Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

Sveikos 4u.gif
Neiškenčiau neįsiterpusi į pokalbį ir aš.
Pernai lauke auginau ir puikiai derėjo : Dyno, Promyk, Sultan, Viltis, Giulietta, Orkado, Kilates, Colibri, Green Zebra. Promyk, Viltis, Orkado, Dyno daugelis vaisių sunoko lauke, o kiti buvo vėlyvesni.
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2014 02 21, 09:00)
Laba, pomidorkos. Žinau, kad buvo apie tai klausimų, bet atsiliepimus pamiršau, arba jie buvo nelabai aiškūs.
Noriu paklaust dėl estų seemnemailm'o pas tas, kurios iš ten siuntėsi sėklas ir mokėjo ne paypal'u, o tiesiog iš savo swedbanko sąskaitos. Skaičiau seemnemailm'o siuntimo taisykles, siuntimas 7 eurai + sėklų kaina. Tačiau, kiek suprantu, dar yra ir banko tarptautinis mokestis. Ar čia tie 7 eurai ir yra tas tarptautinis?
Susibalamūtijau, nes neseniai dariau pavedimą (aišku, ne sėklas ir ne karvę pirkau), tai tarptautinį mokestį sumokėjau 55 lt. unsure.gif

Gal galėtų kuri nors aiškiai parašyt kiek kartu su tarptautiniu mokesčiu sumokėjo už savo siuntimą iš seemnemailm'o 4u.gif
Kad negadint temos, galit parašyti man į a/ž

Perziurejau savo sask israsa. Uz Pomidoru seklas su siuntimu mokejau 16 euru (57 LT) + 25 LT tarptautinis banko mokestis Swedbanke
Papildyta:
QUOTE(Titinė @ 2014 02 21, 10:27)
Sveikos 4u.gif
Neiškenčiau neįsiterpusi į pokalbį ir aš.
Pernai lauke auginau ir puikiai derėjo : Dyno, Promyk, Sultan, Viltis, Giulietta, Orkado, Kilates, Colibri, Green Zebra.  Promyk, Viltis, Orkado, Dyno daugelis vaisių sunoko lauke, o kiti buvo vėlyvesni.

Lauke daug pomidoru rusiu gerai auga jei palanki vasara. Geriau rinktis ankstyvesnes veisles nes velyvi lauke nespeja sunokti.
Atsakyti
Nusipirkau Pomidorų sėklų JASMINIA H , tai ankstyva veislė, tai gal jau reikia skubėti pasėti jas ne laukiant Kovo 8 ?
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2014 02 21, 08:42)
Mano šiltnamio durys taip pat visą žiemą atidarytos, nuolat ten nuosavi šunys eidavo ir slėpdavo savo turtą, t.y. kaulus, puodus.. katinai taip pat nevengdavo ką nors palikt, vasarą gaidys ir vištos savo skiauteres įkišdavo, pomidorus prakrapštydavo doh.gif  Įgriso man augintinių orgijos, tai padarėm dar vienas papildomas duris iš kieto, tvirto sieto. Kurias reikia, tas duris ir uždarau. Pasibaigė šunų, katinų ir vištų puotos ir lobio slapstymas.

Skolinsiuosi ideja, nes mano 30 su + kg karve kad ir kiek buvo barama, vis tiek i siltnami ne tik nosi, bet ir visa isikisa, ko realiai uztektu, kad pomidorai apluzinetu. Tik ar vyras sutiks igyvendinti, jau kitas klausimas.

Del estu, tai kiek supratau tas tarpbankinis pavedimo mokestis dar priedo prie siuntimo kainos. O ka nusiziurejot ten? blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ptashka: 21 vasario 2014 - 09:41
Vakar pradėjau sėją smile.gif Pasėjau ankstyvuosius: Betaliux, Matina ir Fantasio. Lauksiu daigelių.
Atsakyti
QUOTE(saulelė @ 2014 02 21, 09:38)
Nusipirkau Pomidorų sėklų JASMINIA H , tai ankstyva veislė, tai gal jau reikia skubėti pasėti jas ne laukiant Kovo 8 ?

nereikia skubėti. Kad ankstyvas, tai visai nereiškia, kad reik sėt baisiai anksti.
Jei norit anksyvam derliui, pasisėkit kelis žemaūgius. Jasminia galingi aukšti pomidorai, dabar pasėjus neilgai trukus bus tokie, kad nei namie laikyt, nei kasdien grūdintis tampyt.
Papildyta:
QUOTE(matuke @ 2014 02 21, 08:24)
Kas jungiasi i seja  bigsmile.gif

aš dar ne. Neturiu paskui kur dėt baisiniai užaugusių daigų. Palauksiu dar.
Atsakyti
QUOTE(nezinaukasbustie2 @ 2014 02 20, 17:58)
100 % pritariu. Man Ananasas skanus
Ananas (Elite serijos) Zalioj stotelej ir netgi maximoj galima rasti  ax.gif

Aš pirkau Kalvarijų turguj (Vilniuj), maniškis Ananasas vokiškas. Šiaip ten įvairių vokiškų sėklų yra, galima pamedituot.
Atsakyti
QUOTE(matuke @ 2014 02 21, 09:24)

Kas jungiasi i seja  bigsmile.gif

Jau sėjau Ivet, Krasnij Majak ir Kosmonavt Volkov pioneer.gif Gal šiandien sėsiu Rally ir dar kokią vieną kitą veislę.
Atsakyti
Gera idėja su antrom durim. Reiks kažkaip kažką susimeistraut, tik be vyriškos ranko kiek kebliau blush2.gif
Atsakyti
Pas mane taip pat per vidurį skeltos durys, be to pasikelia į viršų. Tai pačias duris kažkiek pakeliu - varliukų ir rūpužiukų laisvai migracijai. Ir įeidama turiu ne katinų ieškot, o paukščiukų biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2014 02 21, 08:37)
Kai uždarytas šiltnamis, jis nepatenka. Bet jei būna šilta saulėta, aš mėgėja pravėdint jį. Tas katanas kasdien ateina patikrint, ar gali įeiti doh.gif
Sėjimui man jau pradeda nagus niežtėt biggrin.gif Bet dar sėklyčių reikiamu neprisiruošiu nuvažiuot doh.gif

Man antri metai pasitvirtino gynyba nuo kaimynų katinų,paprastas tinklas.Ikaliau kelis vinukus ir prikabinau iki pusės durų tinklą,ir įeiti atkabinus patogu,ir vėdinimas puikus. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2014 02 21, 09:20)
Tie 55lt ir yra tarpankinis mokestis. Siuntimo kaina 7eur + sėklų kaina.
Norint pigiau pavedimą daryt, reikia per lietuvišką mokejimai.lt. Per jį net euro nekainuoja tarpbankinis mokestis.

Aš pusiau į temą ir ne. Kaip atsikratyt kaimynų katinu, kad neš.... mano šiltnamyje doh.gif ? Dabar gal dar ir nepykčiau, nes ir peles jaučiu jis ten pagaudo. Bet susodinus daigelius, išlaužys jis man ten viską unsure.gif

uzmuskit bet sakyciau tarpbankini 25 lt mokejau g.gif
Atsakyti