Įkraunama...
Įkraunama...

Vynuogės

QUOTE(zydinti_gele @ 2014 09 13, 15:12)
klausimas iš tos pačios serijos. Šiuo metu miltligė gana smarkiai apipuolė visas vynuoges: ir šiltnamyje ir nešiltnamyje. Ar reikia purkšti, ar jau galima palaukti, kol lapai nukris, ugliai nusigenes tai ir nieko daryti nebereikes?

Aš su miltlige jau nieko nebedarau. Nors pas mane šiemet rimtai nukentėjo tik Ruskaja korinka, truputį užkabino ir Palangą (bet derlius nenukentėjo - labai gražios uogos noksta)..
Ruduo jau - svarbu, kad sumedėtų kas užaugę, o tie lapai jau nebelabai reikalingi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(marijus123 @ 2014 09 13, 20:23)
Aš su miltlige jau nieko nebedarau. Nors pas mane šiemet rimtai nukentėjo tik Ruskaja korinka, truputį užkabino ir Palangą (bet derlius nenukentėjo - labai gražios uogos noksta)..
Ruduo jau - svarbu, kad sumedėtų kas užaugę, o tie lapai jau nebelabai reikalingi smile.gif

Aišku, ir aš taip pagalvojau. Bet vat mane neramina dar kad ta miltligė ir ant stiebo matosi. Nes lapai tai nukris, sugrėbsiu, uglius apgenėsiu maksimaliai, bet du stiebai liks. Jeigu jie bus su miltlige, tai ar čia blogai, ar žiemą kaip tai viskas dings ir pavasarį nupuškus viskas bus gerai?
Atsakyti
QUOTE(zydinti_gele @ 2014 09 14, 12:24)
Aišku, ir aš taip pagalvojau. Bet vat mane neramina dar kad ta miltligė ir ant stiebo matosi. Nes lapai tai nukris, sugrėbsiu, uglius apgenėsiu maksimaliai, bet du stiebai liks. Jeigu jie bus su miltlige, tai ar čia blogai, ar žiemą kaip tai viskas dings ir pavasarį nupuškus viskas bus gerai?

Sirgs ar nesirgs kitais metais - priklausys nuo kitos vasaros orų, bet siūlyčiau prieš žydėjimą ir po žydėjimo nupurkšti nuo miltligės profilaktiškai.
Pavasarį iki pumpurų brinkimo galima nupurkšti 3 proc. bordo skiediniu.
Atsakyti
Sveiki, uogytes kaip ir baigesi pas mus, pavasari su augaliuku nebuvo nieko daryta, ta prasme negeneta. Ar galima dabar geneti? Ar reikia kaip kitaip paruosti ziemai? Patarkit pradedanciajai smile.gif
Aciu
Atsakyti
QUOTE(..vijana.. @ 2014 10 05, 10:32)
Sveiki, uogytes kaip ir baigesi pas mus, pavasari su augaliuku nebuvo nieko daryta, ta prasme negeneta. Ar galima dabar geneti? Ar reikia kaip kitaip paruosti ziemai? Patarkit pradedanciajai smile.gif
Aciu

Genėti reikia kai nukrenta visi lapai, aš geniu apie lapkričio 1d.
Žiemai reikia pridengti (jei veislė jautri šalčiui) bet dabar dar anksti. Kai bus minus 5 -10 laipsnių.
Atsakyti
QUOTE(marijus123 @ 2014 10 05, 10:00)
Žiemai reikia pridengti (jei veislė jautri šalčiui) bet dabar dar anksti. Kai bus minus 5 -10 laipsnių.

Aciu, na vynuoges veisles nezianu, tik kad zalios uogos ir labai skanios, auga pas mane jau tiksiausia trecia ziema be apdengimo, ir viskas gerai.
Tik reikes ieskoti informacijos apie genejima, nes dabar tai toks "siurselynas"
Tada laukiu lapkricio menesiuko. Aciu
Atsakyti
pas mus šiemet atsilaikė tik Varduva ir Zilga, visos kitos tiek lauke tiek šiltnamyje ne tik kad valgyt negalima, bet ir baisu pažiūrėt - visiškai sunaikintos miltligės sad.gif, o tokios kekės kabojo.... vieną kartą buvo purkšta. Pernai viskas Ok buvo. Jei purkšti 2kartus kažin ar užtektų? g.gif
Papildyta:
user posted image
foto skolinta, bet vaizdas šta toks sad.gif
Atsakyti
QUOTE(marijus123 @ 2014 10 05, 11:00)

Kas blogo gali nutikti jei genejima atliksim nesulauke 5 ar 10 laipsniu salcio???
Net nepamenu tokio atvejo, jog Lietuvoje lapkricio 1d. jau butu tokie salciai.
Ziurint is vynuogiu fiziologiniu procesu puses, tinkamiausias laikas genejimui yra praejus dviems savaitems po lapu nukritimo. O ir ranku nereiks salti wink.gif
Atsakyti
Sveiki,

aš noriu paklausiti apie dengimą.

Ar užteks tik prilenkti prie žemės, užmesti kokių 4 sluoksnių agroplėvelę ir uždėti eglišakiais? Ar reikia žemių storo sluoksnio.
Vynuogytės mano pasodintos pirmi metai lauke, dar nedengiau nei karto. Nors pačios jos antrametės yra.

Ačiū atsakiusiems 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mamukas71 @ 2014 10 09, 11:35)
Sveiki,

aš noriu paklausiti apie dengimą.

Ar užteks tik prilenkti prie žemės, užmesti kokių 4 sluoksnių agroplėvelę ir uždėti eglišakiais? Ar reikia žemių storo sluoksnio.
Vynuogytės mano pasodintos pirmi metai lauke, dar nedengiau nei karto. Nors pačios jos antrametės yra.

Ačiū atsakiusiems 4u.gif

man tai rekomendavo 4 sluoksniais juoda agro ir viskas. jokiu ten eglisakiu. Arba tada tik eglisakiais, jokiu agro nereikia. BEt is tiesu turbut reikia ziuret veisles atsparuma salciui.
Atsakyti
Ačiū zydinti_gele 4u.gif

Turbūt dengsiu su juoda agro tada. smile.gif
Man paprasčiau. Su eglišakiais sudėtingiau, o ir miškan važiuoti reikia, arti namų nėra miško smile.gif

Kad nenulaužčiau belenkdama prie žemės, šakos sumedėjusios, tvirtos tokios atrodo smile.gif Na nieko, pirmas kartas gal kaip nors smile.gif
Atsakyti
Sveiki,

jau praneša lyg ir didesnius šalčius-gal iki -5 ar net -9laipsnių.Ar jau reikia reikia pridengti vynuoges?Pasodintos pavasarį,atsparumo šalčiui nežinau,bet kiek skaičiau tai rekomenduoja pirmus,antrus metus pridengti.
Atsakyti