Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas nekalba 15 tema

Lape snape, jei nutirpe pirstai ir jums liepia rasyti, ar ismoksite rasyti, jei pirstu nemankstinsite?
Is kitos puses, vaikas mokosi musu kalbos, kaip uzsienio, jam sunku, taigi pats tikrai nenores normaliai kalbeti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(lape snape* @ 2014 04 25, 19:54)
aciu smile.gif

tai kaip suprantu, taip visko palikt negalima,ir tiketis kad prades normaliai sneket savaime

palikti ir tikėtis galima, bet nereikia, jei suprantat, ką turiu galvoj 4u.gif stiprybės persiorientuojant iš laukimo į realios pagalbos paieškas. o kad radot šią temą, tai ne gailėtis reikia, o džiaugtis, ypač galvojant apie ateitį.
Atsakyti
Sveikos merginos. Kazkaip laaaaabai senai cia buvau uzklydus. Pagaliau mano 4metis sudeda sakini is 3 zodziu. Pradesa sakyti ilgus 3-4 skiemenu zodzius.dabar koki gera menesi nesimokem. Manau reiktu vel imti mokslu. Nors tikiuos kad jau "atsiriso" kalba ir sparciai zengsim pirmyn. Niekaip nesuprantu kodel jis nenori sakyt pirmo zodzio skiemens? Dabar prasidejo "kas cia?" Nuolatinis klausimas. Visos parduotuves skamba nuo Mūsų "kas CIA?" Svarstau gal verta pradet mokyt lengvus eilerastukus.
Atsakyti
auryte, eilerastukai visada labai gerai, tik ne mokykit vaika juos deklamuoti, o ipinkit i buiti. Aunat batus ir sakot : mano batai buvo du, kepat blynus ir dainuojat "kep kepe,kepe kepe mocia lynus...ir t.t. aisku tam reikia bafžgazo, bet jei ka, galesiu dali atsiusti, siaip yra internete tokiu visokiu ketureiliu. Geriausia, kad eilerastukas butu su veiksmu ir lytejimu, akiu kontaktu, tokiu budu smegenys geriau iraso informacija. Tiesa del tarimo ir irmu skiemenu, cia jau logopedes galetu pasakyti, aisku, kad fonemine klausa reikia lavinti, neskubant kalbeti, bet ir ne per letai doh.gif 4u.gif sekmes 4u.gif
As beje savo mazele pas logopede uzrasiau darzelyje..kai vakas pats pasiskunde, kad ji R neistaria, nes jos liezuvis per mazas biggrin.gif na 5 jai dar ner, bet nemanau, kad menuo ka nors pakeis, juolab, kad ji su didziuliu dziaugsmu ir entuziazmu prieme zinia, kad eis pas logopede, nes ji bus kaip brolis biggrin.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2014 04 30, 09:52)
auryte, eilerastukai visada labai gerai, tik ne mokykit vaika juos deklamuoti, o ipinkit i buiti. Aunat batus ir sakot : mano batai buvo du, kepat blynus ir dainuojat "kep kepe,kepe kepe mocia lynus...ir t.t. aisku tam reikia bafžgazo, bet jei ka, galesiu dali atsiusti, siaip yra internete tokiu visokiu ketureiliu. Geriausia, kad eilerastukas butu su veiksmu ir lytejimu, akiu kontaktu, tokiu budu smegenys geriau iraso informacija. Tiesa del tarimo ir irmu skiemenu, cia jau logopedes galetu pasakyti, aisku, kad fonemine klausa reikia lavinti, neskubant kalbeti, bet ir ne per letai doh.gif  4u.gif sekmes 4u.gif
As beje savo mazele pas logopede uzrasiau darzelyje..kai vakas pats pasiskunde, kad ji R neistaria, nes jos liezuvis per mazas biggrin.gif na 5 jai dar ner, bet nemanau, kad menuo ka nors pakeis, juolab, kad ji su didziuliu dziaugsmu ir entuziazmu prieme zinia, kad eis pas logopede, nes ji bus kaip brolis biggrin.gif  doh.gif

aha, Alchemie, idek eilerastuku 4u.gif
Atsakyti
ne Alchemie, bet pirmasis, kurį maniškė toleruodavo ir mėgino mėgdžiot, tai buvo

lyja lyja lietus
per karaliaus pietus,
karalienė verkia,
karaliukai knarkia.

paskui dar aišku tas gerulis:

mano batai buvo du,
vienas dingo, nerandu,
aš su vienu batuku
niekur eiti negaliu.

