Įkraunama...
Įkraunama...

Neskiepytų vaikų priėmimas į lavinimo įstaigas

Taip, bet pvz. Kaiulyte mergaitei nepavojinga, raudonuke tik nestumo metu, jei nesirgus. Tik va ar sirge kiaulyte ner kaip patikrint, raudonuke rodo, kad persirgo turi imuniteta, o nepamena, bet skiepus tai trigubus reik varyt doh.gif
Rasma, bet butent, kad skiepyti paskui suserga keistom anomalijom tu ligu, nuo kuriu skiepyti unsure.gif neskiepyti serga normaliom doh.gif o anie anomalijom, kurios kmplikuotesnes....velgi svarstykliu negali issitraukti doh.gif visiska loterija, kad ir is 22 zniu susirgusiu kokliusu didesne dalis buvo skiepytu...tai iseina, kad vakcina nesuveike, delto jie susirgo? Gal nesuveike del organizmo, gal delto, kad buvo salia suvaryta dar n vakcinu doh.gif
As siandien su vyru aptariau SAM atsakyma, i mano uzklausa. Jis sutiko, kad su musu situacija turbut aktualiausias butu pasiutliges skiepas doh.gif o ne MMR biggrin.gif o siaip dar reiktu skiepo nuo oziu, nuo nepakantumo, nuo tinginio biggrin.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2014 03 19, 15:20)
Kalbant apie epideminį parotitą kažkodėl akcentuojami išskirtinai berniukai ir orchitai, nors virusas vienodai sėkmingai atakuoja tiek sėklidžių, tiek kiaušidžių audinius, tik tiek, kad sėklidžių uždegimas akivaizdžiai matomas dėl anatominių lyčių ypatumų.

Kažkada esu radus informacijos apie tai kad mergaitei persirgus kiaulyte yra mažesnė tikimybė užaugus susirgti kaiušidžiū vėžiu g.gif

Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2014 03 19, 16:27)
Tik va ar sirge kiaulyte ner kaip patikrint, raudonuke rodo, kad persirgo turi imuniteta, o nepamena, bet skiepus tai trigubus reik varyt doh.gif

Kodėl nėra kaip g.gif Kad ir Vilniuje Endemikas atlieka IgG prieš epideminį parotitą.
Atsakyti
Aciu 4u.gif as tik AIDS centro tyrimus paziurejau
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2014 03 19, 17:05)
Kažkada esu radus informacijos apie tai kad mergaitei persirgus kiaulyte yra mažesnė tikimybė užaugus susirgti kaiušidžiū vėžiu  g.gif

Aš buvau užtikusi studiją, atradusią ryšį tarp persirgto parotito ir ankstyvos menopauzės. Tiesa, imtis nebuvo didelė, studija- retrospektyvinė analizė.
Dėl kiaušidžių vėžio būtų įdomu pamatyti tiek tyrimą, tiek tyrėjų komentarus.
Atsakyti
Ir man įdomu, bet tai ką skaičiau, nebuvo rimtas mokslinis straipsnis, tiesiog kažkurio ietuvos mediko interviu ir jau senokai.

Kai pagalvoji, anksciau nei vieno neskiepijo MMR ir beveik visi sirgo kiaulyte, t.y. didesnė dalis buvo sirgusiųjų, taip kad suku manau iš tokių skirtingų imčių atlikti tyrimus dėl ankstyvos menopauzės. Kitas reikalas tas, kad anais laikais aplamai menopauzė anksčiau moterims prasidėdavo.
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2014 03 19, 16:04)
Juk vakcinuoja nuo kiaulytės turbūt tik nuo kokių 1988 ar 1989 m. Iki tol visi berniukai sirgo kiaulyte. Taip yra nevaisingumo bėdų daug, bet čia kaip ir su kitom ligom, įtakoja ypač vyrams stresas, alhoholis tabakas ar dar stirpriau kai kas.

Jei jūsų pažystami vyrai sirgo kiaulyte paauglystėje ar suaugę tai tada tikrai tikimybė didelė nevaisingumui.

Mano pusbrolis sirgo ir raudoniuke, ir kiaulyte, ale uzstate vaika merginai per pirma karta tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(mėnulis @ 2014 03 19, 17:03)
Mano pusbrolis sirgo ir raudoniuke, ir kiaulyte, ale uzstate vaika merginai per pirma karta  tongue.gif

užstatė tai užstatė, bet nevaisingumas viena iš komplikacijų kurios tikrai nenorėčiau savo vaikam.
Atsakyti
Menuli, nu reiskia, nebuvo komplikaciju sergant kiaulyte. Klausimas koks procentas serganciuju gauna tas komplikacijas?
Atsakyti
Mes daug ko nenoretumem, negalima nuo visko apsidrausti, turint omenyje komplikacijas, kurios nera isaiskintos arba nutylimos, kurias gali sukelti sis skiepas. 4u.gif
Man nera ramu del to, kad kazkas serga autizmu ir kaltina butent si skiepa.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mėnulis: 19 kovo 2014 - 17:29
Ligos sukeltu komplikaciju procentai neturetu buti slepiami, atvirksciai manau, kad turetu buti atvira info, tik kur ieskoti. Skiepu sukeltas komplikacijas labai sunku istirti, nes dalis nuslepta, dalis nutyleta ir nepranesta, dalis priskirta kitiems veiksniams, kaip pvz. oro uzterstumui, maisto priedams ir t.t. doh.gif be to pamatuoti sakysim parotito ligos komplikaciju dydi ir skiepo komplikaciju sunkuma sunku, nes skiepas is triju daliu, ir daznai tai buna tymu pasireiskimas (bent is to ka skaiciau), arba raudonukes su vejaraupiu virusu "susimusimas", nes vejaraupiu skiepa siulo daryti su MMR kartu doh.gif cia JAV
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2014 03 19, 16:27)
Rasma, bet butent, kad skiepyti paskui suserga keistom anomalijom tu ligu, nuo kuriu skiepyti  unsure.gif neskiepyti serga normaliom doh.gif o anie anomalijom, kurios kmplikuotesnes....velgi svarstykliu negali issitraukti doh.gif

drinks_cheers.gif arba kai kuriem skiepytiem ligos įgauna lėtinę formą,viena pažįstama tikrino anikūnius visų ligų,nuo kurių buvo skiepytas vaikas,tai omg kas ten darėsi organizme,visiška sumaištis
QUOTE(bevardė @ 2014 03 19, 17:05)
Kažkada esu radus informacijos apie tai kad mergaitei persirgus kiaulyte yra mažesnė tikimybė užaugus susirgti kaiušidžiū vėžiu  g.gif

o aš skaičiau,kad persirgus tymais vaikystėje labai sumažėja tikimybė susirgti onkologinėm ligom suaugus,ir aplamai visos vaikiškos ligos subrandina imuninę sistemą
QUOTE(Alchemie @ 2014 03 19, 18:35)
Ligos sukeltu komplikaciju procentai neturetu buti slepiami, atvirksciai manau, kad turetu buti atvira info, tik kur ieskoti.

tai yra tie komplikacijų procentai,nuo visų ligų,buvau radus,bet nuo parotitų tikrai nedidelis tas procentas
Atsakyti