Įkraunama...
Įkraunama...

Čiužiniai 22

Ar šitos grotelės tinka čiužiniui Jonė arba Morta Plius?
Lonas Grotelės su tekstiline juosta LG-50
user posted image
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2014 08 18, 18:39)
Ačiū už atsakymus 4u.gif

Jūsų svetainės žodynėlyje (ir ne tik) kažkodėl būtent HR vadinamas elastingu putų poliuretanu. g.gif

O "putų poliuretanas" (nesismulkinant koks) juk ir reiškia "porolonas"? unsure.gif

_Smalsutė_,
jūs teisi dėl pavadinimų, na gal yra tam tikra išlyga tuo aspektu, kad dabartiniai putų poliuretanai turi kitokią cheminę sudėtį, tobulesnę nei anksčiau.
Visi putų poliuretanai, nesvarbu markė, rūšis, yra elastingi (net kempinės).
Klausimas ne čia.
Net paprastas, pvz. , mūsų naudojamas putų poliuretanas 25kg/m3, čiužiniams MIEGĖ, yra elastingas, ne plokštė, ne lenta, o paviršius, spaudžiant, prisitaiko, priglunda.
Tik klausimas KIEK?

Kuo aukštesnis tankis (apsprendžia kokybę), tuo putų poliuretanas tampa elastingesnis, ilgaamžiškesnis, tampresnis.
Po to, jau prasideda labai detalūs, smulkūs išskirtinumai, pridedami papildomi priedai (izocianatai, aliejai), kurie tą medžiagą padaro dar išskirtinesnę iš kitų.
Va čia ir prasideda: kuris geresnis, elastingesnis ir t.t.
Kalbant apie vaikus, nestiprų spaudimą, turėkite omeny, kad jų svoris per mažas norint pajusti visus išskirtinumus, todėl vaikams rekomenduojame ieškoti ne tokių sudėtingų, išskirtinių medžiagų, kurios naudojamos suaugusiųjų čiužinių gamyboje.

QUOTE(linarija @ 2014 08 19, 07:57)
Ar šitos grotelės tinka čiužiniui Jonė arba Morta Plius?
Lonas Grotelės su tekstiline juosta LG-50
user posted image

Taip, tinka.
Atsakyti
_Smalsute_,

Nelabai tokius ciuzinius kaip Selekta bando (nusprendzia tevai, o ne vaikai), todel ekspozicijoje reciau si ciuzini ir turi, pagal kietuma siems ciuziniams priskiriamas II kietumo laipsnis pagal Fey gamintojo skale. Uztektu abiems vaikams ir Selekta 10 modeliuko.
Nestandartiniu ismatavimu higieninius uztiesalus retai kas uzsako, nes padideja ir kaina ir tiekimo laikotarpis.
Atsakyti
Na baigėsi mūsų paieškos pagaliau buvome išsirinkę gemega Amadeo super joy,bet užsisakėme http://miegocentras....-...13&p_id=640
o Tyla ** pamačius tai nepatiko visomis prasmėmis schmoll.gif
Atsakyti
Labukas. Koki ciuzini pasiulytumete wink.gif

1. 180x200.
2. 172/60 ir 178/74
3. Ant sofos lovos
4. Kaina iki 1500 lt
5. Vidutinio, nei labia kieto, nei per minksto
6. Per viduriuka.
7. Nedregna, neprakaituojama.
8. Ant groteliu.
9. Kartais nuo sofos lovos buna kad paskausta nugara.

Aciu uz atsakyma wink.gif

Atsakyti
QUOTE(blandynka @ 2014 08 20, 10:49)

Labukas,
pažiūrėkite FEY gamintojo čiužinuką "Royal Victory".
Atsakyti
QUOTE(blandynka @ 2014 08 20, 10:49)
Labukas. Koki ciuzini pasiulytumete wink.gif

blandynka,
esate lengvi žmonės, rekomenduotini minkštesni, kad daugiau įspaustumėte čiužinį smile.gif
TYLA** tinka paminėtai sumai, su minkštesniu viskoelastiniu sluoksniu, spyruoklinis čiužinys.
Užvalkalas nuimamas viršus/apačia atskirai (skalbti).

Gal paskausta nugarą būtent dėl per kieto miegojimo pagrindo.
Atsakyti
Aciu labai uz atsakymus Lonas ir verona02 wink.gif
Atsakyti
Sveiki, pribrendo ir man laikas rinktis čiužinį smile.gif

1. Lovos dar nėra, bet mąstau apie 160x200 cm čiužinį.
2. 175/68
3. Ant tachtos, kartais ant žemės, čiužinio.
4. Planuoju išleisti iki 1500 Lt, bet jei kažkas Labai Labai Labai Geriau būtų - iki 2200 Lt.
5. Sunku pasakyti - miegu visur, net ant turistinio kilimėlio puikiai išsimiegu. Bet kiek prisimenu iš patyrimų viešbučiuose ir pan. - labiau mėgstu kietesnius.
6. Vėsiau.
7. Pasitaiko prakaitavimo smile.gif
8. Kol kas nenusprendžiau. Tikėtina, kad lovą ar plokštę rinksiuosi būtent pagal čiužinį - jei labiau (pa)tiks poliuretaninis, imsiu groteles, jei spyruoklinis - dar svarstysiu, kas gražiau.
9. Šiek tiek iškrypęs stuburas, tačiau jokių nuolatinių skausmų nejaučiu (na, dar jauna, plius šiek tiek stiprinu nugarą sportuodama; kita vertus, čiužinį ne metams perku, tad galbūt į skoliozę irgi atsižvelgt reiktų).

