Įkraunama...
Įkraunama...

Mano vaikas hiperaktyvus 10 tema

Sveikos, prašysiuosi, kad ir mane priimtumėte į savo būrį. Skaičiau temas ir momentais plaukai šiaušėsi, momentais atrodė, kad apie savo vaiką skaitau ir supratau, kad tai kas pas mus gal dar tik žiedeliai, tačiaiu ir jie veda iš proto.
Mūsų sūnui 7 metai ir pradėjo lankyti mokyklą. ir dabar supratau, kad vis stengiausi neprisileisti minčių apie, tai jis hiperiukas. Bet suvokiu, kad bandydama tai nustumti ir nekreipti dėmesio, padarysiu dar blogiau. Jau ir darželyje auklėtojos skusdavosi, kad tai trukdo, tai vaikus skriaudžia, tai per sporta nieko nedaro tik duodasi, tačiau tie skundai nebuvo kasdieniai, gal todėl ir neatrodė ka-kas blogo. O namuose jau senokai nėra ramybės, nei man nei vyrui kantrybės nebelikę. Brolį ištisai erzina, gasdina kad suduos ( tik tiek kad kol kas tai kasdinimai, bet baisu kad nepavirstū tikrais darbais)
Mokykloje nuo pat pradžios prasidėjo pastabos, kad neklauso, kad vaikus nuša, kad per pamokas dainuoja ir trukdo visiems, kad iš vietos šaukia, per fizinį visur kariasi ir nesugeba ramiai pabūti, per šokiu pamoką išvis nieko nedaro, per muziką durnavoją, vaikus muša, žodžiu kol kas iš mokyklos gera žinia tik tokia, kad vaikas protongas, žinių daugiau nei reikia pirmokui. bet is kitos puses vėlgi, tas nesusikaupimas neleidžia išmokti pagrindų.
Mokykloje jau lankomės pas psichologę vieną kartą per savaitę. pakalbėjus su psichologe ji pastebėjo, kad labai daug pykčio jame ir kad bet kokį prisilietimą prie jo, bet koki zodį jam jis priima kaip kažkokią grėsmę ir pasiryžęs muštis, kad "laimėtų".
Vakar kalbėjausi ir su šeimos gydytoja tai gavome siuntimą pas psichiatre. Gal yra čia šiauliečių ar iš aplinkinių ir pasakytų pas ką geriausia kreiptis. Būčiau labai dėkinga.

ir jei galit, priimkite i FB.
Atsakyti
Mano situacija buvo panasi, isvare i namu mokyma psichologiniu spaudimu - vienas is tevu sake eis i policija.
Jums teks daug dirbti namie su juo, jei mokykloje tokia situacija, nes kitaip is daug zinancio pirmoko jis gali virsti visiskai nespejanciu antroku. Zinios kazkada baigsis, o nauju negaus.
Darbas namie tai pataisytu.

I FB be problemu.
Parasykit asmenine zinute man su savo vardu pavarde fb, pakviesiu i draugus, tada galesiu ikelt i grupe.
Atsakyti
Suprantu, kad žinios baigsis, ir tą net matau. O namuose labai sunku jį prisodinti. tai su pertraukom vis bandom padaryti tai ką reikia, o jei reikia daugiau, tai tada jau ir pykčiai prasiededa.
Atsakyti
Gal kas galetu parekomenduoti pradiniu klasiu mokytoja Vilniuje, kuri kitais metais turetu pirmokus? (domina ir mokytoja, kuri dar kitais metais turetu pirmokus, cia atsarginis variantas ax.gif )?
Sunui nera nustatytas hiperaktyvumas, taciau pozymiu, bet viliuosi, kad kai kalba galutinai susitvarkys ir elgesys pageres ax.gif Nors siaip vietoje nenusedintis, leidziam i sporto burelius(6kartus per savaite), kad tik issikrautu ir ramesnis butu....
Atsakyti
Turiu nuvilti: niekas niekur nelaukia vaiku, kurie nesedi ramiai arba turi ypatumu.
Mokykloje galioja pagrindine sekmes taisykle: geriau buk bukas, bet ramus.
Visi kiti nepageidaujami ir ju stengiamasi atsikratyti kuo greiciau.
Atsakyti
Sveikos,
Turiu ir aš meilę, kuriai reikia pagalbos.
Kiek paskaičiau Jus, arba labai mažai kas duodate vaistus, arba nesisakote. Esame ant apsisprendimo ribos, galvojame apie Strattera. Gal kas galite ka GERO pasakyti smile.gif ar pakomentuoti susidurusios.
Atsakyti
QUOTE(sokeja1981 @ 2016 01 17, 10:24)
Sveikos,
Turiu ir aš meilę, kuriai reikia pagalbos.
Kiek paskaičiau Jus, arba labai mažai kas duodate vaistus, arba nesisakote. Esame ant apsisprendimo ribos, galvojame apie Strattera. Gal kas galite ka GERO pasakyti smile.gif ar pakomentuoti susidurusios.


