Įkraunama...
Įkraunama...

Darželis ant palangės, balkone, terasoje

QUOTE(Teisybes_ieskotoja @ 2016 04 18, 08:54)
O braškes vazone ar galima paprastą rūšį auginti? Ar kas gausis iš to? Nes nerandu aš tų specialių vazoninių  doh.gif

Auginau paprastas braškes vazone. Labai smagu pasiskinti, bet reikia dažnai laistyti. Derlius buvo tada, kai braškės parduodamos už mažiausią kainą. Manau, kad neverta.
Atsakyti
Labiau verta auginti remontantines braškes, kad visą vasarą skinti ir dar rudenėjant, jeigu yra kur įnešti. Yra ir spalvotais žiedais. 'Tristan' gražios, bet rūgštokos:
https://picasaweb.go...995627447717778
Trumpam pasiskynimui tinka ir paprastos, tik vėliau užims vietą. Įmaišius į substratą vandenį kaupiančios žele, reiks mažiau laistyti.
Atsakyti
O man kilo klausimas, kada jau reikia pomidorus persodinti į galutinį vazoną? smile.gif pradžioje jie augo greitai, dabar po persodinimo į indukus auga gana lėtai. Po sėklyčių pasodinimo praėjo mėnuo.
Ir beje, ar tiks jiems durpių substratas? Ant žemių rašo, kad pagrindinė sudėtis - šviesios ir tamsios durpės. Šiaip tokiose ir išsidaiginau, ir persodinau į tokias, auga lyg ir biggrin.gif
Atsakyti
Pagal sąlygas, kur augs. Jei stiklintame balkone ar kambaryje, tai sodinti, kai išauga seną vazoną.
Aš vasarai nešiu į atvirą lauką tik po šalnų, tai neskubu. Sėjau kovo viduryje, tik vakar persodinau su tabletėmis į nedidelius vazonėlius.
Jei durpių substratas skirtas pomidorams, tai nieko daugiau ir nereikia. Tręšti vėliau.
Atsakyti
Augame, stiprėjame, jau žydime arba krauname masiškai žiedus wink.gif
P.S. Noriu įkelti nuotraukas, bet fotki.com jau manęs nemokamai nebeįleidžia verysad.gif . Per kur keliate jūs?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smilga1972: 14 gegužės 2016 - 13:12
user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Va, jau pasirodau wink.gif
Atsakyti
Kur visos prapuolėt. ar balkoninė daržininkystė išnyko? g.gif Pas mane jau yra pirmų nykštukinių pomidoriukų, tiesa, dar tik pora geltonuoja, kiti žali smile.gif Ir turėsiu bėdos su paprika- sumaišiau aštrius ir saldžius, porą spėjamai atrinkau ir pastačiau toliau, vienas galimai tabasco- vienas ir tebuvo, labai ryškiai skyriasi nuo kitų, tai pastačiau per balkono ilgį atskirai... o kas liečia kitus kas yra kas atskirti- be šansų, tai kas gausis iš tos mišrainės visisškai neaišku, 5 rūšys iš viso biggrin.gif
Atsakyti
Nedingom.
Kadangi balkonas "aktyvus" nuo 2012 metų, tai daugiau skaitau, nei rašau. Visada labai smagu pasižiūrėti čia sudėtas nuotraukas. Kažkaip miela ir tiek smile.gif

Taigi, žinojau. kad "Venus" ne itin skanūs. Betgi tokie oranžiniai! Žodžiu, man jų reikėjo. Auga atvirame balkone, progresas džiugina (akivaizdu, kad bitės.. o gal musės?... net ir mieste darbą atlieka gerai)! Tagi, ne skoniui, o akies džiaugsmui smile.gif Lia lia lia, auginu derlių mieste smile.gif

user posted image

user posted image

user posted image

Atsakyti
"Vilma" pomidoriukai man visada auga gražiau, nei "Venus". Krūmeliai labiau gauruoti ir kiek didesni, o pomidoriukai žymiai skanesni, saldesni smile.gif

Praeitais metais pabadžiau auginti paprikas. "Hamik" pasirinkau. Na, apskritai praeiti metai augalams buvo nesėkmingi visiškai (darau prielaidą, kad blogos žemės nusipirkau, nes kad taip absoliučiai niekas neaugtų dar nėra buvę). Tai "Hamik" pradėjo derėti tik rugsėjo mėn., ir tos kelios mažutės besėklės paprikytės buvo labai saldžios ir skanio. Deja, deja.. tik kelios teprinoko. O visą vasarą krūmelis man mėtė vos paaugusius vaisius. Gal žinote, kodėl paprikos numeta vaisius?

Taigi, šiemet nuprendžiau pabandyti kitą veislę. Mano didžiam siaubui, pirmos 4 paprikytės irgi buvo numestos dar visai mažutės. Kodėl? Skersvėjis / per šalta? Nesuprantu. Dabar bijau ir prisišnekėti, bet kol kas vaizdelis džiugina. Turiu du krūmelius ir ant kiekvieno auga po 4-5 vaisius. Rodomės, bet nenužiūrėkit, a ax.gif biggrin.gif

user posted image
Atsakyti
Paprikom reikia seselio,nemegsta tiesiogines saules,gal cia ir priezastis.Is vienos pazasteles galima leist augt tik vienam vaisiui.O siaip graziai atrodo,pomidoras nuostabus. wub.gif
Atsakyti
Man Venus kaip tik vieni skaniausių balkoninukų smile.gif Va Balkoni red (greičiausiai), tai visai beskoniai schmoll.gif
Atsakyti
Šiandien apžiūrėjau savo pipirų daržą- žydėt pradėjo ne tuo pačiu metu, labai tikiuosi- gal nebus susikryžminę saldžios su aštriom? g.gif dar nežinau, kuri yra kuri, trys maždaug spėjamos smile.gif Pomidorai kažkodėl ir pernai, ir šiemet labai netolygiai auga, ant vienos šakutės pora ar keli pomidoriukai, o kitkas tik žiedai peržydėję daugumoj jau- sėklos kitos, nei pernykščių, o istorija kartojasi, dėl ko taip gali būti? kai netingėsiu fotkes sukelsiu smile.gif
Atsakyti