Įkraunama...
Įkraunama...

Akvariumas

QUOTE(auris22 @ 2014 02 15, 17:08)
aciu nors  vienas,zmogus supranta smile.gif. 4u.gif  4u.gif  4u.gif
Papildyta:

Suprasti ir toleruoti yra du skirtingi dalykai.
Gal bandymai pasimaivyti taip kvailai skamba g.gif
Puikiai moku žemaitiškai, bet pagal tavo sakinių struktūrą į tą tarmę nėra nieko panašaus.
Jau ir aš į lankas nukrypau blush2.gif

Mano pirmos vados gupikučiams ryškėja spalvos (dabar jiems apie 3 mėn.). Žinau kuris žuvinas jų tėtis lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(kubilina @ 2014 02 15, 16:17)
Suprasti ir toleruoti yra du skirtingi dalykai.
Gal bandymai pasimaivyti taip kvailai skamba  g.gif
Puikiai moku žemaitiškai, bet pagal tavo sakinių struktūrą į tą tarmę nėra nieko panašaus.
Jau ir aš į lankas nukrypau  blush2.gif

Mano pirmos vados gupikučiams ryškėja spalvos (dabar jiems apie 3 mėn.). Žinau kuris žuvinas jų tėtis  lotuliukas.gif

As nekalbu dabar nei zemaitiskai jei nori pakalbesiu,dabar skundiesi nieko nesuprasi tada is viso bus tau liudna.
Atsakyti
QUOTE(Dinka* @ 2014 02 15, 16:52)
Parodau savo akvariumą, buvo prašymas:

Mano akims trūksta žalumos, bet kas mėgsta minimalistinius variantus - gražu. 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(auris22 @ 2014 02 15, 17:21)
As nekalbu dabar nei zemaitiskai jei nori pakalbesiu,dabar skundiesi nieko nesuprasi tada is viso  bus tau  liudna.

Oi tik nereikia gąsdinti lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(kubilina @ 2014 02 15, 16:17)

Mano pirmos vados gupikučiams ryškėja spalvos (dabar jiems apie 3 mėn.). Žinau kuris žuvinas jų tėtis  lotuliukas.gif

smaguma smile.gif

O po kokio amžiaus mailius jau laikomas nebe mailiumi, o jaunimėliu ? lotuliukas.gif
šiaip, klausimas iškilo....

Negi niekas nepasakys, kaip ten su tom rudom dėmėm ant mano galinės akvos sienelės? g.gif panikuoti, nepanikuoti, kaip valyti/bandyti atsikratyti ir neleisti per daug išplisti?
Papildyta:
QUOTE(kubilina @ 2014 02 15, 16:23)
Mano akims trūksta žalumos, bet kas mėgsta minimalistinius variantus - gražu.  4u.gif

ačiū, žalumos tikrai bus daugiau, dabar tik keli kupsteliai natūralūs, jų tikrai palaipsniui daugės, tikiuos ir prigis, sužaliuos labiau wink.gif
Atsakyti
QUOTE(kubilina @ 2014 02 15, 16:23)
Mano akims trūksta žalumos, bet kas mėgsta minimalistinius variantus - gražu.  4u.gif
Papildyta:
Oi tik nereikia gąsdinti  lotuliukas.gif

As nieko negazdinu tik gryna tiesa.
Dinka-kiek litru ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo auris22: 15 vasario 2014 - 16:26
QUOTE(Dinka* @ 2014 02 15, 17:25)
Negi niekas nepasakys, kaip ten su tom rudom dėmėm ant mano galinės akvos sienelės?  g.gif  panikuoti, nepanikuoti, kaip valyti/bandyti atsikratyti ir neleisti per daug išplisti?
Papildyta:

ačiū, žalumos tikrai bus daugiau, dabar tik keli kupsteliai natūralūs, jų tikrai palaipsniui daugės, tikiuos ir prigis, sužaliuos labiau wink.gif

Galbūt tai:
Diatomos, rudadumblis (angl. diatoms, brown algae, BA)
Apibūdinimas:
Formuoja taškinį, ištisinį rudą kilimą ant stiklo, grunto, augalų, įrangos.
Priežastys:
Dažniausiai pastebimas šviežiuose akvariumuose, kur dar nėra įsivažiavęs azoto ciklas, taipogi yra silikatų ir amoniako pėdsakų, filtrai neatlieka, ar tik dalinai atlieka biologinę filtraciją.
Pašalinimas:
Neįsisenėjusios dumbliu apaugusios vietos labai lengvai nusivalo, senesnės – kiek sunkiau, tačiau tai nėra sunkiai pašalinamas dumblis. Paprastai pradingsta savaime po kelių savaičių, žinoma, padeda pastovus mechaninis pašalinimas ir vandens keitimai. Dumbliaėdės žuvys šį dumblį mielai ėda.

Daugiau info - dumblių rūšys

Puikiai nusivalo su bet kurios parduotuvės plastikine nuolaidų kortele smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kubilina: 15 vasario 2014 - 16:41
Vilnietes, man tokia minti kilo, jei sugalvojam parduot akvariuma, ar atsirastu su kuriomis butu galima tartis, kad isdalinu jums augalus, o po to kai isirengineciau naujaji- kazkiek man duotumet atgal? biggrin.gif nes dabar apsodintas plotas 150*50, o planuojamas dar didesnis, tai isirenginet sviezia akva butu nezmoniskai ilgai gaudyt skelbimus kad padoru kieki augalu susirinkt ax.gif

MB giliam pasimetime ar garso aparatura, ar naujas didesnis akvariumas biggrin.gif
Atsakyti
Negi niekas nepasakys, kaip ten su tom rudom dėmėm ant mano galinės akvos sienelės? g.gif panikuoti, nepanikuoti, kaip valyti/bandyti atsikratyti ir neleisti per daug išplisti?

