Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 24 tema, Energiškai efektyvaus na

QUOTE(mintas @ 2014 02 22, 18:27)
Kuo toliau, tuo labiau gailiuosi išleides pinigus ant grindinio šildymo, ant geoterminio lauko kolektoriaus, ant geoterminio ŠS.

Nėra nieko geriau, kaip elektra EE namui.

Už šalčiausius šių metų mėnesius sumokėjau 360Lt ir 370 Lt. Čia už visą elektrą, kai dalis elektrinių prietaisų pastoviai ar su pertraukom dirba lauke.

O tai kaip darytum? Namo perimetru paleistum elektros kabelį, o vonioje ir san. mazge padarytum visą plotą šildoma elektra.
Atsakyti
Buvau susitikęs su stogdengiu, kuris mano namui dengė stogą. Jis buvo Knaufo seminare ar mokymuose, kur pristatė naują purškiamą vatą. Dar čia video. O čia techninė informacija. Ir dar čia.

Kiek suprantu tai ta pati stiklo vata tik ji skirta purškimui. Panašiai kaip ekovata. Šito Supafil liamda tikrai gera - net 0,034 W/mK. Man tik užkliuvo, kodėl gamintojas duoda 25 metų garantiją. Kitoms vatoms lyg ir nėra jokio garantinio termino.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 02 22, 18:49)
O kaip daromas toks langų sandarumo testas? Kokios ribos galimos?

Dariau namo sandarumo testą, ne langų. Paprasčiausiai kol langai nebuvo sureguliuoti, neapsimokėjo namo sandarumo testo daryti.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2014 02 22, 19:48)
Dariau namo sandarumo testą, ne langų. Paprasčiausiai kol langai nebuvo sureguliuoti, neapsimokėjo namo sandarumo testo daryti.

Koks namo sandarumas išėjo? Kur didžiausios bėdos? Jei tavo namo sandarumas 0,09, tai super geras rezultatas. Ar čia klaida? Sandarumas yra 0,9?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 22 vasario 2014 - 19:56
QUOTE(cibulis @ 2014 02 22, 18:59)
O tai kaip darytum? Namo perimetru paleistum elektros kabelį, o vonioje ir san. mazge padarytum visą plotą šildoma elektra.

Būtent, plius rekupo tenas. Iš kitos pusės, galima rekupo su įmontuotu ŠS paieškoti, tai išvis superinis variantas sakyčiau, tik abidna, kad paprastai rekupų su ŠS variantai būna su plokšteliniu šilumokaičiu, tad jiems reikėtų ŽŠ.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2014 02 22, 19:55)
Koks namo sandarumas išėjo? Kur didžiausios bėdos? Jei tavo namo sandarumas 0,09, tai super geras rezultatas. Ar čia klaida? Sandarumas yra 0,9?

Ne, ne klaida, namo sandarumas išėjo 0,09, jei tiksliau, tai 0,08xx ir suapvalinus 0,09. Minėjo, kad be PUR vargiai būčiau tokį rezultatą pasiekęs. Klausiau, koks buvo geriausias pirmą kartą dariusio rezultatas, sakė kad 0,75, tai sakau, turiu įtarimą, kad jį pralenksiu, iš pirmo karto sandarumo testą praeisiu, bet kad tokį rezultatą iš pirmo karto pasiekti, tai nesitikėjau.

Po to, kad surasti, kuriose vietose pas mane nesandaru, slėgio skirtumą sukėlė atrodo iki 0,7 ir su dūmais ieškojo, tai užkliuvo, kad į patalpas dūmai veržėsi, ne pro lango gumytes, o pro lango rankeną smile.gif. Beje, sakė, kad prie tokio slėgių skirtumo, konstrukcijos, kuriose sandarumą užtikrina plėvelės, būna jos jau neatlaiko, pradeda plyšinėti ties prikabinimo vietomis. Kadangi, pas mane absoliučiai jokių plėvelių, toks slėgių skirtumas nesukėlė jokių problemų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 22 vasario 2014 - 20:17
Tai cia tas skaicius, kuri PHI ir lietuviskas A++ leidzia iki 0,6 gavosi 7 kartus mazesnis? Kada sekanti ekskursija organizuojama?
QUOTE(mintas @ 2014 02 22, 17:46)
Tai vat, šią savaitę pagaliau sureguliavo langus, tai išsikviečiau sandarumo matuotojus, kad toliau dirbdamas, galėčiau taisyti trūkumus. Jie man nustatė 0,09 kartų oro kaitą. Panašu kad nelabai yra ką taisyti smile.gif. <{POST_SNAPBACK}>
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2014 02 22, 20:16)
Ne, ne klaida, namo sandarumas išėjo 0,09, jei tiksliau, tai 0,08xx ir suapvalinus 0,09.

Rezultatas nerealus. Sveikinu. Man tik kitas dalykas kliūva. Jei pasiekei tokį gerą sandarumą, o už šildymą šalčiausiai mėnesiais išėjo apie 360-370 Lt (nors ir kažką ten lauke darei, kitos statybos suvalgė elektrą), tai kažkas negerai su kitais parametrais. Gal čia polių įtaka, o gal apšiltinimo sluoksniai per maži. Aišku, namas dar neišdžiuvęs, jame negyvenama, bet lyg ir mažiau turėtų sudeginti elektros. Nemanai?
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2014 02 22, 20:48)

Cibulis = Darius?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 02 22, 20:42)
Rezultatas nerealus. Sveikinu. Man tik kitas dalykas kliūva. Jei pasiekei tokį gerą sandarumą, o už šildymą šalčiausiai mėnesiais išėjo apie 360-370 Lt (nors ir kažką ten lauke darei, kitos statybos suvalgė elektrą), tai kažkas negerai su kitais parametrais. Gal čia polių įtaka, o gal apšiltinimo sluoksniai per maži. Aišku, namas dar neišdžiuvęs, jame negyvenama, bet lyg ir mažiau turėtų sudeginti elektros. Nemanai?

