Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip nugalėti jaudulį išleidžiant vaiką darželin?

Mano dukrytei 2 m. ir 8 mėn. Nuo rugsėjo reikia pradėti į daržiuką. Aš jau dirbu, iki šiol mažoji buvo su seneliais, su tėčiu (visi pamainom prižiūrėdavo), o dabar gi teks pradėti eiti į kolektyvą... Labai bijau, nes ji nors labai protinga mergytė - puikiai kalba, pavalgo laisvai pati, apsirengia paprastesnius rūbelius, skaičiuoja ir kelias raides pažįsta, bet yra labai jautri, labai prisirišusi prie manęs... Net namie pasilikdama su mylimais seneliais, verkia, kad tik aš jos nepalikčiau, kad neičiau į darbelį doh.gif O dar truputuką linkusi pasirguliuoti - kaas mėnesį žiemą sloguoja, pakosti. Manau, darželyje iš to gali kilti labai didelių problemų - rimtų ligų...
Mamytės, padėkit man nusiraminti - gal kas turit jautresnius vaikučius, "mamyčiukus" - ir kaip jie adaptavosi vaikų kolektyve?... ax.gif Mano dukrytė ir triukšmo nelabai perneša, na, iš viso... Gal aš kiek perdėtai pati reaguoju... blush2.gif
Atsakyti
va aš irgi nuo rugsėjo pradėsiu mažulį leist į darželį, maniškiam tik du metukai bus. Irgi labai nerimauju. Mažas dar labai atrodo. Ir su vaikais kol kas nemėgsta bendrauti. Niekad negalvojau, kad taip anksti teks leist, bet kad su auklėm labai nesisekė, nėr kur dingti. Dabartinė auklytė superinė, bet kad ji bus tik iki rugsėjo.
Aš galvoju pradžioj tik po kelias valandas nuvest į darželį, žiūrėt, kaip seksis. Ir jei labai bus blogai, ieškosiu auklės vėl.
Vyresnį į darželį leidom nuo trijų metų, bet buvo labai patenkintas. Paliktas pirmą kartą rėkė gal pusvalandį, o paskui visada eidavo su džiaugsmu. Gal ir jūsiškei patiks su vaikais bendrauti?
Atsakyti
Aš irgi pradėsiu vaikus leisti į darželį, širdis plyšta iš skausmo verysad.gif
Mano Kipras 4,5 m. o Gustas 2,3 m. Kipras visada pilnas visokių baimių, dažnai įsižeidžia, mažiukas dorai kalbėti nemoka, nuo manęs nei per žingsnį neatsitraukia.
O kai pagalvoju apie slogas, anginas, kosulius tai visai liūdna pasidaro verysad.gif verysad.gif
Pastaruosius tris mėnesius vaikams daviau gerti Bronchomunalį, imunitetą stiprinantį vaistuką, tai tikiousi, kad gal bus atsparesni ligoms. O ir Jūs mergaitės neliūdėkit, svarbiausia tikėti, kad viskas bus gerai thumbup.gif
Atsakyti
Na vat, aš tai ko gero samdyčiau auklę, bet labai baisu, kad norėdama geriau negaučiau dar blogiau. Prisiklausiau visokaiusių ir ne pačių geriausių istorijų apie tas auklytes... schmoll.gif Nežinau, kažkaip baisu būtų namie palikt, o jei verktų su aukle, iš karto ant žmogaus blogai galvočiau, spėčiau, kad skriaudžia, nors dabar paliekama su seneliais irgi verkia, o žinau, kad jos TIKRAI niekas neskriaudžia... Aš pradedu žuvų taukus duoti, o šiaip šią vasarą labai daug manoji lauke praleidžia, gal sakau truputį pastiprės imunitetas.
Oi, nelaukiu rugsėjo schmoll.gif schmoll.gif Kaip niekad iki šiol verysad.gif
Atsakyti
[quote=agneira,2006 07 31, 16:28]
Aš irgi pradėsiu vaikus leisti į darželį, širdis plyšta iš skausmo verysad.gif
Mano Kipras 4,5 m. o Gustas 2,3 m.

