QUOTE(mintas @ 2014 03 28, 19:51)
Faktiškai pradės rastis tokių namų, nes jau pradedama planuoti 35cm - 40 cm neoporo sluoksnius sienoms. Būčiau aš dėjęs ne 30cm, o bent jau 35cm, ir aš jau būčiau galėjęs tikėtis kažko panašaus.
Po simts, Mintai, jei jau pasyvaus namo diskusijas perkelei cia, paziuresiu, kiek man iseis sildymui su 20cm neoporo. Vatu ir polistirolu gamintojams butu pravalas nepalaikyt situ nesamoningu storiu siltinimu idejos, o man atrodo, pravalas ja palaikyt. Bet kam tos snekos, imsiu ir paeksperimentuosiu ant saves.
Papildyta:
QUOTE(Baltupyte @ 2014 03 28, 20:54)
Mūsų architektas vasarą pasidarė plokščią stogą ant medinių perdangų

Man taip neįprastai pasirodė, bet jo namukas dviejų aukštų ir siauras, toks labai jau nestandartinis. Šiandien vienas žmogus man nuotaiką numušė( nežinojo matyt, kad aš motera jautri), supeikė mano stogą, sakė po 5 metų gailėsiuos, kad plokščią dariau, nes atseit turėtų danga viršutinė būti betonas, o pas mus kieta vata ir tada ta dviguba ruloninė danga dėta. Žodžiu, motyvavo tuo, kad žiemą kaupsis ledas, kur labiau įlinkę, įtrūkinės ir tt ir pan. Tai dabar sėdžiu ir galvoju, negi jau taip prastai su tais plokščiais, eina sau, kaip nuotaiką sugadino...
Tai prilydomom dangom juk garantija duoda - o kai kurie net daugiau, nei priklauso. Vat betonas tai tikrai greiciau sutrukines, jei bus virsuje - vanduo papuola i plysius ir ardo. Visks bus ok. Aisku, vienareiksmiskai geriausia LT stogus daryti slaitinius.