Įkraunama...
Įkraunama...

Neskiepytų vaikų priėmimas į lavinimo įstaigas

QUOTE(bevardė @ 2015 01 20, 11:24)
O va su tuo nesutinku. Kažkieno įsitikinimai prieš kito vaiko kontrindikacijas skiepams  g.gif

Na jeigu tie įsitikinimai liečia vaiko sveikatą,kad skiepai tikrai jam pakenks (nebūtinai iš karto pasireiškiančiom komplikacijom,o ilgalaikiais šalutiniais poveikiais,tarkim padidinant tikimybę ateityje susirgti vėžiu,cukriniu diabetu,išsėtine skleroze,Alzheimerio liga) arba tėvai išvis netiki skiepų veiksmingumu
Atsakyti
Kalba buvo apie kitokius įsitikinimus, dažniausiai susijusius aplamai su religija, ar nerealiais "ufonautiniais" pasvaičiojimais, bet tie žmonės aplamai yra isitikinę, kad medicina yra blogis ir jie ne tik vaikų nevakcinuoja, bet aplamai nusiteikia prieš betkokį medikamentinį gydymą.

Jei kalbame apie tokius įsitikinimus, kuriuos išvardinote jūs, va čia man ir kyla klausimas, kodėl tėvai apsigalvoja. Mano vaikų irgi nei vienas Lietuvos medikas "neatleistų" nuo vakcinacijos, bet aš esu pilnai įsitikinusi (dėl jau kilusių neigiamų reakcijų ir jų sveikatos būklės) kad nuo skiepų jiems bus dar blogiau, ir mane gali gasdinti kiek nori, dėl šių įsitikinimų, kaip ir rašiau, aš geriau atsisakysiu darbo nei vaikus skiepysiu. O va kiek daug tėvelių vis tik įsitikinimus pamiršta ir realus rūpestis vaikų sveikata nublanksta prieš darželio lankymą. Kodėl? Sakysit trūks pinigų be darbo? O jų netrūks, kai vaikui po skiepų atsiras tokių komplikacijų dėl kurių mamos vis tiek privalės mesti darbą, tik rūpintis turės jau ne sveiku, o itin ligotu vaiku?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bevardė: 20 sausio 2015 - 11:06
O cia gi loterija, ar komplikacijos bus dabar, ar kai vaikas bus jau paauglys, o gal suauges..juk visa sita kontraindikaciju sistema ir remiasi, kad tik 1 is 10 000 pasireiske va tokia komplikacija, nu ta man jau turetu nepsireiksti, nes as nebusiu tas 10 001 doh.gif o tos, kur daznos, tai nerimtos, nieko baisaus, dermatitas- gyventi galima, astma? gybventi galima, va anafilaksinis cia jau..isgyvensi arba ne doh.gif bet padeti galima, o paskui jau tiesiog ties siais komponentais pasidedi kryzeli, kad prie ju liestis nereikia doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2015 01 12, 19:40)
privatus unsure.gif  arba namu darzelis su bendra aukle unsure.gif

drinks_cheers.gif Privatūs darželiai tikrai priima ir neskiepytus, jau domėjausi. Bent jau dalis jų.
Atsakyti
Šalutinis poveikis pasireiškia ne vien nuo skiepų, juk ir visi vitaminai, papildai ir vaistai turi šalutinį poveikį, vieniems pasireiškia, kitiems ne, čia visur yra tarsi loterija. Nei iš šio nei iš to nei dermatitas nei astma po skiepo sveikam vaikui tikrai neatsiras. Va jei yra didelis polinkis į alergiją (kai šeimoje mama ar tėtis turi tokių ligų), arba alergija jau pasireiškusi iki pirmųjų skiepų tada tikrai galimos tokios stiprios reakcijos ir būtent tai aš vadinu kontrindikacija (nors medikai su tuo nesutinka), ir tokių vaikų aš neskiepyčiau ir net negalvočiau skiepyti net jei verstų rinktis, skiepai ar darželis. Aš esu už sveikų vaikų vakcinavimą, bet ar tokiomis vakcinomis kokias siūlo mūsų sistema tai jau kitas klausimas. Bet tikrai ir pati mieliau paskiepyčiau kūdikį nuo kokliušo, nei po to drebėčiau bijodama kad jis susirgs. Žinau, kad pilno imuniteto skiepai nesukuria, bet jei bent įsivaizduotume, kad nei vienas žmogus nebūtų nuo kokliušo skiepijamas, kokia situacija tuo metu būtų Lietuvoje? Kiek kūdikių mirčių?