Na jau, mamytes, neperdekit, tokio amziaus vaikai jau pasiruose eiti i darzeli. Sirdis plys kai ir i mokykla eis. ax.gif
Atsakyti
as pries tris dienas isleidau savo,tiesa jau keturmeti..tai man didesne trauma buvo negu tam vaikui..sau vietos neradau doh.gif bet dabar matau kaip jis noriai ten eina,pasakoja apie draugus..ir seip manau diena praleidzia idomiau negu namie..seip turi kas man ji ziuri[kartu su mum gyvena mociute]bet vaikas labai ilgedavosi vaiku,namie budavo labai nervuotas..ir nors jau turbut ner tokio zaislo kurio pas mus nera,niekuo nezaide..todel viena diena tiesiog nuejau i darza ir uzrasiau..nuo rytojaus..visai dienai..pirma diena buvo sunkesne[bet be dideliu asaru],o dabar manau jau viskas tvarkoj.tiesa mes namie kalbam lt,o darzely angliskai..taigi teks dar viena barjera nugalet.
zodziu mamkos laikykites ir nors mano pagal amziu sitoj temoj per didelis,bet jauciu ta pati ka ir jus 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sandralita: 31 liepos 2006 - 15:31
Širdelę visiems paskauda, ypač kai mažiuką (kokių dvejų) tenka išleisti. Agneiros mintis labai gera - duoti organizmo atsparumą skatinančių priemonių; aš savo didžiąją buvau paskiepijus "pneumo" skiepu, labai padėjo. O šiaip, jei pačiai mamai auklėtoja labai patinka, iškart palengvėja adaptacija net ir vaikiukui.
Atsakyti
QUOTE(Ir Guste @ 2006 07 31, 14:31)
Širdelę visiems paskauda, ypač kai mažiuką (kokių dvejų) tenka išleisti. Agneiros mintis labai gera - duoti organizmo atsparumą skatinančių priemonių; aš savo didžiąją buvau paskiepijus "pneumo" skiepu, labai padėjo. O šiaip, jei pačiai mamai auklėtoja labai patinka, iškart palengvėja adaptacija net ir vaikiukui.

pritariu visom keturiom..perejau tris darzus,dviejuos tokios fofos dirbo kad net man pas tokia butu nejauku vaiksciot doh.gif o treciam tokios fainos bobulytes buvo..kazkaip pasitikejimas iskart atsirado..
Atsakyti
QUOTE(Birutele @ 2006 07 31, 15:25)
Na vat, aš tai ko gero samdyčiau auklę, bet labai baisu, kad norėdama geriau negaučiau dar blogiau. Prisiklausiau visokaiusių ir ne pačių geriausių istorijų apie tas auklytes...  schmoll.gif  Nežinau, kažkaip baisu būtų namie palikt, o jei verktų su aukle, iš karto ant žmogaus blogai galvočiau, spėčiau, kad skriaudžia, nors dabar paliekama su seneliais irgi verkia, o žinau, kad jos TIKRAI niekas neskriaudžia... Aš pradedu žuvų taukus duoti, o šiaip šią vasarą labai daug manoji lauke praleidžia, gal sakau truputį pastiprės imunitetas.
Oi, nelaukiu rugsėjo  schmoll.gif  schmoll.gif  Kaip niekad iki šiol  verysad.gif

