Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukė ir nevaisingumas

QUOTE (paiduke @ 2004 08 10, 17:32)
Na va pasidariau tyrimus geromedoj
TSH -0,711, o norma 0.27-4.2
FT4-18,79, norma 12-22
ATPO-568,4, norma iki 34
Sumokejau 71Lt
Gal galetum Kolibriuke ar kitos kurios zino pasakyti,ka padaryti,kad nebutu tiek daug antikunu,ir jei bus padidinta tiroksino doze,tai TSH ir FT4 mazes ar dides?
Pas gydytoja talonelis rugpjucio 31d.

Turiu tik 1 minute laiko, todel rasau trumpai.

Paiduke, siuo metu tavo hormonai liux.
didinant tiroksino doze, FT4 - dides, o TTH - mazes. Tau didinti tikrai nereikia, nebent pamazinti, bet ir dabar visai gerai. ATPO lieka aukstas - cia jau nieko nenuveiksi. Konsultuokis su gydytoja. Bet manau, kad situacija siai dienai - visai nebloga. Veliau daugiau parasysiu. Begu
Atsakyti
Ir aš turiu problemų su skydliauke, padidintas aktyvumas, bet pastojau abu kartus normaliai, tik mažoji gimė per anksti. Skydliaukėje yra vienas mazgiukas ir viena cista, bet lyg ir viskas kontroliuojama smile.gif
Atsakyti
QUOTE (miashka @ 2004 08 10, 18:32)
Ir aš turiu problemų su skydliauke, padidintas aktyvumas, bet pastojau abu kartus normaliai, tik mažoji gimė per anksti. Skydliaukėje yra vienas mazgiukas ir viena cista, bet lyg ir viskas kontroliuojama smile.gif

O tu del to padidinto aktyvumo kokius nors vaistelius gerei? Ar tiesiog zinojai, kad skydliauke gamina per daug hormonu ir tiek?
Atsakyti
Paiduke,
mano TSH buvo 0,65, paskyre ta Tiroksina, bet tai buvo labai seniai gal pries 8 metus, kadangi nieko dar neismaniau apie tai, aklai tikejau gydytoja, kuri pasake kad mano metuose jis turi buti mazesnis, apie 0,5...bet man tai zinok atvirksciai, pageriau 3 men, pradejau dusti, sirdis baisiai pradejo plakti, TSH padidejo iki 0.88 po 3-ju menesiu Tiroksino vartojimo vos uzlipdavau i 4-a auksta, bet man buvo tik 20!!! nuvariau pas docente Kazlauskiene i santariskes, ta kai suzinojo kad su TSH 0.65 geriu tiroksina, net isiziojo, liepe viska nutraukti..O pries 2 men dariausi skydliaukes ehoskopija, tai pasake kad jokios strumos neturiu nei difuzines nei mazgines, bet tiroksino poveiki iki siol atsimenu blink.gif Zodziu klausyk ir klausk gydytojos, as tik papasakojau kaip buvo man.. Sekmes smile.gif
Atsakyti
na, man buvo įtarę hipotireozę - tai tiroksino gėrimo rezultatas - medikamentinė hipertireozė dry.gif kai nustojau gerti tiroksiną, greitai viskas grįžo į vėžes... manau, kad ir geriant tiroksiną, reikia laikas nuo laiko išsitirti hormonus kraujyje, patikrinant dozės teisingumą.
Atsakyti
QUOTE (sim-a @ 2004 08 11, 09:29)

mano TSH buvo 0,65, paskyre ta Tiroksina, bet tai buvo labai seniai gal pries 8 metus, kadangi nieko dar neismaniau apie tai, aklai tikejau gydytoja, kuri pasake kad mano metuose jis turi buti mazesnis, apie 0,5...bet man tai zinok atvirksciai, pageriau 3 men, pradejau dusti, sirdis baisiai pradejo plakti, TSH padidejo iki 0.88 po 3-ju menesiu Tiroksino vartojimo vos uzlipdavau i 4-a auksta, bet man buvo tik 20!!! nuvariau pas docente Kazlauskiene i santariskes, ta kai suzinojo kad su TSH 0.65 geriu tiroksina, net isiziojo, liepe viska nutraukti..O pries 2 men dariausi skydliaukes ehoskopija, tai pasake kad jokios strumos neturiu nei difuzines nei mazgines, bet tiroksino poveiki iki siol atsimenu blink.gif Zodziu klausyk ir klausk gydytojos, as tik papasakojau kaip buvo man.. Sekmes smile.gif

