QUOTE(Naujokai @ 2015 03 20, 16:39)
Arteja laikas i kirpykla, tiesa pasakius, net pagalvot api etai bijau. Tai bus antras apsilankymas pas profesionala (na bent jau taip maniau pirma karta ir labai suklydau), jei suniukui labai skauda kai ji triminguoja, ar ji kankint ir cypint ar geriau pasinaudot masineles privalumais?
Pirmas trimingas buvo siaubingas, vos nenumiriau matydama kaip mano turtas draskesi is siaubo ir skausmo, ir kaip su ja buvo elgiamasi.
Gal galite patarti kirpeja, kuri butu begalo svelni ir kantri, kad man sirdis nesustotu belaukiant suniuko grozio proceduros pabaigos. Palikti ir ateiti veliau pasiimti nesutinku, nes pirmas kartas pamoke, kaip gali buti negraziai elgiamasi net seimininkui esant. Tas papurtymas net iki siol stovi akyse!!!
Siaip jei kailis pesimui pasiruoses, tai skaudet neturetu, gi pesa nebegyva plauka, kuris jau mires ir iskristu ir pats. Turtas draskytis gali ir vien todel, kad seimininkas salia stovi, palikus ji viena gali viskas zymiai skalndziau praeiti: 'nematau gelbetojo, tai ir nesiprasau gelbejamas'. Maniske kaukia, jei as salia, bet kai viena lieka, tai nei garso. Nu manipuliuoja jie, gudrus gi.
Panele smila, Tulku kojos lyg ir gerai. Operavom du kartus, pirma operacija nepavyko, tai kartojom. Dabar dar turi metalo gabala sanary, isims tik dar po 1,5 menesio. Tada bus galima kazka sakyt, kiek ten kas pavyko, kol kas dar jai nelabai ir eiti galima. Bet jau rupuze ir ant lovos sokineja, o eit visai neina - arba begom, arba staigiai stabdo. Zodziu, viska, ko negalima. Nu ir ka tu jai

pas veterinara, kai nuemem bintus, paleido ja ant grindu pora metru nueit, kad paziuret, kai ji kojas stato, tai ta nuejo metra, apsisuko ir uzleke laiptais i antra auksta. Mes su veterinare rekt pradejom tik tada, kai ji jau virsuj buvo - nu nesitikejom ir ji labai greitai uzleke

tai cia po menesi trukusio gulejimo lovoj ir grieztai uzdrausto bet kokio judejimo. Nu ozka ji, nu. Ir ka daryt?
Dresura irgi... 7 metus dresuojam, viskas kaip vanduo nuo zasies - dzin visiskai. Sedet/gulet/stovet - nieko neskiria, nieko nedaro, ateik - ateis tik jei koki kepsni jai prizadesi, fu - atkreips demesi tik jei -iolika kartu pakartosi ir vos tau nusisukus darys savo. Kaip Gliukas savo sunis ten ir ratuku ir ko tik nori ismoko tai man mistika. Maniske nieko nedaro, ne del to, kad nesupranta, o del to, kad nenori. Tai arba as netikusi dresuotoja (nu bet du sunis jau isdresiravau, tik sitas nesiduoda), arba cia suo toks nu ozys.
Tiesa, princese dar nauja bajeri ismoko - dabar nebelaka jokio vandens, kuris pastovejo bent 1 val kambary. Jai matot reikia visad sviezio. Nu jomajo, princese ant zirnio...
Linkėjimai mamai! Aš pavalgius, pamiegojus ir iš darbo dar neišmetė!