QUOTE(*MONAMI* @ 2014 05 15, 08:26)
...Maniškės tai tikriausiai labai supykusios ant manęs,nes auga kaip

Vakar vėl buvo negailestingas genėjimas,nes jei leisčiau augti kaip nori,tai būtų 1mx1m
...ir jau dabar turiu pastebėjimą,kad kitam sezonui daigelius pasiruošiu iš rudens,nes arba pasirodė arba taip ir bus,kad nauji žydės gausiau nei antramečiai

čia kalbu apie paprastas
Jei pagal veislę turi būti didelis krūmas, tai niekas nepadės

jei pastoviai genėt, tai nebus kada žydėti. Kaip mano rožiažiedė, kiek vargdavau...nes kambaryje neįmanoma, nėra kur padėti tokio giganto. O lauke augo kiek norėjo, kelmas didžiulis, neapkabinsi ir pilna žiedų buvo. Prieš prigimtį nepašokinėsi. Mažų, kompaktinių nedaug yra.
Dėl žydėjimo, tai bent aš nepastebėjau, kad antrametė žydėtų mažiau. Priklauso kaip atželia, kiek šakų turi..Man senesnis krūmas būna įspūdingesnis, didesnis. O rudeninio dauginimo, nedideli krūmeliai..čia kaip kam kokio reikia , kur bus laikoma. Bent jau aš nemoku pirmamečių užauginti įspūdingų.Aišku, kelių metų senas kelmas jau negražus būna ir nori nenori tenka atnaujinti.
O kas liečia trąšas, tai tinka visos žydinčioms gėlėms. Aš, kambaryje kol gyvena, laistau skystomis, kai lauke, kadangi ir taip dažnai lyja, laistyti nereikia, tai paberiu grūdeliais. Svarbu prisilaikyti instrukcijų ir nepersistengti, nes jei galvosit kad įbėrus daugiau bus daugiau žiedų, tai ir gaunasi, kad augalas nunyksta, nes nudega šaknys. Ir čia ne trąšose bėda
Pelargonijos ypač paprastos, nėra lepūnės ir jas auginti tikrai nėra sunku