Mes gėrėm kelis mėnesius.... Stebuklo nebuvo, taip, geriau, bet man geresnio rezultato norėjosi. Dingo apetitas, ilgai neužmigdavo. Dabar mėnuo negeriam, bet mūsų kiek kita situacija, kaip tik nutraukėm vaistų nuo epi vartojimą, gak tą elgesį ir tie vaistai įtakojo
Atsakyti
sveikutes.maniskiui pirmokui jau rugseji nusiunte mokytoja i ppt-ten nustate demesio ir aktyvumo sutikima.rekomendavo mokintis pagal bendra programa+alternatyvus mokymas..taip ir vargstam-juk pradinukams neuzduoda namu darbu,bet sunus kiekviena diena parsinesa "varnele"-pabaigt namuose..toks jausmas kad ne mokyklos,o naminis mokymas..i savaite 1pamoka pas spec.pedagoga(buna,kad ji atsaukia-atseit neturinti laiko)..dabar prisidejo dar viena bedele-visa menesi kiekviena nakti prabunda ir sakos kad kosmarai kamuoja..jau pradejau sedatif pc duot..girdejau tokiems vaikams padeda polinesocios rugstys(dazniau sportininkai naudoja)-padeda sukoncentuoti demesi,pagerina protine veikla ir kt.taciau jos nuo 12m..kaip jus padedat savo hiperiukams?
Atsakyti
Laba diena,
Mano sūnus antrokas. Jam taip pat yra patvirtinta hiperkinezinis sutrikimas, siauras žodymas, neigiamas atsakas į taisykles ir reikalavimus. t.y. jei mokytoja jį drausmina ar bara, ar šeip jos elgiasys jam netinka, tai vietoje to, kad jis pasakytų "atsiprašau", jis tiesiog sako "*****".
Ilgai tik stebėjau šį forumą, nes pas mus tos pačios problemos, su kuriomis susiduriate ir jūs. Prisipažinsiu, nelabai mėgstu, supermamas, nes labai jau jos agresyvios!!!. bet nutariau ir aš čia įterpti savo trigrašį.

Visos vaiko istorijos nepasakosiu, nes viskas ir taip labai panašu, tai nesikartosiu, nebent iš konteksto išeitų. Teko ir mums su daug kuo susidurti - ir su mokytojais, ir su sveikais ir sveikų vaikų tėvais, ir direktoriais, ir su grąsinimais, kad kreipsis į policiją. Labai pavargę esam...

Prie reikalo.
Ką mes padarėm:
1. su siuntimu pas psichiatrą ir neurologą. tyrėm: epi, aspergerį, autizmą...
2. MRT, KT, encefalograma ir kiti tyrimai.
3. PPT (pedagoginė tarnyba) - intelekto tyr., atsilikimo tyr., spec. poreikių tyrimas ir dar keli. surinkom visas rekomendacijas, padauginom ir išdalinom pedagogams. (gaila, kad tik jie daug verkia, skundžiasi ir rėkia - tik vat rekomendacijas tai skaitė tik vieną kartą, kažkada tai - praeitais metais). nesigilinkim.
4. psichologo konsultacijos jau 2m.0,5 val. - du kartus per savaitę. logopedo konsultacijos - 3 kartus per savaitę po 0,5 val. sporto būrelis (baseinas) - 3 kartus per savaitę po 2 val. psichomotorinės pratybos 2 kartus per savaitę po 1,5 val.
5. namuose televizorius išjungtas. kompiuteris, psp ar planšetė - kaip prizas, iš karto po gero darbo ar elgesio, atitinkamom proporcijom.
6. laikrodis, hyperaktyviems vaikams.
7. papildai: pycnogenol, žuvų taukai (didelis šaukštas), vitaminai. dar papildomai dabar siunčiuosi iš amerikos "learning edge", "Brightspark" papildus vaikams su ADHD ir dar nebandžiau, bet geri atsiliepimai, nors ištikrųjų tai gamtinių nuodų mišinys. gal kas bandė būtų puiku išgirsti nuomonę.
8. mityba: kuo mažiau angliavandenių, kuo įvairesnis maistas. bet čia turime didelę problemą, nes jis visiškai nieko nevalgo, o visą kitą maistą išvemia - net ir pomidorus.
9. griežtas dienos grafikas.
10. pamokas padaro pats, labai greitai, tik turime problemų su raštu ir teksto suvokimu, pasakojimu.
11. knygų skaitymas garsiai po 14 psl. kiekvieną dieną, be pertraukų, t.y. mes jį stebim , sėdim šalia ir neleidžiam nuo jų nutraukti dėmesio. pradžioje buvo sunku, dabar jau lengviau.
12. bausmės - žaislų ir pramogų atėmimas, barimas, 15min. buvimo su savimi pertraukos, kartą bandėm klūpėjimą ant žirnių, nepasiteisino, atsėdėjo 1 val. o efekto jokio. tai daugiau prie to ir negrįžtam.
13. dienoraščio vedimas - jį vedu aš, bet jis visada perskaito. beje, visos pastabos, pagyrimai, įvertinimai, konfliktų sprendimai - visur jis dalyvauja 100 proc. ir viską perskaito pats, atsakomybė verčiame prisiimti 100 proc. pačiam. pradžioje pirma baudėm, paskui aiškinomės ir mokinom. dabar pirma aiškinamės, mokinam, o baudžiam nevisada, priklausomai nuo situacijos. dabar kartais ir mokytoją nubaudžiam (nes jau atsibodo, jos neatsakingumas).
14. paskatinimai su saldainiais, pinigais, lipdukais, šypsenėlėm jam neveikia nei namie, nei mokykloje, tad šiuo klausimu net nevargstame.
15. begaliniai pokalbiai ir diskusijos...begaliniai.
16. Terapija "bendrauju su savo siela", pati sugalvojau, bet veikia visai neblogai.
16. vaistų neskubu dar duoti, nes jų šalutinis poveikis nepataisomas.

