Įkraunama...
Įkraunama...

Kreta, XVIII tema

QUOTE(maryte47 @ 2014 08 09, 17:26)
Perskaičiau  jau aš visą forumą gal nuo 2005 m perkračiau.....Dar ir kitur skaitinėju. Dabar mane sudomino skrydis į SANTORINI,viena forumietė rašė kad galima nuskristi ir nekosmine kaina.....Tai būtų geresnis varijantas,nes biškį man nemalonu su laivu.Mes dėl automobilio nuomos tai nežinom kaip bus. Ar išdrįs dukra ten vairuoti.....
Skraidina ir į Chanijos oro uostą turbūt tuos kurių viešbučiai būna tame krašte.
Ačiū už atsakymus.

Jus labai ruosiates, viskas bus gerai mirksiukas.gif , ten irgi yra zmoniu, kelioniu agenturu atstovai, visi malonus ir visada pasiyze suteikti info. Graikai irgi visada mielai padeda, labai paslaugus, saziningi, kaip pasako taip ir bus.
Jei ryzites plaukti laivu , pasiimkit tableciu nuo supimo lyg Aviaplant ar kazkas panasaus, imbiero pagrindu, nuima nemalonu jausma, pykinima ir lengvai pasieksite sala mirksiukas.gif
Smagu ten keliauti, reikia arba auto arba tada planuokit daugiau ekskursiju is vietiniu ar musu kelioniu operatoriu. Del vairavimo - greiciai ten nedideli, keliai, jei nelysit kazkur i kaimus, geri. Stresas yra kai reikia kilti i labai statu kalna ir dar butinai koks posukis buna, bet paprastai visur kur sunkesnis matomumas kabo veidrodziai, kad matytum preispriesa. Per penkias dienas sukorem nemazai, avariju matyti neteko.

Tiesa dar maloniai buvom nustebinti skrydzio atgal metu, Small planet avialinijos vaikams isdalino nedideles plancetes su zaidimais, net nepastebejom kaip parskridom biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ievakata @ 2014 08 09, 16:49)
Jus labai ruosiates, viskas bus gerai  mirksiukas.gif , ten irgi yra zmoniu, kelioniu agenturu atstovai, visi malonus ir visada pasiyze suteikti info. Graikai irgi visada mielai padeda, labai paslaugus, saziningi, kaip pasako taip ir bus.
Jei ryzites plaukti laivu , pasiimkit tableciu nuo supimo lyg Aviaplant ar kazkas panasaus, imbiero pagrindu, nuima nemalonu jausma, pykinima ir lengvai pasieksite sala mirksiukas.gif
Smagu ten keliauti, reikia arba auto arba tada planuokit daugiau ekskursiju is vietiniu ar musu kelioniu operatoriu. Del vairavimo  -  greiciai ten nedideli, keliai, jei nelysit kazkur i kaimus, geri. Stresas yra kai reikia kilti i labai statu kalna ir dar butinai koks posukis buna, bet paprastai visur kur sunkesnis matomumas kabo veidrodziai, kad matytum preispriesa. Per penkias dienas sukorem nemazai, avariju matyti neteko.

Tiesa dar maloniai buvom nustebinti skrydzio atgal metu, Small planet avialinijos vaikams isdalino nedideles plancetes su zaidimais, net nepastebejom kaip parskridom biggrin.gif

Taip tikrai aš į šią kelionę labai ruošiuosi,domiuosi tiksliau....Turkijoje man atrodo paprasčiau (buvome 2 kartus),na o Graikija kažko nerimauju.Jo jau tablečių tų nuo supimo įsigijau.Bet kai prisimenu kelionę į Stokholmą,tai nenorėčiau kad taip būtų.Planuojam iš vietinių keletą ekskursijų nusipirkti.Gal ir jų viešuoju transportu kur pavažiuosime.Nedaug laiko turėsim tik 6 pilnas dienas.O tai pasistengė SmallPlanet-šaunu.Vaikams užimtumas buvo.
Atsakyti
QUOTE(nefifi @ 2014 08 04, 08:36)
Sakykite, ar verta imti kruizą į Balos?  Kiek suprantu, galima iki jos ir automobiliu nukakt? Aišku, kelionė laivu turėtų būti atgaiva akims ir vaizdai iš jūros pusės ir juo labiau - tikra poilsio diena. Ir  dar pietūs laive... biggrin.gif Ar užsisakėt bilietus internetu ar vietoj? Čia randu 25eur/žm.

