Antstoloui - taip, VIF - ne. Siaip, man kosultuotis tikrai nereikia

. Jeigu tevas man ne per antstoli pervers 10 000 kaip skola uz vaiku islaikyma, ar taipo ir skaiciuosiu, kaip skolos padengima. Jeigu jis perves 10 000 ir nurodys kad tai islaikymas uz geguzes menesi, gal i prieki reiketu pasiskaiciuoti?
Esme tame ir yra, kad antstolio ir VIF yra visiskai skirtinga reglamentacija. As tikrai esu susidurusi, i exo saskaita netyciom ikrito 800 lt, kuriuos antstolis man pervede i saskaita, atsiminusaves sau vykdymo islaidas. Kontaktavau su antstoliu, taip, jis sako, kad tai lesos islaikymui, o i klausima, uz kuri menesi, nesugebejo atsakyti

. Todel VIF toliau ir mokejo, nes as savaime suprantama tai uzskaiciau kaip skola (nes ir tai tebuvo dalis priteisto islaikymo), ir VIF nieko nepranesinejau. Taip, ex tevelis tai suzinoje kreipesi aiskinosi, as taip ir pagrindziau tom bobelems is VIF, kad uzskaiciau kaip isieskota skola, ir niekas man mokejimo nenutrauke.
Tai, kad isieskojimui yra pirmumo teise nukreipiant isieskojima, yra privaloma antstoliui ir darbdoviui, vykdanciam isieskojima, o ne gavejui.
Perdedat jus ingusia, ypac sulygindama su sodros ismokomos, sakyciau dvigubai imu - is exo ir ir VIF, tai taip, o dabar visiskai ne tas.
Jus geriau nesaukit, rasydama didiziosiomis raidemis, o pagriskit teisiniais argumentais savo teiginius (VIF tinklapyje parasyta informacija nera teises aktai

, o kas imperatyviai nenurodyta, vadinasi, neuzdrausta):
"NERA TAIP KAD TEVO PERVEDAMUS PINIGUS VAIKO ISLAIKYMUI GALIMA SAVAVALISKAI SKAICIUOTI KAIP SKOLOS DENGIMA, O VIF TOLIAU LEISTI PERVEDINETI ISMOKAS TAIP LYG TEVAS TA MENESI NIEKO NEMOKEJO schmoll.gif
GARANTUOTAI TEVO PAVEDIMAS TRAKTUOJAMAS KAIP ISLAIKYMAS VAIKUI TAM KONKRECIAM MENESIUI PIRMIAUSIA! IR TIK IS PERTEKLIAUS DENGIAMA VELIAUSIA SKOLOS DALIS. APIE PAVEDIMA I MOTINOS SASKAITA PRIVALOTE PERDUOTI VIF"
Beje, praktikoje turejau ir toki atveji, kad N metu fondas mokejo ismokas vaikams, kai vaiku tevui iskele baudziamaja byla uz nemokejima, jis panoro susitaikyti su mama, ir sumokejo jai visa islaikymo skola. VIF buvo apir tai informuotas. Bet VIF abejingai pasake, kad jiem dzin, tevas vistiek lieka skolininku jiems
Papildyta:PAVYZDYS is www.vif.lt
Išmokos mokėjimas nutraukiamas, jeigu:
skolininkas pradeda mokėti išlaikymą, priteistą teismo sprendimu arba nustatytą teismo patvirtinta vaiko (vaikų) išlaikymo sutartimi;
skolininkas mirė;
atsiranda Lietuvos Respublikos civiliniame kodekse nustatyti vaikui priteisto išlaikymo išieškojimo pagrindai (nepilnametis emancipuojamas; vaikas sulaukia pilnametystės; vaikas mirė).
is pirmo papunkcio bet kuris asmuo suprastu, kad jei skolininkas sumokejo nors kazkiek, mokejima nutraukia. O is tikruju nenutraukia

arba "Fondo administracija primena, kad pareiškėjai privalo informuoti Fondo administraciją apie savo ir/arba vaiko išvykimą iš Lietuvos Respublikos".
O kokia sankcija uz tai? jokios
Duodama mums dvi ausis ir tik vieną burną, gamta įtikinamai sako, kad reikia daugiau klausytis, negu kalbėti. (Plutarchas)