QUOTE(deina123 @ 2016 12 11, 15:39)
mes bandem si varianta, bet tada jai viskas atrodo kaip 'palutes'. kilimai, vaiku numestas megztinis ant zemes, bet kokia kruvele ant zemes ir ji jau daro reikalus...

tad jau menuo koks surinkus visas palutes.

o jusu sunyte visad daro tik ant palutes?

Visada. dabar ji jau didelė, 4,5 metukų.
Žinoma, gali būti, kad tai net ne mano nuopelnas, ją išmokė dar visai mažutę veisėja. Ačiū jai.
Parsivežėm 4 mėnesiukų pelę biggrin.gif Namuose visur kilimai, kiliminės dangos. nenurinksi... Tada kiekviename kambaryje išdėsčiau po palutę. Patogiausioj vieto, kai kur net centre kambario atsidūrė, taip kad be kur pasisukus rastų Tą vietą. Palaipsniui palučių skaičius vis mažėjo, kol aukšte liko viena.
Kartais prabėga pro šalį. netyčia. Bet ir čia radau sprendimą: nupirkau didesnį kilimėlį nei palutė, gumuota apačia ir patiesiau po palute. Jų turiu keletą. Dažnai plaunu. Sakysit nepatogu, bet tai išeitis saugoti grindis. Galima padaryti ar nupirkti rėmelį. Tada nenueis besitaikydama nuo palutės.
Ką galėčiau patarti. Tiesiog dar bandykite. Daug palučių visur. Galite nupirkti vet vaistinėje yra toks purškaliukas, pratinti šuniukus prie tos vietos, kur sisioti. Papurkšti juo palutę.
Nurinkite pagal galimybes kilimus, ribokit jos judėjimo teritoriją. Stebėkite, jei turite galimybę. Kuo vyresnis šuniukas tuo rečiau tie reikalai atliekami. Išeidama iš namų palikite kuo mežesnėje teritorijoje, žinoma, su pakvėpinta palute. Ir kiekvvieną kartą padarius sisiuką ant palutės girkite girkite girkite. Jei turi mėgstamą skanėstą - galite pamaloninti juo.
Tik kantrybe ir gerumu pasieksite norimą rezultatą. Padarius ne vietoj - pagėdinkit, pabarkit. Bet trumpai. Tai neturi būti nuolatinis "zyzimas". Geriau parodyti ir pabarti taip, kad suprastų ko iš jos norima.
Ir bendraukit - jie taip puikiai supranta KO mes iš jų norim. Tik ... nedaro.
Linkiu Jums kantrybės ir nuoseklumo. Matysit - viskas Jums pavyks.
PS - vaikai rūbus irgi turi ne ant grindų mėtyt. biggrin.gif