Aš labiau norėjau į Balos lagūną važiuoti automobiliu,bet mano kolegės neparodė noro.O vienai nuomotis auto ir važiuoti nuo Malijos iki Balos---perbrangu...ir labai jau toli...Todėl užsisakiau ekskursiją iš vietinės agentūros.Taigi visiškai priklausiau nuo organizatorių ir nieko negalėjau keisti...

Papildyta:
QUOTE(maryte47 @ 2014 08 04, 09:03)
Laba diena. Oi kaip ačiū už išsamų atsakymą.Mes gyvensime Malijoje Peadra Beach viešbutyje ,dabar jau kitaip pervadintas kažkodėl.Skrendam 28 rugpjūčio iš Novaturo su Al maitinimu( nes kaina mažai skyrėsi nuo pusr ir vakar-maitinimo)Aš su dukra(jau suaugusi ir vairuoja) vykstu,bet ji sakė kad gal nerizikuos važinėti ten automobiliu.Tai va mąstom gal ką aplankysim autobusais,kokią ekskursiją pirksim-neįsivaizduoju....Labai į Santorini norėtum su nakvyne,bet ir neaišku kaina.Dabar net mąstau apie keliavimą lėktuvu į Santorini jeigu skrydis 220E pirmyn ir atgal,tai gal visai ir nieko. Juk Novaturas ir pigiau 190E kaži ar veža.Aš noriu ir į Samarijos tarpeklį,nors ir neesu labai jau tokia tvirta savo sveikata.O jau į Balos lagūną tai reikės tada plaukti. Gal galit parašyti iš kokios vietinės agentūros pirkote.Jau artėjant kelionei,pradedu nervuotis.

Žvilgterėjau-jūsų viešbutis priešingoje Malijos pusėje negu buvo mano.Mūsiškis beveik Stalidoje (ten nėra konkrečios ribos tarp miestelių).Gerai kad ne pačioje Malijoje,nes ten labai jau triukšminga,nors miestelis visai mažas.O dukra tegu nebijo vairuoti---ten labai viskas paprasta,kaip po kaimą važinėti :-))). Su automobiliu galima apvažinėti apylinkes, užvažiuoti į kalnus,aplankyti kaimelius,pažiūrėti puikias panoramas . Dar ten toks traukinukas kursuoja.Norintys gali apžvalgyti Maliją, Stalidą ir Chersonisą už 10 eurų.Vežioja apie 1,5-2val. Arba už 20 eurų veža į kalnus,aplankysite kalnų kaimelius.Ta kelionė trunka pusė dienos. Čia šiokia tokia išeitis bijančioms vairuoti. Agentūras parašysiu kai grįšiu namo-dabar sode esu.
Atsakyti
QUOTE(nijnij @ 2014 08 10, 14:01)
Aš labiau norėjau į Balos lagūną važiuoti automobiliu,bet mano kolegės neparodė noro.O vienai nuomotis auto ir važiuoti nuo Malijos iki Balos---perbrangu...ir labai jau toli...Todėl užsisakiau ekskursiją iš vietinės agentūros.Taigi visiškai priklausiau nuo organizatorių ir nieko negalėjau keisti...
Papildyta:
Žvilgterėjau-jūsų viešbutis priešingoje Malijos pusėje negu buvo mano.Mūsiškis beveik Stalidoje (ten nėra konkrečios ribos tarp miestelių).Gerai kad ne pačioje Malijoje,nes ten labai jau triukšminga,nors miestelis visai mažas.O dukra tegu nebijo vairuoti---ten labai viskas paprasta,kaip po kaimą važinėti :-))). Su automobiliu galima apvažinėti apylinkes, užvažiuoti į kalnus,aplankyti kaimelius,pažiūrėti puikias panoramas . Dar ten toks traukinukas kursuoja.Norintys gali apžvalgyti Maliją, Stalidą ir Chersonisą už 10 eurų.Vežioja apie 1,5-2val. Arba už 20 eurų veža į kalnus,aplankysite kalnų kaimelius.Ta kelionė trunka pusė dienos. Čia šiokia tokia išeitis bijančioms vairuoti. Agentūras parašysiu kai grįšiu namo-dabar sode esu.

