QUOTE(Noa @ 2007 04 03, 22:29)
Tik nereikia čia lia lia. Tu ne manyk, o išsiaiškink. Bet manau, kad negausi, o kodėl - jau aiškinau. Nes ne tavo mama tą mašiną vairuoja, o tu laisvai gali ją paleist iš viso prie įėjimo. Gali? Ar negali?
Užsienio šalyse lygiai taip pat invalidas turi teisę į invalido vietą tik su lipduku pažymėta mašina. Kitaip net nepasistatysi - aplinkiniai užpypsins. Tipo, ožy, kur važiuoji. O jei vairuotojas sveias - tai jis gali turėt 4 invalidus įsisodinęs...
Atsakysiu apie "uzsienio salis" Gyvenu UK ir mano uosvis turi invaliduma, gavo specialu zenkla. Kai as ar mano vyras ar kiti giminaiciai,ar kaimynai mano uosvi kur nors veza , uzsidedam ta melyna zenkla ir galim statyti neigaliesiems leistinose vietose. Mano uosvis pats nebepajegtu vairuoti o ir vaiksto labai sunkiai.
Labai dziugu, kad UK tokiu "invalidu" nelabai pamatysi, dazniausiai visos invalidams skirtos vietos buna laisvos arba uzstatytos neigaliuju autombiliais. Taip pat labai smagu, kad bevek visur yra suzymetos ir vietos seimoms su vaikais.
Tikiuosi viena diena taip bus ir Lietuvoje