Nu jooooo, su TSH 0,65 paskirtas Tiroksinas.......gerai, kad anapilin neisvaziavai......TSH zemas - arti zemiausios normos ribos - rodo polinki i hiperfunkcija, o tau dar privare tiroksino. Nu zinai.....cia galima i siaubu skrynele tokia istorija ideti... doh.gif doh.gif doh.gif
Bet velgi, galbut kazka maisai arba cia toks atgalinis skydliaukes reguliacijos rysys suveike - geriant tiroksina TSH turi mazeti. O tau padidejo...labai gali buti, kad tau buvo elementarus jodo trukumas. Jis koregavosi ir visos bedos isnyko. Bet cia tik hipotezes.....
Atsakyti
QUOTE (Rimanta @ 2004 08 11, 09:34)
na, man buvo įtarę hipotireozę - tai tiroksino gėrimo rezultatas - medikamentinė hipertireozė dry.gif kai nustojau gerti tiroksiną, greitai viskas grįžo į vėžes... manau, kad ir geriant tiroksiną, reikia laikas nuo laiko išsitirti hormonus kraujyje, patikrinant dozės teisingumą.

Auksiniai zodziai. Paskyrus bet koki hormonini gydyma reikia kas keleta menesiu pasitikrinti hormonu koncentracija kraujuje.
Skryninginis tyrimas skydliaukes funkcijai ivertinti yra TSH. Jei jis buna nenormalus, tada daroma FT4. Kai kuriais atvejais, itariant hipotiroze, daroma ATPO.
Siais laikais, mergiotes, visoms kurioms buvo kalbama apie skydliaukes funkcijos sutrikimus, paskirtas gydymas, net be gydytojos siuntimo privalu tikrintis hormonus.
Tiroksinas - galingas hormonas, tik apie tai musu daktarai mazai sneka. O labai labai gaila.
Ir zinokit, kuo daugiau skaitau, tuo labaiu man atrodo, kad skydliaukes bedos turi laaabai didele reiksme vaisingumui ir isnesiojimui. Gal kada viska susisteminsiu ir cia pateiksiu.
Atsakyti
Sveikute, Kolibriuke
Malonu tave girdet smile.gif tu teisi, Kazlauskiene sake ta pati, truksta jodo ir kalio, ir kad mano nevaisingumas su skidliauke nieko bendro tikrai neturi, bet nustate vis del to kad turiu difuzine B struma... Pries 2 men nuvariau krutu pasitikrinti, ka ir kitom visom patariu padaryt..tai zaodno ir skydliauke pasiziurejo echoskopu, kai pasakiau kad man difuzine B, tai daktare pagalvojo gad as visiskai nieko neismanau smile.gif bet kai viska papasakojau , tai suprato kad tikrai suprantu apie ka kalbu, zodziu ir ta docente Kazlauskiene..mmm...biskutuka nugrybavo, aciu dievui, su skydliake tikrai viskas gerai, o kad mano kaklas toks, tai cia jau fiziologija, o ne skydliauke padidinta smile.gif

