Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukė ir nevaisingumas

Kai zinoma, viena is nevaisingumo priezasciu yra sutrikusi skydliaukes funkcija. Kvieciu pasidalinti patirtimi. Gal zinote, ar leidziamas nestumas esant skydliaukes hiperfunkcijai? Kokios taktikos imamasi esant skydliaukes hipofunkcijai?
Atsakyti
Nieko, deja, nežinau. Tik Bogdanskienė minėjo, kad gal vertėtų išsamiai išsitirti skydliaukę, nes be kiaušintakių kitų bėdų nesimato...
Atsakyti
QUOTE (Daiva_B. @ 2004 08 09, 18:03)
Nieko, deja, nežinau. Tik Bogdanskienė minėjo, kad gal vertėtų išsamiai išsitirti skydliaukę, nes be kiaušintakių kitų bėdų nesimato...

Mane siandien Klimas nudziugino sad.gif , kad ovuliacija pas mane atrodo vyksta, ir dabar va arteja jo nuomone. Kadangi mano sirdis kalatojasi kaip paselusi pas gydytoja ir kadangi mazai sveriu, o pati skydliauke padidejusi, tai itaria, kad gali buti hiperfunkcija. Se tau. Kliuciu pastojimui nera. Klimas sake grieztai - "Jums reikia pastoti". Dabar knisu literatura, kaip cia su ta hiperfunkcija bus? smartass.gif
Atsakyti
Ahaaaaa, jooooooo, o kodėl nepastoji jis ką nors sako? Ar tik kaip visi "protingas " išvadas? Suprantu, kad sunku su mumis, bet kad nors kas padėtų normaliai, o ne burtų iš kavos tirščių...
Atsakyti
Nevaisingumo problema kol kas nekelta. Faktas - irode ovuliacija pas mane vyksta. Dabar dar karta patvirtins arba ne. Bet jeigu skydliauke cia isimaisius, tai gali su mano nestumo planavimais liudnai buti. Kiek zinau is savo studiju skydliaukes hiperfunkcijos slopinimas trunka ilgai. Labai ilgai - 1 - 2 metus sad.gif
Atsakyti
QUOTE (Kolibriukė @ 2004 08 09, 18:30)
jeigu skydliauke cia isimaisius, tai gali su mano nestumo planavimais liudnai buti. Kiek zinau is savo studiju skydliaukes hiperfunkcijos slopinimas trunka ilgai. Labai ilgai - 1 - 2 metus sad.gif

Kolibriuke, o kaip tai pasireiškia? Ar yra kažkokie matomi, juntami simptomai?
Atsakyti
Pas mane skydliaukes veikla sutrikusi,II laipsnio struma,pastoviai jau daugiau nei du metai,geriu Tiroksina,anksciau negerdavau,bet kai mano mamai del strumos atsirado komplikaciju,tai as irgi susirupinau,pas endokrinologe vaikstau kas puse metu,vis pasitikrinu skydliaukes harmona,padaro echoskopija
Klimas sake jei vaistus geriu,tai tai neturetu trukdyti pastojimui,bet sad.gif deja visokiu kitokiu yra priezasciu mano nepastojimui
O mano tetai,per nestuma dare strumos operacija,nes butu nemagimdziusi, uzdususi
Mano endokrinologe sake,jei pastosiu,tai turiu butinai pasitikrinti pas ja
Atsakyti
na kiek as zinau, tai ta skydliauke nera jau toks nekaltas dalykas. mano problema (negalejima pastoti, taip geriau skamba, nei nevaisingumas), butent dabar nuo to ir pradejo. musu giminej pasirodo ji labai populiari, todel man siuo metu ir liepe issitirti, o tik po to kiti tyrimai g.gif
Atsakyti
Na ka tikrai daug teko susidurti su nestumu ir skydliauke.
Turiu II - o laipsnio struma, pastojau ir pirma, ir antra karta be problemu...
Kai vaiksciojau su pirmuoju seimos gydytoja buvo labai rimtai nugasdinusi, o pasirodo be reikalo... Siaip teko pasidaryti TTH, jis buvo normos ribose ir paliko mane ramybej, beje siule darytis punkcija, bet paklausiau ginekologu patarimo ir atsisakiau (nepatariu niekam besilaukianciai to darytis), pagimdziusi pasidariau visus tyrimus, bet taip ir neissioperavau (atvirai pasakius bijojau, kad antra karta nepastosiu). Va dabar nesioju antra vaikeli, kol kas TTH tyrimu atsakymu nezinau, bet seimos gydytoja jau elgesi santuriau, nebegasdino visokiais dalykais...
Atsakyti
QUOTE (paiduke @ 2004 08 09, 18:55)
Pas mane skydliaukes veikla sutrikusi,II laipsnio struma,pastoviai jau daugiau nei du metai,geriu Tiroksina,anksciau negerdavau,bet kai mano mamai del strumos atsirado komplikaciju,tai as irgi susirupinau,pas endokrinologe vaikstau kas puse metu,vis pasitikrinu skydliaukes harmona,padaro echoskopija
Klimas sake jei vaistus geriu,tai tai neturetu trukdyti pastojimui,bet sad.gif deja visokiu kitokiu yra priezasciu mano nepastojimui
O mano tetai,per nestuma dare strumos operacija,nes butu nemagimdziusi, uzdususi
Mano endokrinologe sake,jei pastosiu,tai turiu butinai pasitikrinti pas ja

