Mes valgom tą smulkintą tuną, norfinį, viskas su juo ok, mum tinka
Tiesą, mūsų šeimai tai nėra vienas pagridninių produktų, netgi labai retai valgom, nes vienintelis variantas kaip aš jį gaminu - salotose su pekinu, pomidorais, agurkais, kiaušiniais. O kadangi pomidorų sezonas gan trumpas (ne sezono metu neperku), tai ir tas tunas pas mus retas svečias
Digse, kur jį dar galima pritaikyti?
QUOTE(BonPari* @ 2014 03 12, 15:16)
Tai ir valgytume tik sumuštinius ir pirktinius koldūnus na ir dar kokia kiaušinienė šventinėm dienom Na iš kitos pusės, nėra reiklus, kad kitą dieną jau būtų kitas patiekalas, kas patinka, tai gali valgyti kad ir visą savaitę.
Valio , jei yra patiekalas, kurį vyras valgytų visą savaitę, tai gal ir pagaminkit keliom dienom į priekį - teliks kiekvieną dieną tik pašildyti vieną porciją ir tiek. O sau galit kad ir kasdie kitą gaminti. Aš taip kartais darau. Susitaupo ir laiko ir maisto. PVZ. vyras mėgsta sriuba su smulkiais makaronais, tai išerdu trims dienoms, poto tik pašildau kai atvažiuoja namo vieną dubenį. O sau valgau ką noriu. Būna, kad aptingiu, ir visai sau nieko nedarau.
QUOTE(milaaa @ 2014 03 12, 18:27)
Aš manau, kad yra. Jei žuvis ne Kinijoje auginta, tuomet vertingų medžiagų yra.
QUOTE(dontstop @ 2014 03 12, 20:51)
Digse, kur jį dar galima pritaikyti?
mes jį vieną valgom kaip atskirą patiekalą arba kartais maišom su grikiais, ryžiais, makaronais, irgi salotom...
man labai skanus sis tunas, kaip tik akcija, gal kuri noresite isbandyti pacioj apacioj, kairiajame kampe
QUOTE(milaaa @ 2014 03 12, 19:27)
tikrai? zuvyje nera nieko naudingo?
tunas svari zuvis, sveika ir gera, netgi jei jis konservuotas. na, mes neperkam tokio, kur smulkintas buna(viau), atrodo, kaip jau syki valgytas perkam gabalais konservuota.
o vista... tai kokia ten jau sveikata ar baisi kokybe, jei uzauginta ne paciu? kuo reikia serti ta pauksti, jei per menesi uzauga iki pjaunamo svorio
tunas svari zuvis, sveika ir gera, netgi jei jis konservuotas. na, mes neperkam tokio, kur smulkintas buna(viau), atrodo, kaip jau syki valgytas perkam gabalais konservuota.
o vista... tai kokia ten jau sveikata ar baisi kokybe, jei uzauginta ne paciu? kuo reikia serti ta pauksti, jei per menesi uzauga iki pjaunamo svorio
Nezinau ka sako Lt bet pas mus tunas bet kokiam pavidale rekomenduojama valgyt su protu,Del jame esanciu sunkiuju metalu ir tt.. pastojus is seimos gydytojo gauni sarasa draudziamu produktu,tunas ten irgi yra..bet nepaisant visu baisybiu mes valgom viska,bet protingais kiekiais,neieskodami slieku ten kur nereik o such tunu far kepam pica namine,labai skanu
QUOTE(Akela. @ 2014 03 12, 21:58)
Nezinau ka sako Lt bet pas mus tunas bet kokiam pavidale rekomenduojama valgyt su protu,Del jame esanciu sunkiuju metalu ir tt.. pastojus is seimos gydytojo gauni sarasa draudziamu produktu,tunas ten irgi yra..bet nepaisant visu baisybiu mes valgom viska,bet protingais kiekiais,neieskodami slieku ten kur nereik o such tunu far kepam pica namine,labai skanu
Per vieną laidą gydytojas sakė, kad nėščiosioms per savaitę galima suvalgyti ne daugiau nei 300 g tuno, jei neklystu Būtent dėl to, kad tunai linkę kaupti kažkokias medžiagas, gal ir tuos pačius metalus. Na bet iš kitos pusės, jei gilintis kas sveika, ir kas nelabai, tai išvis tada neliks ką valgyti
QUOTE(BonPari* @ 2014 03 12, 22:59)
Per vieną laidą gydytojas sakė, kad nėščiosioms per savaitę galima suvalgyti ne daugiau nei 300 g tuno, jei neklystu Būtent dėl to, kad tunai linkę kaupti kažkokias medžiagas, gal ir tuos pačius metalus. Na bet iš kitos pusės, jei gilintis kas sveika, ir kas nelabai, tai išvis tada neliks ką valgyti
Manau geriausia nepult I krastutinumus ir stengtis valgyt kuo ivairiau
QUOTE(milaaa @ 2014 03 12, 18:27)
perkam gabalais konservuota.