Dinka*, ar tikrai tos dėmelės rudos? Man jos matosi, kad daugiau žalios. Kubilina teisingai patarė kaip valyti. Aš vietoj kortelės naudojau skutimosi peiliuką. Ir tik pradžioje, kol akva įsivažiavo, nes vėliau prapuolė.

Atsakyti
QUOTE(evora @ 2014 02 15, 16:04)
O man kiekvieną dieną tenka bendrauti su taip kalbančiais kaip Auris, tai pripratus. Jaunimėlio  susirašymuose dar ne tokių kalbos grožybių rasi. Tik kiek suprantu Auris dideliu metų skaičiumi negali pasigirti. O štai Arvydas nors ir sulaukė ,,kažkiek'' daugiau, bet teisinga pastaba dėl žargonizmų.  O dar bandymas maivytis ir smegenis pudruotui... visai nesolidu. Nors galima įsijautus suprasti ir jį.

Si karta sutarkim taip: Auris lieka savo pozicijose, bet ne nerasineja, o susiima i naga.
O as nuimu gaza su blevyzgom. (Bet tik labai labai mazai) biggrin.gif
OK?
P.S. Traviane blokuoja zodzius Hitleris, Fiureris, Gebelsas ar kazka panasaus. (Net zydas blokuoja). Cia dar paziuresim. Bet Pyy jau.. uzblokavo. Auri, gal zinai visa sarasa ka dar banina?? Kur ta sarasa rast?? Juk gupis irgi skamba it kokia vaivorykstine vuodega smile.gif
-------------
Dinka, Tau tik ACIU ir buckis. Bet jei nebesustoresi - B.D. biggrin.gif:D:D
... jauciu tuoj gausiu i ragus... sad.gif
Atsakyti
QUOTE(arvydas. @ 2014 02 15, 12:58)
Man seile tysta kaip pas kitus viskas bujoja, o pa mane - Sachara sad.gif Isdziovinsiu Zuvina!

o ten tikrai zuvis??? nes pagal aprasymus panasu, jog tai sausumos gyvunas, megstantis raustis. tik va jei tamsta i vandeni ji ileidote, tai jis vargstas ir rausia ieskodamas kur pasilepti nuo vandens g.gif

QUOTE(Dinka* @ 2014 02 15, 16:25)
Negi niekas nepasakys, kaip ten su tom rudom dėmėm ant mano galinės akvos sienelės?  g.gif  panikuoti, nepanikuoti, kaip valyti/bandyti atsikratyti ir neleisti per daug išplisti?

nuvalyk taip kaip priekini stikla ir nebus bedos ax.gif

QUOTE(Tuomce @ 2014 02 15, 16:38)

galiu priglausti laikinai. tik jei augs pas mane be CO2 smile.gif
Atsakyti
QUOTE(arvydas. @ 2014 02 15, 18:16)
Si karta sutarkim taip: Auris lieka savo pozicijose, bet ne nerasineja, o susiima i naga.
O as nuimu gaza su blevyzgom. (Bet tik labai labai mazai) biggrin.gif
OK?
P.S. Traviane blokuoja zodzius Hitleris, Fiureris, Gebelsas ar kazka panasaus. (Net zydas blokuoja). Cia dar paziuresim. Bet Pyy jau.. uzblokavo. Auri, gal zinai visa sarasa ka dar banina?? Kur ta sarasa rast?? Juk gupis irgi skamba it kokia vaivorykstine vuodega smile.gif
-------------
Dinka, Tau tik ACIU ir buckis. Bet jei nebesustoresi - B.D. biggrin.gif:D:D
... jauciu tuoj gausiu i ragus... sad.gif

gerai traviancike.
Atsakyti
QUOTE(evora @ 2014 02 15, 16:53)

Dinka*, ar tikrai tos dėmelės rudos?  Man jos matosi, kad daugiau žalios. Kubilina teisingai patarė kaip valyti. Aš vietoj kortelės naudojau skutimosi peiliuką. Ir tik pradžioje, kol akva įsivažiavo, nes vėliau prapuolė.

Nieko ant tos Tavo galines sieneles NERA! (Joks ten ne rudadumblis; tiesiog elememtarus lietuviski dumbliukai taip plinta ir patys save esdami rudas demes palieka. Galim sakyt kakaliukas, aba neber ko maumot.
Isvalyt tai su bet kokia pasiurkstinta kempinyte nuvalysi, bet pacios priezasties isnaikint ko gero nepavyks.
Labiausiai tiketinos versijos yra persistengimai:
Gal per daug oro ipuciat;
Gal per daug sviesos...
Bet is esmes nors tu visa ta akva samogonu uzpilk, o ilgainiui vis tiek tie dumbliai atsiras.
Tik, sitaaaa... dumbliu atsiradimas visai nereiskia, kad akvoj blogas klimatas smile.gif
Atsakyti