Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikų išlaikymo fondas

QUOTE(4xmama @ 2015 06 26, 11:36)
Na, aš be advokato teisiuosi dėl tėvo valdžios apribojimo neterminuotai- kitaip tėvystės atėmimo, tikiuosi po mėn. bus išspręsta. Tai tiek Realesne, tiek Ingusia,tiek as kalbame apie tą patį.

Klausimas, jei vieną mėnesį sumoka, kitą vėl nemoka. Tai vėl prašyti pažymos iš anstolio ir ją siųsti VIF, su prašymu mokėti ir t.t., neužtenka pranešti VIF, kad vėl nemoka?

Už kiek mėn. teikėte anstolio pažymą VIF?
Papildyta:
O kaip VIF traktuoja? tarkime nemoka metus laiko, o paskui perveda suma atitnkančią pusę metų išlaikymą, kaip traktuoja VIF?

Ir, manau investiciju dideliu nereikia, ane? g.gif

jie traktuos taip, kaip jus pateiksite. Jei pranesite, kad sumokejo islaikyma uz pereita menesi, jie uz ta menesi nemokes, arba mokes sumazinta suma.

Jie siaip labai biurokratai ir labai nelankstus. Gali buti, kad ir kas menesi gali rasyti pazymos. As nesusiduriau, nes man perveda 38 e., kas sudaro 10 dali priteisto islaikymo, todel man ir toliau moka visa ismoka.

i anstoli kreipiausi, kai nesumokejo. Atejo 10 d, nesumokejo, ir kreipiausi. Pazyma isdave po menesio, ir tada pateikiau VIF.
Atsakyti
QUOTE(4xmama @ 2015 06 26, 14:36)
O kaip VIF traktuoja? tarkime nemoka metus laiko, o paskui perveda suma atitnkančią pusę metų išlaikymą, kaip traktuoja VIF?

Manau kad jeigu nera tikslaus reglamento tai gali buti kad kievienas traktuoja kaip ismano, bet realiai tai is to puses metu pavedimo turetu uzskaityti kad mokama uz einamaji menesi pilna suma ir like 5 menesiu mokesciai dengia pirmuju praskolintu menesiu sumas. Tarkim nemokejo nuo sausio iki gruodzio ir gruodzio gale perveda 6 menesiu imoka, tai sakyciau kad sumoketa uz gruodi pilnas islaikymas ir kiti dengia sausi-geguze 4u.gif
Atsakyti
biggrin.gif Tikrai, kad kaip ismano. Jeigu pas mane skola uz 5 metus, tai as ir skaiciuociau, kad padenge skola. Uz einama menesi sekmingai moketu vif, nepranesineciau. Uz einama traktuociau tik visos skolos padengimo atveju.
Atsakyti
QUOTE(Realesne @ 2015 06 27, 09:57)
biggrin.gif  Tikrai, kad kaip ismano. Jeigu pas mane skola uz 5 metus, tai as ir skaiciuociau, kad padenge skola. Uz einama menesi sekmingai moketu vif, nepranesineciau. Uz einama traktuociau tik visos skolos padengimo atveju.

Jums pirmiausia reiktu paskaityti VIF informacija ir ten viskas aiskiai parasyta bent jau kas liecia einamojo menesio islaikyma. Jusu interpretacijos jusu naudai greit baigtusi kaip VIF pateiktu jusu vyrui ismokejimu plana, o vyras pateiktu dokumentus kad tais menesiais dare pavedimus... Butu kaip su sodros ismokomis... pirmiausia apgaules budu pasikele, paskui teko viska grazinti... Nezinau kas tarkim su institucijomis ir su finasiniais reikalais nezaidziu schmoll.gif

fondo puslapyje aiskiai nurodyta kada ir ka privalote pranesti fondui ir kokia tvarka is jusu bus isskaiciuojami del jusu kaltes permoketos ismokos. Kaip suprantu pati net nesate susidurus su sia situacija, todel as atsakydama tiesiog nenoriu kad kitos mamos ne taip suprantu ir paskui pasidarytu dideliu rupesciu.

