QUOTE(rasaar @ 2005 09 10, 13:12)
Labas.Gyvenam Airijoje.gal kas zino ar ambasada isduoda laikinus pasus kudikiams.nes mums reikia skrist i lietuva,o paso padarymas uztrunka apie 2 menesius.
Ko gero jus jau isskridot i Lt, bet jei ne tai tikrai tokius isduoda, nes kiek zinau Airijoj jau nebegalioja, kad lelius gimes toj saly gauna pilietybe (kaip JAV), taigi isduoda kazkoki keliones dokumenta, kaip beje ir daugelije europos shalyse, o paskui pasiuka jau lietuvoj pasidarot, nes kaip bebutu is tos shalies isvaziuoti reikia, o be jokio dokumento tikrai neisleis...Sekmes...
dar laiko turiu,bet jau mastau,kaip cia viskas klosis.esam.gyvenam.irgi Airijoj.matau yra mamyciu jau gimdziusiu cia.gal galite duoti patarimu,kaip cia viskas vyksta..?domejausi visomis benefit (maternity,ir child)butu visai neblogai gauti jas.gal tvarketes ir zinot kaip visa tai padaryt greiciau?o su vaikucio pasais.zinau,kad airijoj vaikiukas gauna airiska pasiuka,o gryzes lietuvon gali pasidaryt savo vaikiskus metrikus.
Labas,nezinau kokioja salyje gyvena,be daugelyje saliu gimes vaikas automatiskai gauna tos salies pilietybe,o jeigu nori gauti antra(jei toje salyje galima tureti 2),tai iki metu reikia vaika uzregistruoti Lt,sutvarkyti visus dokumentus ir vaikas gaus Lt pilietybe,bet jeigu praerjo daugiau laiko nei metai,tai vaikas turetu Lt pragyventi 5m. ir tik tada gautu Lt pilietybe
Sita zinau 100%,nes mano abu vaikai gime Suomijoje.Cia galima tureti 2,taip pat ir Lt pilietybes.Bet as nenorejau daugiau biurokratijos,tai netvarkiau jokiu dokumentu,nes EU gali gyventi kurioja nori salyje.Sekmes

QUOTE(Iva @ 2004 08 10, 11:12)
mamkos SOS, arba as visai durna, bet pasivaideno kad panasia tema jus jau snekejotes, bet nerandu
vakar vyras kalbejosi su vienu draugu, pas ji gime
ir turi nori ir jai kad butu LT pilietybe, tai as sakiau kad pasakyti kad cia siame skyrelyje yra info, o pati neberandu
ten situacija is serijos kad vos ne pasa reikia pasiimti tos salies kur gime, to po tos pilietybes atsisakyti, po to prasyti vos ne normalia tvarka kaip ir visi, ir gali neduoti
negi is tikruju taip , kazkokia nesamone
abu tevai Lt pilieciai, legaliai gyvena uzsienyje.
gal turit ka patart ka zmogui?please

gal turit ka patart ka zmogui?please

QUOTE(InguteR @ 2005 11 23, 09:41)
Labas,nezinau kokioja salyje gyvena,be daugelyje saliu gimes vaikas automatiskai gauna tos salies pilietybe,o jeigu nori gauti antra(jei toje salyje galima tureti 2),tai iki metu reikia vaika uzregistruoti Lt,sutvarkyti visus dokumentus ir vaikas gaus Lt pilietybe,bet jeigu praerjo daugiau laiko nei metai,tai vaikas turetu Lt pragyventi 5m. ir tik tada gautu Lt pilietybe
Sita zinau 100%,nes mano abu vaikai gime Suomijoje.Cia galima tureti 2,taip pat ir Lt pilietybes.Bet as nenorejau daugiau biurokratijos,tai netvarkiau jokiu dokumentu,nes EU gali gyventi kurioja nori salyje.Sekmes 

Hmm kaip idomiai, mano vaikui daugiau negu metai, iregistravau jo gimima lietuvoje tik dabar ir del LT pilietybes sake jokiu problemu sako ar nori dabar jam isimt LT pasa ar veliau,ta prasme kaip as pati nuvyksiu i LT

QUOTE(Puiki_mamyte @ 2005 11 23, 10:58)
Hmm kaip idomiai, mano vaikui daugiau negu metai, iregistravau jo gimima lietuvoje tik dabar ir del LT pilietybes sake jokiu problemu sako ar nori dabar jam isimt LT pasa ar veliau,ta prasme kaip as pati nuvyksiu i LT 

Musu vaikiukas gavo pilietybe kai jam metukai suejo, tada dar nieko tokio panasaus negirdejau ... Negi per metus pasikeite taisykles?