Paiduke,

o tau kas buvo - per daug skydliaukes hormonu, ar per mazai? Jei per mazai, tai geri tiroksina ir vargo nematai. O jei per daug - tada reikia slopinti...O tas ivairiom schemom, bet ilgai uztrunka. Ar tau buvo hiper ar hipofunkcija?

Daivai,

skydliaukes funkcijos sutrikimu pozymiu yra daug ir ivairiu.

Jei skydliauke yra per daug aktyvi, tai ji buna padidejusi, zmogus netoleruoja karscio, per daznai plaka sirdis, kyla kraujospudis, gali sutrikti menesiniu ciklas, plaukai minksti, zmogus smulkus, nors daug valgo, viduriai i laisvuma, gali buti viduriavimas, nemiga, dirglumas, nervingumas.

Jei skydliauke per silpnai dirba - ji bus maza ir kieta, bet nebutinai, gali buti ir didele. Sirdis plaka letai, oda sausa, pleiskanoja, viduriai uzkieteje, menesines gali buti sutrikusios, zmogus stambus, vangus, letas, zemas balsas, apatija.

Yra ir daugiau tu pozymiu.

As turiu viena - tachkardija - labai tankiai plaka sirdis. Kita vertus, as taip jaudinuosi eidama pas ginekologus, kad del to ir kalatojasi visa. Mano siek tiek padidejusi skydliauke ir esu smulkus zmogiukas. Kazkada skydliaukej buvo mazgiukas, bet hormonai buvo ok. Reiks ziuret kaip dabar.
Atsakyti
QUOTE (Kolibriukė @ 2004 08 09, 16:19)
skydliaukes funkcijos sutrikimu pozymiu yra daug ir ivairiu.
Jei skydliauke yra per daug aktyvi, tai ji buna padidejusi, zmogus netoleruoja karscio, per daznai plaka sirdis, kyla kraujospudis, gali sutrikti menesiniu ciklas, plaukai minksti, zmogus smulkus, nors daug valgo, viduriai i laisvuma, gali buti viduriavimas, nemiga, dirglumas, nervingumas.

Jei skydliauke per silpnai dirba - ji bus maza ir kieta, bet nebutinai, gali buti ir didele. Sirdis plaka letai, oda sausa, pleiskanoja, viduriai uzkieteje, menesines gali buti sutrikusios, zmogus stambus, vangus, letas, zemas balsas, apatija.

Va apie tai ir mano seimos gydytoja kalbejo, kiek tiesos nezinau, kad jei skydliauke aktyvi tai gali gresti persileidimai, jei pasyvi tai galimas vaiko apsigimimas (kretinizmas)...
Atsakyti
QUOTE (Kolibriukė @ 2004 08 09, 19:19)

Paiduke,

o tau kas buvo - per daug skydliaukes hormonu, ar per mazai? Jei per mazai, tai geri tiroksina ir vargo nematai. O jei per daug - tada reikia slopinti...O tas ivairiom schemom, bet ilgai uztrunka. Ar tau buvo hiper ar hipofunkcija?

Pas mane TTH-3.9 ,tai nezinau ar cia perdaug ar permazai,viena karta kai tikrinausi buvo 4.2.Pasake gerti tiroksina ir geriu
O antikuniu 463,nors norma berods iki 6.Gal zinai,ka tie antikuniai reiskia?
O ar man hipofunkcija ar hiperfuncija,tikrai negaliu dabar pasakyti,namie jokiu tyrimu neturiu,viskas kortelej.Rugseji turiu eiti vel pasitikrint
Atsakyti