Ačiū. Dar noriu paklausti,kai leidosi lėktuvas Heraklione,ar ten tikrai labai baisu? Man čia vieni kai nupasakojo,kad tarp kalnų vos ne vartosi lėktuvas kol nusileidžia.Na sudomino ir tas traukinukas,jei veža ir į kalnus...O kur jis ten stoja-yra tam skirtos vietos? Gal aš ir juokingai klausinėju,tai atsiprašau.Bet kai nieko nežinau tai kaip atrodo taip klausiu.Bet į tą Balos lagūną kelias sunkus važiuoti kiek suprantu,tai ir aš galvoju kad geriau pirkti ekskursiją.O užteko ten laiko pamatyti tai kas gražu?Tai dabar aš jau ir suprantu kad mūsų pasirinkimas gyvenamos vietos nėra geras,bet jau yra taip kaip yra.Dar įdomu tas Preveli paplūdimys,kaip jis ten Palmių giraitė gal vadinasi.Daug kur norisi,bet" kišenė neaišku kaip leis" ir laiko nedaug.Kai galėsite parašykite agentūras-lauksiu.
Atsakyti
Sveikos keliauninkės. Norėjau paklausti patyrusių planuotojų, ar verta užsisakinėti bilietus pradžiai tik į vieną pusę, laukiant kol atgaliniai atpigs. Pvz. dabar į Kretą rainius spalio 15 d. siūlo už 166 Lt, o spalio 22 d. grįžimui beveik 500 Lt . Ar verta rizikuot, ar laukti ir gaudyti nuolaidą visam paketui - skrydžiams pirmyn ir atgal (dabar visa kaina gaunasi apie 665 Lt, norėtųsi pigiau ax.gif )? Nežinau, ar aiškiai paklausiau, gal kas supras 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(maryte47 @ 2014 08 10, 22:37)
Ačiū. Dar noriu paklausti,kai leidosi lėktuvas Heraklione,ar ten tikrai labai baisu? Man čia vieni kai nupasakojo,kad tarp kalnų vos ne vartosi lėktuvas kol nusileidžia.

biggrin.gif biggrin.gif Nepasiseke gal su lektuvo kapitonu arba oro srovemis.
Oro uostas ten normalus, takas irgi normalus, kaip ri visuose oro uostuose ir po kalnus ten niekas nesokineja su tuo lektuvu smile.gif
Mes ir nusileidom, ir pakilom labai sklandziai.
Atsakyti
QUOTE(Vyšnių uogienė @ 2014 08 12, 14:06)
Sveikos keliauninkės. Norėjau paklausti patyrusių planuotojų, ar verta užsisakinėti bilietus pradžiai tik į vieną pusę, laukiant kol atgaliniai atpigs. Pvz. dabar į Kretą rainius spalio 15 d. siūlo už 166 Lt, o spalio 22 d. grįžimui beveik 500 Lt . Ar verta rizikuot, ar laukti ir gaudyti nuolaidą visam paketui - skrydžiams pirmyn ir atgal (dabar visa kaina gaunasi apie 665 Lt, norėtųsi pigiau  ax.gif )? Nežinau, ar aiškiai paklausiau, gal kas supras  4u.gif