Norėjau klaust, kokį, bet jau atsakei.
Aš irgi perku gabalais konservuotą. Būna su aliejum ir be aliejaus. Bet taviškio lyg didesnė pakuotė, tai pigiau gaunasi.
QUOTE(Amarcord @ 2014 03 13, 00:30)
Norėjau klaust, kokį, bet jau atsakei.
Aš irgi perku gabalais konservuotą. Būna su aliejum ir be aliejaus. Bet taviškio lyg didesnė pakuotė, tai pigiau gaunasi.
Aš irgi perku gabalais konservuotą. Būna su aliejum ir be aliejaus. Bet taviškio lyg didesnė pakuotė, tai pigiau gaunasi.
matai, jis toks ''rainas'' viduje, tai ne visiems patinka ten kazkaip tamsi mesa maisyta su sviesia siaip visoki perkam, tik suziuriu, kad gabalais butu, nesam issirinke favorito anas taupesnis
didelis kiekis mums nieko, as kartais darau tokias is maxes nubezdzionautas sluoksniuotas salotas- virtos pjaustytos morkos, zirneliai, skrudintos duonos kvadratukai, raud pamarinuotas svogunas, ferm suris(maxe nededa), tunas, kiausinis. eiles tvarkos nepamenu
cia perskaiciau, kad ant picos zmones deda, gal reikes vaikams isbandyti tik gal parasys kas, kokie dar prie jo priedai dera? niekad nesu valgius su tunu
Papildyta:
QUOTE(BonPari* @ 2014 03 12, 22:59)
Būtent dėl to, kad tunai linkę kaupti kažkokias medžiagas, gal ir tuos pačius metalus.
lasisos/lasisiniai upetakiai irgi linke kaupti o didziajai daliai atrodo skanu ir sveika. man irgi skanu drauge skaite rimta straipsni, kad lasisa be ''zalos'' sveikatai galima valgyti karta i pusmeti na, as valgau mazdaug karta i menesi, kol kas gyva
QUOTE(dontstop @ 2014 03 12, 19:51)
Digse, kur jį dar galima pritaikyti?
As ne Digse, bet mano seima labai megsta makaronu apkepa su tunu (virti makaronai, siek tiek grietineles, tuno, suris ant virsaus, ir visa tai pasauti i orkaite).
Tuna perku smulkinta, nes nesmulkintas man neskanu (per sausas, net jei aliejuje koncervuotas).
Digse, Pireja, ačiū už idėjas, net užsinorėjau tuno
Milaaa pica as darau labai paprastai nes nemegstu Kai sumaisyta skoniu daug..ant pado tepu padaza dedu Gan stambokai trupinta tuna,nemazai pakepinto svoguno ir truputi sviezio,viska apibarstau italisku prieskoniu misiniu(oreganas basilikas raudonas Maltas pipiras ciobrelis rozmarinas petrazole),zodziu zolytes visokios ant virsaus dedu tarkuota mozarelos ir bal to cedario miksa..
Jei darysit su tunu aliejuje gerai nuvarvinkit
Nors is pirmo zvilgsnio pica atrodo kad skurdi pirma karta kepant siulau pirma paragaut,o paskui det kazka papildomai,nes ingrediantai Gan skoningi,kad paskui nesipjautu..
Jei darysit su tunu aliejuje gerai nuvarvinkit
Nors is pirmo zvilgsnio pica atrodo kad skurdi pirma karta kepant siulau pirma paragaut,o paskui det kazka papildomai,nes ingrediantai Gan skoningi,kad paskui nesipjautu..