žiauru, ania?
ir man žiauru.
prašom neteisti, jei kas skamba keistai, geriau klauskit, paaiškinsiu.
bet dar norėčiau, gauti patarimų, ką dar galiu prie šių punktų naujo pridėti, kad tik vaikui į naudą būtų.

Ačiū.

Atsakyti
QUOTE(mamka08 @ 2016 03 01, 14:04)
Laba diena,
Mano sūnus antrokas.


Kantri...
Aš va ketvirtoje klasėje jau nebepajėgiu nieko - tiesiog pasidariau apatiška, zombis.... Leidžiu plaukti pasroviui, nes begaliniai kalbėjimai (aišku, ir ramiai, ir piktai, ir garsiai, visaip...) nepadeda.... Bausmės jokios neveikia. Į visokius būrelius bandom leisti - susidomėjimas kokiam mėnesiui (prievarta gi nepriversi...)
Atsakyti
Aš suprantu - ir aš vaikščiojau kaip zombis, raminančius gėriau, save kaltinau, dėl neteisingo savo elgiasio, dažnai (ir dabar) jaučiuosi, kaip papuolusi į labirintą be išėjimo. ir alkoholio vartojimas padidėjo ir rūkyti pradėjau.

tiesa ir dabar rūkau, šį malonumą sunkiau nugalėti, nei kontroliuoti alkoholio vartojimą.

paskutinį kartą, atsimenu, kad jaučiausi kaip povandeninio sukūrio įtraukta ir baigiu nuskęsti, tada užėjo toks panikos priepuolis, kad pati vos save sukontroliavau.

ir dabar save kontroliuoju, tik tą kontrolę pririšau prie laikrodžio, nes tik jis vienintelis, sunkiom akimirkom, padeda neprarasti sveiko proto.

Kartą pasakiau sau - kad man jau gana ir dedu tame taštą. dabar viskas bus pagal mane, taip kaip aš pasakysiu, o ne kaip kažkoks svetimas "specialistas".
todėl šiai dienai vadovaujuosi keliom taisyklėm:
1. veidu, į balą! - pagrindinė.
2. priimu savo vaiką tokį, koks jis yra. netapatinu jo su kitais.
3. supratau, kad nutraukti šią beprotybę, reikia ne vien savo vaiką keisti, bet ir aplinką, pedagogus, svetimus vaikus.
4. daugiau nebeleidžiu niekam man lipti ant galvos. ir sakyti, kad aš neturiu teisės skųstis ir ko nors reikalauti iš kitų, kai pati esu kalta ir bloga. (retorinis klausimas: pagal kokius testus ir matus kiti gali nuspręsti kokią aš esu?).
5. žinau tik vieną, jei aš keliu aukštus reikalavimus savo vaikui ir sau, vadinasi - aš keliu aukštus reikalavimus ir visiems kitiems. ir tai labai ramiai ir aiškiai pasakau visiems, kam kyla nepasitenkinimas manimi ar mano vaiku.
6. pirmai pamiršau paminėti, kad sunkiomis vaikui akimirkomis, kai jis savęs nekontroliuoja, taikau holdingo taktiką. padeda. tik psichologiškai labai sunku tai ištverti. pirmus keturis mėnesius verkdavau kiekvieną kartą, kai tekdavo jo griebtis.
7. tiksliai žinau, ko aš siekiu ir kokį savo vaiką aš noriu matyti ateityje.
8. išmokau būti lanksti ir tuo pačiu sunkiai palaužiama.

Atsakyti
QUOTE(mamka08 @ 2016 03 01, 13:04)
Prie reikalo.
Ką mes padarėm:
1. ......




galiu pasakyt, kad Jūs šaunuoliai.
Atrodo, kad pas jus viskas sustyguota ir į vietas sustatyta ir vaikui nebe labai yra kur nuklysti.
Noriu paklausti, dėl "laikrodis hyperaktyviam vaikui"? ka turėjote omenyje?

ir kas yra holdingo taktika?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Susena: 01 kovo 2016 - 15:41