Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas, 25 tema., Dar

QUOTE(sbo @ 2014 03 08, 12:39)
O jei lauke auginsiu, ka galima seti?

Lauke aš nieko dar nesėju, nes žemė šlapia, o ir gėlės, žolė labai sparčiai dar nežaliuoja. Nesiskubinu smile.gif Pas mus ant Šešupės (ypač Rusijos pusėje) krantų dar lytys stovi, tai apie žemės darbus dar net negalvoju biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Dusia37 @ 2014 03 08, 23:26)
O žirnius jau galima sėt ?

priklauso nuo žemės įšilimo.
pas mane dar netinkama žemė.
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2014 03 09, 00:32)
Lauke aš nieko dar nesėju, nes žemė šlapia, o ir gėlės, žolė labai sparčiai dar nežaliuoja. Nesiskubinu smile.gif Pas mus ant Šešupės (ypač Rusijos pusėje) krantų dar lytys stovi, tai apie žemės darbus dar net negalvoju  biggrin.gif
Papildyta:

Turiu omenyje, ne lauke seti, o seti namie tai, ka paskui auginsiu lauke smile.gif Siuo atveju apie porus kalbu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2014 03 09, 00:32)
Lauke aš nieko dar nesėju, nes žemė šlapia, o ir gėlės, žolė labai sparčiai dar nežaliuoja. Nesiskubinu smile.gif Pas mus ant Šešupės (ypač Rusijos pusėje) krantų dar lytys stovi, tai apie žemės darbus dar net negalvoju  biggrin.gif
Papildyta:

Pažiūrėsiu vietoj , pas mus smėliukas, lengva dirva.

Papildyta:
QUOTE(sbo @ 2014 03 09, 00:33)
Turiu omenyje, ne lauke seti, o seti namie tai, ka paskui auginsiu lauke smile.gif Siuo atveju apie porus kalbu smile.gif

Kai kurios pasėjo jau .
Aš pagal 2 metu patirtį mąstau ne anksčiau 20 porus sėt . Kas neišstyptų . Pasėjau tik svogūnus 1 rūšies. Kitus sėsiu veliau .
Atsakyti
QUOTE(sambuka** @ 2014 03 08, 13:20)
O tai jie nesusala po zeme?

Jei labai dideli salciai, tai manau kazkiek susala, bet jiems tai nepakenkia. Tokiu atveju issikasi susalusius, bet parnesus namo ir atsilus nieko blogo jiems neatsitinka, tik iskasti sunkiau truputeli, o atsilus vel viskas normaliai. Na pavasari istraukus buna patys virsutiniai lapu suioksniai tokie patize, tai juos nuimi ir porai lieka grazuteliai.
Atsakyti
Man tai skanesni porai pašalę, aitrumo nelieka. Labai svarbu prikasus , kad pačios šaknys labai giliame minuse negyventų, nes tada patęžta. O lapai gali ir -15 atlaikyti. Čia vasarinės, rudeninės veislės.
Sėti galima būtų morkas, ridikėlius. Jei nėra labai šlapia, galima bandyti ir žirnius. Kitą savaitę rodo jau virš 10 temperatūras. O Gismeteo gąsdina kovo pabaigoje sniegu ir šalčiais blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2014 03 08, 23:55)
Ir žąsys, gervės vora už voros į šiaurę skrenda. Baisu nosį pakelti, kad neapdrėbtų biggrin.gif
Kad jau visi prieskoniai gyvybę rodo. Svogūnai žieminiai kokių 7 cm aukščio. Nusivyliau šiuolaikinėm petražolių veislėm, net tokią palankią žiemą neperžiemoja. Kažkada turėdavau, tai atželia , ir kol sužydi, tik skink. Paskui jau jaunos užauga.
Šiltnamyje sudygo jau ridikėliai, špinatai, kinų kopūstai lapams thumbup.gif

As ridikelius, spinatus pasejau siltnamyje pries dvi savaites, bet niekas dar nesirodo. O kaip noreciau, kad greiciau isdygtu ax.gif Jus uzdengete kuom nors? Kada pasejote?
Atsakyti
Merginos, o jau sėti svogūnus? Pirmakart iš sėklų bandysiu auginti. Ir niekas pas mus neaugino anksčiau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2014 03 08, 22:55)
Ir žąsys, gervės vora už voros į šiaurę skrenda. Baisu nosį pakelti, kad neapdrėbtų biggrin.gif
Kad jau visi prieskoniai gyvybę rodo. Svogūnai žieminiai kokių 7 cm aukščio. Nusivyliau šiuolaikinėm petražolių veislėm, net tokią palankią žiemą neperžiemoja. Kažkada turėdavau, tai atželia , ir kol sužydi, tik skink. Paskui jau jaunos užauga.
Šiltnamyje sudygo jau ridikėliai, špinatai, kinų kopūstai lapams thumbup.gif

Pas mane lapinės petražolės neišgyveno, o garbanotos gerai peržiemojo, žaliuoja.

Atsakyti
Pas mus toks superini soras, vakar braskes susitvarkiau, zeme minkstute, sliekai puola biggrin.gif nuemiau padziuvusius ir negrazius lapus, papurenau uzberiau siektiek smulkintu siaudu apie kerus ir pabarsciau activit. Kazin ka dar reiketu padaryti su ta lysve-kvailas klausimas, nes pirma kart tai darau apskritai, remdamasi ka perskaiciau blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nitrozilas: 09 kovo 2014 - 15:24
Adijaaa, gal sėjam svogūnus? mastau.gif
Atsakyti
Labas.
Atrodo, pavasaris už lango, ka? biggrin.gif
Pasisėjau jau vakar svogūnus( namuose), darže pasisėjau rūgštynes ir eilutę morkų bigsmile.gif Pomidorų daigai jau šildėsi šiltnamyje. Jėga thumbup.gif
Ai, šita, dar šiltnamyje pasėjau kelias sėklas ankstyvųjų kopūstų daigams ir įkišau 4 agurkų sėklas pačiame "karščiausiame" kampe. Pagal optimistinį planą, Velykoms turėtume turėti jau ankstyvųjų daržovių bigsmile.gif
Atsakyti
Susejau uzvakar svogunus jau savo visus norimus smile.gif Ir porus.
Atsakyti