Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas

QUOTE(~Serpentine~ @ 2014 05 06, 07:09)
Taip, yra tokia tendencija, kad nustojus maitinti MP, mažyliams paūmėja AD, atsiranda alergijos. Todėl ir rekomenduoja, ypač alergiškus vaikus maitinti kuo ilgiau. Aš savo mažių maitinau iki 1 m. 8 mėn. Ir gailiuosi, kad nutraukiau, nes labai pablogėjo nutraukus MP.

O aš esu girdėjus, kad ne vienam žymiai sumažėjo bėrimai kai nustojo maitint unsure.gif Tai kaip čia iš tikro? Rašot, kad maitinot iki 1,8m, o jums svoris nekrito maitinant ir laikantis dietos? Aš jau nebežinau ką daryt. Laikausi hipoalerginės dietos, maitinu, tai siaubas, kelnės smunka, šiaip esu smulki, tai dabar visai, tik krūtinė belikus. Draugės pirštus prie smilkinio sukioja, sako baik tu durniuot unsure.gif

Nusipirkau tų pleistriukų lopukų testui, vienas lapelis 4.5lt. Tik kaip juos daryt? biggrin.gif Pvz virt bulvę ir bandyt užklijuot? Ką ten turiu pamatyt nuėmus? Kada jau jautrus tam produktui vaikas ir kada ne? Ar tik maistą galima pabandyt, o pvz katei jautrumą galima patikrint? biggrin.gif g.gif

Labai ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(supermamyte9 @ 2014 05 07, 19:28)
Nusipirkau tų pleistriukų lopukų testui, vienas lapelis 4.5lt. Tik kaip juos daryt? biggrin.gif Pvz virt bulvę ir bandyt užklijuot? Ką ten turiu pamatyt nuėmus? Kada jau jautrus tam produktui vaikas ir kada ne? Ar tik maistą galima pabandyt, o pvz katei jautrumą galima patikrint? biggrin.gif  g.gif

Labai ačiū 4u.gif

Mūsų alergologė į tuos dubenukus lašino pačio skysčio, kuriame virė produktas. ir kiekvieną produktą lašino su vienkartine pipete, kad nebūtų jokio kontakto su kitu produktu

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ewute: 07 gegužės 2014 - 19:40
Sveikos,

Mes su vyru alergiški, tai ir mažė gavo tokią "dovanėlę":( Maitinau pati ir mišinuku, bet kai pradėjo stipriai bert prieš keletą savaičių atsisakiau mp, nes nėjo atrinkti,nuo ko beria, o hormoninių tepalų nesinori tokiai mažai tept...

Buvo pagerėję, bet prasidėjo žiedadulkės ir vėl pablogėjo, dabar nulijo lyg ir vėl geriau.

Bet vis tiek veidukas raudonas ir šerpetotas, taip ir rankos bei krūtinė su pilvu, šiaip visa oda itin sausa. Švelnu tik sauskelnių zonoj, kaklas ir nugara.

Veidą tepu su taukmedžio sviestu,kartais infladerma, tai lygus, bet raudonas (nors nepatinęs ir tpfu tpfu be jokių žaizdelių).

Galvoju,kaip su viso kūno drėkinimu? labai norėtųsi kokios natūralios priemonės,o ne kremų- vakar numaudėm su lakišium, lyg ir geriau, bet vis tiek sausa. Kažin gal alyvuogių aliejus į vonelę tiktų? Bet ar neužkimš labai porų? Ar sviestemdžiu visą kūną tepti?

Dar gal kas bandė mišinuką FRISO PEP? nes dabar HIpp combiotik HA1 geria, tai su žarnynu viskas labai gerai, tik va dėl tos odos norėtųsi kažką geriau padaryti, gal mišinį pakeistus pagerėtų?