QUOTE(mazylle @ 2005 11 23, 13:46)
Musu vaikiukas gavo pilietybe kai jam metukai suejo, tada dar nieko tokio panasaus negirdejau ... Negi per metus pasikeite taisykles?
Siap tai ten vargo vakariene , pavaikys kaip reikalas... tai kedutes baruose , puiki mamyte ne problema pasirodys, o tik lengvas toks nesklandumas
)

Ai as labai to nesureiksminu, man jam ta pilietybe nedega

QUOTE(mazylle @ 2005 11 23, 15:26)
Gerai, kad nesureiksmini, ir nereiketu. Linkiu kuo geriausiu ispudziu tuo klausimu 

Zinai kaip sakoma viskas kas susija tokiais klausimais visur reikia palakstyti tai nera taip paprasta nei cia nei ten

QUOTE(Puiki_mamyte @ 2005 11 23, 16:33)
Zinai kaip sakoma viskas kas susija tokiais klausimais visur reikia palakstyti tai nera taip paprasta nei cia nei ten
Paziurek kiek cia ceremonijos su pilietybem, su zaliom kortom ir t.tt. ten lygiai taip pat, todel tokie dalykai man tiesiog skamba normaliai, jeigu mano mama lakste del eilines pazymos is universiteto kad ja gauti turejo ir i bendrabucius vaziuoti su rinkti parasus nors ten net negyvenau nei karto, gyvenau visa laika pas tevus, bet va reikia ir tiek 

Tai sitas tai taip, bet zinai, kaip mum buvo, gerai, kad mano vyras jau buvo surinkes visa info is cia konsulato, nes kai nuejom lt su mama pas inspektore, (KURI TUO UZSIEMA), tai ji taip nudejo, kad as vos neapsisukau ir neisejau. Informacijos JOKIOS, mazdaug sukineja tusinuka tarp pirstu, ir mazdaug cia ne ten pataiket. As pradejau suruostus vyro dokumentus duoti, o mano mama moteris,kaip sakant, zinanti kaip prieit, tai siaip ne taip, ir kiek pamenu kiek pas ja mums reikejo vaikscioti, kad pati nesuziuri kur kokio parasiuko padet, viska atskiru vizitu. Tiesa pasakius buvo visko ir dinges dokumentas, ir neitrauktus is sarasa iseita atostogaut, bet tevai per pazystamus paskui tavrke , nes as pati buciau zuvus prazuvus. Tikrai zinau, kad visur visko buna, net neabejoju. Tik ka as pajutau, nusiteikima pries, ir mazadaug ispudis, kad as tikrai negausiu tos pilietybes, o paskui ziuri ten viskas taip paprasta, ir viskas p.g. istatymus.
QUOTE(Kristin @ 2004 08 10, 12:05)
Nu jei taip butu, tai visos lektu ten gimdyt.
Yra daug lietuviu seimu, kurios ten gyvena, gimsta vaikai ir gauna tik Lietuviskus pasus.

as tikrai nezinau kaip ten kas gyme usa bet mano drauge gavo vaikuciam lietuviskus pasus nors jie jau turejo airijos pilietybe.ir as net skambinau i ambasada airijoje ir domejaus tai galima tureti lt pasa tik reikia is arhivu issiimti liudijima kad seneliai muo 1940 metu yra lt pilieciai.bet tikrai geriausia pasiskambinti ir tiksliai viska suzynoti.

QUOTE(justina10 @ 2005 12 04, 17:17)
as tikrai nezinau kaip ten kas gyme usa bet mano drauge gavo vaikuciam lietuviskus pasus nors jie jau turejo airijos pilietybe.ir as net skambinau i ambasada airijoje ir domejaus tai galima tureti lt pasa tik reikia is arhivu issiimti liudijima kad seneliai muo 1940 metu yra lt pilieciai.bet tikrai geriausia pasiskambinti ir tiksliai viska suzynoti.

Is tikruju tai viskas kur kas paprasciau - nereikia liudijimu is arhyvu, jei nors vienas is tevu turi lt pilietybe (istatyme yra 2 dalys: jei proseneliai iki 1940m. buvo lietuviai ir jei tevai ar seneliai yra lietuviai). Beda gal tik tame, kad reikia vesrti gimimo liudijima ir dabartines pilietybes dokumenta, patvirtinti ir pan.
Dar yra skirtumas jei lt pilietybe gaunama iki kitos pilietybes gavomo ir jei lt pilietybes prasoma turint kita pilietybe. Abiems atvejais reikia versti ir tureti kruva dokumentu, bet atrodo gauti lt pilietybe kaip antra pilietybe kur kas paprasciau.
Ir dar - i ambasadas reikia skambinti ir skambinti. Ir dar pries tai paciam paskaityti pilietybes istatyma ar paskambinti pilietybes konsultaciniais telefonais Lietuvoje, nes dazniausiai konsulai nieko nezino arba tiesiog tingi pasidometi.