QUOTE(Irėnė @ 2014 04 06, 18:36)
ui kaip idomiai nuskambejo

gal galit pasidalint ideja???
pas mus siandien burokeliu sriuba ir zemaiciu blynai
Na, idėja sena. Ir internetas pilnas joguro gamybos receptais. Variantų - tūkstantis, bet pagrindinė mintis - į 30-45 laipsnių šilumos pieną primaišom pradžiai pirktinio jogurto be priedų ir būtinai pasižiūrim, kad jame būtų gyvos bakterijos. Tokią šilumą reikia išlaikyti 6-8 valandas. Tai čia kas kur - vieni į termosus pila, kiti - po patalais slepia, treti visokius mandrus aparatus įsigyja. Praėjus tam laikui reikia atvėsint šaldytuve - dar sutvirtėja ir ... gaunasi visai (man) neskanus jogurtas

Bet... pridedu medaus ir reikalai pasitaiso neatpažįstamai

Tada dar avižinių dribsnių, sėklų mišinio, banano, obuolio, apelsino ar dar ko. Niekad nebuvom dideli pirktinio jogurto mėgėjai, bet šį visi lapnoja
Aš ėmiau litrui pieno mažą (gal 125ml?) ekologiško jogurto indelį be priedų. O vėliau pasilieku jau naminio raugo. Dar - kuo riebesnis pienas, tuo tirštesnis bus jogurtas. Na, ką čia dar? Bandykit per google - belekiek išmes patarimų