Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip nugalėti jaudulį išleidžiant vaiką darželin?

QUOTE(Birutele @ 2006 08 02, 17:39)
Taip, tikrai, vaikai po privaciu mokyklu valdiskose yra tikri islepinti pasiputeliai...  verysad.gif  O as tenoriu, tik kad mano vaikeliu gerai pasirupintu, o ne mani kisenes kraustytu kokia privacios istaigos vedeja  ax.gif

Manau, pabandyk leisti į normalų darželį, o jau tada pamatysi, kas bus. Tada ir nuspręsi, kaip elgtis. mirksiukas.gif
Atsakyti
Va ir mes keliausim į darželį nuo rudens. Siaubas kaip man sunku psichologiškai verysad.gif Dukrytė nori eit, bet sako, kad eisim tik abi. Arba su Dalyte (auklė mūsų). Nesupranta, kad ten mamos nebus šalia ir nesileidžia į jokias kitas kalbas schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(ezra @ 2006 08 02, 21:46)
Manau, pabandyk leisti į normalų darželį, o jau tada pamatysi, kas bus. Tada ir nuspręsi, kaip elgtis.  mirksiukas.gif

Na, jau esam užsirašę į daržiuką, tai ir bandysim. Jei labai blogai bus, keliausim per visus - gal tą Motessori pabandyt reiktų, arba privatų - o ką daryt? Manau, vis saugiau, nei su aukle palikt. Nepasitikiu aš svetimom bobutėm... Gaila, kad mano mama negali visąlaik būti, o tai būtų ramybė ax.gif
Atsakyti
Sveikutės mamos 4u.gif .

Labai įsivaizduoju jūsų rūpesčius ir nerimus,nes pati nuo rugpjūčio galo ruošiuosi savo vyruką leisti į lopšiuką unsure.gif .Be galo jaudinuosi ir galvoju,kaip seksis tam mano vaikui.Nerimauju todėl,kad sunkiai dar pats valgo ir visiškai dar nemokam gerti iš puodelio.Visa laimė,kad jau pamažu visiškai atsisveikinam sus sauskelnėm.Tai nors dėlto kiek ramiau bus.Džiaugiuosi,kad labai nori žaisti su vaikais ir šiaip domisi viskuom,kas jį supa.Gal kaip nors priprasim.Juk visi pripranta.Dar aišku laukia didelis baisumas ligos.Ką galvojat apie tuos Pneumo skiepus arba imuninę sistemą stiprinančius vaistus?
Sėkmės visoms.Manau dar susirašysim ir pasipasakosim,kaip sekasi mūsų mažiukams unsure.gif .
Atsakyti
QUOTE(Birutele @ 2006 08 02, 16:39)
Taip, tikrai, vaikai po privaciu mokyklu valdiskose yra tikri islepinti pasiputeliai...  verysad.gif  O as tenoriu, tik kad mano vaikeliu gerai pasirupintu, o ne mani kisenes kraustytu kokia privacios istaigos vedeja  ax.gif

Va čia tai aš nesutinku. Štai pati įsivaizduokit: sugalvojote sukurti tokį darželį, kuris atitiktų visus Jūsų vaikučio poreikius, pakvietėte patinkančias auklėtojas, padarėte aplinką, programas. Įdėjote daug jėgų į jį. Ar taip jau tikrai kvailai popintumėt "klientukus" ir "tręštumėt" tėvelius?
Bent teoriškai matau galimybę būti tikrai geram privačiam darželiui. Ir pati apie jo sukūrimą pagalvoju.

Fanta, o Jūsų vaikutis labai protingai sako. Su auklyte vaikščiodama į darželį jame lengviau pripras. Mūsų auklė pradžioj eidavo į grupę kartu, vėliau palaukdavo rūbinėlėje (maniškė vis atbėgdavo kartais "pasitikrinti") kol pamatė, kad jos nebereikia.
Atsakyti
QUOTE(Ir Guste @ 2006 08 03, 09:27)
Fanta, o Jūsų vaikutis labai protingai sako. Su auklyte vaikščiodama į darželį jame lengviau pripras. Mūsų auklė pradžioj eidavo į grupę kartu, vėliau palaukdavo rūbinėlėje (maniškė vis atbėgdavo kartais "pasitikrinti") kol pamatė, kad jos nebereikia.

