QUOTE(BangaS @ 2014 03 28, 16:39)
Bėda tik kad niekam faktiškai nepavyksta pasiekti tų 15 kWh/m2a Lietuvoje, todėl daugumai į elektrą reikia žiūrėti atsargiai. Geriau jau tikėtis blogesnio varianto, pasilikti vietos bent A2A ŠS, ar A2W (reiktų šildomas grindis iš anksto įrengti). Bet kuriuo atveju aš teigiamai žiūriu į šildomas grindis.
Faktiškai pradės rastis tokių namų, nes jau pradedama planuoti 35cm - 40 cm neoporo sluoksnius sienoms. Būčiau aš dėjęs ne 30cm, o bent jau 35cm, ir aš jau būčiau galėjęs tikėtis kažko panašaus.
Jei žmonės vadovausis A++ namo energinės klasės reikalavimais, panašu, kad 15kWm2a rezultatas bus ne tik kad pasiektas, bet ir viršytas. Tiesa, bėda su tuo, kad pilnai atitikti A++ klasės reikalavimus, reikės kad šildoma būtų atsinaujinančios energijos šaltiniais, tad grynai A++ energinės klasės namo šildyti elektra nepavyks, kas yra nelogiška, nes investuoti į atsinaujinančios energijos šildymo prietaisus tokiam namui jau neapsimoka, nebent į saulės baterijas, kurios leis kompensuoti ir buitinės elektros poreikį.