Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdos kaklelio konizacija 11 tema

QUOTE(InJe*kcija @ 2014 02 20, 22:20)
Telefonu ten užsiregistruoti neįmanoma. Patarčiau gaudyti talonus per sergu.lt sistemą

Aciu 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Lerikyte @ 2014 02 21, 09:42)

Anksčiau registracijos į KMUK būdavo paskutinį mėnesio pirmadienį. Ir jau kuo įmanoma anksčiau internete reikia žiūrėt. Aš einu taip:
http://www.kmuk.lt/I...-darbo-grafikai

susirandu gydytojos pavardę,paspaudžiu ant jos ir žiūriu,kada laisvas laikas. Dar kovui matau,kad nėra registracijų. Tikėtina,kad kaip ir sakiau,bus pirmadienį. Tik ilgai nemiegokit smile.gif

Aciu 4u.gif

Vakar buvau salinti gimdos kaklelio pakitimus lazeriu. Tai turiu po menesio uzsiregistruoti ir gydytojai pasirodyti kaip viskas bus sugije. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(semtama @ 2014 02 21, 10:43)
Aciu  4u.gif
Papildyta:
Aciu  4u.gif

Vakar buvau salinti gimdos kaklelio pakitimus lazeriu. Tai turiu po menesio uzsiregistruoti ir gydytojai pasirodyti kaip viskas bus sugije.  4u.gif

bent jau man nebereikejo registruotis. Gydytoja tiesiog liepe ateiti prie kabineto ir pasakyti,kad atejau atsakymu. Daug ten tokiu laukia tik atsakymu ir ilgai neuztrunka.
Atsakyti
QUOTE(Lerikyte @ 2014 02 21, 11:13)
bent jau man nebereikejo registruotis. Gydytoja tiesiog liepe ateiti prie kabineto ir pasakyti,kad atejau atsakymu. Daug ten tokiu laukia tik atsakymu ir ilgai neuztrunka.

O man liepe registruotis ir ateiti su siuntimu. Gal del to, kad atsakymo jokio nepasiimsiu. Nes lazeriu tik isgarina, ir nieko labaratorijoje netiria, kas pasalinta. Po menesio gydytoja nori paziureti kolposkopu kaip uzgijo, ir ar viskas pasalinta. O poto jau reikes darytis PAP.
Atsakyti
QUOTE(semtama @ 2014 02 21, 11:42)
O man liepe registruotis ir ateiti su siuntimu. Gal del to, kad atsakymo jokio nepasiimsiu. Nes lazeriu tik isgarina, ir nieko labaratorijoje netiria, kas pasalinta. Po menesio gydytoja nori paziureti kolposkopu kaip uzgijo, ir ar viskas pasalinta. O poto jau reikes darytis PAP.

supratau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(semtama @ 2014 02 21, 11:42)

Semtama, o pas tave cin2, taip? Kokia tau sake rizika del pastojimo? Ir kokia pati procedura? Kas dabar? Kaip jautiesi? Gali dirbti ir pan?
Atsakyti
QUOTE(editatuma @ 2014 02 21, 19:17)
Semtama, o pas tave cin2, taip? Kokia tau sake rizika del pastojimo? Ir kokia pati procedura? Kas dabar? Kaip jautiesi? Gali dirbti ir pan?

Taip, pas mane po biopsijos rado cin2. Na aisku, ir pati onkoginekologe apziurejo pakitimus - sake jie gerai isoreje matomi, ir pasiule juos salinti arba lazeriu arba elektros kilpute (LEETZ). Anot jos, salinant lazeriu kaklelis visai mazai pazeidziamas, o LEETZ - pazeidziama daugiau, bet greiciausiai ir zpv pasalinamas, ir laboratorijoje istiriama ar viskas pasalinta.

O procedura labai panasi i biopsija. Be jokios narkozes. Tik toje kedeje reikejo buti gera pusvalandi. Tuo lazeriu (tokiu aparatu) TEN degina pakitusias lasteles. Aisku nemalonu, bet iskenciama...
Beja, proceduros pradzioje gydytoja sako: "kaip gerai, kad nepasirinkom LEETZ, nes situacija geresne negu maciau kai dariau biopsija. Tiesiog butu gaila pjauti sveikus audinius". O del nestumo: sako gali pastot kad ir po keturiu savaiciu. Niekas net nepastebes, kad cia kas daryta, ir nestumui tai netures jokios itakos.

Po proceduros is karto paleido namo. O ir jausmas toks, kaip po biopsijos. Jauciasi, kad kazkas ten daryta, bet tikrai nepasakysi, kad skauda. Pagausejo vandeningu isskyru.

