Įkraunama...
Įkraunama...

Arbúzai, moliúgai, melionai, cukinijos

As is tu ilgu jau treti metai auginsiu va sita cukinija
user posted image

Na man jinai, labai skani thumbup.gif Labai plona oda ir ji labai didele, tokio svelnaus skonio thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(vilmuke3 @ 2014 05 10, 15:43)
O tų ilgamoliūgių, tai va taip atrodo pokelis. Bent jau ant jo rašo, kad tinka ir valgymui naudot. Pasisėjau tik pora daigų pabandymui kas užaugs  bigsmile.gif

pati neauginau, bet turėjau. Labai gerai laikosi per žiemą ir net prapjauti šie moliūgai ilgai negenda laikomi kambario temperatūroje, labai patiko. Šiaip skanūs, ne sausi, bet gal kiek neįprastas kvapas jų. Na nėra jis bjaurus, bet ne toks kaip kitų moliūgų. Pati auginčiau mielai, bet sėklų nepasirūpinau iš anksto. Nors gal dar ne vėlu smile.gif
ir nėra jie tokie ploni, tikrai ne askaridės biggrin.gif ilgio nematavau, ilgoki, bet kai susirietę, tai sunku dabar iš akies prisimint, kokio ilgio.
Atsakyti
QUOTE(saulute32 @ 2014 05 11, 09:49)
ar dabar tokiais orais nesat arbuzus, melionus i siltnami? nei silumos nera nei saules, tai as ir nenesu,o gal bereikalo? g.gif

Aš jau nebenešioju į namus arbūzų ir melionų, kai tik baigėsi šalnos, apsigyveno jie šiltnamy. Nors ir lauke nekaršta, bet šiltnamy apsiniaukusią dieną būna apie +20. Manau, kad ten jiems geriau nei namie - netysta. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(R&B @ 2014 05 11, 13:17)
Aš jau nebenešioju į namus arbūzų ir melionų, kai tik baigėsi šalnos, apsigyveno jie šiltnamy. Nors ir lauke nekaršta, bet šiltnamy apsiniaukusią dieną būna apie +20. Manau, kad ten jiems geriau nei namie - netysta.  smile.gif

reik nunest man termometra i siltnami paziuret kiek rodys, nors kazkaip man nepanasu kad ten butu +20 pas mane g.gif
Atsakyti
visus moliūgus, melionus, arbūzus ir agurkus parsinešiau namo, tegu pabūna tas bjaurias dienas šilumoj, o šviesos visur mažai.
Atsakyti
kazkas mano melionam nepatiko. nuvyto suglebo lapukai tie pirmieji g.gif turi isaugine jau po viena tikraji lapeli, nedidukai dar jie visai. kolkas jie dar nesuglebe, tai gal isgyvens dar nors labai abejoju jau. salia stovintys arbuzai laikosi puikiai, bent kolkas g.gif
Atsakyti

Sveikos, auginsiu šįmet pirmą kart arbūzus ir melionus. Apie arbūzus info radau, o apie melionus labai skirtingai rašo: vieni riša, kiti leidžia pažeme, tai nebesuprantu kaip iš tikro daryt doh.gif Ir jei rišant kokiu atstumu vienas nuo kito sodinti?
Ačiū už pagalbą. Gal kas įmestų kokią naudingą nuorodą, būčiau labai dėkinga
Atsakyti
Melionus augina vertikaliai taupant vietą, pas ką vietos daug, tai, manau, kad patogiau auginti pažeme, nereikia raišiot, kabinti melionų ant sieto, kad nenutrūktų... Paprastai šiltnamy auginama parišant, o lauke - pažeme.
Pernai auginau pomidorams po "kojom", tai nepatogu buvo mulčiuoti, šiemet skirsiu atskirą jiems vietą šiltnamy, kadangi jos nedaug, tai auginsiu pririšant. Sodinsiu tokiu atstumu, kokie nurodyti ant pakelių - maždaug kas 40 - 50 cm. Nežinau ar realiai tie atstumai nepermaži g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo R&B: 12 gegužės 2014 - 08:46
tiek kartų Iš kaimo pasakojo, kaip ji šiltnamy augina melionus. Kelis lapus atgal dar turėtų būti pakartojimas.

Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti