Įkraunama...
Įkraunama...

Ką gaminome vakar, ką gaminsime šiandien

QUOTE(pašnekutė @ 2014 04 05, 17:42)
Dar užraugiau jogurto, bus valgomas rytoj.


ui kaip idomiai nuskambejo biggrin.gif gal galit pasidalint ideja??? mirksiukas.gif


pas mus siandien burokeliu sriuba ir zemaiciu blynai smile.gif
Atsakyti
Bulvytes fri, kepti sparneliai (MB), spageciai su darzovemis (man).
Kokteilis: bananas, kriauses, pasuku jogurtas, pienas.
Vakariene: kalakuto kumpis, duona, pomidoru salotos (pomidorai, krapai, alyvuogiu aliejus, baltojo vyno ir modenos actai) (abiems). biggrin.gif
Atsakyti
Avižinė košė su pieniškom dešrelėm
Vištienos šlaunelės keptos ant laužo, ryžiai
kiaušinienė su kumpiu
Atsakyti
vakar lazanija, agurkine sriuba su farso kukuliais.
siandien greiciausiai namine pica su farsu
Atsakyti
Vakar lietiniai su dešra ir sūriu, šiandien dešrelės ir bulvių košė smile.gif
Atsakyti
Sluoksniuotos teslos pyragas su jautienos farsu, suriu ir grybais 4u.gif
Atsakyti
Kepti vištos kumpeliai su bulvėmis. Marinuoti agurkėliai. Blynai su obuoliais.
Atsakyti
Šaltibarščiai ir kepti vištienos kumpeliai smile.gif
Atsakyti
Kepti jautienos kepsniai, keptos bulves ir rauginti agurkai.
Atsakyti
Vakar žirnių sriuba, šiandien makaronai su tunu.
Atsakyti
Dvi dienas gaminau daržovių troškinius, už tai šiandien Kijevo kotletai, bulvių košė ir marinuoti burokėliai.
Atsakyti
QUOTE(Irėnė @ 2014 04 06, 18:36)
ui kaip idomiai nuskambejo biggrin.gif gal galit pasidalint ideja??? mirksiukas.gif
pas mus siandien burokeliu sriuba ir zemaiciu blynai smile.gif

Na, idėja sena. Ir internetas pilnas joguro gamybos receptais. Variantų - tūkstantis, bet pagrindinė mintis - į 30-45 laipsnių šilumos pieną primaišom pradžiai pirktinio jogurto be priedų ir būtinai pasižiūrim, kad jame būtų gyvos bakterijos. Tokią šilumą reikia išlaikyti 6-8 valandas. Tai čia kas kur - vieni į termosus pila, kiti - po patalais slepia, treti visokius mandrus aparatus įsigyja. Praėjus tam laikui reikia atvėsint šaldytuve - dar sutvirtėja ir ... gaunasi visai (man) neskanus jogurtas doh.gif Bet... pridedu medaus ir reikalai pasitaiso neatpažįstamai biggrin.gif Tada dar avižinių dribsnių, sėklų mišinio, banano, obuolio, apelsino ar dar ko. Niekad nebuvom dideli pirktinio jogurto mėgėjai, bet šį visi lapnoja rolleyes.gif
Aš ėmiau litrui pieno mažą (gal 125ml?) ekologiško jogurto indelį be priedų. O vėliau pasilieku jau naminio raugo. Dar - kuo riebesnis pienas, tuo tirštesnis bus jogurtas. Na, ką čia dar? Bandykit per google - belekiek išmes patarimų mirksiukas.gif
Atsakyti