Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(vijoleta20 @ 2014 03 10, 08:51)
priezastys pagrindines gali buti,per daug silumos ir per mazai sviesos.

aš pomidorus laikau nelepiais augalais, jei ir patįsta koks vasario mėnesį, tai persodinus giliau greit sutvirtėja. o jei mirioja vis, tai kažkas smarkiai nepatinka - gal prie tų priežasčių dar ir per šlapia prie mažos temperatūros ar per sausa prie didesnės? g.gif
Atsakyti
Kas rusu supranta, cia straipsnis

http://my.mail.ru/co...2D647614D1.html

butent cia ir sako kad reikia kad pomidoras ne lauktu kol ji palaistys o kad pats saknimis vandeni ieskotu gylyje... atseit eksperimentavo ir akivaizdus skirtumas buvo...
Atsakyti
QUOTE(Nitrozilas @ 2014 03 10, 09:20)
Kas rusu supranta, cia straipsnis

http://my.mail.ru/co...2D647614D1.html

butent cia ir sako kad reikia kad pomidoras ne lauktu kol ji palaistys o kad pats saknimis vandeni ieskotu gylyje... atseit eksperimentavo ir akivaizdus skirtumas buvo...

labai sėkmingai tomis šaknimis visur ieško, nevien gylyje. Pamulčiuok ir pradenk, pažiūrėk, kiek šaknų visur aplinkui prileido ir iš visur maitinasi. Pabandyk ir atsirink, kas tau atrodo geriausia. pamatysi, kad į tą butelį keli litrai kol susigeria, tai iš viršaus vandenį paleidus 10 kart daugiau susigėrė. o kur susigėrė? aišku gilyn.
Atsakyti
Laba.
Planas kodiniu pavadinimu " Pagrindinė sėja" vakar įvykdytas. biggrin.gif pioneer.gif
Nežiūrėjau net į sąrašą, tik ėmiau sėklas ir pagal norą sėjau biggrin.gif Telieka sulaukti tik rezultatų thumbup.gif
Kaip faina, kad jau laisvai galima pirmus daigelius dienom į šiltnamį išnešti bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sweet_sin @ 2014 03 10, 08:38)
Aha man irgi baisu  biggrin.gif bet gi reik patenkint ir savo, ir mamos, ir uosvienes poreikius

ar ir anksčiau tokius kiekius auginot?
Atsakyti
Įdomus straipsnis Delfi apie sėklas . Sėklos
Norėčiau tų pomidorų kurie iki rugsėjo nesuserga lauke augdami .

Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2014 03 10, 10:24)
Įdomus straipsnis Delfi  apie sėklas . Sėklos
Norėčiau tų pomidorų kurie iki rugsėjo nesuserga lauke augdami .

Aha ir man jie užkliuvo beskaitant smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kulkė @ 2014 03 10, 10:34)
Aha ir man jie užkliuvo beskaitant  smile.gif

Tai juk beveik ant visu seklu pakeliu raso ,kad neserga ciut ne visom ligom,o realiai tai netiesa,suserga gana daznai.
Atsakyti
tai jei pas jus sausa vieta, toliau nuo vandens telkinių ar pievų, jei pas jus rugpjūčio rūkai vėlai užeina ir jei vasara bus sausa, tai ir nesirgs lauke tie pomidorai.
Pas mane tokia vieta, kad kokią nori senobinę veislę gali lauke augint - vistiek rugpjūtį pajuoduoja. O čia tikrai ne viena mergiotė rodė fotkes, kaip puikiai lauke pomidorai auga. Taip kad ne sėklos ir veislės kaltos, o augimo sąlygos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 10 kovo 2014 - 10:44
QUOTE(saintlina @ 2014 03 10, 10:41)
tai jei pas jus sausa vieta, toliau nuo vandens telkinių ar pievų, jei pas jus rugpjūčio rūkai vėlai užeina ir jei vasara bus sausa, tai ir nesirgs lauke tie pomidorai.
Pas mane tokia vieta, kad kokią nori senobinę veislę gali lauke augint - vistiek rugpjūtį pajuoduoja. O čia tikrai ne viena mergiotė rodė fotkes, kaip puikiai lauke pomidorai auga. Taip kad ne sėklos ir veislės kaltos, o augimo sąlygos.

Čia akimirkos žavesys perskaičius masina norėti visko, apie ką gražiai rašoma, ar kas gerai atrodo. O realiai, tai tikrai yra taip, kaip sakot. Pernai pas mane spalio mėnesi užmirštuoliai auginosi viršunes ir žydėjo smile.gif

Suskaičiavau, kad šiemet 30 rūšių pomidorų auginsiu. Neblogai, kaip antrametei pradėjusiai nuo 3 hibridų bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 03 10, 11:41)

Vis tikiuosi, kad stebuklų būna smile.gif
Praėjusią vasarą puikiai derėjo lauke ir pas mane ....
Atsakyti
Oho merginos kokie jūsų kiekiai. Pas mane buvo planuose 7 rūšys, bet paskaičius jūsų rašinėjimus, nubėgau ir nusipirkau dar 2 doh.gif Corianne ir Kmicic
Nežinau kiek į mano šiltnamį tilps daigų, tai jei liks kažkiek, apgyvendinsiu lauke smile.gif
Atsakyti