QUOTE(Eglute @ 2006 04 10, 16:14)
Nezinau, ar dar aktualu, bet Vokietija leidzia vaikams iki 18 metu tureti dviguba pilietybe...tik tuo atveju, jei tevai turi tas pilietybes (ash - lietuve, vyras - vokietis, tokiu atveju vaikai gali tureti Lietuvos ir Vokietijo pilietbes iki jiems sukaks 18) ... Dauguma cia gyvenanciu mishriu sheimu taip ir daro.
To Eglute: is karto atsiprashau, bet prisikabinsiu prie zodzio "TURETI". Tu tikriausiai turi omeny sutvarkyti vaikui pilietybes popierius, t.y. igyti pilietybe iki 18 metu, ar ne? Paskaicius nuskambejo man, kad vaikas gali dziaugtis Vokietijos pilietybe iki 18metu, o po to ji dingsta

.
Penktadieni vyras paskambino i Vokietijos konsulata, ir dabar jau aiskiau viskas tapo. Zodziu, su Vokietijos pilietybe yra taip:
- Patiems vokieciams (kurie ten gime ir yra Vokietijos pilieciai) leidziama igyti viena pilietybe imigracijos keliu, tai mano vyras gali be problemu igyti JAV pilietybe ir likti Vok. pilieciu. Bet jei pvz. mes imigruotume i Kanada, jau jis negaletu prasyti Kanados pilietybes;
- Vaikams, gimusiems vokieciu pilieciams, gyvenantiems kitoje saly ir vedusiems kitos salies piliete, yra kitaip. Graziai nemokesiu paaiskinti, bet paimsiu mano dukra kaip pavyzdi. Kadangi ji gime JAV-se, ji automatiskai JAV piliete, taip pat gali igyti Vokietijos pilietybe pagal kraujo rysi per savo teva, kuris yra Vok. pilietis, ir LT pilietybe per kraujo rysi su mama. Taip pat jei ji ateity imigruotu i Kanada, ji dar gali igyti 4-ta pilietybe imigracijos keliu. Zodziu, sviestu sviestuota, ir dar ant virsaus margarino uzdeta

. Kaip idomiai su tom pilietybem.
To Puiki*Mamyte: gerai, kad pasiteiravau apie tavo vyra, nes tikrai nezinojau, kad dar reiks rashyti LT prezidentui, jei sugalvosiu prashyti JAV pilietybes. Del sito negaliu apsispresti, ar man jos reikia, ar uztenka tik ZK prasitesineti ir gyventi nesukant smegeneliu

.