Įkraunama...
Įkraunama...

Akvariumas

Labiausiai gaila žuvytės, todėl kuo tiksliau viską noriu išsiaiškinti smile.gif o gruntas pas mane, kadangi augalai bent kolkas dirbtiniai, tai stikliniai akmenukai (forume skaičiau kad jie tinkami, nežinau ar ne klaidinga informacija buvo suteikta ). Tai ačiū už patarimus, bandau gydyti, tikiuosi pagis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rasaski @ 2014 04 08, 10:02)
Labiausiai gaila žuvytės, todėl kuo tiksliau viską noriu išsiaiškinti  smile.gif o gruntas pas mane, kadangi augalai bent kolkas dirbtiniai, tai stikliniai akmenukai (forume skaičiau kad jie tinkami, nežinau ar ne klaidinga informacija buvo suteikta ). Tai ačiū už patarimus, bandau gydyti, tikiuosi pagis smile.gif

Kažin ar gali taip įrengtame akvariume "užsikurti" bio procesai. g.gif g.gif Greičiausiai todėl ir kenčia žuvytės.
Atsakyti
rasaski, dar pasakykit, kad ir filtro neturit?
Jei rupi zuvys ir norit tobulet, tek stikliukus keist i akmenukus, sodint ne plastmasinius augalus...
Atsakyti
QUOTE(gitulia @ 2014 04 08, 09:56)
rasaski, dar pasakykit, kad ir filtro neturit?
Jei rupi zuvys ir norit tobulet, tek stikliukus keist i akmenukus, sodint ne plastmasinius augalus...

Baikit gasdint mergica! biggrin.gif Gupkes atsparios. Jos tam ir sukurtos, kad butu ant ko treniruotis. ax.gif Augalams labiau biopusiausvyra reikalinga, o gupijoms - nusisvilpt. Aisku, jei butu tai butu gerai, bet...
Galima ir tuose stikliukuose si ta augint. Ananasu tiketis butu naivu, bet kokiai nors nanai tai tiktu belenkoks gruntas. Tik ir ta nana dar reikia is kazkur gaut mirksiukas.gif
Elgiames kaip sv. Antano parapijos klebonas: zmogus klausia patarimo, o mes ji isbaram. Klebonas per kiekvienas misias isbara parapijiecius kam i baznycia nevaiksto. O davatkos pergyvena, sako: "Nu ko jis mus vis bara ir bara? Mes taigi kasdien vaikstom" biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(arvydas. @ 2014 04 08, 11:14)
Gupkes atsparios. Jos tam ir sukurtos, kad butu ant ko treniruotis.  ax.gif 

A tebera jos atsparios - gal jas pagydyt imanoma, ale serga tai labai g.gif Kazkaip prie gyvavedziu visoks biesas kabinas, o va populiarus ciklidai, tai kuolu neuzmusami bigsmile.gif
Atsakyti
Kazkodel prisiminiau savo akvariumines "karjeros" pradzia smile.gif Buvau dar labai mazas: iki mokyklos toli, bet tevai is savo miegamojo jau iskrauste.
Pas tokius semos draugus buvo akvas, tai as ten ne tiek su vaikais zaisdavau, kiek prie akvo kur buves nebuves kiurksodavau. Man tai buvo kazkoks STEBUKLAS! (Net geriau negu dedes Balio "moskvicius"). thumbup.gif
Turbut ta intencija ir itaise man pusantro viedro burbula su kazkokiu augalu ir porele kardininku. (Taip ir liko kardininkai man patys paciausi). Nu ir priziurejau!! Neduok Dieve! Serdavau viskuo kas skanu: manu kose, bulkute, saldainiu, kakava... biggrin.gif Jau is karto man pasirode itartina, kad tas akvariumas kazkoks netoks, bet kai zuvu jau net per virsu nebesimatydavo... (Negailejau gi manu). Keisdavau vandeni. Zinoma tiesiai is krano ir jokiu ten temperaturu neziuredamas. Juk ir taip sunku sitiek daug vandens sutusyt!!
Nezinau kiek laiko tai teses, bet jau buvau ismokes zydkapiu kudroj dafniu pasigaut. Karta tetis labai svelniai tariant sunkiame blaivume nutare nusinest ir isplaut visa burbula. Oi kaip rekiau!!! Ir, aisku, BABAX!!!
Patineli suradau dar gyva, ileidau i sriubos bliuduka ir paslepiau. Man zadejo nupirkt TIKRA akvariuma, tai maniau, kad turesiu viena zuvyte daugiau. Nu tokia vaikiska logika.
Kadangi nieks nesiskubino man to akvo pirkt; uz kokio menesio parodziau zuvi. Tevams jau nebebuvo kur detis ir nupirko netgi 60 litru! thumbup.gif Ir priziuret padedavo. Va kaip faina buvo ax.gif
Atsakyti
QUOTE(rasaski)

