Įkraunama...
Įkraunama...

Kauniečiai stato ir įkurinėja namučius 11

Sveiki,

gal kas turite geru vidaus tinkuotoju kontaktus, kurie patikimai dirba?ir aisku aktualu kokios gipsinio ir cementinio tinkavimo kainos siuo metu vyrauja, gal kas neseniai daretes ir galite kazka rekomenduoti 4u.gif
Atsakyti
jei kas turite likučius polistirolo EPS 100 ir kietesnio, mielai priglausiu smile.gif reikia apie 2-3 m3, kuo siauresnio (iki 5 cm storio). į až. ax.gif
Atsakyti
Pas mane paruosineja grindis, kaip patikrinti ar jau pakankamai suvibruota?

O isbetonuotu grindu lyguma tikrinat tik su gulsciuku ar dar kokiu idomybiu yra?
Atsakyti
QUOTE(kristinka_2010 @ 2014 07 08, 16:13)

O isbetonuotu grindu lyguma tikrinat tik su gulsciuku ar dar kokiu idomybiu yra?

Sudėtinga vienareikšmiškai atsakyti, nes neaišku kuom buvo užpilti pamatai, ar tankinta buvo, gal mūrininkai trypė, kaip arkliai biggrin.gif
Iš patirties galiu paminėti, kad nereikėtų tikėtis gerų paruošimo darbų už 8-10 lt /m2. Atlikti reikia šiuos darbus;
Nusikasti arba prisivežti, suvibruoti, sukloti plėveles, gerai sudėti polistirolą paslepiant tarpsluoksnyje vandentiekio vamzdžius, suklojama 2-4 sluoksniais polistirolą, tinklą. Oi yra ką veikti. doh.gif
Atsakyti

jei norit patikrinti ar gerai suvibruota tai galit tikrinti su dinaminiu stampu, toki koki naudoja kelininkai, galima issinuomoti, tada pamatysit sutankinimo koeficienta, arba galit issikviesti laboeatorija kuri tokiu darbus atlieka, sutankinimas turetu buti apie 0,95 jei neklystu, o siaip tai geras sutankinimas yra sulaistymas su vandeniu + vibravimas, is tikro pavojingiausios vietos kiek pastebejau yra palei pamata ir kampuose, nes jei siltinant is isores pamata jis buvo atkasinejamas, tai toje vietoje is vidaus galejo pabegti smelis i isore taip atsiranda ertmes. Kaimynas laiste su vandeniu, tai vietomis koja smigo prie pamatu iki keliu.
Atsakyti

Gulsčiukas grindims turi būti būtinai. Betonavimas nekeliantis problemų yra bet kokiai dangai t. y. leisti nuokrypiai 2 metrai, 2 milimetrai. Man padarė didesnius nelygumus. Tikrinimas geriausiai liniuote ir vaikščiojimas keliais. wink.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Robertinas 125 @ 2014 07 09, 23:33)
Gulsčiukas grindims  turi būti būtinai.  Betonavimas nekeliantis problemų yra bet kokiai dangai t. y.  leisti nuokrypiai 2 metrai, 2 milimetrai. Man padarė didesnius nelygumus. Tikrinimas geriausiai liniuote ir vaikščiojimas keliais. wink.gif  smile.gif

Tai reiskias pinigus mokam kai isdziusta betonas, o ne kai supila.. smile.gif

Nu pas mane jau ipusejo grindu siltinimas, turi pasakyti 25cm EPS man atrodo yspudingai biggrin.gif
Atsakyti
o kas ispudingo 25 cm?
g.gif
grindininkai nelauks, kol isdzius grindys biggrin.gif
musu paklaida 2mm buvo 8m ilgyje. Matavo lazeriuku kazkokiu

QUOTE(kristinka_2010 @ 2014 07 10, 07:52)

Nu pas mane jau ipusejo grindu siltinimas, turi pasakyti 25cm EPS man atrodo yspudingai biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2014 07 10, 08:58)
o kas ispudingo 25 cm?
g.gif
grindininkai nelauks, kol isdzius grindys  biggrin.gif

Pats 25cm vaizdas, kai padeda ant kiek namas sumazeja. Pagaliau atsiranda vaizdas kad langai bus ne padebesiais o savo vietoj. smile.gif

Nu bus matyt kaip ta tiksluma ismatuos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kristinka_2010 @ 2014 07 10, 09:52)

Kartais atsitinka taip, kad pinigus moki kitą dieną. Kitą diena po išbetonavimo atsargiai galima vaikščioti.
Papildyta:
QUOTE(arkava @ 2014 07 10, 09:58)
o kas ispudingo 25 cm?
g.gif
grindininkai nelauks, kol isdzius grindys  biggrin.gif

Per 8 metrus kas buvo?
2m ilgyje galima, duobė, arba kalnas yra leistinas iki 2mm.
Atsakyti
Sveiki,

Langai isnesti i lauka. Ar is isores dedate "difuzine" juostele (su vidine viskas aisku) ?

Vartant illbruck pvz irgi nematau tokios, tik besiplecianti:
user posted image
Atsakyti
Sveiki,

gal kas parduodate atliekamas sijas HEA 280 arba HEB 280, ilgis 260 arba ilgesnė ?
Atsakyti