oij merginos, pasigirsiu, pagaliau turiu savo išaugintą kliviją
. Iš senos klivijos nužiedėjusio žiedo, iš seklyčių išdygo man klivija
. Iš 4 sėklyčių tik viena išlindo.
QUOTE(smlga @ 2014 09 12, 11:26)
oij merginos, pasigirsiu, pagaliau turiu savo išaugintą kliviją
....
Sveikinam
QUOTE(Braške @ 2014 09 13, 19:37)
Sveikinam
Niekad nereikia bijoti pabandyti .Smagu stebėti kaip auga nuo mažumės .Gal tik ilgokai auga auginama iš sėklos ,tačiau - tai pačios sudaiginta ir užauginta klivija . 
Dėkui, stebėjimas buvo kaip mažo vaiko augimas, nuo pirmų judesių
Ar klivijas migdot?Pirmi metai kai turiu,lapai kuo graziausi,tai nebeismanau ar migdyti.O dar salia vasara petunija isdygo,tai taip dabar graziai jos auga
kaip migdot? mažinam laistymą ir viskas jos juk visžalės yra
As neklausiu kaip ir su kuo,klausiau ar sios gelytes migdomos yra
QUOTE(*finy* @ 2014 09 28, 18:56)
Mažinam liejimą - liejame rečiau negu paprastai ,t.y tik kad tik neperdžiūtų šaknys.Ir..mažinam aplinkos temperatūrą iki + 5-8 C ,jei tam yra sąlygos . Toks ir migdymas -greičiau -"snaudžiantis " režimas .Mėnesiui ar dviem.
Tai skirta didelėms -t.y suaugusioms klivijoms.Mažoms galima taikyti pastovų -tręšimo,apšvietimo ,laistymo režimą ...tegul auga .
Sveikos,
kiek pamenu 2 m. klivijas (iš sėklų) jau galima kaip ir suaugusias migdyti?
QUOTE(amazing @ 2014 09 29, 10:15)
Sveikos,
Žiūrint kokio jos dydžio ir kiek turi lapelių.Bet manau kad dar metus gali drąsiai augti be poilsio -augimas joms tik į naudą
Mano klivija sublūdijo
jau žiedelį leidžia. Bet šios žiedo dar nemačiau, nes gavau iš vienos forumietės. Lyg pempe
tokia persikiniais varpeliais žydinti. Tai va iš mažo vaikelio pagaliau į paauglystę atėjo. Užtrukau apie 2 metus
QUOTE(Freke @ 2014 11 01, 08:42)
Mano klivija sublūdijo
jau žiedelį leidžia. Bet šios žiedo dar nemačiau, nes gavau iš vienos forumietės. Lyg pempe
tokia persikiniais varpeliais žydinti.
Jei tai varpelio tipo klivija tai jos ir žydi tokiu metų laiku .Bet nuotraukoje dar nesimato kokia tai klivija .Padaryk dar vieną foto (Tik truputį mažesnę - ši labai jau didelė ) tik truputį vėliau ,kai pilnai išsiskleis žiedeliai ,tada tai tikrai pasakysim kokia ištiesų tai klivija. ir sveikinam sulaukus žiedelių
Man per mobilų rodo maža... jei ji didelė einu ištrint 
žiedelius būtinai pafotkinsiu
žiedelius būtinai pafotkinsiu