Čia gal dukrytei užėjo koks vienas iš vystymosi laikotarpių, nes pylė kaip perkūnas iš giedro dangaus pastaruoju metu - visur ir visada viską reikia ir galima daryti tik su mamyte. Na dar auklytė tinka šitam variantui blink.gif Užtai man taip sutapo tas laikas - ir jai be galo reikia mamos, ir reikia ją į darželį atiduoti verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Ir Guste @ 2006 08 03, 10:27)
Va čia tai aš nesutinku. Štai pati įsivaizduokit: sugalvojote sukurti tokį darželį, kuris atitiktų visus Jūsų vaikučio poreikius, pakvietėte patinkančias auklėtojas, padarėte aplinką, programas. Įdėjote daug jėgų į jį. Ar taip jau tikrai kvailai popintumėt "klientukus" ir "tręštumėt" tėvelius?
Bent teoriškai matau galimybę būti tikrai geram privačiam darželiui. Ir pati apie jo sukūrimą pagalvoju.

Matai, jei aš pati, pvz., sukurčiau darželį, tai gal ir kitaip būtų. Šiuo atveju kalbu apie privačią prad. mokyklą "Universa Via" (seniau vadinosi "Litorina") Aš asmeniškai pažįstu jos vedėją, ir seniau dirbusias 3 mokytojas bei pavaduotoją. Jei man asmeniškai nekokia nuomonė susidarė, tai aišku mano problema. Tačiau mačiau vaikus, pedagogų darbą taip sakant, "iš arti". Todėl ta mokykla man schmoll.gif O kad lygtai ten yra privatus daržas - girdėjau puse ausies. Gal žinote KITĄ privatų darželį Klaipėdoje? Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Birutele @ 2006 08 03, 10:25)
Na, jau esam užsirašę į daržiuką, tai ir bandysim. Jei labai blogai bus, keliausim per visus - gal tą Motessori pabandyt reiktų, arba privatų - o ką daryt? Manau, vis saugiau, nei su aukle palikt. Nepasitikiu aš svetimom bobutėm... Gaila, kad mano mama negali visąlaik būti, o tai būtų ramybė  ax.gif

Vat ir aš nepasitikiu tom auklėm, visai nenoriu, kad visą dieną mano namuose su mano vaiku būtų svetimas žmogus, prisiklausiau laaabai jau "įdomių" istorijų. Jau geriau darželis, jei ką, bus kam pretenzijas pareikšti, nors niekada to dar neprireikė.
Papildyta:
QUOTE(Ir Guste @ 2006 08 03, 10:27)