du gaideliai irgi tinka, jei vaikas jau pradėjęs šnekėt, bo gi labai gerai su judesiais eina .

ir irgi pritariu - mokyt eilėraščių nereikia, tiesiog visur pint, kaip sakė alchemie - į buitį. lyja lietus - tas pirmas. einat autis - tas antras. ir t. t.
kai vaikas galės, pradės pats kartot.
Atsakyti
QUOTE(stripulis @ 2014 04 30, 14:33)
ne Alchemie, bet pirmasis, kurį maniškė toleruodavo ir mėgino mėgdžiot, tai buvo

lyja lyja lietus
per karaliaus pietus,
karalienė verkia,
karaliukai knarkia.

paskui dar aišku tas gerulis:

mano batai buvo du,
vienas dingo, nerandu,
aš su vienu batuku
niekur eiti negaliu.

du gaideliai irgi tinka, jei vaikas jau pradėjęs šnekėt, bo gi labai gerai su judesiais eina .

ir irgi pritariu - mokyt eilėraščių nereikia, tiesiog visur pint, kaip sakė alchemie - į buitį. lyja lietus - tas pirmas. einat autis - tas antras. ir t. t.
kai vaikas galės, pradės pats kartot.

as cia rdau lengvu eilerastuku
http://www.supermama...howtopic=375995

mano sugebejo sian pasakyt "mano batai buvo du " eilute biggrin.gif
Atsakyti
Tesinys batu
dvi rankytes iesko bato,
Dvi akytes ji pamato
As apsaiausiu batukus
Ir keliausiu pas vaikus
Atsakyti
dar tas lengvas išmokt nekalbiukui palyginus:

aaa aaa pupa,
kas tą pupą supa,
supa tėtis ir mama,
ir pelytė murzina.

ir prie to paties:
opa opa opa pa,
augo žirnis ir pupa,
aš tą pupą pamačiau,
ir dantukais sukramčiau.

tai va pastarasis tiktų dar ir smulkiai motorikai, išmaišius žirnius su pupom atrinkinėt ir deklamuot smile.gif
Atsakyti
Vire, vire kose, vaikai atsilose
Inese pieno, vaiko nei vieno (uzdengi akis)
Inese ledo, vaikai atsirado (galima vaika pakelti ant ranku)

Vire, vire kose
Vaikai atsilose
Vienam dave is dubenelio 9uzlenkiat viena pirsta)
Kitam is puodelio (antra pirsta)
Treciam is saukstelio (uzlenkiat sekanti prista ir t.t.)
Ketvirtam is sukeles
O penktam ir neliko
Begs pelyte vandeneio
Virs kosyte tam mazeliui (kai pelyte bega, kutenat vaika)

Siauraja delno puse vaikui masazuoti per pecius, rankas, kojytes ir sakyti
Dzyru dzyru
Duok pipiru
Jei neduosi, nedzyruosiu

Ziema labaiu tinkatantis dalykas

Apkabint vaika ir sakyt
utititi salta
Rugeliai nemalata (vaizduoti ant krutines ar nugaros, delnu kaip sujkasi girnos)
Turgun nevaziuota (ant keliu pakratyti vaika, lyg per duobes vaziuotumet)
ozka neparduota (ploti delnu per delna, lyg pinigus klotumet)

Atsakyti
Idomu ar dar kas augina nekalbiuka be logopedo ? Darzelyje nuo 5metu. Uzsiimt stengiuos kasdien. Mokam skaiciuot iki 10. Kartoja viska ka Sakai bet pats surezga sakini is max 3 zodziu ir tai panasu I indeno." Arnas nori ..." Nezinau ka daryt ar pervest I spec darza ar bandyt stumtis toliau. Rudens pradzioj buvo padriki skiemenys. Nuo tada as dirbt pradejau kasdien. Buvau menesi paleidus "atostogu" ji kad pailsteu. Dabar vel kimbam I darbus.kas geriau vaikui ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo auryte2: 05 gegužės 2014 - 21:31
o kodel logopedo nepaieskoti? Finansai? unsure.gif
Betgi jam beveik 5? jei kartoja ir pazanga yra, reiktu, bent jau konsultacijos logopedo, kurlink dar dirbti ir ka daryti. Saunu, jei mamos apstangos duoda tokius vaisius 4u.gif Bet jusu atveju nesakyciau, kad nekalbiukas 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alchemie: 05 gegužės 2014 - 21:48