Darbe pasakojo, kad antradieniais "Ryanair" daro akcijas, ar tiesa, nežinau.
Aš laukiau vos ne iki paskutinės minutės (išlaukiau ir pasiteisino, kitu atveju nebūtume skridę, nes kaina vien už skrydį iš pradžių buvo astronominė; bet "Ryanair" dar labiau užkėlė į galą, o mes radome kitas oro linijas - kokybiškesnes ir pigesnes + pats skrydžio laikas nepalyginamai geresnis buvo).
Nežinau, kokios kainos iš LT į Kretą skrendant su "Ryanair", bet manau, kad kaina kiek didoka. Tiesa, "Ryanair" skrydžiai gerokai pabrangę (lyginant paskutinius 3 metus), bet vis viena kaina neturėtų viršyti 100 svarų (apie 400 Lt) ne sezono metu. Sprendžiu, pagal tai, kiek mes mokam skrisdami į LT ne sezono metu; į kurortus ne sezono metu skristi iš UK išvis kapeikas kainuoja, bet tada čia pats darbymetis visur.
Papildyta:
QUOTE(ievakata @ 2014 08 08, 20:21)
Ir mes tik ka is Kretos wub.gif  wub.gif  wub.gif Norim atgal, puiki sala, puikus klimatas, maitas, zmones, vaizdai wub.gif
Paantrinsi del Kournas lake, puikiai  praleidom popietes, buvom uzvaziave net du kartus, griztant is Chanijos ir po keliones po kalnus. Rekomenduojam issinuomoti vandens dvirati ir nuplaukti i priesinga puse nuo papludimio, ten laisvai plaukioja vezliukai, pacioje pakranteje, vaikams tikrai buvo daug dziaugsmo.
miestelyje wub.gif

O mes tik pusantro vėžliuko tematėm doh.gif Nesugebėjom jų rasti doh.gif Bet pats pasiplaukiojimas su ar be vėžliukų vis viena vertas dėmesio smile.gif
Atsakyti
QUOTE(maryte47 @ 2014 08 10, 22:37)
Ačiū. Dar noriu paklausti,kai leidosi lėktuvas Heraklione,ar ten tikrai labai baisu? Man čia vieni kai nupasakojo,kad tarp kalnų vos ne vartosi lėktuvas kol nusileidžia.Na sudomino ir tas traukinukas,jei veža ir į kalnus...O kur jis ten stoja-yra tam skirtos vietos? Gal aš ir juokingai klausinėju,tai atsiprašau.Bet kai nieko nežinau tai kaip atrodo taip klausiu.Bet į tą Balos lagūną kelias sunkus važiuoti kiek suprantu,tai ir aš galvoju kad geriau pirkti ekskursiją.O užteko ten laiko pamatyti tai kas gražu?Tai dabar aš jau ir suprantu kad mūsų pasirinkimas gyvenamos vietos nėra geras,bet jau yra taip kaip yra.Dar įdomu tas Preveli paplūdimys,kaip jis ten Palmių giraitė gal  vadinasi.Daug kur norisi,bet" kišenė neaišku kaip leis" ir laiko nedaug.Kai galėsite parašykite agentūras-lauksiu.