Išsyk norėjau paklausti: kokie esminiai poliuretaninio/spyruoklinio čiužinio privalumai, jei abu svarstytume "vidutiniu" - nei pigiausius, nei brangiausius - variantus? Kaip skiriasi priežiūra, ilgaamžiškumas? Kol kas susidariau įspūdį, kad pagrindinis kriterijus renkantis - pagrindas, ant kurio bus statoma.

Kitas klausimas: kaip yra su tomis čiužinio zonomis - ar bebūna šiais laikais čiužinių be zonų?
Atsakyti
Sveiki, labai reikia žinovų nuomonės čiužinio klausimu.
1. Gyvenu Vilniuje
2. 180 ant 200 (bet mąstom apie du skirtingus čiužinius vienoj dvigulėj lovoj, du po 90 ant 200.
3. Svoriai mano ir vyro skirtingi. Aš – ūgis 172cm., svoris 58kg.; vyras – ūgis 198cm., svoris – 110 kg.
4. Iki šiol miegojau apie keturis metus ant spyruoklinio Pocket tipo čiužinio, padengto kokoso pluošto danga. Pradžioj buvo gerai, bet jau va metus man per kietas jis atrodo, todėl miegu ant sofos, pasiklojus ant jos senovišką pūkinę antklodę (irgi buvo gerai, nes vėsu, minkšta, bet ji labai susiplojo, ir dabar kieta ir ant tos sofos su ta antklode, ir miegamajam ant to mano minėto čiužinio), taigi beveik nemiegu išvis, nes visur per keita, ir vaikštau kaip zombis.
5. a)Norim dviejų atskirų čiužinių (taip manau) į vieną dvigulę lovą, kietesnio –mano vyrui, minkšto – man.
cool.gif vidutiniškai kietas ir kitas minkštas minkštas
c) Labai svarbu kad miegant būtų vėsu. Vyras linkęs prakaituoti, o aš tiesiog labia jautri šilumai. Butas labia šiltas, esu bandžiusi miegoti ant viskoelastinio (antčiužinį viskoelastinį Lonas dėjau ant savo šito dabartinio spyruoklinio), buvo siaubinga, nežinojau kur dėtis nuo karščio).
6. Čiužiniai bus dedami į lovą su patalynės dėže, be grotelių, bet su vientisa plokste (pries tai tas spyruoklinis ciuzinys buvo su mediniu remu ir grotelem)

Kiti pastebėjimai:
a. Kaina už abu (na arba vieną vientisą, jei tokį rastume) turėtų būti iki 1500 Lt.
b. Kadangi šiuo metu labai prastai miegu, tai nežinau ką rinktis iš dviejų variantų, ar pirkti du čiužinius bendroj sumoj už maždaug 1000 Lt, ar kankintis toliau, kol susitaupysim, ir nusipirkti brangesnius, bet vėliau (vėlgi, taupyčiau sveikatos kaina, nes neišsimiegu)
c. Ką manote apie tokį variantą? Kadangi tas kokosu dengtas spyruoklinis čiužinys yra neišgulėtas dar, visai tikrai neblogos būklės (neskaitant to baisaus kietumo), ką manot jei nusipirktume tokį štai antčiužinį?
Prekės aprašymas
Impilas: 68% medvilnės, 32% poliesterio
Užpildas: Poliesterio kamšalas, Didelio elastingumo poliuretano putos (šaltos putos) 35 kg/kub. m
Apsauginis audinys: Neaustinis polipropilenas
Ilgis: 200 cm
Storis: 5 cm
Plotis: 180 cm

Ar padėtų toks štai antčiužinis sušvelninti visą reikalą?

d. Esu išbandžiusi (svečiuose ir šiaip iš patirties) viskoelastinį Lono antčiužinį, buvo siaubas, labai, na labai jis man per karštas. Esu ibandžius spyruoklinį Tyla čiužinį svečiuose, labai minkštą, spyruoklės ten neįvilktos į kišenėles, daugiau modelio ir t.t. nežinau. Bet miegojom dviese su vyru kaip hamake, abu buvom įgriuvę į centrą to čiužinio, manau kad gal jau per minkštas šiek tiek buvo, arba gal kad vyras sunkus, tai ir padarė jis tą duobę čiužinį, ir labai trukdėm vienas kitam kai vartėmės, judėjo visas čiužinys. Taigi buvo daug trūkumų, nu bet patiko kad jis minkštas (koks būtų vos vos kietesnis? Čia mano lovos pusei, vyrui patarkit kitokį).
e. Labai nemėgstu visokių įdumbančių, kur įdumba, o tada neatsistato ilgai, mėgstu daug ir nevaržomai vartytis.
f. Išvis, ar yra minkštų, bet labai vėsių čiužinių?
g. Vyro pusei kietesnis nekarštas čiužinys irgi domina, bet tuo kol kas domiuosi mažiau, nes jis nėra toks reiklus miegotojas kaip aš. Jam lengviau pritaikyti (bet dėl to irgi laukiu patarimų).

TAIGI LAUKIU PATARIMŲ DIENĄ NAKTĮ smile.gif VIS TIEK NEMIEGU NIEKAD biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(RaDiSoN @ 2014 08 17, 14:11)

Laba diena,
Pasidomėkite vidutinio minkštumo čiužiniais "Premier Exclusive", "antibacterial antidecubit", taip pat "Swiss Magic", "Swiss Dream" čiužiniais.
Tik noriu informuoti, kad poliuretaniniai čiužiniai yra dedami ant grotelių.
Geros dienos 4u.gif
Atsakyti
Visgi nusprendžiau, kad reikėtų spyruoklinio čiužinio - kol kas lovos pirkimas atidėtas, tad kurį laiką (o gal ir su visam smile.gif) grotelių nebus.. Gal ką iš spyruoklinių pasiūlytute?
Atsakyti