NERA TAIP KAD TEVO PERVEDAMUS PINIGUS VAIKO ISLAIKYMUI GALIMA SAVAVALISKAI SKAICIUOTI KAIP SKOLOS DENGIMA, O VIF TOLIAU LEISTI PERVEDINETI ISMOKAS TAIP LYG TEVAS TA MENESI NIEKO NEMOKEJO schmoll.gif
GARANTUOTAI TEVO PAVEDIMAS TRAKTUOJAMAS KAIP ISLAIKYMAS VAIKUI TAM KONKRECIAM MENESIUI PIRMIAUSIA! IR TIK IS PERTEKLIAUS DENGIAMA VELIAUSIA SKOLOS DALIS. APIE PAVEDIMA I MOTINOS SASKAITA PRIVALOTE PERDUOTI VIF kitaip tevas be didesniu rupesciu sugebes uzgincyti VIF reikalavimus sumoketi i fonda ir deja bet pinigus jums teks grazinti visus. Tarkim fondas paskelbia jusu vyra oficialiu skolininku, nusiuncia jam reikalavima sumoketi i fonda ismoketas vaiko islaikymui lesas ir plius dar palukanas. Tevas fondui pateikia is darbovietes darytu ismoku i jusu asmenine saskaita israsa arba banko pavedimo kopijas (ar bet kokius kitokius irodymys) kad butent tais menesiais jis atliko pavedimus ir viskas... daugiau diskusiju nekils kam tos lesos buvo skirtos, juk mokejimo paskirtyje tikriausiai bus net nurodyta kad "XXX vaiko islaikymui"
Pasikonsultuokite, jeigu netikite, pirmiausia su savo anstoliais, jie zino kaip tiksliai teisiskai traktuojamos iplaukos ar nuskaitymai is tevu. Sitas traktavimas galioja visuose juridiniuose reikaluose ir negali buti kad anstolis traktuotu vienaip, teismo teisejas byloje kitaip, o VIF dar treciaip. Butu visiskas absurdas...
Atsakyti
Antstoloui - taip, VIF - ne. Siaip, man kosultuotis tikrai nereikia smile.gif. Jeigu tevas man ne per antstoli pervers 10 000 kaip skola uz vaiku islaikyma, ar taipo ir skaiciuosiu, kaip skolos padengima. Jeigu jis perves 10 000 ir nurodys kad tai islaikymas uz geguzes menesi, gal i prieki reiketu pasiskaiciuoti? biggrin.gif

Esme tame ir yra, kad antstolio ir VIF yra visiskai skirtinga reglamentacija. As tikrai esu susidurusi, i exo saskaita netyciom ikrito 800 lt, kuriuos antstolis man pervede i saskaita, atsiminusaves sau vykdymo islaidas. Kontaktavau su antstoliu, taip, jis sako, kad tai lesos islaikymui, o i klausima, uz kuri menesi, nesugebejo atsakyti smile.gif. Todel VIF toliau ir mokejo, nes as savaime suprantama tai uzskaiciau kaip skola (nes ir tai tebuvo dalis priteisto islaikymo), ir VIF nieko nepranesinejau. Taip, ex tevelis tai suzinoje kreipesi aiskinosi, as taip ir pagrindziau tom bobelems is VIF, kad uzskaiciau kaip isieskota skola, ir niekas man mokejimo nenutrauke.

Tai, kad isieskojimui yra pirmumo teise nukreipiant isieskojima, yra privaloma antstoliui ir darbdoviui, vykdanciam isieskojima, o ne gavejui.

Perdedat jus ingusia, ypac sulygindama su sodros ismokomos, sakyciau dvigubai imu - is exo ir ir VIF, tai taip, o dabar visiskai ne tas.