Atsakyti
QUOTE(GPS @ 2014 05 08, 10:52)
Sveikos,

Mes su vyru alergiški, tai ir mažė gavo tokią "dovanėlę":( Maitinau pati ir mišinuku, bet kai pradėjo stipriai bert prieš keletą savaičių atsisakiau mp, nes nėjo atrinkti,nuo ko beria, o hormoninių tepalų nesinori tokiai mažai tept...

Buvo pagerėję, bet prasidėjo žiedadulkės ir vėl pablogėjo, dabar nulijo lyg ir vėl geriau.

Bet vis tiek veidukas raudonas ir šerpetotas, taip ir rankos bei krūtinė su pilvu, šiaip visa oda itin sausa. Švelnu tik sauskelnių zonoj, kaklas ir nugara.

Veidą tepu su taukmedžio sviestu,kartais infladerma, tai lygus, bet raudonas (nors nepatinęs ir tpfu tpfu be jokių žaizdelių).

Galvoju,kaip su viso kūno drėkinimu? labai norėtųsi kokios natūralios priemonės,o ne kremų- vakar numaudėm su lakišium, lyg ir geriau, bet vis tiek sausa. Kažin gal alyvuogių aliejus į vonelę tiktų? Bet ar neužkimš labai porų? Ar sviestemdžiu visą kūną tepti?

Dar gal kas bandė mišinuką FRISO PEP? nes dabar HIpp combiotik HA1 geria, tai su žarnynu viskas labai gerai, tik va dėl tos odos norėtųsi kažką geriau padaryti, gal mišinį pakeistus pagerėtų?

Mes bandėm friso pep ac, ir neocate. Bet mums tiko aptamil ac. Ir friso pep ac lyg panasiai. Kaip tik likus 1 friso pep ac nepradaryta. Ir dar 2 neocate turiu. Jei kam reikia, parašykit i az.
Mums padėjo maisto 4 dienu rotacija ir Homeopatija. Dar truputi beria veiduka, bet baisiausia tikiuosi praeity smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Pepeloliene @ 2014 05 08, 15:27)

Mums padėjo maisto 4 dienu rotacija ir Homeopatija. Dar truputi beria veiduka, bet baisiausia tikiuosi praeity smile.gif

Maisto 4 dienu rotacija? Jei nesunku, pasidalinkite smulkiau smile.gif aciu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(supermamyte9 @ 2014 05 07, 20:28)
O aš esu girdėjus, kad ne vienam žymiai sumažėjo bėrimai kai nustojo maitint unsure.gif Tai kaip čia iš tikro? Rašot, kad maitinot iki 1,8m, o jums svoris nekrito maitinant ir laikantis dietos? Aš jau nebežinau ką daryt. Laikausi hipoalerginės dietos, maitinu, tai siaubas, kelnės smunka, šiaip esu smulki, tai dabar visai, tik krūtinė belikus. Draugės pirštus prie smilkinio sukioja, sako baik tu durniuot unsure.gif

Labai ačiū 4u.gif

Suko ir man pirstus, bet tiesa pasakius cia loterija. Pageres arba ne, arba labai pabloges. Labai daug atveju, kam pablogejo ir yra kam pagerejo. Pati turiu drauges mergaite kuriai is karto pagerejo ir nepasikartojo tokia sunkia forma. Kartais pasirodo serpetojanti labai sausa oda, luobas ant galvos, kartais paberia daugiau kazko rugstaus uzvalgius. O ligoninej sutikau vieno berniuko mama, kuri sako, kad is karto jiems pagerejo nutraukus MP, bet pagerejo tam kartui, veliau vel liga atsinaujino.