Tai kad daug kartų susidūriau su privačių įstaigų vaikais, ne koks įspūdis susidarė. Juk verslas tam ir kuriamas, kad neštų pelną mirksiukas.gif , o ne labdarai. Aš nesakau, kad žmonės blogai dirba, tik sakau, kad tėvelių poreikiai dideli ir jie galvoja, kad mokėdami didelius pinigus turi teisę visko reikalauti. Dažnai tokiose situacijose užmirštamas žmogiškumas. vaikams labai negeras poveikis (pinigų).
Papildyta:
Beje, Birutele, pasižiurejau dėl privat darželių. Deja, Klaipėdoje toks yra tik vienas - Montesori. verysad.gif
Atsakyti
Konkrečiai apie privačius darželius negaliu nieko pasakyti, būtent ŽMONĖS lemia, kas bus daroma. O versle žinau entuziastų, kurie "normaliam darbe" daug daugiau uždirbtų, tačiau jiems patinka tai daryti, ką daro. Tai vat ir pasiguodžiam vieni kitiems, kad "dundukais", matyt, gimėm blush2.gif smile.gif
Mano dukrytės lankė/lanko paprastą darželį, tačiau "Geros pradžios" grupę, todėl buvau prisiklausiusi visokių "nesiadaptuos", "pernelyg išlepinti", "negalės mokytis" ir t.t.t. Na tikrai nesutikčiau vesti savo vaikų ten, kur turėtų mokytis duoti atgal ar kitaip agresyviai už savo vietą kovoti. Šito brudo dar jiems pakaks gyvenime.
Atsakyti
Sveikos mamos. Esu 1 metukų ir 4 mėnesių Nojaus Liudviko mama. Rudeniui gavau puikų darbinį pasiūlymą, planuoju eiti į darbą. Tačiau mažyliui tebus 1 m. ir 5 mėn. Labai nesinori tokio mažiaus leisti į lopšelį, bet panašu, kad kitos išeities nėra. Šiuo metu gyvename mano tėvų name ir planuojame keltis į kitą miestą Tėvai siūlo palikti darbo metu vaikutį jiems, bet to tikrai nebus, nes visai asisavins, o ir taip daug konfliktų dėl auklėjimo turime.
Tačiau leisti į lošelį taip pat baisu- vaikutis mažutis, nemoka pats valgyti, iš puodelio gerti, dar su pamersu laksto. Kas ten ji pažiūrės, "apšokinės"?
Esame nužiūrėję orą lopšelių. Gal kas nors esate susidūrusios su anašia situacija? Būtų malonu, jei pasidalintumėte mintimis. Gal rekomenduotumėte kokius lopšelius Klaipėdoje?
Atsakyti
4u.gif
Oi, kokia panaši situacija doh.gif Mano mažė (1.5 metukų)šiandien pirmą kartą liks miegoti lopšely, o aš palikau ir dabar verkiu, apsižliumbiau prie auklėtojos.Dabar negaliu nieko daryt, laukiu ,kada mažę pasiimsiu.
Aš jaučiuosi baisiai, bet Vaikas noriai žaidžia, vakar pasislėpusi žiūrėjau, kaip valgo.Tai srebia barščius, kad net ausys linksta wub.gif Namuose bėgiojam valgydamos po visą butą, o darželyje sau puikiausiai sėdi ir vis dėsto''lelia niam niam" doh.gif Su vaikais noriai bendrauja, eina apsikabina, šokdina.Ji tokia ūkiška mergaitė, mėgsta veiklą ,tai kol kas normaliai ,atrodo,jaučiasi.Sauskelnes jiems keičia, primaitina, bet ,aišku, tiek nežaidžia su kiekvienu.Tačiau mačiau, kad kiti suvalgo puikiai ir be pagalbos, o ir mano mažoji daro progresą.
Aš labiausiai bijau, kad neužmigs pati, tai auklėtojos kietą širdį bandžiau suminkštint kavute ir saldainiais doh.gif Gal tai ir nieko nepadės, bet man šiek tiek ramiau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Simona @ 2006 08 09, 13:53)
Sveikos mamos. Esu 1 metukų ir 4 mėnesių Nojaus Liudviko mama. Rudeniui gavau puikų darbinį pasiūlymą, planuoju eiti į darbą. Tačiau mažyliui tebus 1 m. ir 5 mėn. Labai nesinori tokio mažiaus leisti į lopšelį, bet panašu, kad kitos išeities nėra. Šiuo metu gyvename mano tėvų name ir planuojame keltis į kitą miestą Tėvai siūlo palikti darbo metu vaikutį jiems, bet to tikrai nebus, nes visai asisavins, o ir taip daug konfliktų dėl auklėjimo turime.
Tačiau leisti į lošelį taip pat baisu- vaikutis mažutis, nemoka pats valgyti, iš puodelio gerti, dar su pamersu laksto. Kas ten ji pažiūrės, "apšokinės"?
Esame nužiūrėję orą lopšelių. Gal kas nors esate susidūrusios su anašia situacija? Būtų malonu, jei pasidalintumėte mintimis. Gal rekomenduotumėte kokius lopšelius Klaipėdoje?

aš tavo vietoje pergalvočiau tėvų pasiūlymą - kiekvienas vaikis kitoks, gal taviškiui ir tiks lopšely, bet tokiam amžiuj, jei tik įmanoma, savų rūpestis, man regis, nepamainomas unsure.gif gal galima su tėvais dar suderint "auklėjimo ypatumus" - aš apie tai nemažai su brangiausiojo tėčiais pokalbių apturėjau, nes irgi kol kas kartu gyvenam cool.gif bet vis tiek tenka svarstyt lopšelio variantą, nes seneliai, deja, irgi dirba sad.gif Sėkmės jums bet kuriuo atveju 4u.gif
Atsakyti