Jus geriau nesaukit, rasydama didiziosiomis raidemis, o pagriskit teisiniais argumentais savo teiginius (VIF tinklapyje parasyta informacija nera teises aktai wink.gif, o kas imperatyviai nenurodyta, vadinasi, neuzdrausta):

"NERA TAIP KAD TEVO PERVEDAMUS PINIGUS VAIKO ISLAIKYMUI GALIMA SAVAVALISKAI SKAICIUOTI KAIP SKOLOS DENGIMA, O VIF TOLIAU LEISTI PERVEDINETI ISMOKAS TAIP LYG TEVAS TA MENESI NIEKO NEMOKEJO schmoll.gif
GARANTUOTAI TEVO PAVEDIMAS TRAKTUOJAMAS KAIP ISLAIKYMAS VAIKUI TAM KONKRECIAM MENESIUI PIRMIAUSIA! IR TIK IS PERTEKLIAUS DENGIAMA VELIAUSIA SKOLOS DALIS. APIE PAVEDIMA I MOTINOS SASKAITA PRIVALOTE PERDUOTI VIF"

Beje, praktikoje turejau ir toki atveji, kad N metu fondas mokejo ismokas vaikams, kai vaiku tevui iskele baudziamaja byla uz nemokejima, jis panoro susitaikyti su mama, ir sumokejo jai visa islaikymo skola. VIF buvo apir tai informuotas. Bet VIF abejingai pasake, kad jiem dzin, tevas vistiek lieka skolininku jiems unsure.gif
Papildyta:
PAVYZDYS is www.vif.lt

Išmokos mokėjimas nutraukiamas, jeigu:

skolininkas pradeda mokėti išlaikymą, priteistą teismo sprendimu arba nustatytą teismo patvirtinta vaiko (vaikų) išlaikymo sutartimi;
skolininkas mirė;
atsiranda Lietuvos Respublikos civiliniame kodekse nustatyti vaikui priteisto išlaikymo išieškojimo pagrindai (nepilnametis emancipuojamas; vaikas sulaukia pilnametystės; vaikas mirė).

is pirmo papunkcio bet kuris asmuo suprastu, kad jei skolininkas sumokejo nors kazkiek, mokejima nutraukia. O is tikruju nenutraukia biggrin.gif

arba "Fondo administracija primena, kad pareiškėjai privalo informuoti Fondo administraciją apie savo ir/arba vaiko išvykimą iš Lietuvos Respublikos".

O kokia sankcija uz tai? jokios schmoll.gif
Atsakyti
Mano situacija, kad kovą ir balandį nieko nemokėjo. Anstolis rado ir pervedė gegužės 20 d. Tai aš irgi taip maniau, kad čia pinigai už kovo mėn.
Anstoliui tai jokio skirtumo, jis tik žino kiek nurašė. Paskirtyje nenurodo už kokį mėnesį. (Anstoliui svarbu kiek ex skoloje bendrai tuo momentu (skola +einamasis laikotarpis)).
Kai kalbėjau su VIF, jiems svarbus faktas, kad buvo sumokėta tą mėn. ir traktuoja kaip Ingusia. (VIF mano, kad exai skolų neturi- skaičiuoja nuo nulio, bet vien teismai virš metų tęsiasi ir nieko nemokama, bet reikia laukti kol įsiteisės nuosprendis, tada laukti ar tikrai ex nemokės, tada kreipiesi į asntolius, palauki dar mėn ir kreipiesi į VIF).
Reikia išsiaiškinti kaip anstoliai skaičiuojaar gali skaičuoti tuos išlaikymus. Ir raštu pas VIF klausti.
Jei anstoliai laiko, kad tai yra skolos padengimas, o ne einamojo mėn. mokėjimas ir taip nurodo pavedime. Tai VIF neturėtų kitaip traktuoti.

