 men jau buvo lsil, bet gydytojas sako gal cia del kokio uzdegimo...nes jei butu del operacijos jau ir anas pap butu blogas.
aisku savijauta nekokia vel nerimas del sekanciu tyrimu
Atsakyti
Sveikos mergaites, kovo 13 d. turejau gultis pakartotinei konizacijai,tiek laukiau kad greiciau viskas prasidetu ir uzsibaigtu,ir aisku vakar uzpuole kosulys, siandien jau sloga baisiausia,akys asaroja,ciaudau. Puoliau gert antibiotikus,kad tik per savaite pasveikciau ir galeciau issioperuot. Tik va klausimas po antibiotiku ar nieko baisaus iskart narkoze gaut?
Atsakyti
QUOTE(Sani1983 @ 2014 03 06, 16:56)
Sveikos mergaites, kovo 13 d. turejau gultis pakartotinei konizacijai,tiek laukiau kad greiciau viskas prasidetu ir uzsibaigtu,ir aisku vakar uzpuole kosulys, siandien jau sloga baisiausia,akys asaroja,ciaudau. Puoliau gert antibiotikus,kad tik per savaite pasveikciau ir galeciau issioperuot. Tik va klausimas po antibiotiku ar nieko baisaus iskart narkoze gaut?

Sako antibiotikai labai susilpnina organizmą.. be to tau sloga, kosulys, gal čia liga virusinio pobūdžio ir antibiotikai nepadės tokiu atveju, tik organizmą susilpninsi? Aš pati prieš operaciją susirgau plaučių uždegimu, teko operaciją atidėti. Po antibiotikų vartojimo buvo praėję apie 2 sav, ir dar likus keliom dienom prieš operaciją kažkoks pilvo virusas užpuolė. Kraujo tyrimai buvo geri, išskyrus kažkoks (nepamenu) rodiklis buvo ant ribos, kas reiškė kad didesnė infekcijos po operacijos tikimybė, tačiau išoperavo ir viskas buvo gerai smile.gif na tau dar savaitėlė iki operacijos, gal praeis visos ligos, laikykis ir sveik 4u.gif ir nepamiršk pastiprinti organizmo, labai suprantu, kad norisi kuo greičiau viską susitvarkyti 4u.gif sėkmės
Atsakyti