As pati bijau bandyti misinuka, tureti sunkia reakcija, kuria reiktu gydyti ilga laika. Gal taip ir nenutiktu, bet dar tikiu, kad uz mamos piena, tiek kiek jam jo reikia, vaikas nieko geriau negaus, plius MP prisideda prie kudikio zarnyno brandos.
Mes jau 8 men taip. Siulau visiskai nesusisiaurinti savo meniu iki kol neissitirsit, nes isseksit, nebus energijos, nuotaikos, o per piena ir tai perduodate mazyliui, kas irgi gali bloginti AD.
Cia pastebejimai is mano pacios patirties. Rinktis jums paciai, pagal jusu nuojauta.
Papildyta:
Mamytes, pasidalinkite kaip pakeliat hemoglobina maziukams?
Mes jau kuris laikas einam link mazakraujystes. HB-106. Nepakelia net pati kokybiskiausia mesa. Geriat gelezies preparatus?
verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Karamelisa @ 2014 05 09, 08:51)
Suko ir man pirstus, bet tiesa pasakius cia loterija. Pageres arba ne, arba labai pabloges. Labai daug atveju, kam pablogejo ir yra kam pagerejo. Pati turiu drauges mergaite kuriai is karto pagerejo ir nepasikartojo tokia sunkia forma. Kartais pasirodo serpetojanti labai sausa oda, luobas ant galvos, kartais paberia daugiau kazko rugstaus uzvalgius. O ligoninej sutikau vieno berniuko mama, kuri sako, kad is karto jiems pagerejo nutraukus MP, bet pagerejo tam kartui, veliau vel liga atsinaujino.

As pati bijau bandyti misinuka, tureti sunkia reakcija, kuria reiktu gydyti ilga laika. Gal taip ir nenutiktu, bet dar tikiu, kad uz mamos piena, tiek kiek jam jo reikia, vaikas nieko geriau negaus, plius MP prisideda prie kudikio zarnyno brandos.
Mes jau 8 men taip. Siulau visiskai nesusisiaurinti savo meniu iki kol neissitirsit, nes isseksit, nebus energijos, nuotaikos, o per piena ir tai perduodate mazyliui, kas irgi gali bloginti AD.
Cia pastebejimai is mano pacios patirties. Rinktis jums paciai, pagal jusu nuojauta.
Papildyta:
Mes jau kuris laikas einam link mazakraujystes. HB-106. Nepakelia net pati kokybiskiausia mesa. Geriat gelezies preparatus?
verysad.gif

Mano atveju pieno nebuvo pakankamai, tai kelis mėnesius mergaitę maitinau ir mp ir mišinuku, bet ,kaip minėjau, pradėjo oda blogėti, neatrinkau maisto ir nutraukiau visai mp.

Šiaip, skaičiau daug medicininių straipsnių ta tema ir kalbėjau su daktarais. Nuomonės gan prieštaringos, sena nuomonė,kad mp padeda apsaugoti nuo alergijų vis dar nėra pilnai nuneigta. Bet atsiranda naujų tyrimų, kad vėliau gali netgi didinti astmos atsiradimo tiikimybę .Kiti teigia, kad, kad mp nelabai turi įtakos, nes alergija yra paveldėta, tai ar su maitinimu,ar be maitinimo,jei yra preidispozicija ji ir pasireikš.
Dar viena teorija, kadangi motinos pienas apsaugo nuo infekcijų, tai alergijos atveju gali būti netgi priešingas efektas- pabloginti situaciją, nes jei vaiko organizmas pradžioj gyvenimo nesusidurs su infekcija, jis nukreips savo imunitetą į alergenus. Nes kaip žinom,alergija yra švaros liga.

Tai ir nežinau. Mūsų atveju, abu su vyru(ir dar abiejų šeimos nariai) esam labai alergiški, tai buvo naivu tikėtis, kad ir mūsų mergaitė tokia nebus, ar žindysiu ,ar nežindysiu.
Aišku, norėjau maitinti, bet tas maisto ribojimas kažkaip man neatrodo gerai, nes ir vaikui kažin ar didelė nauda iš tokio pieno ir man jau negerai buvo Be to, dabar pats šienligės sezonas, tai,manau, ir mano antikūnai prieš alergiją jai persidavė, užtai gal taip ir bėrė nuo žiedadulkių, nes ir aš labai čiaudėjau. O dabar svoris auga puikiai, gerai miega, tik tas bėrimas ir sausumas nepatinka.