per mažai info apie patį akvariumą, apie vandens keitimą, nėra akvariumo foto.. bendro vaizdo neturint galima labai daug patarimų prisakyt iš oro.

Arvydai, pas žmones ligos keičias, vis neatsparesni žmonės darosi, tai žuvys per metus irgi keičiasi, nebe tokios ir atsparios gupijos.. žinau ne vieną pas ką gupijos dvėsdavo, o kitos ramiai gyvendavo
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tuomce: 08 balandžio 2014 - 11:08
QUOTE(arvydas. @ 2014 04 08, 12:00)

Kadangi nieks nesiskubino man to akvo pirkt; uz kokio menesio parodziau zuvi. Tevams jau nebebuvo kur detis ir nupirko netgi 60 litru!  thumbup.gif  Ir priziuret padedavo. Va kaip faina buvo ax.gif

Ale kantrus vaikis buvai thumbup.gif .
Atsakyti
QUOTE(cile @ 2014 04 08, 10:47)
A tebera jos atsparios - gal jas pagydyt imanoma, ale serga tai labai  g.gif Kazkaip prie gyvavedziu visoks biesas kabinas, o va populiarus ciklidai, tai kuolu neuzmusami  bigsmile.gif

Nori pasakyt, kad per anksti Zuvinui duobe iskasiau? biggrin.gif
Skias nesisviecia man jokios zalumos "televizoriui" pamatyt sad.gif Isskyrus, zinoma dumblius, kuriu durnas budamas vos neisnaikinau biggrin.gif
Aisku, kad gupkes serga ko ne labiausiai is visu! Ir ligu "meniu" pas jas atsakanciai platus. Niu, bet treniruotem kaip tik to ir reikia! Be to, netgi porimtes klaidas jos praignoruoja, nebrangios, veisiasi gerai ir pradedantyji akvariumista ikvepia naujiems kurybiniams ieskojimams. smile.gif

Papildyta:
QUOTE(Dilma @ 2014 04 08, 11:14)
Ale kantrus vaikis buvai thumbup.gif .

Nelabai. Tik neislepintas biggrin.gif
Atsakyti
Kokio turio reikalingas akvariumas "Gaideliui" ir ar jie laikomi po viena? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ilgaaausis @ 2014 04 08, 12:28)
Kokio turio reikalingas akvariumas "Gaideliui" ir ar jie laikomi po viena? smile.gif

Siek tiek ziauroka, bet gaidelis net ir stiklinej isgyvena. Taip, kad praktiskai nesvarbus turis. Vienam jam patinka. Patele irgi liuks lotuliukas.gif Tik kito patinelio nereiketu ileist. Gal kas pataisys, bet man rodos, kad 2 gaidziai jokiam kieme netelpa smile.gif
Atsakyti
Bent jau mano eksperimentu sarase gupijos pasirode prasciausiai, tikrai jos nebera vienos is atspariausiu. Neonai ir tie pas mane atsparesni pasitaike ir ilgiausiai is visu trauke, kol nesugalvojau perestroikos padaryts biggrin.gif
Atsakyti