As nedirbu, auginu 9men vaikeli, tai procedura derinau tada, kad vyras galetu tureti atostogas. Tai aisku, stengiuosi nesitampyti, bet sakau - jausmas, kaip po biopsijos.

O toliau - po menesio gydytoja sake ateiti, kad ji paziuretu kolposkopu kaip viskas sugijo, ir ar viskas pasalinta. Jei viskas gerai - pasidaryti PAP. Kas kiek laiko veliau reikes darytis PAP - nezinau. Reikes dar paklausti.
Atsakyti
semtama, o biopsija kai eme skaudejo labai? 4u.gif

man tepinelio atsakymai skystoj terpej turi ateit po savaites, ir as jau is proto einu doh.gif doh.gif doh.gif meldziu Dievo, kad tik viskas gerai butu 4u.gif
Atsakyti
Biopsija nera labai skausminga procedura, jauti, kad kazka daro, bet tokio realaus skausmo nera. Po to lyg ir maudzia, man pvz kraujavo pora dienu, bet tikrai nieko baisaus.

Reikes ir man paklausti del lazerio, galbut bent jau kol kas tai padaryti.
Atsakyti
QUOTE(jauniute @ 2014 02 21, 23:03)
- semtama, o biopsija kai eme skaudejo labai? 4u.gif

- man tepinelio atsakymai skystoj terpej turi ateit po savaites, ir as jau is proto einu doh.gif  doh.gif  doh.gif meldziu Dievo, kad tik viskas gerai butu 4u.gif

- pritariu editatuma, kad pati biopsija neskausminga. sakyciau skaudziausia, kai deda ta sketikli - ta, kur bet koki tepineli imant kisa. smile.gif

- tikekimes, kad viskas bus gerai ir Tau nereikes jokiu daugiau proceduru. 4u.gif
Atsakyti
Siandien buvau pasidaryti magnetinio rezonanso, tai vel viskas grizo atgal....o tai dar tik pradzia...
Kai pagalvoju , gimdos kaklelio vezio simptomai net nejauciami visai...
ir kai kurios merginos ji turi 5 metus ir net nezino,.... verysad.gif
Tai ka tiria ginekologai jei pvz mano dukra gime pries 8 metus kai man buvo 18. Tai pap tik nuo 25 metu, bet kai nueidavau kas metus paitikrint ji man tik sakydavo turi zaizdele ir ja reikia ziuret.bet ji neisnyko...imdavo kazka siusdavo iki tu 25 metu I laboratorija. Tai ka siusdavo....jei as, tikrinausi pas gera sakykim savo mieste daktare lietuvoje 6 metus ir daejome iki vezio. Kokia isvada is to nesuprantu. juk tam ir apziura yra kad kazka rasti pamatyti. arba nieko nerasti. jeu tu matai kad viena karta atejai gimdos kaklelio zaizda yra tai kodel nesiusti biopsijai ar nepaziureti kolposkopu... Tai apziura apima tik ikisau paziurejau yra near, ikisau -pamaigiau yra nera. paziurejau per telika ir viso gero.
man kazkokie galai nesueina.
Atsakyti
Sveikatos 4u.gif

Gal kas atsakytų, kiek laiko +/- trunka konizacijos operacija?

Situacija: paprastas citologinis - LSIL, po kelių mėn skystoj terpėj - LSIL (ŽPV aukštos rizikos), po 4 mėn paprastas citologinis - be pakitimų (nepatikėjau, kai išgirdau), dar po 4 mėn vėl skystoj terpėj - ASCUS. Kas čia per eiga, ko tikėtis sekančiu tyrimu? Gal kam panašiai buvę? O gal konizacija nieko nelaukiant?

Ačiū.
Atsakyti
QUOTE(Empress @ 2014 02 24, 13:07)
Sveikatos  4u.gif

Gal kas atsakytų, kiek laiko +/- trunka konizacijos operacija?

Situacija: paprastas citologinis - LSIL, po kelių mėn skystoj terpėj - LSIL (ŽPV aukštos rizikos), po 4 mėn paprastas citologinis - be pakitimų (nepatikėjau, kai išgirdau), dar po 4 mėn vėl skystoj terpėj - ASCUS. Kas čia per eiga, ko tikėtis sekančiu tyrimu? Gal kam panašiai buvę? O gal konizacija nieko nelaukiant?

Ačiū.

O kodėl Jūs taip dažnai darotės PAP? aš darausi kartą per metus, gal dažniau reikia? g.gif
Atsakyti