Vargšės tos auklės lotuliukas.gif Būtumėte Vilniuje, tikrai pasiūlyčiau apsidraudimui "darželinuko auklę" (kuri pažiūri vakarais, savaitgaliais, o kai suserga - visą dieną), o ar Klaipėdos agentūra su tokiom dirba, tikrai nežinau.
Atsakyti
QUOTE(Birutele @ 2006 07 31, 11:43)
Mano dukrytei 2 m. ir 8 mėn. Nuo rugsėjo reikia pradėti į daržiuką. Aš jau dirbu, iki šiol mažoji buvo su seneliais, su tėčiu (visi pamainom prižiūrėdavo), o dabar gi teks pradėti eiti į kolektyvą... Labai bijau, nes ji nors labai protinga mergytė - puikiai kalba, pavalgo laisvai pati, apsirengia paprastesnius rūbelius, skaičiuoja ir kelias raides pažįsta, bet yra labai jautri, labai prisirišusi prie manęs... Net namie pasilikdama su mylimais seneliais, verkia, kad tik aš jos nepalikčiau, kad neičiau į darbelį  :oh  O dar truputuką linkusi pasirguliuoti - kaas mėnesį žiemą sloguoja, pakosti. Manau, darželyje iš to gali kilti labai didelių problemų - rimtų ligų...
Mamytės, padėkit man nusiraminti - gal kas turit jautresnius vaikučius, "mamyčiukus" - ir kaip jie adaptavosi vaikų kolektyve?...  :ax:  Mano dukrytė ir triukšmo nelabai perneša, na, iš viso... Gal aš kiek perdėtai pati reaguoju...  :geda2:

Mano pupai tik 6men, o jau dabar galvoju kaip teisingai pasielgti. Nuo metu busiu priversta eiti i darba, kadangi seimos biundzetas nera didelis ir kreditu turiu. Samdyti aukle ir moketi po 800litu nera pigu ir kur ja rasti (gera) prisiklausiau visokiu istoriju tad pradedu galvoti, kad darzeli lialiui bus saugiau, nors lazda turi du galus gali prasideti darzelio ligos. Kai pasiziuriu i ja net sirdis plysta, negaliu net pagalvoti kaip palikti visai dienai svetimam zmogui. Atsimenu vyresniajai turejome aukle lyg ir gera pasirode, atejau anksciau laiko namo nespecialiai ir radau savo ant grindu o jos dukra valgo tyreles skirtas mano vaikui.
Nuklydau nuo temos. As darzelio nekenciau tiksliau auklyciu, jos ilgai "nesicackino", bet dabar kiti laikai manau ir atsakomybe didesne joms tenka.
Mano patarimas gal ir nera raminantis, tik manau reikia kartu pora kartu pavaikscioti , pabuti su vaikuciu grupeje, zinoma aukles gali elgtis apgaulingai kol busi kartu, taciau mamos sirdis ir akis viska izvelgia ir bus lengviau apsispresti. Gal but keisti grupe ar darzeli. Linkiu jums niekad nesirgti.
Atsakyti
QUOTE(Ir Guste @ 2006 07 31, 15:43)
Vargšės tos auklės  lotuliukas.gif

negaliu sutikti smile.gif ta auklė, su kuria mano vaikas nenorėdavo pasilikti, tikrai ir buvo niekam tikusi. O kitą nuo pirmos dienos išsišiepęs kaip trys mėnuliai tempdavosi žaisti manęs nei nematydamas.

O daržely tikrai labai daug nuo auklėtojų priklauso. Ne ligos, deja.. Aš ir šiaip visokių priežasčių nerimauti prisigalvoju. Pvz., kad mano vaikas namie pastoviai basas laksto, jokių tapkyčių nei kojinyčių nepripažįsta. O daržely taip nebus gi.. ir pan.. rolleyes.gif
Atsakyti
As irgi sunu vesiu i darzeli rudeni, bus jam 2m.3men. Neramu, lyg ir ne visai pasiruose mes dar - pats nelabai nori valgyti, priesinasi dienos miegui smile.gif Ir geras labai, kai kiti musasi, grazos neduoda doh.gif
Manau nereikia is anksto labai nerimauti, gali buti visai priesingai, nei tikiesi ir bijai mirksiukas.gif Gal vaikui labai patiks darzelyje, su vaikais, su naujom tetom, naujais zaislais ir t.t. As savajam aiskinu, kad greitai eis i darzeli, mamos nebus, bus aukletoja, reikes daryt taip ir taip, ir t.t. Kol dar neina, sako nori i darzeli biggrin.gif O kaip ten bus - matysim. Dar manau neblogai is anksto susipazinti su vienu-kitu busimu grupioku, jei yra galimybe.
Atsakyti