Įkraunama...
Įkraunama...

Vilnius stato namus

4u.gif Oj Nr. nedaviau doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kava&arbata: 28 kovo 2014 - 15:02
QUOTE(Kava&arbata @ 2014 03 28, 15:01)

Na parasykit zinuteje ta nr.

As termodaviklius desiu beveik kiekvienoj patalpoj - investicijos nezveriskos, o saule vistiek prikaitins skirtingai, kazkuriose isvis gal bus prisukta. Nepakenks.
Atsakyti
QUOTE(idealistas @ 2014 03 28, 16:13)

As termodaviklius desiu beveik kiekvienoj patalpoj - investicijos nezveriskos, o saule vistiek prikaitins skirtingai, kazkuriose isvis gal bus prisukta. Nepakenks.

Gal ir be Nr. visi supras lotuliukas.gif

Vat ir mes kazkaip galvojam gal reikia g.gif
Atsakyti
QUOTE(idealistas @ 2014 03 28, 15:13)

Jei gyvenamos patalpos suprojektuotos su langais skirtingose namo pusėse, tada saulės pritekėjimai disharmonizuotų šildymą, tas tai taip, bet planuojant energiškai efektyvų namą, kurio visų gyvenamų patalpų langai nukreipti tiktai į vieną - pietinę pusę, tokios situacijos nutikti negali.
Atsakyti
QUOTE(Kava&arbata @ 2014 03 28, 15:01)

biggrin.gif

Paaiškinki man su tais termodavikliais. Ar aš klystu, kad su jais gali tik apie 2 laipsnius reguliuoti? Tai jei norėsis užsukt reikės kolektorių reguliuoti, o ne patalpos termostatą.
Papildyta:
Kažkokios tai vien tik šildymo temos pas mus biggrin.gif
Pasidalinkit kas kokius darbus dabar darot?
Atsakyti
mes vis dar pradet negalim... vis laukiam samatos ir statybos leidimo.....
Atsakyti
QUOTE(Lakštingala @ 2014 03 28, 17:08)

Nu mes susitarem jau su statybininkais doh.gif , antradieni pradeda darbus - pas mus ten yra seni pamatai reik islupti.
Atsakyti
QUOTE(Lakštingala @ 2014 03 28, 14:08)
biggrin.gif

Paaiškinki man su tais termodavikliais. Ar aš klystu, kad su jais gali tik apie 2 laipsnius reguliuoti? Tai jei norėsis užsukt reikės kolektorių reguliuoti, o ne patalpos termostatą.
Papildyta:

Na pas mus jau pirma auksta baiginieja murit, kita savaite perdangas des blush2.gif Dbr vis ieskau kur kaminus gaut pigiau bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2014 03 28, 13:06)
Aš savo 125m2 namui priskaičiavau mažiau nei 3kW šildymo galingumą prie -23C, ir tai, dabar gailiuosi, kad iki pasyvaus namo rekomendacijų nedatempiau, jau visai kapeikas būtų reikėję įkišti. Ženkliai mažiau, nei jau sukišau į grindinį šildymą ir geoterminį. O pasiekus PN reikalavimus, skaičiuokit 80m2 * 15kW/m2a (ar dar mažiau) = 1200kW. Tokiam šildymo galingumui padengti šildant elektra, visas šildymo sezonas kainuotų apie 600Lt. Apie kitą šildymo sistemą net negalvočiau dabar.
Problema dėl karšto vandens ruošimo, kuris panašiai per metus surija, bet pasistačius saulės kolektorių ir čia galima stipriai sutaupyti.

Bėda tik kad niekam faktiškai nepavyksta pasiekti tų 15 kWh/m2a Lietuvoje, todėl daugumai į elektrą reikia žiūrėti atsargiai. Geriau jau tikėtis blogesnio varianto, pasilikti vietos bent A2A ŠS, ar A2W (reiktų šildomas grindis iš anksto įrengti). Bet kuriuo atveju aš teigiamai žiūriu į šildomas grindis.
Atsakyti
QUOTE(Izium'as @ 2014 03 28, 17:36)
Na pas mus jau pirma auksta baiginieja murit, kita savaite perdangas des  blush2.gif Dbr vis ieskau kur kaminus gaut pigiau  bigsmile.gif

thumbup.gif tai Jums jau smagu, laukiu nesulaukiu kada mes isivaziuosim. Mes jau isisvajojom naujuosius metus svesti lotuliukas.gif ,jei taip ivyktu visus pakviesciau is laimes lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

Statybu tema, laukiam dar pasiulymo del stogo, nes radom kaip nedeti perdangu ant antro auksto g.gif , kadangi stogas plokscias, tai buvo numatytos perdangos.
Atsakyti
Dar pamatu nera, bet jau prisipirkau snd vamdzelio grindiniam, 600m. Bus experimentas.
Ryt perdangos balki gaminsim 5.5m.
Jei nesusiskaiciuos tinkamai, teks metaline IPE sija ieskot doh.gif
Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2014 03 28, 16:39)
Bėda tik kad niekam faktiškai nepavyksta pasiekti tų 15 kWh/m2a Lietuvoje, todėl daugumai į elektrą reikia žiūrėti atsargiai. Geriau jau tikėtis blogesnio varianto, pasilikti vietos bent A2A ŠS, ar A2W (reiktų šildomas grindis iš anksto įrengti). Bet kuriuo atveju aš teigiamai žiūriu į šildomas grindis.

Faktiškai pradės rastis tokių namų, nes jau pradedama planuoti 35cm - 40 cm neoporo sluoksnius sienoms. Būčiau aš dėjęs ne 30cm, o bent jau 35cm, ir aš jau būčiau galėjęs tikėtis kažko panašaus.

Jei žmonės vadovausis A++ namo energinės klasės reikalavimais, panašu, kad 15kWm2a rezultatas bus ne tik kad pasiektas, bet ir viršytas. Tiesa, bėda su tuo, kad pilnai atitikti A++ klasės reikalavimus, reikės kad šildoma būtų atsinaujinančios energijos šaltiniais, tad grynai A++ energinės klasės namo šildyti elektra nepavyks, kas yra nelogiška, nes investuoti į atsinaujinančios energijos šildymo prietaisus tokiam namui jau neapsimoka, nebent į saulės baterijas, kurios leis kompensuoti ir buitinės elektros poreikį.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 28 kovo 2014 - 19:55