Tai, aš už maitinimą,jei išeina, pirmais mėnesiais, o vėliau tik jei reikia atsisakyti keletos produktų pvz. pieno, šokolado, riešutų. Bet jei jau labai daug iš raciono reikia išbraukti mamai jau suabejočiau didele nauda.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo GPS: 09 gegužės 2014 - 10:46
sveikos 4u.gif

mano didziajai mp nutraukimas 1.3m neturejo itakos AD (sunkus buvo).

mazyle dar maitinu, bet nebeturiu valios dietai, todel noriu jau nutraukti. su mano "dieta" vis blogyn, sianakt nusidraske kojytes, kad kruvina visa buvo. verysad.gif bet aisku mp nutraukimas negarantuoja, kad nebus pablogejimo...

kodel kazi gaminanciose vaistinese klp nebegamina fuxinio, o metileno meliui receptor reikia g.gif

kitas klausimas nerandu jav pardavime Aveeno skin relief calming lotion blush2.gif
Atsakyti
Perskaičiau visą temą, tai labai nuliūdino, kaip vargsta tie vaikučiai su alergijomis, prisiminiau ir pačiai,kaip buvo, nes esu alergiška maistui, turiu šienligę, astmą ir dar kartais atopinis arba kontaktinis išlenda.

Bet galiu pasidalint savo šeimos patirtim, gal kam nors padės. Šeimoj esam alergiškos aš ir sesė.

Sesuo gimė prieš trisdešimt kelis metus,kai apie alergiją niekas nieko nežinojo, tai gydė tiesiog daugumos produktų nedavimu ir hormonais. To pasekoj sesė labai nusilpo, pradėjo lįst visokios pūlinės infekcijos, vos ne kas metai reikėjo kokios nors operacijos,o oda toliau blogėjo ir yra labai bloga situacija iki šiol, priedo turi šienligę ir maisto alergija išlikusi.

Kai aš gimiau, irgi pasireiškė alergija, bet čia jau mama leido man valgyt,ką noriu ir kokiais noriu kiekiais, pati tiesiog atsirinkau,kam esu alergiška ir to nevalgydavau.
O dėl ligų tpfu tpfu vis pasloguodavau ir paviduriuodavau, bet nė karto jokių rimtų nebuvo nei dabar (tpfu tpfu) , nei vaikystėj. Ir dabar pvz žinau,kad esu alergiška riešutam, slyvom, kai kuriem obuoliam, žaliom morkom dar kai kam, bet vis tiek, kai noriu, suvalgau. Tada aišku ir niežti ir išberia, bet praeina. O vis tiek reikalingų maisto medžiagų gaunu, nes ne visam produktui esu alergiška, o tik kažkam. Tik nuo vienintelės žuvies reakcija yra anafilaksinė,tai tos visai nevalgau.

Tai,manau, jei mano mergaitė bus labai alergiška (tpfu tpfu), tai geriau jau duot tabletę( kurią vis tiek tikriausiai turės gert) ir leist suvalgyt produktų,kurių nori ir tikėtinai pati atsirinks,ką valgyt ,ką ne (aišku jei ne anafilaksija) negu duot mažai ką. Nes alergija vis tiek bus visam gyvenimui, jokie vaistai, priemonės nepadės, reik išmokt su ja gyvent ir stengtis kuo paprasčiau, kad normaliai augtų svoris ir vsytytųsi.

Ir dar vieną dalyką pastebėjau- dauguma stengiasi kuo švariau gyvent, išsivalyt namus švariai ir pan, tai čia sakyčiau didelė klaida, nes kaip tik alergiški vaikai per daug švarūs, todėl ir "išsigimsta" iminitetas, kreipiasi ne ten kur reikia,o vis tiek visų alergenų neišeis išrinkt ir visą gyvenimą namie negyvens. Viena yra drėkint namus, bet kita yra per dažnai juos šveisti ir tokių visa išvalančių filtrų labai nerekomenduoju.

