Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas, 26 tema

QUOTE(As ir Morka @ 2014 04 16, 22:37)
Turit omeny topinambus? Pirmais metais šernai - iškniso, labai jau jiems patiko. Pernai pavasarį pievoj plotelį sukasiau, šaknis išrinkau ir gumbus sumėčiau. Maždau nuo rugpjūčio iki dabar vis pasikasu. Sodinau mamai, ji diabetikė, bet, kad ir pačiai, ypač ankstyvą pavasarį, skanu pasidarė

QUOTE(adija5 @ 2014 04 17, 01:10)
Bet ,kad jos ne saldžiosios  g.gif Nes ,jei apie topinambus,arba bulvinę saulėgražą,tai jos aplamai mėgsta žemę,vandeny neaugtų.Bet kokią žemę  biggrin.gif Geros ,tai aš joms ir  neduočiau,pieskose pievoj auga įrėmintos,prie tvoros,bo plinta bais,jei netramdyt.

Turėjau omenį ne topinambus o saldžiasias bulves, dar kitaip vadinamas batatais. Kaip viena is rūšių yra "YAM" bulvė (Pas mane kita rūšis). Jos pietietės ir įdomu, kaip būtent mūsų klimatinėj zonoj auga. Turiu kelis daigus, bet nežinau kaip auginti. Turimus daigus galvoju sodinti 3 vietose - šiltnamį, lauke ir į konteinerį. Bet jei kuri auginusi ir galėtų pasidalinti bent kokia info, tai nereiktų taip blaškytis. Tiksliau, ar tikrai jos auga pas mus kaip ir paprastos bulvės. Info internete yra, bet tikiuosi, kad kažkuri esate auginusi ir galite pasakyti realią situaciją 4u.gif
Čia kelios nuorodos:
Saldžiosios bulvės
Saldžios bulvės
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ----: 17 balandžio 2014 - 06:27
Liko šiltnamyje šiąnakt kopūstų daigai ir Globo svogūnai.Nedengti doh.gif Įdomu ar išgyveno unsure.gif -7 pas mus.
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2014 04 17, 07:26)
Liko šiltnamyje šiąnakt kopūstų daigai ir Globo svogūnai.Nedengti doh.gif Įdomu ar išgyveno unsure.gif -7 pas mus.

Palaistykit ir apsaugokit nuo tiesioginės saulės - turėtu būti viskas gerai.
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2014 04 17, 06:26)

o mano visi pomidorai nušalo sad.gif liko tik bruklin, visi kiti amen. verkiau kaip nuplakta visą rytą cray.gif cray.gif cray.gif
Atsakyti
QUOTE(arden @ 2014 04 17, 10:01)
o mano visi pomidorai nušalo sad.gif liko tik bruklin, visi kiti amen. verkiau kaip nuplakta visą rytą  cray.gif  cray.gif  cray.gif

Uzjauciu verysad.gif O tai buvo dengti su agro plevele, ar pliki stovejo?
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2014 04 17, 10:07)
Uzjauciu  verysad.gif  O tai buvo dengti su agro plevele, ar pliki stovejo?

pliki, pražiūrėjau, kad šalnas praneša sad.gif
Atsakyti
Batatus esu auginusi šiltnamyje. Nebuvo didelės, tokios bulvės, kokią atsiuntė man iš JAV. Užaugusios jos labiau panašėjo į morkas. Pasirodo derliaus net nefotografavus. Lapija atrodė taip:
user posted image
Atsakyti
QUOTE(arden @ 2014 04 17, 10:01)
o mano visi pomidorai nušalo sad.gif liko tik bruklin, visi kiti amen. verkiau kaip nuplakta visą rytą  cray.gif  cray.gif  cray.gif

neišmeskit dar, palaistykit. Gal ataugs iš pažastėlių?
Atsakyti
QUOTE(arden @ 2014 04 17, 10:10)
pliki, pražiūrėjau, kad šalnas praneša sad.gif

ar tik išnešti buvo, ar jau pasodinti?
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2014 04 17, 11:17)
ar tik išnešti buvo, ar jau pasodinti?

išnešti
Atsakyti
Arden, ar daug daigų praradot?
Aš kiekvieną kartą, kai imdavo noras bumbėti ant to nešiojimo pirmyn/atgal pagalvodavau, o jei šianakt paliksiu ir nušals, nu tikrai būtų baisu. Tai nelikdavo nieko kito tik tąsytis su daigais.
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2014 04 17, 06:26)

as tai svogunus parsinesiau... bet va kazin kaip ten su ridikais. ryte, po 5 sluoksniais agro pleveles leda nuo lapeliu krapsciau. siltnamyje doh.gif viena karta man jie siemet jau buvo nusale- nukrito lapai, bet liko stoveti kotukai kaip kareiveliai. ir visgi is ju vel lapukai atzele. o kaip bus po sios nakties, net nezinau... g.gif salotos vel liko nedengtos ir vel dzin joms g.gif

QUOTE(saintlina @ 2014 04 17, 10:50)
neišmeskit dar, palaistykit. Gal ataugs iš pažastėlių?

nebezaisciau su pazastelem. ieskociau pirkti daigu...
vienais metais man taip nusalo( tiesa, jau isodinti), tai tie is pazasteliu atzele tik apie vasaros viduri, buvo silpni daigai, prastai derejo, o finale visai ligos pribaige...
Atsakyti