Dėl anstolio pažymos, Realesne, nesupratau. Man anstolis sakė, pervesti 2eurus ir atvažiuoti- iškart vietoje surašys tą pažymą. O jei reiktų laukti mėn pažymos doh.gif
Ex nemoka, nemoka, vieną mėn sumoka. Už tą mėn. jau negauni iš VIF.
Praeina kitas mėn- nemoka exas vėl.
Tada kreipiesi į anstolį lauki pažymos mėn. Tai gaunasi, kad iš VIF išmokų negauni 3 mėn.???? doh.gif
Na, jei pažymą anstoliai parašo per vieną dieną- vistiek gaunasi, kad išmokų iš VIF negauni 2 mėn. Už praėjusį laiką VIF nemoka. Ar teisingai suprantu? todėl gal ir teisingai Realesnė daro, kad nieko nepranešinėja. Reikia susirasti anstolį, kuris mokėjimus traktuotų kaip skolos dengimą ir nieko nepranešinėti. Nes esant exo mokėjimams kaip užplaukia, gautųsi, kad kas keli mėn. iš VIF negauni.
Atsakyti
Sveikos. Pagelbekit, kas suprantat... Padaviau vyra alimentams su prasymu taikyti apsaugos priemones- paskirti laikina islaikyma iki priteisimo. Prasyma patenkino. S.m. geguzes 26 isigaliojo tas paskyrimas. Vyras ji apskunde apygardos teismui. Parasiau atsakyma. Kol kas ziniu jokiu. Dabar praejo menuo nuo to paskirto laikino islaikymo. Antstoliam padaviau iskart. Galiu as dabar kreiptis i VIF, ar dar laukt, kol kas paaiskes? Vaikai 3, tai pinigeliu tikrai reikia. Tuo labiau, kad laikinas islaikymas paskirtas po 170 eur kiekvienam, kaip ir nemazai. Tai nors si ta gautume is VIF...
Atsakyti
Vykdomąjį raštą teismas išdavė ir jį nunešėte anstoliui.
Jei birželį nieko negausite iš ex ar anstolio, pirmom liepos dienom kreipkitės į VIF.
Nelaukite, kol bus atliktos visokios procedūros- suvaikščios anstolio raginimai vyrui, ar tikėtis gal perves ar ką sąskaitose vyro ras. Reikia kreiptis iškart- nelaukti.
Atsakyti
QUOTE(4xmama @ 2015 06 30, 11:05)
Vykdomąjį raštą teismas išdavė ir jį nunešėte anstoliui.
Jei birželį nieko negausite  iš ex ar anstolio, pirmom liepos dienom kreipkitės į VIF.
Nelaukite, kol bus atliktos visokios procedūros- suvaikščios anstolio raginimai vyrui, ar tikėtis gal perves ar ką sąskaitose vyro ras. Reikia kreiptis iškart- nelaukti.

Aciu. Taip ir darysiu
Atsakyti
QUOTE(4xmama @ 2015 06 28, 10:34)
Mano situacija, kad kovą ir balandį nieko nemokėjo. Anstolis rado ir pervedė gegužės 20 d. Tai aš irgi taip maniau, kad čia pinigai už kovo mėn.
Anstoliui tai jokio skirtumo, jis tik žino kiek nurašė. Paskirtyje nenurodo už kokį mėnesį. (Anstoliui svarbu kiek ex skoloje bendrai tuo momentu (skola +einamasis laikotarpis)).
Kai kalbėjau su VIF, jiems svarbus faktas, kad buvo sumokėta tą mėn. ir traktuoja kaip Ingusia. (VIF mano, kad exai skolų neturi- skaičiuoja nuo nulio, bet vien teismai virš metų tęsiasi ir nieko nemokama, bet reikia laukti kol įsiteisės nuosprendis, tada laukti ar tikrai ex nemokės, tada kreipiesi į asntolius, palauki dar mėn ir kreipiesi į VIF).
Reikia išsiaiškinti kaip anstoliai skaičiuojaar gali skaičuoti tuos išlaikymus. Ir raštu pas VIF klausti.
Jei anstoliai laiko, kad tai yra skolos padengimas, o ne einamojo mėn. mokėjimas ir taip nurodo pavedime. Tai VIF neturėtų kitaip traktuoti.

