Įkraunama...
Įkraunama...

Pelargonijos 8 tema

Šiltnamiuose su skystom trąšom neapseitų,būtu per brangu,nes jos nekoncentruotos.Tam jie ten ir dirba,kad pasiruoštų normalios koncentacijos didelį kiekį tirpalo ir pagal planingai,pagal normas tręštų. Kaip ten sako ,kas tinka jupiteriui...Skleroze schmoll.gif
o ilgo veikimo trašos labai gerai,nors su skystom trasom laistau,lyg nebučiau dejus ilgalaikių. Po atviru dangum ne taip dažnai eina jas palaistyt,nes gamta pasidarbuoja.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amarrile: 15 gegužės 2014 - 09:09
QUOTE(*MONAMI* @ 2014 05 15, 08:26)
ir jau dabar turiu pastebėjimą,kad kitam sezonui daigelius pasiruošiu iš rudens,nes arba pasirodė arba taip ir bus,kad nauji žydės gausiau nei antramečiai  g.gif čia kalbu apie paprastas  g.gif
o tai vien trašom palaistėt ar kaip įmanoma permylėti  g.gif

Pas mano A.A. kaimynę puikavosi tik 3 paprastos pelargonijos ir kupstai min. 4metų amžiaus, vasarai išveždavo į sodo gėlyną, o ziemai ikurdindavo šviesiam ir vėsiam kambary. Vaizdas neįtikėtinas, jaunas augalėlis tokios galybės žiedų niekad neišspaustu.
Atsakyti
Labai grazios Jusu palergonijos wink.gif Jei kuriai kaunietei bus perteklius svyranciu raudonu ar koralines spalvos palergoniju, tai mielai nupirkciau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*MONAMI* @ 2014 05 15, 08:26)
...Maniškės tai tikriausiai labai supykusios ant manęs,nes auga kaip  doh.gif Vakar vėl buvo negailestingas genėjimas,nes jei leisčiau augti kaip nori,tai būtų 1mx1m  lotuliukas.gif
...ir jau dabar turiu pastebėjimą,kad kitam sezonui daigelius pasiruošiu iš rudens,nes arba pasirodė arba taip ir bus,kad nauji žydės gausiau nei antramečiai  g.gif čia kalbu apie paprastas  g.gif

Jei pagal veislę turi būti didelis krūmas, tai niekas nepadės schmoll.gif jei pastoviai genėt, tai nebus kada žydėti. Kaip mano rožiažiedė, kiek vargdavau...nes kambaryje neįmanoma, nėra kur padėti tokio giganto. O lauke augo kiek norėjo, kelmas didžiulis, neapkabinsi ir pilna žiedų buvo. Prieš prigimtį nepašokinėsi. Mažų, kompaktinių nedaug yra.
Dėl žydėjimo, tai bent aš nepastebėjau, kad antrametė žydėtų mažiau. Priklauso kaip atželia, kiek šakų turi..Man senesnis krūmas būna įspūdingesnis, didesnis. O rudeninio dauginimo, nedideli krūmeliai..čia kaip kam kokio reikia , kur bus laikoma. Bent jau aš nemoku pirmamečių užauginti įspūdingų.Aišku, kelių metų senas kelmas jau negražus būna ir nori nenori tenka atnaujinti.

O kas liečia trąšas, tai tinka visos žydinčioms gėlėms. Aš, kambaryje kol gyvena, laistau skystomis, kai lauke, kadangi ir taip dažnai lyja, laistyti nereikia, tai paberiu grūdeliais. Svarbu prisilaikyti instrukcijų ir nepersistengti, nes jei galvosit kad įbėrus daugiau bus daugiau žiedų, tai ir gaunasi, kad augalas nunyksta, nes nudega šaknys. Ir čia ne trąšose bėda schmoll.gif
Pelargonijos ypač paprastos, nėra lepūnės ir jas auginti tikrai nėra sunku mirksiukas.gif

Atsakyti
QUOTE(gekoniuke @ 2014 05 15, 10:30)
Pas mano A.A. kaimynę puikavosi tik 3 paprastos pelargonijos ir kupstai min. 4metų amžiaus, vasarai išveždavo į sodo gėlyną, o ziemai ikurdindavo šviesiam ir vėsiam kambary. Vaizdas neįtikėtinas, jaunas augalėlis tokios galybės žiedų niekad neišspaustu.

pirmamečiai krūmeliai,tik ne pirmoji
user posted image
antramečiai vazonėliai
user posted image
didelio skirtumo nepajutau g.gif

QUOTE(Vidam @ 2014 05 15, 10:53)
*Jei pagal veislę turi būti didelis krūmas, tai niekas nepadės schmoll.gif jei pastoviai genėt, tai nebus kada žydėti.
** Dėl žydėjimo, tai bent aš nepastebėjau, kad antrametė žydėtų mažiau. Priklauso kaip atželia, kiek šakų turi..Man senesnis krūmas būna įspūdingesnis, didesnis. O rudeninio dauginimo, nedideli krūmeliai..čia kaip kam kokio reikia , kur bus laikoma. Bent jau aš nemoku pirmamečių užauginti įspūdingų.Aišku, kelių metų senas kelmas jau negražus būna ir nori nenori tenka atnaujinti.