Leidomės puikiai, kaip ir visur kitur.Ten negali būti jokių "vartymųsi tarp kalnų", nes virš salos net neskrenda.Atskrenda iš šiaurės, nuo jūros pusės ir pasukęs skrenda išilgai kranto.Oro uostas pakrantėje.
Balos lagūnoje norėtųsi pabūti ir ilgiau,bet juk nieko negali pakeisti,jei važiuoji su agentūra.
Traukinukas stoja gal 7 vietose nuo Chersoniso iki Malijos.Turiu maršruto schemą,jei duotumėte e-adr. galėčiau nusiųsti.
Dėl eksk. lėktuvu į Santorinį žiūrėkite čia:
http://www.mouzenidi...-santorini-avia
Pasirodo,įeina ir pietūs Santorinyje. Jų artimiausias ofisas,kiek žinau, Chersonise.
Atsakyti
QUOTE(Vyšnių uogienė @ 2014 08 12, 15:06)
Sveikos keliauninkės. Norėjau paklausti patyrusių planuotojų, ar verta užsisakinėti bilietus pradžiai tik į vieną pusę, laukiant kol atgaliniai atpigs. Pvz. dabar į Kretą rainius spalio 15 d. siūlo už 166 Lt, o spalio 22 d. grįžimui beveik 500 Lt . Ar verta rizikuot, ar laukti ir gaudyti nuolaidą visam paketui - skrydžiams pirmyn ir atgal (dabar visa kaina gaunasi apie 665 Lt, norėtųsi pigiau  ax.gif )? Nežinau, ar aiškiai paklausiau, gal kas supras  4u.gif

Pirkau birželio pradžioj toms pačioms datoms, tai sumokėjau 450 Lt į abi puses vienam žmogui.
Atsakyti
QUOTE(sandrute22 @ 2014 08 12, 17:41)
Darbe pasakojo, kad antradieniais "Ryanair" daro akcijas, ar tiesa, nežinau.
Aš laukiau vos ne iki paskutinės minutės (išlaukiau ir pasiteisino, kitu atveju nebūtume skridę, nes kaina vien už skrydį iš pradžių buvo astronominė; bet "Ryanair" dar labiau užkėlė į galą, o mes radome kitas oro linijas - kokybiškesnes ir pigesnes + pats skrydžio laikas nepalyginamai geresnis buvo).
Nežinau, kokios kainos iš LT į Kretą skrendant su "Ryanair", bet manau, kad kaina kiek didoka. Tiesa, "Ryanair" skrydžiai gerokai pabrangę (lyginant paskutinius 3 metus), bet vis viena kaina neturėtų viršyti 100 svarų (apie 400 Lt) ne sezono metu. Sprendžiu, pagal tai, kiek mes mokam skrisdami į LT ne sezono metu; į kurortus ne sezono metu skristi iš UK išvis kapeikas kainuoja, bet tada čia pats darbymetis visur.
Papildyta:
O mes tik pusantro vėžliuko tematėm  doh.gif  Nesugebėjom jų rasti  doh.gif  Bet pats pasiplaukiojimas su ar be vėžliukų vis viena vertas dėmesio  smile.gif

Išlaukti pigių bilietų - čia kaip lobį atrasti biggrin.gif , mes panašiai pries porą metų į Barseloną nutvėrėm pigutėlius - vos valandą laiko vyko akcija, vėliau vėl dvigubai pabrango. O iš užsienio, kaip ir viskas žymiai pigiau. Net dabar iš Varšuvos į Kretą ir atgal berods ~400-500 Lt. Teks tykoti cool.gif
Atsakyti
QUOTE(maryte47 @ 2014 08 13, 11:26)
Susiradau tą tinklapį apie skrydžius į SANTORINI,tai bandžiau rašyti jiem paklausimą,nes aš ten nelabai ką suprantu. Bet su rusų kalba ir nelabai sekasi....Dar kalbėti tai pusė bėdos,bet rašyti,tai sunkoka.
Žiurėsim ar ką parašys.

Man prastai su anglų kalba,tai aš pavasary rašiau į Rygą rusiškai .Atsakė operatyviai,atsiuntė 2014-ų metų ekskursijų sąrašą. Galėsiu ir jums permesti kartu su traukinukų schema.
Atsakyti
sveiki, o kaip nuo Herakliono Knoso rūmus pasiekti (be automobilio ir be gidų), ten autobusas veža ar pėsčiomis netoli?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo liepaegle: 19 rugpjūčio 2014 - 15:42