Įkraunama...
Įkraunama...

Kur gavote geriausią būsto paskolos pasiūlymą

Jei yra vyras ir žmona dabar nesu girdėjus, kad bankas sutiktų vieno iš jų imti laidavimą, padaro bendraskoliais, o ne vienas gavėjas, o kitas laiduotojas.
Ir žodis pensija rašosi su "s", nu labai kliūna, nesusilaikiau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Carpe diem @ 2014 10 20, 18:48)
Jei yra vyras ir žmona dabar nesu girdėjus, kad bankas sutiktų vieno iš jų imti laidavimą, padaro bendraskoliais, o ne vienas gavėjas, o kitas laiduotojas.
Ir žodis pensija rašosi su "s", nu labai kliūna, nesusilaikiau  ax.gif

Pries keturis metus nordea banke vadybininke sako skaiciuokim ant jusu(t.y. ant manes) nes jus jaunesne, gales maximalu termina imti, tai supratau, kad reiksmes turi. Bet tada daug nesigilinom, nes nusprendem palaukt kol gims vaikas, pasitaupyt ir pan.
Siai dienai vyro asmenine vadybininke paskaiciavimus dare ant vyro, mano amziaus neklause(tik pajamas), tai galvos neguldau, gal ir pasikeite.
Atsakyti
Laba vakarą, ar niekas iš šio forumo pašnekovų nerefinansavo savo paskolos? Jei refinansavote, kaip sekesi gauti geriausia pasiūlymą ir kuriame banke?
Atsakyti
QUOTE(october' @ 2014 10 18, 10:02)
gerai būtų, šnekėjau su jų banko vadybininke, sakė, kad priims tik eurais, keitimas dar man kainuos 500lt doh.gif

uzuojauta kad neskaitete sutarties, kai pasirasinejote, nes ten tokie dalykai yra itraukti, kaip isankstinis grazinimas ir visi mokesciai...mes uz konvertavima nemokejome nei lito, visos grazintinos sumos atitiko imoketa pinigu kieki litas I lita smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo iparado: 29 spalio 2014 - 22:32
QUOTE(Carpe diem @ 2014 10 20, 17:48)

Reiškia, per mažai girdėjote. Pas mus yra registruota vedybų sutartis. Tai bankai laaaabai raukosi - vis bando mane laiduotoja padaryt, nes bendraskolininke niekaip negali. Aš nesutinku. Vyro asmeninis turtas neturėtų tapti ir mano galvos skausmu.
Atsakyti
QUOTE(jbm @ 2014 11 11, 12:15)
Reiškia, per mažai girdėjote. Pas mus yra registruota vedybų sutartis. Tai bankai laaaabai raukosi - vis bando mane laiduotoja padaryt, nes bendraskolininke niekaip negali. Aš nesutinku. Vyro asmeninis turtas neturėtų tapti ir mano galvos skausmu.

Viena yra protingai tvarkytis savo šeimoje atskiriant turtus, įsipareigojimus ir t.t., kita yra tikėtis gerų finansavimo sąlygų protingai besitvarkant wink.gif
Aš už "susitvarkymą", bet turit tuomet susitaikyti, kad gerų (ar geriausių) finansavimo sąlygų negausit, tokia ta kaina.
Atsakyti
QUOTE(jbm @ 2014 11 11, 12:15)

o ko daugiau reikia tiketis sudarius vedybu sutarti? aisku kad bankas nori kuo labiau apsidrausti, kaip ten kazkas ir protingai pasake - gerai kai viskas sutvarkyta, bet kai gerai paciai, blogiau bus bankams, o jie to nelabai nori leisti biggrin.gif
Atsakyti
kokios dabar eina banko marzos ir palukanos? galutinis skaicius oki gavote is banko? mes apie seb galvojam, eurais imti, kintamom palukanom-o ar apsimoka fiksuot tas kintamas ir ant kokio laikotarpio?
Atsakyti
rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lara22: 11 lapkričio 2014 - 19:11
QUOTE(jbm @ 2014 11 11, 10:15)

Siaip jus labai teisi.idomu, kokiom salygom duos paskola. Bankui ner ko labai vaipytis- duoda ir vienisiems, ar issituokusiems zmonems, be laiduotoju. Tas pats kas su vedybine sutartimi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Lara22 @ 2014 11 11, 18:41)
kokios dabar eina banko marzos ir palukanos? galutinis skaicius oki gavote is banko? mes apie seb galvojam, eurais imti, kintamom palukanom-o ar apsimoka fiksuot tas kintamas ir ant kokio laikotarpio?

Grubiai viska sudejus, turetu gautis iki 2% kintamos, jei daugiau, tai vadinasi salygos nau nera palankios...yra kas cia ir 1,6% gave, as asmeniskai 1,85 turiu DNB (fixa siule 2,5% berods)...del fixo, tai dabar Euriboras rekordiskai zemas, tai neverta fiksuoti, geriausia uzsideti perskaiciavima kas 6-12 men ir ziureti, jei matysite kad Euriboras greit kyla, galima deti fixa, nors cia jau gausis sutarties keitimas, nebent suderesite del salygu kad vienas fixas gali buti nemokamas...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo iparado: 12 lapkričio 2014 - 10:31
QUOTE(iparado @ 2014 11 12, 10:31)
Grubiai viska sudejus, turetu gautis iki 2% kintamos, jei daugiau, tai vadinasi salygos nau nera palankios...yra kas cia ir 1,6% gave, as asmeniskai 1,85 turiu DNB (fixa siule 2,5% berods)...del fixo, tai dabar Euriboras rekordiskai zemas, tai neverta fiksuoti, geriausia uzsideti perskaiciavima kas 6-12 men ir ziureti, jei matysite kad Euriboras greit kyla, galima deti fixa, nors cia jau gausis sutarties keitimas, nebent suderesite del salygu kad vienas fixas gali buti nemokamas...

Mano 1,6 marža + 1 mėn. EURIBOR, dabar bendra suma susidaro 1,6008% biggrin.gif
Dėl fiksavimo labai individualus reikalas, būna, kad žmonės tos įsivaizduojamos ramybės nori, t.y. mokėti daugiau, bet vienodas įmokas ilgesnį laiko tarpą, o tai kainuoja.
Kiek domėjausi, ar fiksuojam, ar ne, bendroj sumoj panašiai sumokam. Man labiau patinka tikimybė sumokėti mažiau nefiksuojant, kas būtų, jeigu nebūtų daugiau tokių didelių burbulų ir krizių. Iš kitos pusės, apdairiai sekant įvykius, galima juk kažkuriuo metu bandyti užsifiksuoti ir taip bent dalinai apsisaugoti nuo palūkanų didelio pakilimo, bet kaip tą laiką nuspėti, va čia jau niekas nepasakys, keikvienas individualiai sprendžia, o kai jau visur eskaluojama, kad būtų protinga užsifiksuoti, tai jau būna vėlu ir palankiom sąlygom joks bankas nefiksuos.
Atsakyti