Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas, 26 tema

QUOTE(diasaja @ 2014 04 03, 22:29)

dėl šliužų ir sraigių labai tikėtina.

nieko jie nebijo, net formaliai.
Geriau naudotis nuodais ir pilt juos į spec namelius. Kažkada prieš porą mėnesių Gaudvilė patarė
Atsakyti
QUOTE(Doviand @ 2014 04 04, 10:29)
Sveikos sodininkės: tai kada gi galima namie pasisėti ankstyvųjų kopūstų, cukinijas ir moliūgus? smile.gif ar nebus peranksti, jei šį savaitgalį sėsiu? gal netinkamas laikas dar?.....

aš namie niekada nesėju. Šiltnamyje pasėjau prieš tris dienas ankstyvuosius kopūstus.
Papildyta:
QUOTE(Oli_vija @ 2014 04 04, 17:16)
nieko jie nebijo, net formaliai.

o aš pagalvojau, kad jiems būtų nepatogu per kiaušinių lukštus šliaužti biggrin.gif naivuolė biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(As ir Morka @ 2014 04 04, 15:07)
Gal galit patart kas augtų  smėlėtoj dirvoj (praktiškai smėlis, mulčas kažkiek situaciją gerina, bet...), kur didžiąją dienos dalį pavėsis  g.gif T.y. šiaurės-šiaurės rytų pusė, o iš pietų dideli medžiai.  Iš bandymų tik morkos dar kažkiek paauga. Pasėtos anksti iki vėlyvo rudens apynormalį dydį pasiekia... Gal ten iš vis nerealu kažką užaugint?  g.gif  Nes išbandžiau burokus, pupeles, agurkus, ridikus, salotas. Tai viskas nykštukams pritaikyta - agurkai mini kornišonų dydžio, nesugraibomos pupelės ir pan.  biggrin.gif

panašioj dirvoj pas mane nemažai kas neblogai auga, bet saulėj..
O va kas visai neblogai auga priesmėly ir pavėsy - tai juodieji serbentai, kaip nekeista. Du krūmeliai pasodinti už namo, sode nebetilpo. Bet ir sodinant geresnės žemės pridėjom, ir kasmet iš rudens perpuvusiu mėšlu apdedam.
Atsakyti
Pavėsyje visai neblogai auga agurkai, cukinijos, o ir salotos turėtų augti. Žinoma, reikėtų tręšimo, ypač agurkams. Tie labai mėšlą mėgsta. Gal problema ne dėl pavėsio, o dėl žemės skurdumo. Medžiai išsiurbė visas mineralines medžiagas iš gilesnių sluoksnių, paviršiuje nepakanka, tai ir skursta viskas.
Atsakyti
Sveikos,gal kas sėjot Sodo centro raudongūžius kopūstus ir ankstyvuosius kopūstus?Kaip jums dygo?Mano nei vienas daigiukas iš 2 pakiukų neišlindo.Sėkluvos sudygo tikriausiai 100%.Jau dabar ankstyvuosius tikriausiai sėti vėlu,nes sinoptikai pagaliau pavasarį žada,tuojau į lauką jau ankstyvuosius kopūstus sodinsim.
Atsakyti
Ar naikinat uodu lervas sodu vandens telkiniusoe, salia musu sklypo nemazas toks dirbtinis tvenkinukas, itariu kad daug uodu bus, o mano seimyna alergiski, paskui sutine vaiksto sad.gif
Atsakyti
Ar jau galima darže pasėti žirnius ir morkas,jei uždengsiu agroplevele?
Atsakyti
QUOTE(Rami_Ledi @ 2014 04 04, 22:15)

Zinoma, as pries 2 sav. jau pasejau
Atsakyti
QUOTE(Venta9 @ 2014 04 04, 21:23)
Zinoma, as pries 2 sav. jau pasejau

dar nevėlu ir dabar wink.gif
Atsakyti
Tiksliai, gi apie pakeltą lysvę nepagalvojau doh.gif Tiks keistumas, kad ten kur žemė nebloga, gerai viskas auga tai ir prižiūriu, rūpinuos labiau. O tam smėlyne tiesiog norisi kažką pasodint. Dabar pagalvojau gal žirnių, nasturtų pasėt - derliaus didelio nebus, bet žemę jie labai gerina.
Kažkur skaičiau, kad šaltalaniai smėlį mėgsta bigsmile.gif O to ir šiaip noriu, tai al tiktų bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rami_Ledi @ 2014 04 04, 22:15)

pasejau gal priesh menesi, zhirniai jau lenda, morku dar nematyt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(matuke @ 2014 04 04, 10:35)
As kopustus jau 3sav kaip pasejusi, cukiniju pora ankstyvam derliui uzvakar pasejau, moliugams dar ankstoka...

Ar namie pasejote, t.y. kambaryje? Kokia zeme naudojote, lyg tai durpe netinka? Man niekaip nepavyksta kopustu daigu uzsiauginti g.gif
Atsakyti