*Gwen Liwington suskaičiavau dabar 14žiedynų wub.gif
dvi šakelės nepakeliui nuo viso krūmo nuaugo,tai kirpau su žiedynais blush2.gif

**na bus matyt su mano antramečiais,kol kas nesiskundžiu,tik nepatinka tas susenes kotas pačio augalo blush2.gif doh.gif durna ane doh.gif
Atsakyti
QUOTE(*MONAMI* @ 2014 05 15, 12:26)
*Gwen Liwington suskaičiavau  dabar 14žiedynų  wub.gif
dvi šakelės nepakeliui nuo viso krūmo nuaugo,tai kirpau su žiedynais  blush2.gif

**na bus matyt su mano antramečiais,kol kas nesiskundžiu,tik nepatinka tas susenes kotas pačio augalo  blush2.gif  doh.gif durna ane  doh.gif

lotuliukas.gif nedurna, nedurna..Antramečių dar nieko... suželia ir nesimato. Va senesnių tai ir man nepatinka, šiemet jau daug ką reiks atsinaujinti. O jei mokat auginti ir pirmametės gražiai užauga ir gausiai žydi, tai aišku ko ten tąsytis su tomis senėmis. Aš šiemet nepamiršiu, dažniau patręšiu, tai gal ir mano pirmametės subujos smile.gif

O jei genit ir žydi, tai liuks thumbup.gif lauksim gražių nuotraukų biggrin.gif

Atsakyti
Dėl trąšų klausiau, nes nesu sena augintoja. O savo "Permylėjau" tai nežinau kodėl... Dėjau kaip ir parašyta tas tabletes į žemę... bet visos jau po paros ėmė vysti, per 3 dienas liko tik stagarai... Daugiau tręšiu tik skystomis trąšomis... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(gekoniuke @ 2014 05 14, 10:52)
Palaistykit su trasom kur daug magnio pvz. http://www.emolus.lt...13_g_krist_100g turetu padet 
skabyt nereikia, nebent nuzydejusius ziedelius, jei seklu nezadat rinkti

AČIŪ smile.gif

QUOTE(Marmaledas @ 2014 05 14, 17:15)

please, my answer  cool.gif
serenčiai čia ne tie smulkiažiedžiai, kažkoki mandri mažuliai šiaip, nediduko ūgio visai,iki 10 ar 20cm augs, nepamenu tiksliai- pomidorienė viena užfundino iš estų lygtais parsisiuntus- nu jau gražūs jie man tai labai.Spalvos skirtingos, nors pakelis tas pats. neskabau aš jų niekad, tik nužydėjusius aptvarkau kiek.

dėkui 4u.gif

QUOTE(Rufi @ 2014 05 14, 19:31)

Aisku, grazus augalai, bet kad neturiu kur kisti tokiu monstru, nes namie didziules tris palanges uzima sad.gif jau laukiu kada pasils ir bruksiu visus i lauka smile.gif Ant pakelio parasyta 20cm, tai pas mane jau jie dabar 30cm ir dar vis aukstyn varo  doh.gif

priglausčiau blush2.gif mano sunyko blink.gif gal kad per anksti lauke į žemę sukišau? (šalnų negavo)

QUOTE(amarrile @ 2014 05 15, 09:06)

o ilgo veikimo trašos labai gerai,nors su skystom trasom laistau,lyg nebučiau dejus ilgalaikių. Po atviru dangum ne taip dažnai eina jas palaistyt,nes gamta pasidarbuoja.

aš irgi turiu ir skystu ir biriu. skystas per sausa perioda naudoju, o birias paberiu kai ilgai lyja

QUOTE(*MONAMI* @ 2014 05 15, 11:26)

grožiai wub.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(*MONAMI* @ 2014 05 15, 12:26)

antramečiai vazonėliai

didelio skirtumo nepajutau  g.gif
*Gwen Liwington suskaičiavau  dabar 14žiedynų  wub.gif
dvi šakelės nepakeliui nuo viso krūmo nuaugo,tai kirpau su žiedynais  blush2.gif

**na bus matyt su mano antramečiais,kol kas nesiskundžiu,tik nepatinka tas susenes kotas pačio augalo  blush2.gif  doh.gif durna ane  doh.gif

bigsmile.gif
Atrodo labai sutariu su visom gėlėm, bet tiek žiedų jos man neduoda schmoll.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vidam @ 2014 05 15, 13:11)
lauksim gražių nuotraukų biggrin.gif

reiktų kada pafotkinti ,aš kelias net parišau prie kuoliukų,nes šakos neišlaiko žiedų wub.gif

manau,dar daug nuo žemės priklauso,aš šiemet prisidirbau,pasodinusi į kitokias žemes nei visad doh.gif reiks kelis vazonus persodinti unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(*MONAMI* @ 2014 05 15, 18:55)

manau,dar daug nuo žemės priklauso,aš šiemet prisidirbau,pasodinusi į kitokias žemes nei visad doh.gif reiks kelis vazonus persodinti  unsure.gif

O į kokias žemes paprastai sodini?
Atsakyti
QUOTE(*Inga:) @ 2014 05 16, 15:14)
O į kokias žemes paprastai sodini?

šias daigams
user posted image
ir šias visam kitam,kambarinės visos jose pasodintos
user posted image

Atsakyti