Įkraunama...
Įkraunama...

Vėdinimas 4

Čia dar vienas filmukas apie ortakių valymą.
Atsakyti
Mane domina Komfovent Rego 400V rekuperatorius, bet labai nervina tai, kad šio gamintojo produkcijos aprašyme nepateikiamos tikslios elektros sąnaudos. Pavyzdžiui šio modelio aprašyme pateikta 2x70W galingumas, ok tiek vartoja ventiliatoriai, bet juk čia kalba eina apie rotorini rekuperatorių. Toks jausmas, kad pas šį gamintiją, rotorius sukamas variklio, kuriam nereikalinga elektros energija. Po to, reklaminėje literatūroje apie šį gaminį parašyta, kad dirbdamas 30℅ našumu jis suvartoja tik 20W energijos per valandą. Jei manęs atmintis nepaveda, tai vien rotorius čia surija dar tiek pat. Tai jau sakyčiau apgaulė iš gamintojo pusės. Nors iš kitos pusės, prisiminus neseniai pagarsintą įvykį, kai paaiškėjo rehau apgaulė dėl dviejų skirtingų profilių tuo pačiu pavadinimu, tai čia dar gėlytės.

Patikslinkit, kas galit rego 400V moddeliuko rotoriaus variklio glingumą.
Atsakyti
Gal net norėčiau patikslinti klausimą. Šiame forume man atrodo jau kažkas sakė, kad šio rekupo rotoriaus varikliuko galingumas 20W. Pataisykit jei klystu. Bet vis tiek, variklis dirbdamas nepilnu pajėgumu gali eikvoti mažesnį galingumą, tad įdomu, kiek realiai eksploatuojamas šis rekupas naudoja elektros energijos.
Atsakyti
Sveiki,

norėjau paklausti ar yra žinančių kur yra geriausia vieta ventiliacinei angai lubose vonios kambaryje?
Namas yra nuosavas, vonios kambarys yra nemažas apie 10 kv.
Ar ventiliacinę anga geriausia daryti kampe virš pačios vonios ar geriau kambario viduryje? O gal čia išvis nėra jokio skirtumo? g.gif
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2014 07 20, 12:48)
.... Patikslinkit, kas galit rego 400V moddeliuko rotoriaus variklio glingumą.

Tai kazkaip link rotorinio linksti, plokstelinius atmetei ? Del kokiu priezasciu ?
Atsakyti
QUOTE(Zmonelee @ 2014 08 07, 14:32)
Sveiki,

norėjau paklausti ar yra žinančių kur yra geriausia vieta ventiliacinei angai lubose vonios kambaryje?
Namas yra nuosavas, vonios kambarys yra nemažas apie 10 kv.
Ar ventiliacinę anga geriausia daryti kampe virš pačios vonios ar geriau kambario viduryje? O gal čia išvis nėra jokio skirtumo?  g.gif

na logiskai mastant turetu buti geriau kuo arciau didziausio dregmes ar kvapu saltinio - taigi dusas, klozetas, vonia g.gif
Atsakyti
QUOTE(darius333 @ 2014 08 08, 09:39)
na logiskai mastant turetu buti geriau kuo arciau didziausio dregmes ar kvapu saltinio - taigi dusas, klozetas, vonia  g.gif

Mano logika sako, kad turėtų būt toliausiai nuo oro padavimo (turbūt pro duris oras patekinės), kad per visą patalpą trauktų. Va kokios tos logikos skirtingos smile.gif
Atsakyti
Na aš irgi galvojau, kad logiškiausia yra virš vonios, o tualete virš klozeto.

Bet dar toks niuansas, kad tame tolimiausiam kampe, t.y. prie vonios ir atitinkmai prie klozeto kitoj patalpoj yra langai..
Bet manau vistiek reikia orientuotis, kad toliausiam kampe žiūrint nuo durų, o ne nuo lango, nes langas tikrai nevisada bus atidarytas.. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Verteris @ 2014 08 08, 10:14)
Mano logika sako, kad turėtų būt toliausiai nuo oro padavimo (turbūt pro duris oras patekinės), kad per visą patalpą trauktų. Va kokios tos logikos skirtingos smile.gif

irgi teisinga drinks_cheers.gif cia jau priklauso nuo ispalanavimo mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(darius333 @ 2014 08 08, 09:19)
Tai kazkaip link rotorinio linksti, plokstelinius atmetei ? Del kokiu priezasciu ?

Dėl prastesnio NVK smile.gif

Nes jis žiemą užtikrintai dirbs ir be ŽŠ.

Kiek žiūrėjau, plokšteliniai priešpriešinių srautų kainuoja panašiai ar net daugiau, kaip rotoriniai, plius dar privalai ŽŠ įrenginėti, kas bendrą sistemą dar pabranginą.

Nors glikolinį kontūrą kaip ir įsirengęs, tad tereikėtų kaloriferį dasipirkinėti, bet vien kaloriferis man papildomai kainuotų ~1200Lt, plius dar visokių aprišimo medžiagų ir gausis, kad mano glikolinio pajungimas dar papildomai kainuos 2000-3000 Lt.

Tai kam man išleisti didesnę sumą už rekuperatorių ir dar papildomai damokėti 2k-3k Lt, kad turėti tokį pat stabilumą, kaip nusipirkus pigesnį rotorinį rekupą. Na taip, tikėtina keliais procentais mažesnis NVK, bet primečiau, kad mano oro debitais rekupas pasieks ~90% NVK, tad šio NVK man per akis.

Dėl oro maišymosi, tai pasiskaitykit Raituzo blogą, ten aiškiai iš bandymo matosi, kad šiuolaikiniai rotoriniai rekuperatoriai kvapų atgal jau negrąžina.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2014 08 08, 11:47)
Dėl prastesnio NVK smile.gif
Dėl oro maišymosi, tai pasiskaitykit Raituzo blogą, ten aiškiai iš bandymo matosi, kad šiuolaikiniai rotoriniai rekuperatoriai kvapų atgal jau negrąžina.

Skaiciau, bet ten info irgi truputi saliska mirksiukas.gif zmogus prekiaujantis siais rekupais, naturalu, kad sau gauna uz kitokia kaina ir gal but (butent galbut g.gif ) bandi pagristi tiki "sprendima".
Kas liecia kvapu maisymasi, tai smilkalo dumai yra sunkesni uz aplinkos ora ir paprastai pakile iskart seda zemyn kai tik atvesta, jei paimtum koki nagu lako skiedikli ar is WC einanti "malonu" ir lengvesni ora, rezultatas, manyciau galetu buti kitoks g.gif
Visi kiti tavo argumenati visiskai aiskus. Tik mano pamastymuose yra paprastas kaip pas Korida vamzdinis ZS ir papildomu investiciju jau nebereiks, tikiuois, ziema visada gauti pliusini iejimo ora bigsmile.gif
Atsakyti
Kaip toli nuo rekuperatoriaus turi būti rozetė? Rekuperatoriaus modelis - palubinis (kur tvirtinamas viršuje). Pats rekuperatorius būtų namo kampe.

Vieni sako, kad rozetę reikia daryti apie 0,5 m nuo lubų, kiti - 1,0 m nuo lubų. Nuo namo sienos pakanka atitraukti apie 1-1,2 m. Jei daryti rozetę 1,0 m nuo viršaus, tai nuo grindų išeitų apie 1,60 m. Toks matmuo tiktų ir pastatomam rekuperatoriui. Nuo kampo bet kuriuo atveju reikia atitraukti apie 1,0-1,2 m.

Kas kaip sprendėte šią vietą?
Atsakyti