Supraskit, kad esu prieš tuos tikrai nepagrįstus įsitikinimus, o ne tuos kurie turi rimtą akivaizdų pagrindą. Nesu skiepų šalininkė, bet ir nesu kategoriška jų priešininkė.
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2015 01 20, 14:06)
Šalutinis poveikis pasireiškia ne vien nuo skiepų, juk ir visi vitaminai, papildai ir vaistai turi šalutinį poveikį, vieniems pasireiškia, kitiems ne, čia visur yra tarsi loterija. Nei iš šio nei iš to nei dermatitas nei astma po skiepo sveikam vaikui tikrai neatsiras. Va jei yra didelis polinkis į alergiją (kai šeimoje mama ar tėtis turi tokių ligų), arba alergija jau pasireiškusi iki pirmųjų skiepų tada tikrai galimos tokios stiprios reakcijos ir būtent tai aš vadinu kontrindikacija (nors medikai su tuo nesutinka), ir tokių vaikų aš neskiepyčiau ir net negalvočiau skiepyti net jei verstų rinktis, skiepai ar darželis. Aš esu už sveikų vaikų vakcinavimą, bet ar tokiomis vakcinomis kokias siūlo mūsų sistema tai jau kitas klausimas. Bet tikrai ir pati mieliau paskiepyčiau kūdikį nuo kokliušo, nei po to drebėčiau bijodama kad jis susirgs. Žinau, kad pilno imuniteto skiepai nesukuria, bet jei  bent įsivaizduotume, kad nei vienas žmogus nebūtų nuo kokliušo skiepijamas, kokia situacija tuo metu būtų Lietuvoje? Kiek kūdikių mirčių?

Supraskit, kad esu prieš tuos tikrai nepagrįstus įsitikinimus, o ne tuos kurie turi rimtą akivaizdų pagrindą. Nesu skiepų šalininkė, bet ir nesu kategoriška jų priešininkė.

Neskiepyti vaiko nuo kokliušo būtų kvaila, nes tai reali ir pavojinga liga.
Atsakyti
QUOTE(Amadėja* @ 2015 01 20, 13:11)
Neskiepyti vaiko nuo kokliušo būtų kvaila, nes tai reali ir pavojinga liga.

Nebent dėl vaiko sveikatos to padaryti tiesiog negali, nes komplikacijos gali būti gerokai sunkesnės nei pati liga.
Atsakyti
Taip, kokliusas baisi liga, tik va esme, kad kokliuso vakcina yra su dar 4 priedo ir jos veiksmingumas yra labai mazas, t.y. kai buvo Kaune kokliuso prostrukis is 21 zmogaus 14 buvo pilnai skiepyti, negana to, kad tai vakcinai liga tapo atspari, o japonai pamatave vakcinos pasalinius poveikius ir ju zala, bei ligos sunkumus, atsisake tos vakcinos, nes taip mirsta maziau vaiku doh.gif aisku japonai delto labai linksniuojami, bet..ju valstybe pagalvojo apie savo vaikus tokiu budu
Atsakyti
Bet sirgo kokliušu daugiau suaugę, o ne kūdikiai ar darželinio amžiaus vaikai. Kokliušas tai ta liga kurios ir aš bijojau labiausiai, labai pavyko jos išvengti.
Atsakyti
o mes prasirgom pagal atliktus tyrimus parakokliušu,nuo kurio skiepų nėra,nors ligos eiga buvo visiškai kaip tipinio kokliušo, pati pulmonologė tai įvertino
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo žydrynė: 20 sausio 2015 - 14:18
QUOTE(žydrynė @ 2015 01 20, 14:14)
o mes prasirgom  pagal atliktus tyrimus parakokliušu,nuo kurio skiepų nėra,nors ligos eiga buvo visiškai kaip tipinio kokliušo, pati pulmonologė tai įvertino

Kokio amžiaus? Mano dičkis skiepytas nuo kokliušo irgi anot pediatrės prasirgo parakokliušu, bet matyt lengva forma. Jam tuo metu buvo beveik 4 metukai, bet specialių tyrimų neatlikinėjo siekiant nustatyti tikra kosulio priežastį ir patvirtinti parakokliušą, tiesiog pagal ligos simptomus.
Atsakyti
Sirgo paaugliai, kurie paskiepyti ir dar turintys tureti atsparuma, o vat suauge ir seni zmones yra ligos nesiotojai ir nesirevakcinuoja. Tai geriau, jau tuos, kurie nesiotojais gali but skiepyti, o ne vaikus
Atsakyti