Papildyta @ [mergetime]1092209473[/mergetime]
Skydliaukes tema dar viena istorija...
PAzystu vienus tokius amerikiecius...Jau 12 metu JAV gyvena...jie emigrantai is Kijevo...Tai vienu zodziu kai tik ta panele su vyru atvaziavo i JAV, jai beveik is karto nustate skydliakes vezi (tai cernobylio pasekme), nu ir pasiule rinktis...ji pasirinko hemeoterapija, jos draugei nustate ta pati, ta atsisake. Rezultatas...ta kuri atsisake, deja, jos jau nebera, ta, kuri sutiko, ne tik jau nuimta nuo iskaitos, kadangi po visu tu proceduru praejo jau 5 metai ir piktybiniu lasteliu nerado, bet ir pagimde 2 sveikus berniukus smile.gif ir pastojo kas idomiausia be jokiu problemu. Taigi buna gyvenime stebuklu. O kai gimde antraji vaikiuka, atidave placenta saugojimui i toki specialu banka...JAV medikai turi nauja gydymo metodika ...kur naudoja placenta, nors dar nera leidimo ja naudoti ir viskas tik eksperimento lygije, bet bankas jau kaupiamas, per metus jie sumoka kelis simtus $ uz saugojima.. Lietuvoje tai tik galim apie tai pasvajoti, cia dar akmens amzius, cia geriau nesirgti ir netureti jokiu problemu.
Atsakyti
QUOTE (sim-a @ 2004 08 11, 10:18)
Sveikute, Kolibriuke
Malonu tave girdet smile.gif tu teisi, Kazlauskiene sake ta pati, truksta jodo ir kalio, ir kad mano nevaisingumas su skidliauke nieko bendro tikrai neturi, bet nustate vis del to kad turiu difuzine B struma... Pries 2 men nuvariau krutu pasitikrinti, ka ir kitom visom patariu padaryt..tai zaodno ir skydliauke pasiziurejo echoskopu, kai pasakiau kad man difuzine B, tai daktare pagalvojo gad as visiskai nieko neismanau smile.gif bet kai viska papasakojau , tai suprato kad tikrai suprantu apie ka kalbu, zodziu ir ta docente Kazlauskiene..mmm...biskutuka nugrybavo, aciu dievui, su skydliake tikrai viskas gerai, o kad mano kaklas toks, tai cia jau fiziologija, o ne skydliauke padidinta smile.gif

Kazlauskiene visiskai nenugrybavo. Jei jodo stygius buvo koreguotas skydliauke sumazejo pati. Taip kad grybu jinai nepripjove thumbup.gif

zinai, as irgi kazkada is to strioko per savo rezidenturas paprasiau, kad paziuretu mano skydliauke, nes jinai akivaizdziai padidejusi, kai i kakla ziuri. Paziurejo docentas ir taip ir kitaip. Sako - esi smulkus zmogiukas, tai tavo normali skydliauke ant ilgo grazaus kaklo matosi ir tiek. Turiu mazgeli, zinau, kad turiu, prie progos pasidarysiu hormonus. Jei ka - gersiu vaistus ir taskas.

Man kazko optimistines nuotaikos tesiasi. Kazi ar ilgam? laugh.gif
Atsakyti
oj...jauciu as, kad Klimas tave optimistiskai nuteike thumbup.gif ot tu Miezienene, Miezienene... wink.gif Viskas Ok, gyvenam toliau...
Atsakyti
QUOTE (sim-a @ 2004 08 11, 11:30)
oj...jauciu as, kad Klimas tave optimistiskai nuteike thumbup.gif ot tu Miezienene, Miezienene... wink.gif Viskas Ok, gyvenam toliau...

Ne, ne Klimas mane optimistiskai nuteike, o tai, kad man visi tepliojimai kraujavimai baigesi, nes ovuliacija ivyko arba vyksta...as kaip zmogus galiu maudytis ezeruose, lakstyti su sunim, tvarkyti namus, dainuoti ir sokti thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif .
Klimas liepe svori auginti - tai dabar vyro pagalba kemsu ledus, plakta grietinele ir kitus laaabai skanius daiktus. Nu tai ir nuotaika gera del to clap_1.gif clap_1.gif clap_1.gif
Vaziuosim su vyru po panemunes pilis pasivazinet.
Atsakyti
o del Kazlauskienes...reialas tas, kad ji is akies man nustate difuzine B, net echoskopiskai neziurejo, gal nemate tikslo, gal is karto suprato kad man viskas gerai, bes diagnoze keista surase...manau tik echoskopiskai galima nustatyt ar difuzine ar mazgine...
Atsakyti