Labai užjaučiu visas mamas, ir pati jau ne vieną ašarą nubraukiau dėl savo mergaitės, bet tiesiog išmoksti gyvent su alergija ir per daug nekreipi dėmesio ir tiek.

Atsakyti
QUOTE(Karamelisa @ 2014 05 09, 09:51)
verysad.gif

Mano maziukui hemoglobinas buvo nukrites iki 78. Is pradziu bandem kelti su maistu, bet nieko gero. Tada pradejau duoti gelezi. Jau tuoj bus 3 men, kaip ja geria. Dabar hemoglobinas pakilo iki 111, bet fertinas vis dar zemas. Tik 9.
Nepasakyciau, kad nuo jos padidejo berimai. Ivedinejau po truputi, per 2 ar 3 savaites pasiekem reikiama doze.

As MP maitinau iki metuku. Buciau dar maitinusi, bet pati labai nusilpnau nuo labai grieztos dietos. Be vaistu organizmas nesusitvarke. Per 4 dienas turejau baigti maitinima, buvo didelis stresas maziukui verysad.gif
Nepasakyciau, kad sitacija pablogejo ar pagerejo baigus maitinti MP. Misinuko mazius negavo, geria ozkos piena.
Atsakyti
QUOTE(fufute @ 2014 05 09, 14:55)
Mano maziukui hemoglobinas buvo nukrites iki 78. Is pradziu bandem kelti su maistu, bet nieko gero. Tada pradejau duoti gelezi. Jau tuoj bus 3 men, kaip ja geria. Dabar hemoglobinas pakilo iki 111, bet fertinas vis dar zemas. Tik 9.
Nepasakyciau, kad nuo jos padidejo berimai. Ivedinejau po truputi, per 2 ar 3 savaites pasiekem reikiama doze.

As MP maitinau iki metuku. Buciau dar maitinusi, bet pati labai nusilpnau nuo labai grieztos dietos. Be vaistu organizmas nesusitvarke. Per 4 dienas turejau baigti maitinima, buvo didelis stresas maziukui  verysad.gif
Nepasakyciau, kad sitacija pablogejo ar pagerejo baigus maitinti MP. Misinuko mazius negavo, geria ozkos piena.

Aciu uz atsakyma. Su maistu ir mes nepakeliame. Bet laikomes dietos pagal tyrimas. Burokeli ragauja. Bet Jokiu grudu beveik negauna. O koki preparata geriate?
Del savos dietos ir saves as nebijau, nors buna ir lb kritiniu dienu. Bet va del jo dietos ir kad negauna daug maistiniu medziagu- bijau.
Geriat ozkos piena?O kelinta klase rodo tyrimai karves pienui?
Atsakyti
QUOTE(Karamelisa @ 2014 05 09, 15:36)
Aciu uz atsakyma. Su maistu ir mes nepakeliame. Bet laikomes dietos pagal tyrimas. Burokeli ragauja. Bet Jokiu grudu beveik negauna. O koki preparata geriate?
Del savos dietos ir saves as nebijau, nors buna ir lb kritiniu dienu. Bet va del jo dietos ir kad negauna daug maistiniu medziagu- bijau.
Geriat ozkos piena?O kelinta klase rodo tyrimai karves pienui?

Geria gelezi firmos Ferro-Sequels. Ja mum rekomendavo alergologe, parsisiunciau is JAV.

Geria ozkos piena, valgo ozkos pieno varske.
Dare durio testa, rode 2. Pagal maisto netoleravimo testa - netoleruoja
Vilniuje prikalbino pasidaryti kraujo tyrima, kaip maziui buvo 6men. Karves pienui alergijos nerode. Netikiu as tuo kraujo tyrimu biggrin.gif
Atsakyti