Pas mane pirmame aukšte, aplink langus putplastis nesuklijuota, plius visai neseniai langus sureguliavo. Antrame aukšte juntamai mažiau šildyti reikia, o temperatūra laikosi geriau, oras vėsta ilgiau. Tai ar kad nemažas neapšiltintas plotas, ar kad balkono ir lauko durų nesandarumai pakankamai dideli buvo, neleido temperatūrai pirmame aukšte labiau užkilti, nežinau, Bet manau, kad dabar po langų reguliavimo, bei po pavasarinio apšiltinimo darbų pabaigimo ir pirmas aukštas juntamai atšils.

360 Lt daug? Mano pažįstamas gyvendamas name, už elektrą moka kiekvieną mėnesį po ~200Lt, plius šildymas KKK akmens anglimi. Name gyvenant, sako kažkaip labiau elektra naudojasi. Ir aš dabar, dar klausimas, kam daugiau elektros sudeginu, šildymui, ar statybiniams įrankiams, bet tai nesvarbu. Jei ir man, kaip ir pažįstamam, name buitiniai prietaisai suris apie 200Lt už elektros energiją, grynai šildymas kainuos tiktai ~160 Lt, tai ką, čia daug? Tai gaunasi vos ne 1Lt už 1m2 šildymą elektra. Retas, kas malkomis, tokį rezultatą pasiekia.
Papildyta:
QUOTE(Vilienė @ 2014 02 22, 21:22)
Cibulis = Darius?

karsta.gif
sakau, kokių čia nesąmonių prirašiau, o čia Vilienė bajeruoja, su iš konteksto ištrauktais žodžiais nono.gif
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2014 02 22, 20:42)
o už šildymą šalčiausiai mėnesiais išėjo apie 360-370 Lt

Ne už šildymą, už visą elektra. Jei tai bus kompiuteris, televizorius, mikrobanginė ir t.t. ir t.t., juk nelaikysi šios energijos šildymui išleistos?
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2014 02 22, 23:18)
Tai gaunasi vos ne 1Lt už 1m2  šildymą elektra. Retas, kas malkomis, tokį rezultatą pasiekia.

Gundai ir mane dėl elektros. Skamba labai gražiai, bet baisu, kad kažkas nepavyks ir šildymas elektra bus labai brangus. Tada jau bus vienintelis kelias: oras-oras sistema. Kitų įrengimai bus per daug sudėtingi.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 02 22, 23:24)
Gundai ir mane dėl elektros. Skamba labai gražiai, bet baisu, kad kažkas nepavyks ir šildymas elektra bus labai brangus. Tada jau bus vienintelis kelias: oras-oras sistema. Kitų įrengimai bus per daug sudėtingi.

paskaičiuok, kiek kainuoja grindinis šildymas, kiek ŠS, kiek lauko kolektorius ar grežinys, plius gedimai, profilaktika. Ir dar kartą pasakyk, elektra tikrai labai brangi?

Jei nuspręsi šildytis elektra, dar skrupūlingiau žiūrėk į namo apšiltinimo darbų kokybę, į sandarumą ir manau galėsi visą gyvenimą šildytis elektra, tik už ŠS ir grindinio įdiegimo kainą.

Tiesa. Nepasitikėjau aš medinėmis stogo konstrukcijomis, medžio pas mane name absoliučiai nėra. Bet dėl sandarumo tiktai plėvelėmis, po sandarumo matuotojo žodžių apie jų plyšinėjimą pakėlus slėgių skirtumą aš dabar iš vis nepasitikiu. Tikrai rekomenduoju, kaip ir BangaS siūlo savo puslapyje, sutvirtinti vidinę stogo karkaso pusę OSB plokštėmis. OSB plokštės ir pačios duos šiokį tokį sandarumą bei garo izoliaciją, bet svarbiausia, apsaugos plėvelę nuo per didelių apkrovų lauke siautėjant didesniam vėjui.
Papildyta:
QUOTE(Milao @ 2014 02 22, 20:19)
Tai cia tas skaicius, kuri PHI ir lietuviskas A++ leidzia iki 0,6 gavosi 7 kartus mazesnis? Kada sekanti ekskursija organizuojama?

Taip, čia tas pats. Kokia ekskursija blink.gif ?
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2014 02 22, 23:42)
Tikrai rekomenduoju, kaip ir BangaS siūlo savo puslapyje, sutvirtinti vidinę stogo karkaso pusę OSB plokštėmis. OSB plokštės ir pačios duos šiokį tokį sandarumą bei garo izoliaciją, bet svarbiausia, apsaugos plėvelę nuo per didelių apkrovų lauke siautėjant didesniam vėjui.

Turi galvoje, kad visą vidinę stogo dalį iškalti OSB plokšte? Bus gi gipsas? Kam dar OSB?
Atsakyti