
Mūsų gaunamų kalorijų kiekis turi pasiskirstyti taip:
1) 90-97 % iš saldžių ir nesaldžių vaisių;
2) 2-6 % iš jaunų lapinių daržovių ir salierų;
3) 0-8 % iš kitų produktų (tokių daržovių kaip kopūstai ir brokoliai, taip pat riebių vaisių (avokadų), riešutų ir sėklų).
Visa tai mums paprastai gali suteikti 2 ar 3 gausūs vaisių valgymai dieną bei didelė daržovių mišrainės porcija vakare.
Tai yra ideli mityba, leidžianti turėti idealų svorį ir idealią sveikatą.
Taip valgydami laikysimės Dougas N.Graham mitybos formulės 80/10/10 (kas reiškia, kad su maistu turime gauti ne mažiau kaip 80 % angliavandenių, ne daugiau kaip 10 % baltymų, ne daugiau kaip 10 % riebalų) ir atsikratysite visų perteklinių riebalų ir nereikalingo organizmo vandens, bet išsaugosite sveikus ir liesus kūno audinius. Labai svarbu užtikrinti, kad suvalgytume pakankamą kalorijų kiekį. Šia dietą rekomenduojama paversti nuolatine gyvenimo mityba, nes žmogus yra vaisėdis - būtybė, kuri maitinasi daugiausia vaisiais, o jauni žalėsiai yra jos papildomas maisto šaltinis (vaisėdystė apima ir nesaldžius sėklinius vaisius, tokios kaip pomidorai, agurkai, paprikos, okros, baklažanai, cukinijos, moliūgai).
Maistingumo požiūriu vaisiai tenkina visas mūsų reikmes (įskaitant malonaus skonio poreikį) geriau nei bet koks kitas maistas. Vaisiuose yra daug maistinių medžiagų, kurių reikia mūsų organizmui ir tokiomis proporcijomis, kokios mums yra naudingiausios. Žinoma, kai kurios daržovės ir kiti maisto produktai tam tikrų maistinių medžiagų turi daugiau, tačiau vaisiuose yra tokie maistinių medžiagų kiekiai ir deriniai, kurie mums yra optimalūs, o daugiau nereiškia, kad geriau.
Lietuvoje gyvų pavyzdžių dar neradau, bet užsienyje taip gyvena ir maitinasi tūkstančiai žmonių. Ir bjaurieji ančiukai tokios mitybos dėka virsta gulbėmis