Dėl anstolio pažymos, Realesne, nesupratau. Man anstolis sakė, pervesti 2eurus ir atvažiuoti- iškart vietoje surašys tą pažymą. O jei reiktų laukti mėn pažymos doh.gif 
Ex nemoka, nemoka, vieną mėn sumoka. Už tą mėn. jau negauni iš VIF.
Praeina kitas mėn- nemoka exas vėl.
Tada kreipiesi į anstolį lauki pažymos mėn. Tai gaunasi, kad iš VIF išmokų negauni 3 mėn.???? doh.gif
Na, jei pažymą anstoliai parašo per vieną dieną- vistiek gaunasi, kad išmokų iš VIF negauni 2 mėn. Už praėjusį laiką VIF nemoka. Ar teisingai suprantu? todėl gal ir teisingai Realesnė daro, kad nieko nepranešinėja. Reikia susirasti anstolį, kuris mokėjimus traktuotų kaip skolos dengimą ir nieko nepranešinėti. Nes esant exo mokėjimams kaip užplaukia, gautųsi, kad kas keli mėn. iš VIF negauni.

Jus visiskai teisi, tai kad kazkas apgaudineja istaiga dar nereiskia kad teisus... Mano anstolis nedvejodamas zino koks menesis tiksliai dengiamas ir VIF traktuoja taip pat.
Atsakyti
Buvau šiandien VIF. Taigi, tokia info. Jei ex sumoka kokį mėnesį, o paskui vėl nemoka. Praneši VIF apie sumokėjimą, jie arba perskaičiuoja arba nutraukia mokėti už tą mėnesį. Jei vėliau kitą mėn. vėl nemoka, galima kreiptis vėl, kad atnaujintų mokėjimą. Tai už tą nemokėtą mėn, VIF moka. Žodžiu, iš VIF bus negaunama tik už tą mėn, kai moka ex.

Anstolis pažymą išrašo per kelias minutes, o ne po mėn.

VIF tinklapyje rašoma, kad apie ex mokėjimus reikia pranešti per 3 dienas. Bet sakė, nėra taip griežtai, svarbu, kad nesibaigus einamam mėn. pranešti, nes skaičiuoja- perskaičiuoja pradžioje kito mėn.

Beje, anstolis net nesigilina ką nuskaičiuoja- išlaikymo skola bendrai, kuri kaupiasi kas mėnesį, jei ex nemoka. Nes čia vadinamas privesrtinis išieškojimas.

VIF skaičiuoja, kai Ingusia rašė-kad mokėta einamąjį mėn., nesvarbu kaip anstolis nurodys, už einamą ar už įsiskolinimą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo 4xmama: 03 liepos 2015 - 20:53
prievoles, numatytos istatyme, pranesti VIF kad pervede islaikymo skola, numatyta nera. Jei pervede islaikyma - yra (Jei nebuvo isiskolinimo). Cia yra neaptarta teises spraga, kuria as naudojuosi. patariu ir kitoms naudotis, jei sugeba. Jei Ingusia nemoka skaityti tarp istatymo eiluciu, lai buna isitikinusi, kad apgaudineju biggrin.gif . Nes mano sazine svari - kai exo skolos yra 40 stuku litais, skola ir tik skola bigsmile.gif

Nesuprantu diskusijos esmes biggrin.gif visos issiaiskinom, visos jauciames teisios smile.gif

4x mama, as rasiau, kad man kai as kreipiausi del isiieskojimo, pazyma isdave po menesio nuo kreipimosi del issieskojimo, o ne po men kreipimosi del pazymos. Tai buvo pries 5 metus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Realesne: 03 liepos 2015 - 22:05